Свържете се с нас

За България

Извънземна скала цери дископатии и безплодие

Published

on

Все по-голяма популярност придобива магически скален комплекс в близост до кюстендилското село Невестино. От древността за него се знае, че камъните там лекуват тялото и душата по все още необясним начин.

Последното свидетелство пред „Мистериите” на „Ретро” даде Емил Сотиров, емигрант в Чикаго. Човекът разказа, че е имал лумбаго, което не му давало мира. Когато емигрирал отвъд океана в началото на 90-те години, в продължение на четири години си изкарвал прехраната с чистене на магазини.

„Има машини, но някъде те не могат да хванат хубаво и човек трябва да се навежда и да жули на ръка. Ето от това упражнение получих усложнението на кръста си“, разказва историята на своя здравословен проблем нашенецът.

Така се случило, че преди месец се прибрал в България и отишъл на гости на свой приятел в селото. Той го посъветвал да отидат до една слабо популярна природна забележителност, хем да се разтъпчат, хем въздух да подишат. Чудноватото място се намира в подножието на Конявската планина, в близост до малкото селце Лиляч.

„Аз съм си по-сензитивен от малък. Като доближихме района, усетих странно мравучкане по тялото. Викам си – Емиле, извади късмет, тука е силна енергийна зона“, споделя с усмивка Сотиров. Той бил изумен, че далеч от шумния път пред него се открил цял скален комплекс с причудливи форми и размери, разпръснати на голяма площ.

Гастарбайтерът наближил първите камъни, в които е оформено нещо като параклис. Твърди, че застанал между тях и в този миг усетил силно загряване в областта на кръста.

„Абе, някаква невидима ръка ме хвана и каквото ме мъчеше, го изтегли и запрати в небитието. От тогава, да чукна на дърво или камък, вече не знам, но болка нямам. Само нещо все едно че ми е правена свръхпрецизна лазерна операция“, разказва удивителни неща Емил.

Старгейт

Местните хора докладваха, че мястото има силата да пречиства човека от зли сили. Те се лепели по тялото под формата на невидими енергии, които пиели от силите на човека. После от тези невидими пиявици се появявали различни болести – я дископатия, я сърце, я тумори.

Прелюбопитна е и друга теория. Че всъщност мегалитният комплекс представлява площадка за пътуване към други звездни системи и галактики, дело на атланти. Нещо като Звезден портал. За да се осъществи този процес обаче, първо тялото трябвало да се изчисти на фино ниво, защото междузвездните пътешествия били свръхпрецизна работа. Освен това често по телата на земляните и гостите на планетата се лепели нисши създания, наричани „празителоси“. В началото тези същества (отговорни и за много от болестите ни) кръстосвали Вселената като нежелан багаж, докато един ден не била въведена системата за биологична хармонизация. С нейна помощ те отпадали като в санитарните канали за автомобили по днешните митници. Така в крайна сметка лечението било нещо като страничен ефект от процеса по звездно пътуване, твърдят медиуми. Вярна ли е тази история или не, само можем да гадаем. Но не спират да валят свидетелства за българи и чужденци, намерили лек в атлантския градеж.

Неврози

Доста били случаите и на помощ при страхови неврози, автоимунни заболявания, синдром на Сьогрен и други. Хората идвали с влошено състояние, натъпкани с медикаменти.

Жена от Пловдив получила в началото на миналата година панически атаки. Затворила се вкъщи, изпаднала в депресия. Нейни роднини я довели да се помоли на мястото, където има и черква, и да се докосне до вълшебните скали. По разкази на местни хора състоянието на страдалката се подобрило още при слизането към селото.

Третото око

Често болните са придружавани от местната екстрасенска Василка Анакиева. Със своите паранормални способности и радиестезични уреди тя също потвърждава, че мястото е рядък феномен. Махалото, с което Василка работи, се въртяло като подивяло. Тя обясни, че чудесата, които се случват в местността, наистина се дължат на факта, че целият мегалитен градеж е изпълнен по извънземна атлантска технология. Тя завихряла такива енергийни полета, че компасите също се въртели като пощурели, а човек изпадал в особено състояние на спокойствие и безвремие.

„Тука е много силно енергийно място. Под него и в самите скали има внедрени кристали и специални минерали. Щом се допреш до скалите, спиш като бебе. Отделно се зареждаш като акумулатор – дава ти се енергия да си бодър и свеж дни наред“, разказа ясновидката Василка.

Възрастната жена е установила, че най-силна е енергията при една скала, която местните наричат Провиралката.

Василка често води в района хора с едно или друго заболяване. По думите й много добър ефект се наблюдавал при жени, страдащи от безплодие.

„Те се провират през малкия отвор и, вярвате или не, оставят там проблема си, защото много скоро след това зачеват здрави рожби“, кълне се сензитивната дама. Според нея след “целебни процедури” в района през последните години са се родили над 156 бебета.

Продължете с четенето

За България

Мъже от Нигерия убиха брутално българка – накараха я да пие киселина и я удушиха

Published

on

Двама нигерийци вързаха българка, принудиха я да пие киселина и я задушиха с възглавница. Тежкото престъпление станало в град Лагос и за него съобщи полицията в най-големия град в Нигерия. Според разследващи жертвата е с български произход, въпреки че в профила си във фейсбук тя е написала, че е унгарка, пише bg-voice.com.

Бернадет била съпруга на директора на компанията Maersk Nigeria Limited – Тохуос. Той е камерунец. През 2016-а година заел високата длъжност и двамата с Бернадет се преместили в Нигерия. Нападателите – Оламид Гоке и Аде Аканби нахлули в дома им в Икои, един от най-скъпите квартали на Лагос.

Първо ги пребили, след това ги ограбили и вързали. Принудили българката да пие киселина, а след това я задушили с възглавница. Минути преди това, те успели да я накарат да им прехвърли малка сума пари по сметка. Съпругът й оцелял. В момента се бори за живота си в болницата в Лагос. Разследващите успели по-късно да арестуват Оламид и Аде. Двамата били служители в именито на Тохуос. Единият бил електротехник, а съучастника му – пазач.

Продължете с четенето

За България

Борисов с разпореждане от Брюксел за карантината и учебните занятия при К-19

Published

on

Над 120 000 лева на ден харчим за тестове, карантината да се намали на 10 дни. Това коментира премиерът Бойко Борисов преди втория ден от заседанието на Европейския съвет в Брюксел.   Относно пандемията от COVID-19, Борисов заяви, че най–после ЕС има общ план за действие, изработен от ЕК. Той похвали еврокомисията, която този път се била потрудила доста, но не пропусна да отбележи, че сме закъснели с плана. Борисов отбеляза, че това е трябва да бъде факт още юли месец, а не сега различните държави да предприемат „панически действия“, което паникьосвало останалите и водело до разнородни мерки.

Така например едни обявявали извънредно положение, трети пък затваряли ресторанти и кафенета.  „Единственото което мога да обобщя, носенето на маски не предпазва напълно, но концентрацията на вируса е по-малък. Доказано че маската предпазва, макар и не напълно. Второто важно е спазването дистанция, третото – дезинфекцията“, каза Борисов. От думите му стана ясно, че сутринта е разговарял с просветния и здравния министър, като е разпоредил децата да ходят на училище и да намалят карантината на 10 дни, като отново препоръча да се спазва дистанция.

Премиерът призова да се спазват мерките в заповедите на здравния министър и уточни, че именно така няма да се налага други. Така в ресторанти и дискотеки да се спазвало дистанция, същото и в училищата. Борисов подчерта, че децата трябва да ходят на училище, защото иначе нанасяне вреда върху психическото им здраве. От думите му стана ясно, че сутринта е разговарял с просветния и здравния министър, като е разпоредил децата да ходят на училище и да намалят карантината на 10 дни, като отново препоръча да се спазва дистанция.

Борисов коментира и зелената сделка. Той изрази мнение, че това е проблем за България и още няколко държави като Полша и Чехия, които имат този ресурс като въглищата и го използват активно. Определи съвета като тежък, но той трябвало да бъде подготовка за декември месец, когато трябвало да се вземе окончателното решение. Премиерът каза още, че искането е за 60 % намаление на вредните емисии, но Съвета ще върви към намаляване с  55 % до 2030 година. По думите му именно затова много бързо различните страни трябва да намерят алтернатива.

„Много работа  ни чака в България по зелената сделка и то без популизъм“, изтъкна Борисов и поясни, че трябва да има свиване на вредните емисии и даде да се разбере, че има различни варианти за това. „Дали от вредните емисии на автомобилите,от централите или други сектори на икономиката“, каза той. Накрая поясни, че във втория ден от заседанието на Съвета ще обсъждат отношенията с Африка, тези между Кипър и Турция, както и казуса с Алексей Навални.

Продължете с четенето

За България

Няма край: Още един голям областен град въвежда строги мерки срещу COVID-19

Published

on

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Община Стара Загора, се въвеждат нови противоепидемични мерки. Това съобщават от пресцентъра на общината. Считано от днес, е задължително носенето на лични предпазни средства в сградата на общинска администрация. Достъпът на служителите ще се осъществява само от северния вход на сградата. Използването на асансьори ще се извършва само при поставени лични предпазни средства.

В помещенията на Центъра за услуги и информация, офисите на местни данъци и такси и кметствата на населените места, ще се извършва цялостна дезинфекция сутрин, преди започване процеса на работа с граждани и в 13:30 часа, с 10-минутно прекъсване на работния процес. Обслужването ще се осъществява по един на гише, като редът ще се спазва отвън на необходимата дистанция. До второ нареждане се преустановява достъпът на граждани в приемните дни – вторник и четвъртък, по кабинетите. Служителите ще обслужват посетителите в атриума на Община Стара Загора след осъществена телефонна връзка със съответния служител.

В превозните средства обслужващи градски и междуселищен транспорт ще се извършва дезинфекция на ръкохватки и подови настилки на всяка крайна спирка. Гражданите, ползващи закритите площи на територията на „Автогара Стара Загора“, задължително трябва да носят лични предпазни средства. В чакалнята ще се дезинфекцират повърхности, подови настилки, дръжки на врати и седалки, минимум четири пъти през работното време, както и ще се извършва редовно проветряване на помещенията.

На територията на всички общински спортни зали на закрито, културни институти (театри, опера, музеи, библиотеки) и пенсионерски клубове ще се извършва дезинфекция не по-малко от 2 пъти дневно. Помещенията ще се проветряват преди и след провеждане на занимания, където е възможно. Посетителите на закритата част на „Централен общински пазар“ трябва да носят лични предпазни средства, като се спазва необходимата дистанция между хората и да се проветрява на всеки два часа. На климатичните системи на всички общински спортни зали на закрито и на всички културни институти ще бъде извършвана ежемесечна профилактика.

Продължете с четенето

За България

Лекарка и баща ѝ загубиха битката с COVID-19

Published

on

Починала е д-р Петранка Лишковска от Враца и нейният баща, които бяха заразени с коронавирус, съобщава BulNews.

Тя бе началник на отделението по Химиотерапия в КОЦ – Враца. Поради влошеното ѝ здравословно състояние 54-годишната жена бе настанена в Тубдиспансера в областния център, след което по нейно желание бе транспортирана в „Света Анна“ в София.

84-годишният ѝ баща, който също бе положителен за заразата, е починал вчера в белослатинската болница.

Днес сутринта, докато почерненото семейство е организирало погребението му, е дошла черната вест от София за смъртта на д-р Петранка Лишковска. Близките им са смазани от двойната трагедия след заразяването с коронавирус.

Д-р Лишковска е дълггодишен и опитен специалист по “Медицинска Онкология”. Тя бе председател на клинична онкологична комисия по химиотерапия към Комплексния онкологичен център в града и осъществяваше диспансерни прегледи на пациенти с онкологични заболявания от трите области – Видин, Враца, Монтана, както и цялата страна.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За Българияедин час ago

Мъже от Нигерия убиха брутално българка – накараха я да пие киселина и я удушиха

Двама нигерийци вързаха българка, принудиха я да пие киселина и я задушиха с възглавница. Тежкото престъпление станало в град Лагос...

За България4 часа ago

Борисов с разпореждане от Брюксел за карантината и учебните занятия при К-19

Над 120 000 лева на ден харчим за тестове, карантината да се намали на 10 дни. Това коментира премиерът Бойко...

За България4 часа ago

Няма край: Още един голям областен град въвежда строги мерки срещу COVID-19

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Община Стара Загора, се въвеждат нови противоепидемични мерки....

За България4 часа ago

Лекарка и баща ѝ загубиха битката с COVID-19

Починала е д-р Петранка Лишковска от Враца и нейният баща, които бяха заразени с коронавирус, съобщава BulNews. Тя бе началник...

За България18 часа ago

Пореден черен рекорд с много жертви и 914 заразени от COVID-19 у нас

Ужасяващата тенденция да се поддържа висок брой на новозаразени с COVID-19 продължава. Нови 914 случая на коронавирус са били регистрирани...

За България18 часа ago

Руслан Мъйнов най-сетне показа новата жена в живота си – вижте как сияе до нея (Снимки):

Личният живот на Руслан Мъйнов отдавна е далеч от светлината на прожекторите – чаровният артист пази в тайна личното си...

За България23 часа ago

Разследват убийство за възкръсналия мъж от моргата!

Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен, обяви д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по...

За България23 часа ago

Ето какво сътвори току-що новата Тройна коалиция против интересите на България

Последни щрихи от националното предателство на новата Тройна коалиция: 1. В Брюксел БСП, ДПС и Да България /Радан Кънев/ са...

За Българияедин ден ago

COVID-19 с пореден нов рекорд от заразени в България, има и жертви

Нови 819 случая на коронавирус са установени в България. Това представлява нов рекорд на заразени от COVID-19 в страната ни...

За Българияедин ден ago

Извънредни новини за първата област у нас, която властта затвори заради К-19!

Търговище е първият град, който реши да затвори всички училища в областта.  Преустановява се и дейността на пенсионерските клубове.  За...

За България2 дни ago

Рекордни 819 нови случая на COVID-19 у нас

Нови 819 случая на коронавирус са установени в България. Това представлява нов рекорд на заразени от COVID-19 в страната ни...

За България2 дни ago

ИЗВЪНРЕДНО! Двойно убийство в столичен офис! Задържан е 57-годишен мъж

Двойно убийство разтресе столичния квартал „Витоша“ .Застреляни са двама души в офиса на строителна фирма, която се намира на улица...

За България2 дни ago

Лъскави Мерцедеси се врязаха в протеста в София! Такова нещо не се бе случвало досега СНИМКИ

Нещо напълно неочаквано и невиждано до момента се случи на протестите в София. По-рано днес експертът Виктор Димчев разкри какво...

За България2 дни ago

Младо момиче загина в канавка на „Тракия“, обърна се с BMW

Млада жена загина при тежка катастрофа. Инцидентът е станал снощи, около 20:30 ч,. в района на 57-ми километър от АМ...

За България2 дни ago

Неадекватна девойка снове на Летище София. Пияна ли е? Дрогирана ли?

Момиче във видимо неадекватно състояние шокира излитащите и пристигащи пътници на Летище София. Потресен от нейното състояние случаен минувач е...

За България2 дни ago

Здравният министър с извънредно съобщение след бума на К-19

Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че страната ни към днешна дата разполага с достатъчно медикаменти за борба с коронавирусната...

За България2 дни ago

Нова драма за Нана Гладуиш

Нана Гладуиш е изправена пред ново изпитание на духа. Изглежда трудностите в живота на тв водещата нямат край. Преди дни...

За България2 дни ago

С колко точно и за кого ще нараснат пенсиите след увеличението им

Между 30 и 37 лева увеличение на пенсията ще получат хората с най-ниски възнаграждения за старост от юли догодина. Това...

За България2 дни ago

С 5 млн. България купува „Ремдесивир“. Борисов: То излекува Тръмп!

Премиерът Бойко Борисов обяви, че правителството ще отпусне 5 млн. лева за лекарството „Ремдесивир“, което помага в лечението за коронавирус....

За България2 дни ago

Добри новини за пенсионерите от 2021-ва. Борисов и Ананиев ги съобщиха

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи добри новини за пенсионерите по време на инспекция из страната. Заедно с него са министърът на...

Реклама

Интересни