Свържете се с нас

За България

Бременна съм и много се чудехме как да кръстим бебчо! После прочетох този топ 10 списък на най-популярните имена на бебета през 2019 г.

Published

on

Американският портал „Неймбери“ публикува топ 10 на мъжки и женски имена , които най-често са получавали новородените през 2019 година.

Според „Неймбери“, най-често използваните 10 имена, предназначени за представителките на нежния пол за годината са били:

Oливия
Aмeлия
Шарлот
Aвa
Ислa
Aрaбeлa
Aурорa
Aделайн
Изабела
Mиа

Десетте най-често срещаните мъжки имена за 2019 пък са:

Eзрa
Aшер
Aтикус
Дeклан
Oливър
Mайло
Силас
Леви
Уайът
Хенри

А ето и класациите за България:

Имена за момиченца, родени през януари 2019

Яна, Виктория, Пламена, Никол, Елия, Александра, Сияна, Нели, Михаела, Вероника.

Имена за момиченца, родени през февруари 2019

Дария, Светла, Габриела, Сиана, Александра, Ема, Катрин, Марая, Ния, Цветелина.

Имена за момиченца, родени през март 2019
На челна позиция в класацията на най-предпочитаните имена за момиченца тази година и тук застава името Дария със своите 34 госпожици.

Следват имената: Симона – 33, Никол – 22, Сиана – 21, Виктория, Ема – 19, Александра – 17, Даная – 16, Рая – 15, Теодора – 14, Силвия – 13, Валерия, Изабела, Карина, Марая – 12, Моника, Теа – 11, Божидара, Михаела – 10, Ванеса, Елия, Йоана – 9, Ася, Ивон, Мелани – 8.

А сега да видим как стоят нещата при мъжките имена.

Имена за момченца, родени през януари 2019
И така, оглавяващо позицията в списъка на най-модрните имена за момченца за месец януари 2019 е царственото име Борис със своите 32 броя.

Следват го имената: Мартин – 29, Кристиян – 25, Калоян – 24, Константин – 23, Владислав и Даниел – 21, Александър – 17, Георги – 15, Кристиан, Самуил – 14, Владимир, Максим – 12, Адриан, Виктор, Ерик, Светослав – 11, Теодор – 10, Андрей, Антонио, Никола, Симеон – 9, Божидар – 8, Димитър, Красимир – 7.

Имена за момченца, родени през февруари 2019
Константин е най-желаното мъжко име за месец февруари 2019 г. – 25. Останалите имена в списъка са: Виктор – 15, Борил – 14, Адриан, Калоян, Самуил – 13, Александър, Даниел, Кристиян – 12, Георги, Давид, Стефан – 11, Ангел, Никола – 10, Искрен – 9, Антонио, Борислав, Валентин – 8, Владислав, Максим – 7, Велизар, Димитър, Светослав, Станислав, Алекс – 6.

Имена за момченца, родени през март 2019
Изненадващият първенец за месец март, повеждащ с голяма преднина в класацията за най-модерни имена за момченца през месец март, е името Илиан с цели 72 броя. Следват: Калоян – 27, Адриан – 13, Александър – 11, Борил – 10, Виктор, Данаил, Мартин – 9, Даниел, Денис, Кристиян – 8, Борис, Давид, Дамян – 7, Божидар, Георги, Димитър, Максим – 6, Деян, Емил, Росен – 5, Алекс, Ангел, Антонио, Виктор – 4.

Продължете с четенето

За България

Побеляхме! Ясновидката Гюкчен: Кръв ще залее България през 2020! Правителството рухва, глад и мизерия, баровци с белезници!

Published

on

След динамичната 2019-а, 2020-а година ще бъде преходна, наситена с много промени и пробуждане на българите. Следващата година ще е много трудна. Задава се банкова криза след август месец. Проблемите ще са свързани с кредити, инвестиции, бизнес.

Реформите в страната няма да зависят само от политиците, а и от гражданите.

Гражданското неподчинение ще продължи до март месец и след това, хората ще издигнат нов политически лидер и ще се отиде на избори.

Този човек го има и сега в политическото пространство, но не е лидер. Такава прогноза направи топ ясновидката Илиана Чаушева, по-известна като Гюкчен пред Novini.bg.

Тя е единствената гадателка, която каза, че Великобритания ще излезе от ЕС през 2016 г. и позна. Освен това видя атентата на бургаското летище и обединението на Балканите.

Политически трусове и смяна на системата

В страната се задават много политически дебати и кръгли маси. Ще се съберат много хора на едно място, които ще решават съдбата на България, включително политици и граждани. Дошло е време всички ние да бъдем стопани на нашата държава. Хората се събудиха от 30-годишен сън. Времето ще работи за България, макар че ще има две трудни години. Истинският преход започва едва сега. Политическа криза в страната има от миналата година. Въпрос на месеци е да падне правителството. Най-вероятно това ще се случи през март, когато има ретрограден Меркурий, прогнозира ясновидката.

През 2019 година отново ще има протести, но те вече няма да са на нивото, на което са били – бунтарството, а на ниво преговори и по-високи изисквания. В момента, ако има избори, партиите ще се наредят като преди, само че патриотите си отиват от властта след август месец. Гюкчен предрече големи реформи в страната ни след март месец. Дошло е времето големите политически сили не да се карат, а да послушат народа, защото оттук нататък той ще ръководи. Може да се стигне дотам да бъдем президентска държава, а не парламентарна.

Ще има избори, след което ще се оформят четири конфигурации в парламента, като едната от тях може да е гражданска формация. Време е старите политици, които дърпаха конците, да дадат път на младите. Те са по-комуникативни, по-информирани. Не можем вече да гледаме личните си интереси, а да направим нещо и за нашите деца.

Аз искам и моите деца да останат в моята държава и да успеят тук. През следващите две години пак ще има масово изселване на българи. В един момент ще останем една малка държава. Може би трябва на тези кръгли маси, които виждам, да се направи нещо и за ромите, да се интегрират тези хора, да се работи и срещу наркотиците. Във всяко семейство вече има хора, които взимат наркотици.

Тревата не е безобидна. Трябва да легализират медицинската дрога, за да го няма това масово разпространение, което сега се случва. В следващите две години България ще изживее своя преход. Политиците и гражданите трябва да са будни. През 1990 година не е имало преход, тогава са разпределяли парите. Трябва да вдигнем от руините нашата държава. Започва да се променя мисленето на хората, ще дойдат млади хора, които наистина ще искат да живеят тук.

Войната по пътищата става все по-кървава

Много катастрофи ще има и то покрай празниците. Моят съвет е всички да бъдат много внимателни, защото има много агресия по пътищата.

На всяка цена трябва да се приеме закон за хората, които работят на улицата, да бъдат застраховани, защото агресията до март месец ескалира, прогнозира гадателката.

Знаковите арести в страната

На въпрос дали ще има още знакови арести в страната на бизнесмени, Гюкчен разкри, че Баневи ще бъдат оправдани. И се аргументира – ние нямаме доказателства срещу тях, независимо, че има толкова свидетели. След година и половина те са на свобода, категорична бе тя. По друг нашумял случай за корупция срещу бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, гадателката заяви, че за нея тази жена няма вина. Не знам защо решиха, че това е политически арест. Трябва да се разследват всички бизнесмени, които получават обществените поръчки. Ние всички сме свидетели, по това, което става по пътищата. Нужно е да има контрол в държавата, защото невинни хора плащат за техните кражби.

Отношенията ни с Македония

До конфликт няма да се стигне. Отново ще има кръгла маса. 2020 година ще бъде на преговорите. Виждам, че идва подем на българите, но той няма да е толкова лесен. Ние трябва да си защитим историята, трябва политиците да защитят, хората които са ги избрали, а не да ни продават за жълти стотинки.

Тероризмът

Терористичните актове в света ще продължат. Това е третата световна война, тя е невидимата война. Тя взима невинни жертви, и ако ние хората сами не се променим и не започнем взаимно да се пазим, няма как да предпазим и България. В България ще има атентат, но няма да вземе такива жертви, както в другите страни. Гюкчен добави, че е много вероятно това да се случи отново на летище. Тя припомни, че навремето е видяла, че ще има атентат в Сарафово, но никой не ѝ е повярвал. Тя призова да се засили контрола на летищата и по границите, защото ние не знаем кой влиза и кой излиза от нашата държава. Самите ние трябва да проявим гражданска отговорност към тези неща и да се пазим.

Пожелание за 2020 година

„Пожелавам на българите да си върнат гостоприемството, да си върнат излъчването и да не живеят в този мрак, в който сме попаднали. Ние всички живеем в един мрак, от който не искаме да излезем. Време е да отворим вратите, да излезем, да погледнем с обич съседите и да ги поздравим и да продължим. Ние винаги сме били най-силните хора на Балканския полуостров и винаги сме оцелявали. Ние сме добри и можещи, нека имат берекет и най-вече да са здрави. Виждам, че хората са се отчаяли и им е все тая какво се случва, но точно сега това пробуждане ще го има, категорична беше Гюкчен.

Продължете с четенето

За България

Тест: Колко остро е зрението и интуицията ви?

Published

on

Тест: Колко остро е зрението ви?

Установено е, че древните араби са проверявали зрението си с помощта на звездите.

Трябвало да погледнат към нощното небе и да намерят Голямата мечка. Ако можели да видят малка звезда в дръжката на “хвърчилото” на съзвездието, зрението им се смятало за добро. Можете да използвате този метод и днес. Каним ви да направите някои интересни тестове.

Искаме да изпитаме вниманието ви. Можете ли да намерите скритите елементи в следните изображения?

Нека започнем с една лесна задача: Намерете различната сред тези мандарини.

Между бонбоните има копче. Виждате ли го?

Можете ли да намерите стафида между тези кафе зърна?

Намерете бобовото зърно, което иска да бъде камъче.

Намерете пружината сред видиите.

Парченце нар може да прилича на полускъпоценен камък.

Можете ли да намерите близалка между коледните топки?

Намерете боровинка сред гроздето …

… и ягодата сред малините.

Можете ли да успеете да намерите зеления скакалец в тези зелени листа?

Бонус: Намерете различната буква

Ето ги и отговорите:

Продължете с четенето

За България

Фики Стораро спира да пее?!

Published

on

Певецът Фики Стораро сериозно е решил да сменя професията. Известният изпълнител планира да се превърне в следващия Кубрат Пулев. Стораро — младши си уреди среща с дясната ръка на Флойд Мейуедър—Ленард Елерби.

Двамата се срещнали в САЩ, по време на турнето на Стораро. Младежът доста се потрудил, докато си уреди среща с легендарния треньор.

Фики от доста време мечтае да направи кариера като Кубрат Пулев. Певецът тренира редовно, а от известно време боксът не е само хоби за него, а и страст. Именно затова е решил да зареже пеенето и да се качи на ринга.

А за целта си търси треньор, който да го подготви за състезанията. Самият Фики не е от вчера в боксовите среди. Той тренира активно повече от година. И сега е решил професионално да се заеме с това, пише вестник „България днес”.

Наследникът на Тони Стораро вече няколко месеца се опитва да се свърже с изпълнителния директор на компанията на Мейуедър. Двамата успели да се видят за час в Чикаго, където Елерби разкрил част от тънкостите на професионалния бокс на Стораро.

Срещата още повече амбицирала Фики да се пусне в ново поприще. Дали обаче ще стане професионален боксьор, предстои да видим.

Продължете с четенето

За България

АРТРИТ МЕ УБИВАШЕ С ГОДИНИ, НО ЕДИН ДЯДО МИ ДАДЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА, БОЛКАТА СЕ ИЗПАРИ, ПОДМЛАДИХ СЕ С 20 Г

Published

on

Представяме ви извънредно полезен лек в лечението на остеопороза , болки в гърба ,костите и ставите , както и при артрит . Действително, ако имате възрастни хора в семейството, те със сигурност знаят тази много ефикасна рецепта.

Тази рецепта се оказва извънредно полезна за всеки, който я опита.

Хората, които са я изпоробвали усещат, че тя подмладява костите.Болките в костите и ставите изчезват наред с тежестта в краката. Спрете да харчите пари за скъпи мазила и гелове ако страдате от болки в гърба и ставите или от болки вследствие от минали травми.

Тази рецепта съдържа само няколко съставки, но ще направи повече за вас от противовъзпалителните продукти, които купувате без рецепта.

Артритът се превръща в едно от най-често срещаните заболявания в днешно време.

Симптомите му, като ставна болка и ограничено движение са в резултат на скованост, отичане и парене в засегнатите места. Артритът може да доведе до още усложнения като умора, висока температура и може да засегне белите дробове, бъбреците и сърцето.

Конвенционалните лечения се фокусират най-вече върху незабавното облекчаване на симптомите, вместо върху осигуряването на дългосрочни радикални лечения.

И още нещо, Аюрведа, древната лечебна наука, предоставя конкретни и ефикасни решения за болки и хронични проблеми.

Според Аюрведа, артритът главно се причинява от влошено храносмилане и отслабена функция на дебелото черво, които позволяват токсините (Ама) да се наптрупват в ставите, пише „За жената“. Това спира функционирането, мобилността и доброто физическо състояние на ставите.

Тук представяме чудодеен домашно приготвен лек, който облекчава болките и укрепва структурата на костите! Той помага при остеопороза, болки в гърба, болки в костите, ставни болки и артрит.

Лек за спиране на болките в ставите, гърба, остеопороза, артрит

Съставки:

100 мл йод
300 мл 70% спирт (от аптеката)
10 таблетки – аналгин, андол или аспирин

Приготвяне и употреба:

Започнете със счукване на таблетките и ги смесете със спирта и йода. Оставете съставките да се смесят добре 21 дни. След това лекът е готов за употреба.

Нанасяйте сместа направо върху болезненото място или правете компрес с мазилото.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България12 минути ago

Побеляхме! Ясновидката Гюкчен: Кръв ще залее България през 2020! Правителството рухва, глад и мизерия, баровци с белезници!

След динамичната 2019-а, 2020-а година ще бъде преходна, наситена с много промени и пробуждане на българите. Следващата година ще е...

За България24 минути ago

Тест: Колко остро е зрението и интуицията ви?

Тест: Колко остро е зрението ви? Установено е, че древните араби са проверявали зрението си с помощта на звездите. Трябвало...

За България31 минути ago

Фики Стораро спира да пее?!

Певецът Фики Стораро сериозно е решил да сменя професията. Известният изпълнител планира да се превърне в следващия Кубрат Пулев. Стораро...

За Българияедин час ago

АРТРИТ МЕ УБИВАШЕ С ГОДИНИ, НО ЕДИН ДЯДО МИ ДАДЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА, БОЛКАТА СЕ ИЗПАРИ, ПОДМЛАДИХ СЕ С 20 Г

Представяме ви извънредно полезен лек в лечението на остеопороза , болки в гърба ,костите и ставите , както и при...

За България2 часа ago

Полицаи спипаха шестокласничка с четирима голи младежи!

Непълнолетна ученичка бе открита от полицията късно през нощта в таванско помещение на жилищен блок в компанията на четирима голи...

За България3 часа ago

Хороскоп за днес 10 декември-СТРЕЛЕЦ Добър късмет, СКОРПИОН Успех и надеждност –

ОВЕН Нервен ден. Владейте се! Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Вторник ще е много...

За България17 часа ago

Спипаха Краси Радков да шофира с бясна скорост на оживено кръстовище!

„Бясно карай на червено, направи за мене нещо откачено!“. Към този прочут рефрен на Ивана се придържа актьорът Краси Радков....

За България17 часа ago

Виц – Съсед пресреща приятеля си

Съсед пресреща приятеля си, връщащ се от работа: – Ванка, какво ще направиш, ако завариш жена си с чужд мъж?...

За България17 часа ago

6 месеца след раждането, тя разбира, че съпругът й изневерява, а той и любовницата му й се подиграват, но така не приключва историята –

Само половин година след раждането си Бетси разбира, че съпругът й изневерява. Но това не е всичко. Един ден тя...

За България20 часа ago

Верижна катастрофа с 20 коли на Цариградско шосе, говори се, че е било страшно

Верижна катастрофа стана тази сутрин на „Цариградско шосе“, предаде репортер на Novini.bg. Малко преди 6 ч. няколко коли се сблъскаха...

За България20 часа ago

Невиждано! Асфалт пропадна в центъра на Враца, а отдолу зейна другата земя

Пропадане на асфалт в центъра на Враца разбуни духовете в града. Оказа се, че дупката съвсем не е безобидна, а...

За България20 часа ago

Силно земетресение удари Италия, хората се страхуват от по-голямо

Земетресение с магнитуд 4,5 е регистрирано през изминалата нощ в италианската област Тоскана, съобщи Националният институт по геофизика и вулканология,...

За България20 часа ago

Трима мъже изнасилиха брутално пияна девойка и качиха кадри в интернет, за да и се смеят

Полицията в САЩ съобщава, че трима мъже са изнасилили групово 17-годишно момиче, намиращо се в безсъзнание в хотелска стая и...

За България20 часа ago

Проф. Минеков: България върви към абсолютен национален фалит, загиваме бавно

Госпожата от Ирландия не е в час (бел. ред. става въпрос за ирландската евродепутатка Клеър Дейли). Никой не я е...

За България20 часа ago

Чудо! Майка излезе от кома, когато чу гладната си 2-г. дъщеричка да плаче за храна

След като 42-годишната аржентинка Мария Лаура Ферейра била нападната от неизвестен на мотоциклет, тя изпаднала в кома. В това състояние...

За България20 часа ago

Георги Марков: Българската съдебна система е в тежък нокаут

„Българската съдебна система е нокаут, тя е в най-тежката си криза не от 30 години демокрация, а и от комунизма....

За България20 часа ago

Сценарист на Слави: Г-н Трифонов е заможен човек

Г-н Трифонов е доста заможен човек, колкото и да звучи нескромно. Това заяви сценаристът от „Шоуто на Слави“ Филип Станев....

За България22 часа ago

Виц – Средата на зимата, сняг!

Средата на зимата, сняг: – Добре дошли в AUDI. Как бих могъл да ви помогна? – Бих искал да поговорим...

За България23 часа ago

47-г. жена преспа с над 100 женени мъже, за да помогне на съпругите им

Жена, която е преспала с над 100 женени мъже, настоява, че прелюбодейството помага за спасяването на браковете. 47-годишната Гуенет Лий...

За България23 часа ago

45-годишната Жени Марчева бременна с трето

Жени Марчева напоследък е оформила подозрително коремче. Водещата от Би Ти Ви, която преди време успя да впечатли Николай Бареков...

Реклама

Интересни