Внимание, видите ли банкнота на стъклото на колата си НЕ посягайте към нея, а веднага…

Крадци и измамници притежават един безкраен списък с иновативни методи, за да придобият нашето имущество. Трябва да се направи само една грешна стъпка, и можете да загубите не само например колата, но дори и живота. Само за броени секунди.

Днес, автоалармите стават все по-трудни за елиминиране, те са оборудвани с такива системи, които осигуряват отлично ниво на надеждност и сигурност. Но крадците не стоят безучастно. Те намират нови начини за извършване на престъпление. Представете си, че колата е била паркирана близо до магазина, отивате на пазар, връщате се с пълни ръце, натоварени чантите в багажника, и сядате, палите колата и забелязвате, че под чистачките на стъклото има банкнота, и доста голяма.

Какво мислите? О, на добър час! Каква радост! Но не … Това е просто маневра, за да откраднат колата ви. Била е поставена там, защото трябва да се измъкнете от колата, за да я вземете. Много често такива случаи се срещат на паркинги и гаражи, където колите са с носа към стената, а банкнотата е трудно да се забележи, докато не запалите колата и не излезете на по-светло. Забелязвате парите, оставяйки колата да работи, престъпникът скача зад волана и моментално потегля под носа ви. Дори нямате време да разберете какво става, толкова бързо и неочаквано се случва.

Тази измама сега е много модерна по туристическите дестинации, където основна цел на джамбазите са туристи от други държави. Има регистрирани множество случаи на Балканите, най-много са в Румъния и Гърция, а според информация на експерти вече има групи, които действат по нашите топ курорти.

Подобен случай е имало при една млада майка Кири Виман. Тя пазарувала в местния магазин. Когато се е връщала видяла банкнотата под чистачките на предното стъкло. Тя си помислила отначало, че някой й прави изненада.

Тя спира, слиза и взима банкнотата. После разбира, че това е лъжа. Там имало и надпис: „Ха! Решихте, че са истински ли!?“ За щастие, Кири видяла парите, когато вече била далече от паркинга на магазина, а не когато влизала в колата. Само си представете – едногодишният й син, който седи на задната седалка. И ако всичко това се случи по друг начин? Страшно може да стане! Бъдете внимателни, уважаеми шофьори и пътници! Винаги помнете, че безплатното сирене е само капан!

НОВИ

Мощна фирма с офис в Пловдив започна да връща българи от чужбина, предлагат работа мечта с евро запл...
КАТО НА ФИЛМ! Ето къде са се криели избягалите затворници и как са се
СВИНЩИНА НАВРЪХ ВЕЛИКДЕН! Пловдивчанка погледна през балкона, но нищо не можеше да я подготви за тов...
Нека достигне до всеки българин! Тя щеше да се жени след няколко дни, но хвана влака за София и това...
Започна се! Спецпрокуратурата с мощна операция срещу корупцията! Арестуваха десетки чиновници!
Змия ухапа медицинска сестра, тя се качи на влака Кюстендил – София, а случилото се след това ще ви ...
Ванга се яви на сватбата на правнучката си
Коя е първата дума, която ви идва? Огромна новина за цяла България. Лили Иванова е
Кошмар! Лекари объркаха диагнозата и 10-годишно момче почина! Помислиха, че е рак, а той бил ухапан ...
ОТ СЕГА: Черна вест покруси България в слънчевата сряда. Внезапно ни напусна една от най-обичаните б...
Такава сватба България вижда за първи път! Булка видя нещо много странно на прозореца в деня на сват...
Прецакана: Любовник предал кметицата Деси Иванчева за подкупа от 1 милион евро
Какво очаква всяка зодия до края на тази година: Телец-Ще намерите половинката си, Скорпион-Това е В...