Свържете се с нас

За България

Изумително! Никой не очакваше, че тютюнът лекува едни от най-сериозните заболявания

Published

on

Изумително! Никой не очакваше, че тютюнът лекува едни от най-сериозните заболявания

Учените от Ла Троуб университет в Австралия са доказали, че протеинът, открит в декоративниte тютюневи растения ( на Никотиана Alata ), притежава качества, които помагат в борбата с инфекциозни заболявания, включително и тези, причинени от стафилококус ауреус, ХИВ вирус, Жика вирус и енцефалит. Това се съобщава в прессъобщение на MedicalXpress .

Детайлни изображения, които показват атомната структура на тютюна доказват, че NaD1 пептид нарушава външния клетъчен слой на гъбичката кандида албиканс , която е причинител на сериозни заболявания при хора с имунна недостатъчност и причинява смъртта на микроорганизма. Този механизъм се различава от принципа на действие на антибиотиците, при който се наблюдава развитие на резистентност в гъбичките.

Според изследователите, инфекциите се считат за един от основните здравословни проблеми, тъй като причиняват около една на всеки осем смъртности в света. Предполага се, че през следващите 30 години смъртността заради тези вируси ще се увеличи поради разпространението на антибиотик-резистентни бактерии.

През 2014 г. същата група учени установила, че NaD1 също е в състояние да убива раковите клетки. Освен това е известно, че други молекули с противогъбични свойства се синтезират в декоративните тютюневи цветове./ Zdrave.to

Продължете с четенето

За България

ОЧАКВАНО: И Деси Банова заряза Росен Плевнелиев, взе си децата и се изнесе в друго жилище (Вижте защо не може да го търпи)

Published

on

Очакваното се случи – на Деси Банова й писна от глупостите на Пастирката, грабна децата си и се изнесе в ново жилище, изоставайки Росен Плевнелиев, научи Narod.bg.

Бившият президент и съпругата му са пред развод, потвърди и „Уикенд”. Горещият слух за раздялата на синоптичката и някогашния държавен глава все по-упорито се върти и в политическите, и в светските среди.

Запознатите отблизо с битието на ВИП-семейството твърдят, че след поредица доста бурни семейни разправии, преди няколко седмици блондинката напуснала мъжа си и заедно с дъщеря си Йоана и сина им Йоан, се е изнесла в друг апартамент.

Семейството живееше в луксозна къща в „Резиденшъл парк” – красивия комплекс, построен от строителната фирма на бившия държавен глава. Напоследък обаче Десислава не се е мяркала в комплекса. Влюбеният Плевнелиев, който стана за смях с признанията, че в предишния си живот бил ирландска пастирка, бил съкрушен от раздялата с Деси и не можел да си намери място. Той бил готов на всичко, за да върне жената, която грабна сърцето му за нула време и го заведе пред олтара.

Според злите езици, в основата на раздялата на прочутото семейство е Деси, която въпреки безгрижния и обезпечен живот, напоследък била силно раздразнена от поведението на половинката си.

Доскоро глезена и обгрижвана на всяка крачка от деликатния съпруг, в разгара на политическата криза, Плевнелиев позабравил за романтичните изненади и подаръците, с които редовно глезел половинката си и дори си  позволил да е сприхав и мрачен. Вместо да си гука с красивата си съпруга сутрин на дълги кафета и вечер на свещи, Плевнелиев предпочитал да се вихри по студията на телевизиите или да води безкрайни разговори с партийни другари и бизнес партньори.

Цялата тази работа изнервило разглезената домакиня и довела до редовни разправии в семейството, които започнали още през лятото. Така покрай нервните кризи и  неспирните грижи за хлапето, двамата обтегнали отношенията си.

След като г-жа Плевнелиева се уморила от неприятната обстановка у дома и липсата на развлечения и пътувания, взела решение да си тръгне от луксозния дом и дори поставила на дневен ред темата за развод.

Опареният от своенравни жени Плевнелиев се видял в чудо и сега се чудел как да заглади нещата, за да си върне любимата, заради която се разведе и сложи кръст на първия си брак с Юлияна. Двойката сключи брак през юни миналата година, а синът им Йоан се роди на 1 октомври 2018-а и наскоро стана на 2 годинки. За рождения ден на малкия Росен и Десислава били заедно, допълват източниците ни.

Въпреки раздялата, приятели на семейството са убедени, че капризната Десислава ще се върне при Плевнелиев – вече опитала от охолния живот, без да е нужно да работи и обгрижвана като принцеса, момичето на времето едва ли щяла да се върне към стария си начин на живот.

Преди 2 години, още преди да свият семейно гнездо, хасковската астроложка Светлана Христакиева направи хороскоп на една от най-коментираните светски двойки у нас.

Изненадващо, Христакиева бе категорична, че тази връзка е с предизвестен край и любовната еуфория бързо ще приключи. „В тази двойка романтиката ще си отиде много бързо, за да даде път на досадата и неразбирането, ако те не осъзнаят своята отборна сила, която в такъв тандем е невероятна. Двамата са силни, когато са заедно не само като мъж и жена, а като отбор, като партньорство и приятелство”, видя още преди сватбата на Плевнелиеви звездните конфигурации ясновидката.

Според Христакиева случващото се между тях двамата от гледна точка на астрологията и нумерологията ще протича в началото красиво, като в приказка. Телецът Плевнелиев ще се опитва да дава всичко от себе си, да бъде интересен и изненадващ, връзката ще бъде едно постоянно приключение.

Водолеят Деси в тази история непрекъснато ще се чувства обект на неговата страст, но в един момент това ще я измори. Студения Сатурн и променящия Уран ще влязат в конфликт със женствената, романтична, изискваща постоянно любов Венера.

„Въпрос на време е този конфликт да се случи и тогава романтиката и приятните изненади ще бъдат лек, отдалечаващ се фон спрямо напреженията, първоначално негласни, а след това и гласни между тях двамата.

За Деси е изключително важна свободата и като всеки един Водолей тя ревниво ще се пази да не бъде окована в любовни окови така, че да не я загуби. Плевнелиев е лежерно-обсебващ и за него да запази любовта си означава да я окове в невидими, но златни пранги.

И когато това започне да се случва, конфликтите ще дойдат на дневен ред. А когато Телец и Водолей влязат в конфликт, резултатът е дълга, раздираща нервите раздяла. Плевнелиев трудно излиза извън кожата си, той е склонен да търпи много и да приема опозицията с усмивка или мили жестове и думи.

Но характерно за всички Телци е, че те могат дълго време да търпят и да потискат гнева си и в един момент да избухнат и да разрушат всичко. А при конфликт водолеят Банова ще постъпи като ледената кралица- ще обвие себе си и целият си замък в лютия скреж на дистанцията.

В тази ситуация може би само обществения интерес към тяхната двойка и медийните кампании, които са предприели ще задържат за още малко време двамата в партньорство, което, обаче, вече ще е пропукано. Затова е въпрос на време един от двамата да поиска раздяла и другия с облекчение да се съгласи на това ново приключение. Тази връзка е sicuti exitus (с предрешен край)”, категорична бе в прогнозите си Христакиева и май излезе права.

Продължете с четенето

За България

Очакван кошмар! Кopoнавируcът подпали летище София

Published

on

Коронавирусът подпали и летище “София”! Няколко служители са дали положителни проби, след като са се почувствали зле и с температура преди дни.

Заразените са имали директен контакт с пътниците, въпреки наличието на предпазни облекла, маски и ръкавици.

На този етап служителите са под домашна карантина и постоянно се следи за състоянието им, което засега е стабилно, но имат симптоматиките за COVID-19.

Някои работници започнали вече да си правят тестове, за да са спокойни, а други отдели предприели марки за масови изследвания, за да не се влоши положението на родния аеропорт.

Притеснения на този етап няма, тъй като всичко е под контрол и работата продължава по график и с пълна силаг.

Независимо от мерките, които са предприети заради големия пътникопоток и циркулиращите из Европа нашенци, никой явно не е защитен, тъй като кацащите пасажери масово свалят маските си, след като минат паспортната проверка, а служителите постоянно трябва да ги гонят из терминалите е да ги карат да слагат предпазните средства.

Продължете с четенето

За България

Биг бос на “Кауфланд” идва от Германия заради измамите с месото, в далаверите се набърка и

Published

on

Разкритията на Narod.bg за колосалните измами с месото в „Кауфланд” не са били
напразни – биг бос пристига от Германия с частния самолет на компанията, за да
разследва далаверите с храната, за които ние първи съобщихме.

Васил Василев е едни от основните играчи в схемата

Наш читател от висшия мениджмънт на германската верига призна, че всеки момент
у нас се очаква да пристигне директор от централата в Германия с една-единствена
задача – да разплете порочната схема с месо, наложена в българските магазини основно
от двама нейни служители – 48-годишния Васил Иванов Василев, един от шестимата
прокуристи на „Кауфланд България” ЕООД, който е и директор на сектор „Свежи храни”,
и от шефа на отдел „Месо” Радослав Куртев.

Според източници на Narod.bg двамата успели да пробутат сред най-големите доставчици
на месо за „Кауфланд” абсолютно неизвестната фирма „Гарантмес”, регистрирана в
Разград на адрес ж.к. „Орел”, бл. 1, вх. Д, ет. 1, ап. 2, управлявана от 35-годишната
Деница Владимирова Русева.

Куртев се отчита пред Василев за свършеното с „Гарантмес“

Вътрешен документ, който Narod.bg отново публикува, показва, че фирмата без животни, без кланица и въобще без
каквато и да е инфраструктура печели изненадващо доставки за най-голямата верига
у нас, въпреки че дава по-високи цени и че месото й е с неясен произход.

Разкритията на Narod.bg обаче стигнали до ушите на големите началници в Германия, които изпращат
свой човек да разкрие цялата истина и с инструкции да уволнява наред заради сриване
реномето на компанията, създадена през далечната 1930 г.

Междувременно в измамите с мръвки в „Кауфланд” се намеси и името на един от големите
производители на хранителни продукти – „Белла”.

Оказа се, че Васил Василев е в основата и на тази схема, разработена по същия
начин, както с анонимната „Гарантмес” – на „Белла” се осигурява приоритетно присъствие
на щандовете в „Кауфланд” срещу процент печалба от доставените количества, не
от печалбата.  След марките на „Белла” се открояват „Орехите”, „Перелик” и широко рекламираната
като „Кауфланд” марка „Брей”.

Василев се оказа бивш служител на „Белла”, който решил да осребри контактите
си, като урежда продукти на бившите си шефове срещу солидна комисионна под масата,
не скри информаторът на Narod.bg.

Нашият читател съобщи още, че след като гръмна скандалът с месото, изпълнителният
директор на „Кауфланд България” Иван Чернев пуснал вътрешни мейли до служителите
с указания да не се притесняват от нищо, защото това били атака от конкуренти,
а разкритията за измами с мръвките – фалшиви новини.

По този повод Narod.bg пита г-н Чернев дали тази таблица от счетоводните документи на компанията
е фалшива? И дали не казва истината – че „Гарантмес” доставя огромната част от
месото във веригата на по-високи цени, без да е производител и без да има нужната
инфраструктура?

Отговорът на въпросите ще дойдат със сигурност с пристигането на висшия мениджър
от Германия, който ще разплете схемите и ще прекъсне порочната практика наши и
ваши да доставят храна с неясен произход в „Кауфланд”, категоричен е източникът
на 
Narod.bg.

/Narod.bg

Продължете с четенето

За България

Шок! Вижте как Константин най-нагло краде от магазин ВИДЕО

Published

on

Фолкпевецът Константин се оказва не толкова примерен, колкото се опитва да се покаже пред обществото и най-вече пред медиите. Певецът с най-лиричния глас от малък си пада калпазанин, но вече е прехвърлил 40-те и не му отива да се държи хлапашки. 

Видео показа наглостта на певеца, която стига своята връхна точка – да краде от магазин. Изпълнителят на „Болка в минути“ задигна плодове и зеленчуци, след което подкара лъскавото си возило и избяга от подгонилия си продавач.

Скандалното видео, в което Коцето взима една тиква и чепка с банани и магазин, е качено в неговия инстаграм профил. „Нещата за Хелоуин са налични“, пише той.

Познаваме Константин добре и знаем, че е голям шегаджия. Сигурни сме, че не си е позволил наистина такава наглост, а предварително се е уговорил с магазинера да го изиграе като кражба и после се е върнал да плати „откраднатото“ и със сигурност е възнаградил подобаващо човека за причиненото неудобство.

В Инстаграм се шегуват с Коцето, че магазинерът ще го навести в неговата дискотека и също ще се измъкне по „терлици“, без да си плати сметката, като реванш.

/show.blitz.bg

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България8 часа ago

ОЧАКВАНО: И Деси Банова заряза Росен Плевнелиев, взе си децата и се изнесе в друго жилище (Вижте защо не може да го търпи)

Очакваното се случи – на Деси Банова й писна от глупостите на Пастирката, грабна децата си и се изнесе в...

За България8 часа ago

Очакван кошмар! Кopoнавируcът подпали летище София

Коронавирусът подпали и летище “София”! Няколко служители са дали положителни проби, след като са се почувствали зле и с температура...

За България9 часа ago

Биг бос на “Кауфланд” идва от Германия заради измамите с месото, в далаверите се набърка и

Разкритията на Narod.bg за колосалните измами с месото в „Кауфланд” не са били напразни – биг бос пристига от Германия...

За България19 часа ago

Шок! Вижте как Константин най-нагло краде от магазин ВИДЕО

Фолкпевецът Константин се оказва не толкова примерен, колкото се опитва да се покаже пред обществото и най-вече пред медиите. Певецът...

За България20 часа ago

Астроложката Василиса Володина нарече НОЕМВРИ 2020 г. – месецът на Златния късмет за три знака на зодиака –

Василиса Володина представи хороскопа за ноември 2020 г. и каза за кого ще се превърне в късметлийски месец! Оказва се,...

За България22 часа ago

29-годишен мъж сгащи 14-годишно момиче на спирката в търновско село, свали си гащите и я принуди

Мъж, блудствал с непълнолетно момиче на автобусна спирка, остава в ареста, реши съдът във Велико Търново. Престъплението е изършено в...

За Българияедин ден ago

Откриха необратими последствия от коронавируса, за оцелелите е рано да се радват

В Китай е установено, че COVID-19 причинява трайно увреждане на белите дробове и имунната система на човека. Това означава, че...

За Българияедин ден ago

Това са симптомите на леката форма на COVID-19, немски учен разкри неизвестни досега признаци на болестта: –

Както е известно, не всички заразени с новия коронавирус реагират по един и същи начин. Огромна част от хората, у...

За Българияедин ден ago

Разделят Европа на 4 зони, вижте как ще се пътува

Малко радост в морето от коронавирус! Европейският съюз не възнамерява да въвежда обща карантина и да затваря граници. За да...

За Българияедин ден ago

Проф. Георги Рачев с ранна прогноза каква зима ни чака и кога ще има сняг

Октомври месец се доближи до месечната норма на валежите. Спадът на водата на язовир „Камчия“ ще се забави, но не...

За Българияедин ден ago

Ивайло изчезна! Майка му моли за помощ!

Младо момче е изчезнало в село Кладница, алармира разтревожената му майка. Казва се Ивайло и според майката има психически проблем...

За Българияедин ден ago

Това са петте лекарства срещу COVID-19, които ползват в момента болниците по цял свят

Може да оздравеем само с хапчета за свински грип и малария, разбра Е-новини Пневмонията спират с разработки срещу СПИН Общо пет...

За Българияедин ден ago

Мариана Попова изригна: Ние сме сган, която вари ракия и пука туршии насред свинарниците

Певицата Мариана Попова е известна с острата си позиция по всеки наболял проблем в страната и света. Тя няма притеснение...

За България2 дни ago

СТАВА СТРАШНО: Черен рекорд – китайският вирус зарази 998 човека – най-много са в София, Пловдив и Стара Загора. Починалите за последните 24 часа са 14 души

България отбеляза черен рекорд. Само за ден заразените от китайския вирус са 998. Така тенденцията от последните 10 дни за...

За България2 дни ago

Пиян мъж помля майка си – строши й черепа и ребрата и й изби зъби

43-годишен хасковлия е задържан заради побой над майка си в жилището им на улица „Айтос” в Хасково, съобщиха от регионалния...

За България2 дни ago

Ето до кои 16 страни пътуваме без карантина

Ето до кои държави ще можем да пътуваме без проблем и без 14-дневна карантина Българите ще могат да пътуват без...

За България2 дни ago

Родители откриха сина си убит –

34-годишен мъж от Пловдив е бил намерен вчера следобед мъртъв в жилището си. Съобщават разследващи. Той се е самоубил с...

За България2 дни ago

Мъже от Нигерия убиха брутално българка – накараха я да пие киселина и я удушиха

Двама нигерийци вързаха българка, принудиха я да пие киселина и я задушиха с възглавница. Тежкото престъпление станало в град Лагос...

За България2 дни ago

Борисов с разпореждане от Брюксел за карантината и учебните занятия при К-19

Над 120 000 лева на ден харчим за тестове, карантината да се намали на 10 дни. Това коментира премиерът Бойко...

За България2 дни ago

Няма край: Още един голям областен град въвежда строги мерки срещу COVID-19

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Община Стара Загора, се въвеждат нови противоепидемични мерки....

Реклама

Интересни