Внимание, видите ли банкнота на стъклото на колата си НЕ посягайте към нея, а веднага…

Крадци и измамници притежават един безкраен списък с иновативни методи, за да придобият нашето имущество. Трябва да се направи само една грешна стъпка, и можете да загубите не само например колата, но дори и живота. Само за броени секунди.

Днес, автоалармите стават все по-трудни за елиминиране, те са оборудвани с такива системи, които осигуряват отлично ниво на надеждност и сигурност. Но крадците не стоят безучастно. Те намират нови начини за извършване на престъпление. Представете си, че колата е била паркирана близо до магазина, отивате на пазар, връщате се с пълни ръце, натоварени чантите в багажника, и сядате, палите колата и забелязвате, че под чистачките на стъклото има банкнота, и доста голяма.

Какво мислите? О, на добър час! Каква радост! Но не … Това е просто маневра, за да откраднат колата ви. Била е поставена там, защото трябва да се измъкнете от колата, за да я вземете. Много често такива случаи се срещат на паркинги и гаражи, където колите са с носа към стената, а банкнотата е трудно да се забележи, докато не запалите колата и не излезете на по-светло. Забелязвате парите, оставяйки колата да работи, престъпникът скача зад волана и моментално потегля под носа ви. Дори нямате време да разберете какво става, толкова бързо и неочаквано се случва.

Тази измама сега е много модерна по туристическите дестинации, където основна цел на джамбазите са туристи от други държави. Има регистрирани множество случаи на Балканите, най-много са в Румъния и Гърция, а според информация на експерти вече има групи, които действат по нашите топ курорти.

Подобен случай е имало при една млада майка Кири Виман. Тя пазарувала в местния магазин. Когато се е връщала видяла банкнотата под чистачките на предното стъкло. Тя си помислила отначало, че някой й прави изненада.

Тя спира, слиза и взима банкнотата. После разбира, че това е лъжа. Там имало и надпис: „Ха! Решихте, че са истински ли!?“ За щастие, Кири видяла парите, когато вече била далече от паркинга на магазина, а не когато влизала в колата. Само си представете – едногодишният й син, който седи на задната седалка. И ако всичко това се случи по друг начин? Страшно може да стане! Бъдете внимателни, уважаеми шофьори и пътници! Винаги помнете, че безплатното сирене е само капан!

НОВИ

Мощна фирма с офис в Пловдив започна да връща българи от чужбина, предлагат работа мечта с евро запл...
СПОДЕЛИ ЗА ДА ВИДЯТ ВСИЧКИ КОЛКО ГОЛЯМО СЪРЦЕ ИМАТ! УНИКАЛНО! 5 български момичета събраха 20 хиляди...
Какво очаква всяка зодия до края на тази година: Телец-Ще намерите половинката си, Скорпион-Това е В...
Мъж се свил на пода в банята и плакал под душа: Когато легнал до съпругата си знаел какво трябва да ...
Надникнете в дома на Лепа Брена: Ето в какъв лукс живее известната певица (Галерия)
Влязох във форма само за месец – това чудо е истински убиец на мазнините! Само 1 лъжица и сбогом на ...
РАЗСТРЕЛ! Шеф Петров разката звездните си колеги! Ето снимки!
Ексклузивно: Емилия и Жорж Башур се разделят! Тя грохна, тръгна на психолог (още подробности)
НАСА предупреди: Черно море промени цвета си в България
Петко влезе в Мусинската пещера за съкровище с черна коса, но излезе с бели кичури и жена му припадн...
Винаги е усмихната, но никой не подозира за тежката житейска драма на Мария Игнатова!
Истината за разстрелите на Кюлев и Илия Павлов и топлата връзка Костов – Цветан Василев! Красимир Ст...
Това видео е хит в мрежата! Ето какво се случи с мускулест батка, прегазил крехко момиче