Свържете се с нас

За България

Виц – Един врачанин намерил стара бутилка на брега на язовира

Published

on

Един врачанин намерил стара бутилка на брега на язовира и гледа вътре – дух. Търкал бутилката ни’къф ефект.

Търкал час, два и накра’а от бутилката се чул отегчен глас:

–  Мани тапата най-после, бе, да та е*а….

Продължете с четенето

За България

Кажи ми как държиш мобилния и ще ти кажа коя е най-характерната ти черта – 99% вярно е:

Published

on

Съвременният човек просто не може да си представи ежедневието си без мобилен телефон в ръка. Замисляли ли сте се, обаче, че начинът, по който държим любимото устройство, казва много за нас самите? Този простичък тест показва 4-те най-разпространени начина на захват на мобилния телефон , които разкриват каква личност сме в действителност.

Просто погледнете картинката и изберете метода, който най-често използвате.

После вижте какво говори той за вас:

как държим мобилния

1. Държите телефона с една ръка и пишете текста с палеца на същата.

как държиш мобилния

Вие сте организиран и дисциплиниран човек. Вие много добре знаете какво е добро за вас и какво може да е лошо. В диалог говорите повече, отколкото слушате. По природа Вие сте добър човек, който не може да навреди на никого.

Вие сте умен и изтънчен, чувствате коя любов е реална и коя – преструвка. В една връзка не искате да поемате рискове и не бързате да се ангажирате. За да можете да се отворите към даден човек, той трябва да спечели Вашето доверие, но докато това не се случи, ще бъдете дистанцирани и малко студени.

2. Ако държите телефона с две ръце и пишете текста с палеца на едната.

захват на мобилния

Обичате грижата и вниманието, търсите защита от близките си. Трудно е да говорите за чувствата си и да ги показвате, така че партньорът Ви понякога чувства липса на любов от Ваша страна.

Вашата интуиция е добре развита. Освен това, Вие сте чувствителни към емоциите и чувствата на другите, перфектно разпознавате лъжата, така че е почти невъзможно да Ви заблудят.

Във връзките понякога избързвате и това води до факта, че можете да бъдете близо до човек, който не заслужава Вашето внимание.

3. Държите телефона с две ръце и въвеждате текста с палците и на двете си ръце.

писане на СМС

Вие сте склонни към прекомерен страх и притеснения. До Вас трябва да има надежден партньор, който ще Ви разбере и подкрепи, а след това ще станете много по-уверени в себе си.

Вие сте гъвкав човек, лесно можете да намерите общ език с хората и да се присъедините към екипа. Знаете как да се адаптирате към ситуацията и да се настроите в желания режим. По време на партита можете да се забавлявате, а когато обсъждате сериозни въпроси, напълно се потапяте в този въпрос.

4. Държите телефона в едната ръка и въвеждате текста с показалеца на другата ръка.

как държиш мобилния

Вие сте спокоен и балансиран човек. Готови сте да се пожертвате, за да помогнете на другите. Лесно и бързо прощавате на любимите си хора грешките им.

Поведението Ви е спонтанно, обичате приключенията, но понякога предпочитате да сте сами със себе си, за да си почивате и да набирате сила.

В една връзка Вие сте много срамежливи, страх Ви е да предприемете първатае стъпка. Някои могат да смятат това за липса на интерес от Ваша страна. Но когато Ви опознаят по-отблизо, те осъзнават колко необикновен и интересен човек сте.
Съгласни ли сте с описанието на Вашата личност?

Продължете с четенето

За България

Признаците, че сте прекарали коронавирус без да сте разбрали

Published

on

Учени от Оксофрд казват, че разпространението на коронавирус по света е започнало преди хората да разберат за него.

Именно затова много хора са изкарали COVID-19, но не са знаели.

Изследователите успяха да идентифицират пет несъмнени симптоми, показващи, че сте прекарали коронавирусна инфекция.

Първият от тях е загубата на мирис.

От медицинското училище в Харвард обясниха, че редица клетки в носа съдържат протеини, които коронавирусът удря първо и инфекцията навлиза в тялото.

Следователно хората, при които се е появил само този симптом, са един от основните преносители на коронавирус.

Те не осъзнават, че са заразени, но заразяват другите с него.

Вторият симптом е коремната болка, тъй като сигнализира за развитието на пневмония в долните лобове на белите дробове, но може да бъде и независим симптом.

Третият признак за заразяване с COVID-19 е диарията, която се наблюдава при много пациенти в Ухан, където започва пандемията. Симптомът е открит в почти половината от случаите.

Друг симптом е лек фоликуларен конюнктивит: Кървящи очи, парене, натрупване на гной, сърбеж в очите.

И накрая, но не на последно място – признак е и умората.

Продължете с четенето

За България

Полицаи нахлуха на сватба и арестуваха младоженците! Не спазили… мерките (СНИМКИ)

Published

on

Кошмарно изживяване сполетя двама младоженци в първите часове на техния брак. Неприятната случка ги изненадала по време на брачната им церемония, когато… били арестувани.

48-годишният Джубулани Зулу и 38-годината му възлюбена Номтандазо Мизе поканили общо 50 души на сватбата си в Южна Африка. За съжаление в този момент дошли служители на национална сигурност. Те носили предпазни маски на лицата си и големи спортни пушки.

От заснето видео се вижда учудването на гостите им при пристигането на въпросните органи на реда. Снимка е запечатала момента, в който годеникът помага на любимата си да се качи в полицейската кола. Двамата били арестувани за нарушаване на въведените от страната мерки, събирайки много хора на едно място.

В Южна Африка извънредното положение е обявено на 23 март и ще бъде в сила 21 дни от влизането му в сила. Младоженците били освободени под парична гаранция.

Кметът на града остро осъдил постъпката, както и присъстващите на церемонията гости. „Тези мерки не са само за определени хора, а важат за всички и целят да се спре разпространяването на коронавируса“, казва той.

Южна Африка има 1,655 потвърдени случая и 11 загинали от вируса.

Продължете с четенето

За България

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, предоставя го безвъзмездно

Published

on

Проф. д-р Йонко Мермерски, доктор по органична химия и изобретател, вече е пантентовал нов бърз тест за COVID-19. Той обяви, че би го предоставил абсолютно безвъзмездно за използване в България.

„PCR тестът е най-бърз, но не е важна само бързината. По-важно е да има надежден резултат. Моето изобретение помага да се отсеят здравите със симптоми и да не тръгнат по пътеката за изследване с PCR тест и плазмен тест“, съобщи проф. Мермерски от САЩ.

По думите му тестът дава точни стойности въз основа на разработени статистически данни на здрави спрямо болни хора. Тестът измерва количеството въглероден диоксид, което човек издишва. Хора с възпаление на долните дихателни пътища отделят много по-ниски нива на въглероден диоксид във въздуха, който издишват.

„Подкрепяме да се отсеят пациентите, на които не е необходимо да се правят допълнителни тестове. По този начин се облекчава този недостиг на тестове за симптоматични пациенти“, посочи проф. Мермерски пред Bulgaria ON AIR.

Той показа как работи изобретението му. Тестът е като дрегер, в който се издишва въздух, а резултатът става ясен на момента. Уредът все още не е стигнал до търговската мрежа, защото трябва да премине през тестуването на четири ведомства, с които екипът на българския учен координира своята работа. Това са американският еквивалент на нашето здравно министерство, Агенцията за храни и лекарства, Националният институт по здравеопазване и Министерството на отбраната на САЩ.

„Искаме от тях финансиране и група хора, които да тестваме – болни, симптоматични и здрави, за да може да прецизираме правилното ниво. На дребно не може да струва повече от 20-ина долара, няма как да струва много. Целим се ефективността му да бъде над 90%“, обяви още проф. Мермерски.

По думите му плазмените тестове са необходими, за да се види кои хора са прекарали заболяването и вече са здрави. Хлорохинът пък показвал добри резултати, но нямало доказателства, че е достатъчно ефикасен.

Проф. Мермерски е на мнение, че ваксините ще са най-бавното нещо. „Отнемат поне една година, за да не разболеем човека, когото ваксинираме“, посочи той.

Ученият описа коронавируса по следния начин: размерът на COVID-19 е около една стотна от размера на прахова частица. На вирусите им трябват повърхности, за да може да се движат. Могат да прелетят доста големи пространства.

Проф. Мермерски се позова на данни, според които отчетеният брой на загиналите в Ухан е с 60 хиляди по-малко от броя на кремираните в китайския град.

„Китай бяха много нечестни спрямо света. Този вирус можеше да бъде овладян, без изобщо да тръгне в световен мащаб. Подцениха колко е заразен и се опитаха да потиснат информациите“, коментира докторът по органична химия.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България3 часа ago

Кажи ми как държиш мобилния и ще ти кажа коя е най-характерната ти черта – 99% вярно е:

Съвременният човек просто не може да си представи ежедневието си без мобилен телефон в ръка. Замисляли ли сте се, обаче,...

За България3 часа ago

Признаците, че сте прекарали коронавирус без да сте разбрали

Учени от Оксофрд казват, че разпространението на коронавирус по света е започнало преди хората да разберат за него. Именно затова...

За България5 часа ago

Полицаи нахлуха на сватба и арестуваха младоженците! Не спазили… мерките (СНИМКИ)

Кошмарно изживяване сполетя двама младоженци в първите часове на техния брак. Неприятната случка ги изненадала по време на брачната им...

За България6 часа ago

Проф. Йонко Мермерски патентова бърз тест за COVID-19, предоставя го безвъзмездно

Проф. д-р Йонко Мермерски, доктор по органична химия и изобретател, вече е пантентовал нов бърз тест за COVID-19. Той обяви,...

За България6 часа ago

Десислава Танева: Магазините задължително да продават родна продукция!

Големите хранителни магазини ще започнат задължително да предлагат местна продукция – даже, ако се наложи да бъдат накарани със закон...

За България6 часа ago

Заводският хляб беше 15 ст., билетът за трамвай – 4 ст.

В недалечното соцминало наистина имаше неща, които оправдават носталгията на по-възрастните към него. Това бяха цените на стоките. Вярно, ако...

За България6 часа ago

Мотопедът „Балкан“ – сбъднатата мечта на социалистическия мъж

Една от сбъднатите мечти на мъжете от Северозапада по времето на соца, където премина детството ми, бяха мотопедите „Балкан“. Балканчета,...

За България6 часа ago

Изписват първите излекувани в Сливен

Днес изписват първите двама излекувани пациенти с коронавирус в Сливен, съобщиха от МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Те са семейство, които...

За България6 часа ago

Томислав Дончев обясни кога ще се отхлабят мерките и зададе директен въпрос на Радев

В политиката всичко трябва да е на морална основа. Ако има неща, които будят недоверие, се изисква политическо действие. Това...

За България7 часа ago

В София се затопли и ето какво се случи с дистанцията и предпазните средства СНИМКИ

Масово неспазване на препоръките на Националния оперативен щаб за дистанция и носене на лични предпазни средства се наблюдава в два...

За България7 часа ago

Ужас! Варненец уби приятелката си след тест за COVID-19

За срок до 72 часа Окръжната прокуратура във Варна е задържала 30-годишния Ивайло И., след като му е повдигнала обвинение...

За България8 часа ago

Извънредно! Адско меле на столичния бул. „Ал. Малинов“ СНИМКА

Страховито меле се е случило преди минути на столичния булевард „Александър Малинов“, предаде човек на БЛИЦ. Катастрофирали са две коли,...

За България8 часа ago

Пробив! Учени от САЩ доказаха мощта на ваксината БЦЖ срещу COVID-19

Специалисти от болницата „Джон Хопкинс“ в САЩ установиха, че смъртността от COVID-19 в държавите с масова ваксинация против туберкулоза с БЦЖ,...

За България10 часа ago

COVID-19 не спира да убива известни личности! Вижте кой си отиде…

Върлуващият в цял свят коронавирус взе още една жертва сред големите спортни легенди. От Италия съобщиха, че в болницата в...

За България11 часа ago

Д-р от МВР наруши мълчанието: Ще кажа истината за коронавируса, никой не може да ме спре

Ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да спечелите лотарията, отколкото да умрете...

За България12 часа ago

Пуснаха извънредно 55 апартамента по 4-5000 лева във Варна, Бургас и Пловдив. Провадачът е

Цели 55 апартамента е пуснало ударно за продажба Министерство на отбраната (МО) само в рамките на последните няколко месеца, установи...

За България12 часа ago

Безплатно тестване по домовете започва в Гърция от днес

Тестване по домовете на хора в райони, където се предполага, че има мащабно разпространение на COVID-19, стартира Гърция от днес....

За България12 часа ago

Драма: Почина шуменец, излекуван от коронавирус

Пациент на Инфекциозно отделение на МБАЛ Шумен на 66 години е починал сутринта в сряда след овладяна коронавирусна инфекция и...

За България13 часа ago

Издъхна най-младата жертва на COVID-19 у нас

За последното денонощие има 16 нови случая. От тях в болница са приети 6 души. В София 11 са случаите, в...

За България14 часа ago

Борисов откровено сподели големия си страх, че в близките дни може да се случи това

Бойко Борисов възложи на всички да помислят и каза, че е отворен за предложения относно това как да можем да...

Реклама

Интересни