Свържете се с нас

За България

Кадрите, които разплакаха България: Погребват закланите от майка си Ивон и Васил в бял ковчег

Published

on

Сандански е обявен ден на траур в памет на тригодишната Ивон и петгодишният Васил, заклани от майка си Кристина.

Жестокото престъпление смрази курортния град в четвъртък вечерта.

Със заповед на кмета на Атанас Стоянов, в днешния траурен ден се забраняват всички публични празненства, а националните знамена на институциите в община Сандански, ще бъдат свалени наполовина, става ясно от съобщение, публикувано във Фейсбук страницата на общината.

Все още не се знае категорично какво е подтикнало младата жена към жестокото убийство.

Кристина и бащата на децата са задържани и бяха разпитвани цяла нощ. Показания са дали и родителите на майката.

Очаква се днес на нея да й бъде повдигнато обвинение.

В град се говори, че малките ангелчета ще бъдат погребани в бял ковчег.

Кристина и малките Ивон и Васил.

Продължете с четенето

За България

Заразеният с К-19 Митьо Пищова бере душа в болницата

Published

on

Здравословното състояние на бохема не е никак обнадеждаващо, а той не спира да се моли на Бог да му помогне и този път.

Оказа се, че Митьо Пищова не спазвал никакви ограничителни мерки, а вместо това организирал шумни събития за себе си и приятели, където си викали и красиви моделки да ги забавляват по време на карантина.

Точно след такъв купон в Павел баня, той пипнал коварния коронавирус и едва се прибрал в родния си град Велико Търново. След проява на първи симптоми отишъл и си направил тест, който потвърдил съмненията му, че се е заразил. Няколко дни се лекува в домашни условия, но след като се влошил го настанили в болница.

Още преди няколко месеца той заяви в свое интервю, че се страхува от коронавируса, тъй като има придружаващи заболявания и заразяването с китайския вирус може да бъде фатално за него. ‘“Правя секс само на задна прашка, така че не е ме е страх, че ще се заразя“, гласеше простичното обяснение на Пищова преди няколко месеца по повод пандемията.

Изглежда позата в секса не го е спасила от капана на вируса и той в момента се бори с всички сили да прескочи трапа. Медицинският екип следи изкъсо състоянието му, а самият той не спира да досажда и да търси специално внимание./show.blitz.bg

Продължете с четенето

За България

Важно ще се учи лятото! Ето за кои ученици удължават учебната година

Published

on

Обмисляме да удължим учебната година за 1-6 клас с 2 седмици на този етап, съобщи образователният министър Красимир Вълчев. Това ще бъде най-вече с проектни дейности, допълни той. За целта ще бъдат направени нормативни промени и педагогическите съвети сами ще решат как издърпат материала. При 7-12 клас няма да има удължаване на този етап.

„Не искаме да навлизат в юли месец”. По време на допълнителните две седмици учениците ще се занимават най-вече с проектни дейности. За целта ще бъдат направени нормативни промени и педагогическите съвети сами ще решат как да издърпат материала. Причината е, че има училища, при които дистанционното обучение е ефективно.

„Удължава се учебната година, но не се увеличава учебния план. Тези занимания няма да бъдат задължителни, но ще се даде възможност за родители и ученици да работят с учител”, уточни образователният министър. „Можем да компенсираме образователните дефицити.

През втората година с дистанционно обучение трябва да се компенсира и първата. Трябва да имаме по-голяма маневреност. Надеждата ни е само до Коледа да бъде преустановяването на учебните занятия”, каза Вълчев. Той посочи, че за голяма част от учениците от начален етап ще бъдат първите три седмици в дистанционно обучение.

Продължете с четенето

За България

Извънредно! Сблъсъци с полицията пред Министерски съвет

Published

on

кадър: Фейсбук/Системата ни убива

Протестиращите и охраняващите сградата на Министерски съвет полицаи се сблъскаха, поне според видео на „Системата ни убива“ във Фейсбук.

Протестиращите отправят призиви към тях да не упражняват насилие върху участниците в демонстрацията, която иска оставката на правителството. Чуха се и обвинения към полицаите, че са се продали за по-високи заплати. Служителите на реда са направили плътен кордон пред входа на правителствената сграда.

 

Продължете с четенето

За България

Депутатка от ГЕРБ разби всички критици на очаквания локдаун с тези данни!

Published

on

Разбирам, че хейтърството вече ни е национален спорт, а мрънкането – забавление. Но днес не става дума за остроумия, мърморене и хейт. Не става дума и за паника, страх, отричане, подценяване. Не става дума за професионализма на един и отговорността на друг. Става дума за нас! За всички нас като общество, като нация, като хора, като отделен човек.

Това коментира бившият зам.- министър на образованието и настоящ депутат от ГЕРБ Милена Дамянова. „Има пандемия, има вирус, който поразява наши близки и приятели, който оставя болници без медици, училища без учители и ученици, работни места без работници. Вирус, който промени живота на всички ни. И изисква строги мерки. Изисква да се вслушаме в експертите, в тези, които пазят и се борят за здравето ни.

Строгите мерки не са по желание, не са нарушение на права, не са повод за мрънкане, не са повод да се разделим на един срещу друг, не са повод да спорим дали децата ще бъдат повече или по-малко образовани/ще бъдат образовани!/; не са повод да палим светлини за медиците и да си правим селфита, не са повод да ругаем държавата и да нарушаваме всички правила! Не са повод да се държим така, сякаш всичко около нас не ни засяга“, смята тя.

Продължете с четенето
Реклама

България

Интересни