Свържете се с нас

За България

Баща счупи черепа на малкото си дете заради тоалетна хартия и го остави в кръв

Published

on

Изрод, пребил 10-годишния си син почти до смърт във Велико Търново заради тоалетна хартия, вече е подсъдим. Момчето бе с разбит череп и лекарите едва го спасиха. Случаят доби публичност и много коментари против родителя насилник, който престоя в ареста доста време, съобщи „Борба”.

След това детето му бе отнето от социалните служби и настанено в институция. Преди година обаче съдът е върнал хлапето на бащата, който обещал да се поправи. В момента срещу 43-годишния Борис Борисов върви съдебен процес във Великотърновския районен съд. Синът му, вече 13-годишен, ще трябва да бъде свидетел срещу баща си, който не се признава за виновен.

„Тате, ще слушам, не бе бий”

Тогава Борис купил на сина си нови маратонки. После се прибрали в помещение към автосервиза на ул. „Беляковско шосе“, където живеят и сега, и бащата изпил литър бира. След това родителят повел 10-годишното хлапе по игрални зали, където пиенето било без пари, и бащата изпил рекордно количество бира до 19:30 ч.

Когато се прибрали, детето попитало баща си може ли да вземе тоалетна хартия. Последвала грандиозна караница по темата, че тоалетна хартия ползват само жените, а мъжете се миели. После детето се прибрало в стаята, бащата влязъл след него.

По повод ненаписано домашно Борисов се разярил, започнал да крещи, да го удря и да блъска по масата, а детето само се молело: „Тате, аз ще слушам, не ме бий, не ме наказвай”, „Тате, спри, искам да ти кажа нещо”. Борисов крещял: „Махай се, заминавай, повече не се връщай”. Изгонен, синът излязъл от сервиза и отишъл в близък супермаркет, където разказал, че баща му го натирил.

Родителят все пак отишъл да прибере момчето, но вкъщи адът продължил след поредните количества бира. Този път то трябвало да отговаря на въпросите защо е излъгало, че било изгонено от къщи.

Накрая Борис Борисов хванал детето за дрехите, вдигнал го и със сила го хвърлил на единия пластмасов стол от страната на шкафа. То паднало със стола и си ударило главата отзад, получило счупване на лявата теменна кост. Въпреки кръвта момчето успяло да се изправи, пропълзяло под масата, като се молело на баща си да не го бие. И повтаряло едно и също: „Искам да кажа нещо. Аз ще слушам. Аз ще слушам!”. Вместо милост бащата изкрещял на момчето… да скача през прозореца. След това затръшнал отворения прозорец.

Когато скочил от прозореца, хлапакът изпитвал вече силна болка в главата от получените травми. Бил по чорапи. Плачел от ужас, болка и обида. Успял да стигне до шосето срещу гробищния парк и застанал на платното, като се опитвал да спре автомобил, който да го откара в полицейското управление. Било около 20:30 часа. Буквално се метнал на една кола, която спряла и го прибрала.

Хората попитали защо плаче, а детето отговорило, че баща му го набил. На въпроса какво е направило, за да го набие, момчето отвърнало, че не знае. Когато добрите хора го откарали в полицията, видели, че детето започнало да залита на няколко пъти.

Веднага пристигнал екип от Спешна помощ. През цялото време момчето повтаряло, че силно го боли глава. Казвало: „По-добре в дом, отколкото при тоз простак!”. В болницата било констатирано счупване на черепа, детето било настанено с опасност за живота и е спасено от лекарите във В. Търново по чудо.

Майката избягала в Германия от системния побой

Побойникът е с основно образование, преди години е осъждан, но вече реабилитиран. Преди години заживял на съпружески начала с майката на детето, а тя тогава била на… 17 години. Имали още един син, който починал от тежко заболяване. По онова време живеели в Присово при роднините на майката.

И тогава Борис пиел, а от къщата се чували крясъци, недоволства и закани с побой по всякакъв повод, хвърляне на различни вещи по младата жена, нанасяне на удари с шамари, юмруци и ритници.

Ходела насинена и подута на работа. Живеела в страх и ужас от агресивното му поведение. Започнала да търси начин да се спаси с детето, но разбрала, че не може да го изведе в чужбина без разрешение на бащата, и заминала сама за Германия, където се намира и сега.

Избягала един ден в началото на януари 2010 г. тайно от всички, след като оставила детето в детската градина. Борисов бил агресивен и налитал на бой не само на жена си. Роднина на жената разказал по време на разследването как Борис го пребил, защото не си спрял радиото, когато му наредил.

След бягството на жена си Борисов станал още по-изнервен, невъздържан и агресивен. Пак пиел, тормозел и биел детето. Накрая момчето било настанено за отглеждане в Дом за деца, лишени от родителски грижи „Пеню и Мария Велкови”. Бащата обаче поискал да го отглежда, съдът му предоставил упражняването на родителски права, а майката била осъдена за издръжка.

Въпреки агресията и пиянството Борис постепенно станал ценен специалист по ауспуси и когато синът му щял да започва училище, помолил работодателя си да ги приюти да живеят в сервиза, за да не пътуват от Присово. Приготвили една стая и останали във В. Търново, но побоищата и скандалите никога не спирали. Сега бащата и синът пак са заедно и пак живеят на същото място.

Делото срещу Борис върви бавно и с разпит на свидетели. Магистратите казват, че момчето ще бъде разпитано при специални обстоятелства и с техника, без да вижда баща си.

Ако Борис бъде осъден, го грозят от две до десет години лишаване от свобода за побоя над сина му от 2017 г. Самият той обаче като малък също е бил жертва на домашно насилие. В такава среда расте и синът му. По последни данни домашното насилие се предава на цели четири поколения, преди да бъде заличено като поведение при решаване на проблеми.

Странното и абсурдното в тази ужасна драматична история обаче си остава въпросът защо това момче е върнато на бащата? След всичко преживяно, което е известно на властите. Защото може би има и много неразказани ужаси и тормоз, за които никой не подозира.

Продължете с четенето

За България

В София станаха кошмари, каквито не бяха виждани от много време

Published

on

Опасното време, за което синоптиците предупреждаваха, вече е над България. От часове сняг вали над столицата. Заради мокрия и хлъзгав път, а също така и заради самоуверените шофьори, в София станаха куп катастрофи за отрицателно време. За това сигнализираха читатели на БЛИЦ.

Първият сигнал, който получихме на редакционната ни поща, е от жена, която поясни, че в столичния квартал „Дружба“ 1 джигит с БМВ профучал около нея. „Това стана на улица „Обиколна“, но малко преди кръстовището с улица „“Димитър Пешев“ бързакът с БМВ-то изтърва управлението на колата и се заби в стълба. Добре поне, че не се преби самият шофьори – беше уплашен след катастрофата, но не и ранен“, споделя читателката ни.

Друг софиянец сигнализира пред БЛИЦ за катастрофа с две коли, станала на булевард „Възкресение“ около номер 13. По думите му при инцидента няма пострадали, а на място веднага пристигнали униформени, които да уточняват по чия вина е станала катастрофата. Много неприятна, но и зрелищна катастрофа е станала и в квартал „Надежда“. Читателка на БЛИЦ завия, че по неясни към момента причини пет коли са се нанизали една в друга. Дали има пострадали все още не се знае.

Продължете с четенето

За България

Ванга предсказала появата на коронавируса и посочила лек срещу него

Published

on

Истерията покрай разпространението на коронавирусната инфекция по цял свят принуди хората да обърнат поглед към известните гадатели и медиуми с едничката надежда да открият дали в пророчествата им се споменава нещо за болестта. А някои дори се опитаха да прочетат по нов начин прогнозите на една от най-почитаните гадателки баба Ванга. Наскоро в едно от интервютата й бе открито, че през 1995 г. тя е говорила за някаква болест, която ще дойде от Китай.

А сега става ясно, че Ванга е предупредила и за лекарство, което ще бъде получено от сибирски кедров бор и което ще помогне в борбата със заболяването. Авторите на материала смятат, че Ванга е говорела именно за коронавируса и за лекарството, което ще бъде създадено от руски учени. За полезните свойства на кедровия бор се знае от древни времена.

Приемат го като бактерицидно, противовъзпалително и пречистващо кръвта средство. Все още обаче няма никакви научни предположения дали може да се справи с коронавируса, срещу който, по думите на специалистите, може да помогне само ваксина.

Продължете с четенето

За България

Извънредно: Наш депутат е заразен с коронавирус!

Published

on

Народен представител е заразен с коронавирус. Това е Хасан Адемов от ДПС, заяви на извънреден брифинг председателят на Народното събрание Цвета Караянчева. Цвета Караянчева съобщи, че в утрешният ден ще се направят тестове на всички депутати, като те ще бъдат проведени в две медицински заведения.

Председателите на парламентарните групи са уведомени. От Щаба са препоръчали проверката на всички депутати за коронавирус да стане преди извънредното пленарно заседание, което трябва да се проведе на 2-ри април, заяви още Караянчева.

Председателят на Народното събрание каза още, че в четвъртък пък цялата администрация и работещите в залата на Народното събрание също ще бъдат тествани за заразяване с COVID-19. Според думите на председателя на Народното събрание в утрешния ден няма да заседава Комисията по бюджет и финанси, на която трябваше да се обсъди актуализацията на бюджета.

Продължете с четенето

За България

Борисов: Като в Испания ли искате?! Тирове изнасят трупове от моргите, дори не могат да

Published

on

Като в Испания ли искате да станем? Питате ли какво му е на моя колега там? Днес приемат мярка колко души могат да допуснат да дойдат на погребението ти.

Месарските хладилни тирове и камиони отиват зад болниците, за да изнасят трупове, не могат да се погребат. Това заяви премиерът Бойко Борисов, докато отговаря на живо на въпросите на зрители на „Господари на ефира”.

Веднага обсъждаме всеки проблем и му намираме решение, заяви премиерът.

„Може мярката за преминаване през КПП да претърпи промени, това значи в определено време да минават един вид работници и така. Всяка мярка е с разбиране, че не трябва да има струпване и все пак заводите и предприятията да продължат да работят, иначе колапсът ще е пълен. Голям проблем ще е с автомобилните заводи, на които до скоро се радвахме”, посочи Борисов.

PCR тестове няма в държавите, които даваме за пример, добави той. В България най-много за ден са произведени 400 такива тестове.

„Все повече се притеснявам, защото в началото слушахме докторите. Чух всякакви теории как ще дойде пик, стадни и колективни имунитети, но съм доволен. Към днешна дата сме направили всичко, което по света го има. Движим се максимално и със съдействието на обществото. Единството и спазването на мерките, е важно. Един за всички, всички за един. Това правим в момента”, каза премиерът Бойко Борисов.

Ако имаме претенциите за организирано общество, единственото доказано, че намалява разпространението на коронавирус, е дистанцията и изолацията, обясни премиерът.

„Маска може да ушие всеки. Прави се трагедия от всяко нещо. Искам да питам кутия цигари или една бира колко струва – колкото маска. 50 млн. лева дадохме на пенсионерите за Великден. Въпросът е с добро или лошо да разберат, че когато заразяваш и се разхождаш, може 100 души, които спазват всичко, заради теб да се разболеят.

Умоляваме Ви, не Ви задължаваме, носете маски. Ще раздадем 1 милион маски на нуждаещи се”, каза още Борисов.

Премиерът добави, че икономическите щети може да надминат и тези по време на война, най-лошото е разколебаването, дезертьорите, които бягат и не вярват в победата, пише flagman.bg. Затова днес помолих да раздадем тези 2 млн. маски и през това време ще се ушият сигурно още 10 млн. маски, каза Борисов.

Ние не сме безгрешни, не сме завършили Институт за борба с коронавируса, такъв няма в света, каза премиерът

Борисов е категоричен, че сегашната ситуация е по-тежка от кризата през 2009 г. „Сега веднъж имаме жертви, тежко заболели, много от социалните здравни системи, плащайки за заболяването, ще фалират. Най-сериозно е в икономиката”, каза премиерът.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България38 минути ago

В София станаха кошмари, каквито не бяха виждани от много време

Опасното време, за което синоптиците предупреждаваха, вече е над България. От часове сняг вали над столицата. Заради мокрия и хлъзгав...

За България39 минути ago

Ванга предсказала появата на коронавируса и посочила лек срещу него

Истерията покрай разпространението на коронавирусната инфекция по цял свят принуди хората да обърнат поглед към известните гадатели и медиуми с...

За България41 минути ago

Извънредно: Наш депутат е заразен с коронавирус!

Народен представител е заразен с коронавирус. Това е Хасан Адемов от ДПС, заяви на извънреден брифинг председателят на Народното събрание...

За България3 часа ago

Борисов: Като в Испания ли искате?! Тирове изнасят трупове от моргите, дори не могат да

Като в Испания ли искате да станем? Питате ли какво му е на моя колега там? Днес приемат мярка колко...

За България3 часа ago

По колко се плаща за труд на час! €6 в България, €44,7 в Дания

През 2019 г. средните почасови разходи за труд в цялата икономика на ЕС (изключвайки селското стопанство и публичната администрация) бяха...

За България3 часа ago

Дезинфекцират контейнерите за боклук в София

Продължава работата по дезинфекцията на контейнери за битови отпадъци, на спирки на градския транспорт и пространствата до тях, съобщава на...

За България3 часа ago

Все още има човечност! Хазяйка не взе стотинка наем от жена, останала без работа

Ще ви разкажем за една от малкото положителни истории за кризата след въвеждането на мерките в борбата срещу коронавируса у...

За България3 часа ago

МВР: Няма нито един ром с коронавирус в „Столипиново“

Полицията похвали жителите на „Столипиново“ и на останалите ромски квартали в Пловдив за дисциплината. Вероятно по тази причина там няма...

За България5 часа ago

Премиерът отвърна мълниеносно на упрека на Радев, че хазната е празна НА ЖИВО

Държавната хазна е пълна. Как ще е празна хазната? Всяка година има ръст на доходите. Но той не е длъжен...

За България5 часа ago

Борисов: Все повече се притеснявам! Далеч сме от справяне с епидемията, умолявам всички да… НА ЖИВО

Продължавам все повече да се притеснявам. В началото всички слушахме докторите, че това е грип като всички грипове. Всякакви теории...

За България7 часа ago

399 са вече заразените с коронавирус у нас, в София е страшно

399 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Новите лабораторно доказани случаи са 20,...

За България9 часа ago

Сензационно: Учените откриха начин без лекарства за преодоляване на коронавируса

Учени от Мелбърнския университет стигнаха до извода, че тялото на хората с добър имунитет е в състояние самостоятелно да преодолее...

За България12 часа ago

Ето ги и синовете на ген.Мутафчийски – близнаците Александър и Марк (Снимки): –

За отрицателно време ген. Венцислав Мутафчийски надмина по рейтинг президента, че дори и премиера Борисов. Няма спор, че в момента...

За България12 часа ago

Ванга предсказала и с какво ще се лекува коронавирус

Вaнгa е прeдcкaзaлa не само пaндeмиятa oт кoрoнaвируc, но лекарството, което ще ни избави от заразата, научи skandalni. Пандемията от коронавирус...

За България13 часа ago

Официално: Здравен министър назова убийствената за коронавируса температура

Горещото време може да помогне за премахване на коронавирусната инфекция, но Русия сега не е достатъчно топла. Това заяви руският...

За България13 часа ago

Младен Маринов проговори за промени в изискването за маските и глобите

Ще има уточнения в заповедта за носене на маски на обществени места. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов в коридорите...

За България15 часа ago

СЗО отново препоръча да не се носят маски, които от днес стават задължителни у нас

От Световната здравна организация (СЗО) обявиха, че все още препоръчват да не се носят маски, освен ако не сте заразени...

За България15 часа ago

Ген. Мутафчийски обясни защо се налага да носим маски и кога е крайният срок да си ги набавим

От снощи е задължително носенето на маски в Израел и Австрия. Там, както и в глобален мащаб, има остър недостиг...

За Българияедин ден ago

До седмици ужасът от Бергамо може да се пренесе у нас, ако пламнат ромските махали

Не се ли въведат драконовски мерки с КПП-та в ромските гета у нас, до седмици картината от Бергамо ще стане...

За Българияедин ден ago

Извънредна новина от заседанието на правителството!

На извънредно заседание правителството одобри проект на Закона за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България...

Реклама

Интересни