Свържете се с нас

За България

Адриан Нартеа пред Теленовелас: Кога ще се завърне „Влад“, коя е любимата му сцена и специално обръщение към българите

Published

on

За първи път гледаме Адриан Нартеа в България. Румънският актьор предизвика истински фурор у нас благодарение на майсторското си въплъщение на Влад в едноименния сериал по bTV.

Ето какво сподели Адриан специално за Теленовелас..

– Разкажете ни за себе си. Какъв бяхте като дете?
– Израснах в Брашов – град в централна Румъния. Бях най-малкото дете в семейството и, естествено, най-лошото. За да не се бия със сестра си, родителите ни ни изпратиха в различни училища, и така в пети клас се озовах в спортното училище, което завърших на четвъртата година в колежа. Така станах професионален волейболист и лицензиран учител по физкултура. Но животът ме отведе по други пътища… И съм щастлив, че поех по този път.

– Как се подготвихте за ролята на Влад?
– За ролята в сериала „Влад“ се явих на три прослушвания. И на нито едно от тях не се надявах, че мога да получа ролята. Самите прослушвания се проточиха една година – минаха два или три месеца между първото и второто и още четири месеца, мисля, между второто и третото. На третото прослушване останах с други двама известни актьори тук в Румъния. Същата седмица бях на проби и за други две работни места – за водещ на известен фестивал в Румъния и за ководещ на „Воините нинджи“ (Ninja Warrior) – друго предаване на PRO TV. В мислите ми приоритет беше шоуто, след това фестивала, но никога не съм се надявал, че ще получа ролята във „Влад“. Струваше ми се прекалено грандиозен проект. Две седмици след тези три прослушвания телефонът ми звънна и мениджърът от PRO TV ми каза, че има една добра и една лоша новина. Отвърнах: „Добре, дайте ми и двете в едно изречение“, а той: „Продуцентът те иска за ко-водещ в шоуто за воини нинджи, но аз не бих могъл да го позволя!“. Аз, от своя страна, го попитах учудено: „Защо? Защо го правите? Та аз исках именно това!“… Настъпи мълчание, след което отвърна: „Защото ти ще бъдеш Влад“…

– Какво научихте от Влад?
– Влад ме научи на много неща, но най-вече на това какво е търпение. Показа ми как да бъда дисциплиниран и решителен, как да действам със сила, когато съм уязвим отвътре.

– Коя е любимата Ви сцена от сериала?
– Имам много любими сцени. Харесвам екшън сцените, за които трябваше да уча хореография как да се бия с каскадьори и с други колеги актьори. На сърце са ми и романтичните сцени, в които трябваше да се играе с чувство, както и драматичните. Всяка сцена, от моя гледна точка, съдържа най-доброто в себе си. Ако имахме повече време, сигурен съм, че щяха да станат още по-добри.

– Гледали ли сте „Езел“, оригинала на „Влад“?
– Не, не съм го гледал, защото не исках актьорът от „Езел“ да повлияе на актьорската ми игра. Знаех само, че сценарият е франчайз, закупен от турския сериал „Езел“, но беше трансформиран в екшън сериал. След половината на втория сезон историята не се покрива с оригинала, защото е адаптирана за румънската публика. Смятам, че от културна гледна точка румънската и българската нация се различават от турската, затова и от продукцията трябваше да адаптират сценария, което се оказа един наистина добър обрат за „Влад“.

– В България вчера бе излъчен финалът на втори сезон на „Влад“, а третият ще бъде показан на по-късен етап по bTV. Четвъртият в момента се подготвя в Румъния. Кога започват снимките на новия сезон и какво да очакваме?
– Не бих искал да ви разказвам много, защото има голям риск да ви издам всичко, но мога да ви уверя, че интригата се заплита. Ще лъсне цялата истина и ще стане ясна цялата картина на събитията. През третия сезон нещата стават още по-сложни. За четвъртия не мога да ви дам твърде много информация, тъй като все още не се знае кога започват снимките, предвид деликатната ситуация, с която се сблъскахме.

– Какви изненади могат да очакват зрителите?
– Ще останат изумени, развълнувани и гневни, ще съпреживеят емоциите и всичко ще бъде УАУ!

– Спомняте ли си любопитни случки от записите на сериала?
– Разбира се, спомням си, че Влад в почти всяка сцена бе като супергерой, особено заради костюма си. По време на снимките на първия и третия сезон имах доста тежки екшън сцени. Имаше доста емоции покрай тях, особено когато трябваше да се навеждам и да отскачам след тренировка по сноуборд.

– Очаквахте ли този голям интерес от българските фенове на сериала?
– Изобщо. Знаех, че сериалът ще бъде излъчен в България, но никога не съм предполагал, че ще стане такъв хит. Всичко това ме радва и ме кара да се усмихвам. Щастлив съм, че работата, която свършихме с Влад, получава признание навсякъде по света, което е страхотно за целия екип #theVteam. Благодарим Ви от сърце, че ни приехте толкова добре!

– Каква роля бихте искали да изиграете?
– Освен Влад, бих изиграл и Лео, всъщност. Самият персонаж е наистина наситен и изпълнен с обрати.

– Бихте ли се снимали в български сериал?
– Е, ако науча български или ако имате нужда от някой англичанин с източен акцент, който да изглежда като източноевропейски Джеймс Бонд, там съм. Ха-ха-ха!

– Вярвате ли в съдбата?
– Не знам дали вярвам в съдбата, но вярвам, че всичко се случва с причина. Всяко действие, което се случва с нас, около нас, независимо дали е добро или не, винаги има причина и ако сме в състояние да я разберем, ще успеем да продължим напред.

– Семейството Ви расте. Честито! Колко деца искате да имате с жена си?
– Да, расте… второто ни дете е на път. Исках момче, но това не се случи. Все пак, отново бих опитал… разбира се, трябва да попитам жена си, не мога сам, нали?! 🤣

– Как обичате да прекарвате времето с дъщеря си?
– Това е най-хубавото време на света. Никога не съм бил така „влюбен“ в жена, както в дъщеря си. Разбира се, все още се опитвам да бъда най-добрият баща на света. Старая се да науча малката на колкото се може повече нови неща. Надявам се да успея… Майка й също се грижи за нас двамата.

– Пътували сте много. Коя е Вашата любима дестинация?
– Да, пътувал съм, предполагам, че много зависи от начина, по който виждаш нещата. Пътуваме постоянно по почивки със семейството, пътувал съм много и по работа. Всяко място има своята магия. Обожавам да обикалям провинцията тук, в Румъния, обичам да ходя и на Сен Бартелеми Карибите Сейнт Барт.

– Кога ще бъде първото Ви посещение в България вече като звезда тук?
– Ами всъщност и аз с нетърпение очаквам този момент. Чакам покана, ха-ха. Знам, че пандемията ни накара да се затворим у дома, но нещата вървят добре и с необходимите предпазни мерки съм сигурен, че можем да направим нещо! Бих искал да дойда и да се срещна с почитателите на „Влад“, а след това да прекарам няколко дни инкогнито по склоновете на Банско…

– Какво бихте казали на читателите на Telenovellas News?
– Бих искал да им благодаря, че се наслаждават на „Влад“, това е толкова мило и приятно. Знайте, че всичко се случва с причина, така че се усмихвайте и продължавайте напред! Благодаря Ви много за това интервю и Ви благодаря за тази възможност. Огромна прегръдка оттук на всички Вас. Благодаря!

 

 

Продължете с четенето

За България

Рестартираха заведенията и ето какво става в София СНИМКИ

Published

on

От днес заведенията и ресторантите в цялата страна отново отвориха врати за своите клиенти, но при стриктно спазване на противоепидемичните правила, предаде БГНЕС.

Заведенията, с изключение на дискотеките и нощните барове, ще работят с ограничено работно време – от 06.00 до 23.00 часа и при 50% от своя капацитет.
„За нас това е един малък празник, предвид ситуацията, в която бяхме изпаднали всички доскоро“, коментира Кристина Асенева, управител на италиански ресторант в центъра на София.

Освен основните противоепидемични мерки, сред които задължителното носене на предпазни средства от страна на персонала и сядането на не повече от шестима души на една маса, от ресторанта са разработили и собствена иновация, с която да допринесат за ограничаване на разпространението на болестта.

Вместо традиционното хартиено меню, предавано от ръка на ръка, клиентите ги очаква QR код, чрез който могат да разгледат от собствения си телефон предлаганите от заведението специалитети.

„Държим изключително много на всички противоепидемични мерки – строга хигиена и дезинфекция на всички помещения през час“, уверява управителят.
Според Кристина дългият период на затваряне е бил също така и възможност за ремонт и освежаване на заведението, въпреки първоначалния шок от решението на здравните власти. „Ще се радваме да посрещнем нашите клиенти“, сподели още тя в първия работен ден след разхлабването на мерките.

Продължете с четенето

За България

Почерня от полиция пред дома на мистериозно изчезналия Янек, ето какво се случва

Published

on

Полицаи и пожарникари се струпаха днес пред блока на изчезналия точно преди седем месеца Янек Миланов от Дупница. Появата на униформените пред бл. 43 в жк „Бистрица“ запали искрицата надежда за съпричастните със случая дупничани и съседи, съобщава dennews.bg

Из града бързо се заговори за случващото се около блока, където 43-годишния Янек е видян последно жив и здрав от свои приятели вечерта на 31 юли, след това той се качва в джипа на Васил Капланов-Каплата и изчезва безследно.

Всъщност на място днес е проведен следствен експеримент. Това е единственото, което може да се каже, без да се навреди на разследването, което се води и към момента.

„Надявам се скоро да имаме резултати. Вижда се и днес, че разследването продължава. Янек не е забравен и няма да бъде забравен. Разбира се, че надежда има и моята надежда е в разследващите, да успеят да разкрият истината за случилото се“, коментира Марио Миланов.
Точно преди месец, на 1 февруари, Окръжна-прокуратура-Кюстендил удължи за трети път срока на разследването по досъдебното производство за отвличането на Янек.

Припомняме, че сигналът от близките на Янек е подаден в дупнишката полиция на 1 август, като в него е посочено, че има съмнения за отвличане и убийство.

Досъдебното производство е образувано от Окръжна прокуратура-Кюстендил едва на 7 август, седем дни след изчезването на Янек, като то е образувано за отвличане. И към момента няма привлечен обвиняем по досъдебното производство.

След среща на Марио Миланов, брат на Янек, с главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство бе взето под специален надзор от Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура-София.

Припомняме, че разследването се води от екип от отдел Тежки криминални престъпления и убийства към Главна дирекция Национална полиция. Бяха извършиха няколко претърсвания от страна на служители на МВР, следови кучета и конна полиция в обширни райони около Крайници. Водолази извършиха огледи в язовир Дяково, както и водоеми около Самораново и Крайници. Издирването е съсредоточено там на база анализ на столичните разследващи.

Последното издирване се проведе в началото на месец декември, отново в язовир Дяково. Припомняме, че главният прокурор посети на два пъти Дупница. Първият път проследи старта на издирвателните действия, а при второто посещение обяви, че прокуратурата отваря „студени“ случаи, свързани с Васил Капланов, основен заподозрян за изчезването на Янек.

На 21 декември Окръжен съд-Кюстендил освободи от ареста основния заподозрян Васил Капланов-Каплата, който прекара в ареста близо 4 месеца по обвинение в закана за убийство към съпричастен със случая „Янек“ дупничанин. Тази закана е отправена, докато Капланов бе под домашен арест по друго обвинение – държане на боеприпаси.

Припомняме още, че на няколко пъти за разпит бе привиквана и бившата съпруга на Капланов-Петя. Причината за това е, че основната версия е, че именно отношения между Янек и Петя, които са били прекратени от страна на Янек, са в основата на случило се.

Припомняме още, че на сина на Васил Капланов – Никола бяха повдигнати две обвинения за посегателства срещу автомобила на Янек Миланов, извършени месеци преди изчезването му.

Капланов младши бе освободен от ареста с мярка „Подписка“.

Продължете с четенето

За България

Баба Марта идва със слънце и сняг

Published

on

Булфото

Баба Марта ще ни поднесе пълната програма от промени във времето още в началото  на женския месец.

През нощта облачността временно ще намалее до ясно време над почти цялата страна. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°.

Утре още в сутрешните часове облачността от североизток ще започне да се увеличава и през деня на места ще превали слаб дъжд, в Североизточна България и Централния Предбалкан примесен със сняг. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, ще се усили до умерен и с него ще проникне нова порция студен въздух. Максималните температури ще бъдат от 4°-5° в североизточните райони до 14° в крайните югозападни.

В планините облачността от североизток също ще се увеличи и ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра – около минус 6°.

Във вторник в Източна България през по-голямата част от деня вятърът ще е североизточен и облачността ще се задържи предимно значителна, почти без валежи. Над Западна още сутринта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и облачността ще започне да намалява. Температурите ще са без съществена промяна. През нощта срещу сряда в цялата страна вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили, облачността ще намалее до ясно време.

На 3 март ще бъде слънчево, дневните температури ще се повишат и преобладаващите максимални ще са между 10°-15°. До вечерта вятърът ще отслабне, в много райони и ще стихне. В четвъртък ще бъде предимно слънчево, преди обяд на места в Източна България и по поречието на Дунав с ниска облачност или мъгла. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад и дневните температури още малко ще се повишат.

В петък от запад облачността, висока и средна, ще се увеличи, без валежи. Вятърът ще е слаб до умерен и все още ще е сравнително топло. В събота ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, в планините над 1400 м – от сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили; с него ще нахлува студен въздух.

Вечерта и през нощта срещу неделя, с понижението на температурите, отначало по високите полета на Западна България, а впоследствие и в Централна Северна и в Североизточна България дъждът ще преминава в сняг, но след това валежите бързо ще спират.

В неделя над Централна и Източна България ще преобладава облачно време, все още преди обяд на места ще превалява, но вече слабо и в процес на спиране. От запад облачността ще се разкъсва и ще намалява, вятърът ще отслабне. Ще бъде студено за периода, предаде plovdiv24.bg.

Продължете с четенето

За България

88-годишен хванат да кара със 191 км/ч, бързал за ваксинация

Published

on

Снимка pixabay

Френската пътна полиция засече 88-годишен мъж да кара със 191 км/ч при ограничение на скоростта 110 км/ч. Той остава без шофьорска книжка и автомобил. За това съобщи във фейсбук страницата си полицията на депертамента Ба Рен, Източна Франция.

Камерата засякла превишената скорост близо до Страсург в 11,40 ч в четвъртък. Възрастният мъж се оправдал, че бързал, защото закъснявал за ваксинация от коронавирус, пише Благоевград 24.

„Спазвайте ограниченията на скоростта за безопасността на всички. Дори да имате шофьорска книжка повече от 60 години“, съветват пътните ченгета от фейсбук страницата.

Продължете с четенето
Реклама

България

Интересни