Свържете се с нас

За България

Как някога в училище класният ни пердашеше възпитателно

Published

on

Говориш – шамар за врата , без домашна – я прав в ъгъла цял час с вдигнати ръце . Показалката му беше много яка , и много болеше от нея . Крали сме я безброй пъти , и пак си намираше нова гада . Като изключим родителските срещи не помня да е викал родител в училище .Оправяше се сам . На родителските срещи се обясняваше , че класът слуша , класът е първи по успех във випуска и класът в общи линии е много доволен . Нямаше кой да му противоречи , ние си мълчахме в къщи . И станхме хора . Още ги срещам от време на време , не виждам някой , който да се оплаква , или който да има доживотна психическа травма от насилието , извършено над него в тази крехка възраст .
Малкият ми син също ходи в хубаво училище , най-доброто в града . Вкарахме го с връзки . Класната , казаха ни , е и тя най – добрата . Записахме го там с голямо предварение , в първия ден , в който можехме . В осем сутринта . На края на деня местата в класа бяха заети , уредиха се само сина на облстния управител и на един депутат . Много заети са хората , казаха ни , не можаха да го запишат на време . А пък и техните деца искат при тази учителка , и те имат права милите . Както се кзаваше в книгата на Оруел ФЕРМАТА НА ЖИВОТНИТЕ :
ВСИЧКИ ЖИВОТНИ СА РАВНИ , НО НЯКОИ СА ПО-РАВНИ .
Не казвам че властимащите ни са прасета де , ама в книгата бяха .
И така се почна славното учение . Има ли нужда да споменавам , че децата на богоизбраните са лигави , мързеливи и невъзпитани . А , да , и не признават никакъв авторитет , камо ли на някаква си даскалица , ти знаеш ли кой е баща ми . Кара им се жената , прибира им мобилните телефони , вика , моли ги да спрат да говорят , плака , изпада в депресии и накрая се реши . Събра родителите и каза :
-Това е най – лошия и слаб клас , който съм водила през тези 30 години работа тук . Не мога да се справя с тях , има някои които тихо си чоплят в телефона , обаче има такива , коиото не млъкват . Каних родителите им , промяна няма . Имам нужда от помощ . Каня ви , всеки ден в продължение на месец по един родител да присъства в часовете .
Нямаше как да назове имена , по правилник това уронва себеуважението на детето и на родителя , така че като казваше някои деца , горката жена се обръщаше с лице към въпросния родител , който също си чоплеше телефона . Реакцията на родителите ме изуми :
-И ся ко? Тряя да седя тука цял ден да ти върша работата ? – една нахакана майка с дъвка в устата току що вдигна глава от мобилния , – За к’во ти плащат с мойте данъци ?
-Не е задължително госпожо , и няма да продължи вечно . По едно идване на родител ми трябва , може да останете час-два . Само за морална подкрепа .
-Мноо съм зает чуек , пък и с моя няма проблеми .- включи се як татко , – Аре там безработните да се включат да не посочвам .
Почнах да се усещам защо тези деца се държат така , няма как да си отроче на неосъществила се мутра и кифла с няколко пластични интервенции ( и двамата полуграмотни ) , и да си ОК в час . Децата попиват всичко , мили родители . Отношението ви , скандалите , дори и телевизията , която гледате .
Направиха график , даже някои родители отидоха . Жена ми например . Изкара целия ден , направо й се възхитих . И после ми разказа всичко . Не всички деца говорят и пречат . Нашия например , супер притеснен от присъствието на майка си в час , стоял целия ден с наведена глава . Той ще си навакса утре , помислих си . Имало е обаче тийнеджъри , които не се свъртали на едно място . Ставали, ходили до тоалетна , говорили на учителката на МА :
-Няма да изляза на дъската ма , ти що не ме предупреди вчера ?
Ахам , длъжна е . Ако се прави тест или ако ще се изпитва на дъската учениците се предупреждават . Имат права , горкичките . Единия , който пробва да си излезе от прозореца , го завели двете при директора . Мъж , авторитет , може пък и да помогне . Предавам ви разговора дословно :

-А , Жижо , пак ли ти бе? Тая седмица ти е за трети път .
-К’во да ти кажа шефе , заловиха ме . Щях да избягам , ама днеска са две , не се усетих и ме хванаха .
-И защо от прозореца ?
-Ми едната седеше до вратата , шансовете ми бяха по-големи от прозореца . Ама бърза излезе МИЛФ-ката .
-И къде щеше да ходиш ?
-Имам си проблеми шефе , гаджето беше излязла с някакъв от друго училище , тъкмо ми написаха къде са . Щях да отида да си поговорим с оня скакалец .

-Връщай се в час . За една палавница няма нужда да се биеш с целия град . По-добре смени жената , отколкото да си все в панаира . Днес няма да звъня на майка ти , обаче ако се повтори ….
Мъдрец излезе тоя директор . Пък и човекът си имаше други проблеми . Бяха му дали бюджет да строи нов басейн в училище . И сега трябваше да избере изпълнител без да го окошарят .

Не съм капацитет , който да ви даде съвет как да си гледате децата . Мен на времето ме биеха . В по-голямата част от Европа и в Щатите гледат да ги насърчават , независимо какви простотии правят . Мен ако питате възпитаваме поколение на некадърници с голямо самочувствие . Азиатците ще ни превземат някой ден , барабар с руснаците . Първите са супер дисциплинирани , вторите са железни . Направо от Сибир ги карат .
Нещата не свършиха добре за оная класна . Пенсионира се жената , стига й толкова рев и нерви . Директорът така и не разбра защо . Май се е преместила на село , ще отглежда зеленчуци . Да й се чуди човек , с толкова стаж , сигурно пенсията й е супер , нали екс министър Дянков ?

Източник:www.kaminata.net

Продължете с четенето

За България

Хороскоп за утре 30 септември-РИБИ Печалби и личен успех, ДЕВА Действайте концентрирано –

Published

on

ОВЕН

Бъдете настойчиви и почтени
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Освен, че трябва да сте настойчиви и да не се отпускате за реализирането на целите си, вторник подчертава необходимостта от почтеност в деловите и обществените взаимоотношения.

Опитате ли се да пренебрегнете това предварително условие, ще навредите на собствения си късмет.

ТЕЛЕЦ
Пред нов надежден етап
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. В седмичния хороскоп малко условно определих този ден като успешен, но това определение не е грешно, защото вторник наистина ще е ново начало, белязано със знаците на успеха. В деловите взаимоотношения е задължително да се почтени, иначе ще последват неприятности.

БЛИЗНАЦИ
Етап на разгръщане
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. И за Близнаците вторник може да се определи като началото на добър етап, който ще е най-полезен за прокарване на стратегията, която ще ви ползва. Перспективата пред вас е добра, но и работата, която следва да поемете не е малко. На мнозина може да причини и здравословни неудобства.

РАК
Не влизайте в кавги
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. За да си направите услуга е задължително да реализирате целите си честно ― без измами, и да не влизате в кавги. Не пренебрегвайте тези изисквания за деня, защото вместо успех, ще последват остри сблъсъци, чиито финал е непредсказуем. Вторник говори да прекъсване на отношения.

ЛЪВ
Лъжите и хитростта ще ви лишат от успех
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Не е добре да действате хитро и чрез измами, независимо от това, какви са целите ви. Във всички случаи е сигурно, че такъв стил ще ви провали, въпреки шанса за първоначална сполука. Прогнозата се отнася както за финансовите и деловите ви цели, така и за тези от лично естество.

ДЕВА
Действайте концентрирано
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Девите са облагодетелствани от звездните влияния през този ден и ще се радват на чудесна реализация, но това твърдение не отхвърля необходимостта от повишено внимание при подписване на документи или сключването на сделки. Засилете концентрацията си, за да не допускате грешки.

ВЕЗНИ
Действайте настойчиво и честно
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Настойчивостта при осъществяването на целите следва да е основна задача за Везните през този ден. Точно тя е заложена в основата на успеха ви. Не по-малко обаче е и значението на честността. Не я пренебрегвайте! Несъмнено ще последват загуби, които може да продължат цял месец.

СКОРПИОН
Внимавайте!
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Лош ден, през който Скорпионите не бива да се поддават на материални съблазни, овладяването на които ще зависи от коварство и измами.Крачка към облагодетелстване по такъв начин ще е пагубна за вас, защото ще предизвика лавина от неприятности, които ще ви преследват дълго.

СТРЕЛЕЦ
Кавги
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. Вашият вторник няма да бъде по-добър от този на Скорпионите поради остри противоречия и ярки кавги с един или повече хора. В много случаи въпросните кавги ще предизвикат раздяла, която явно е предпочитаният вариант от някои, защото взаимоотношенията са в пълен разпад.

КОЗИРОГ
Избягвайте противоречията
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. За Козирозите възникват проблеми днес, които ще им създадат доста неудобства в личен и делови план. Съвършеният съвет за днес е – ограничете контактите, защото ще донесат кавги. По принцип днес трябва да сте по-внимателни и да избягвате противоречията. Предстоят промени.

ВОДОЛЕЙ
Владейте емоциите
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Липсата на спокойствие е характерна за Водолеите днес, а истинската причина за появата му са лъжите във взаимоотношенията, които засилват напрежението и ще породят словесни сблъсъци. Владейте се, за да не достигайте до ситуация на неуправляемост, защото ще избухне скандал.

РИБИ
Печалби и личен успех
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Успешен ден за реализация на личните намерения, но по отношение на деловите цели, ситуацията не е така благоприятна. Ще имате сблъсък с администратори поради лъжите, с които си служат. Не е препоръчително да ги изобличавате, защото ще ви навредят. Денят ще бъде печеливш.

Продължете с четенето

За България

Българка, майка на 4-ри деца, се самоуби в Гърция – с кола в 70-метрово дере!?

Published

on

Шокиращо самоубийство на българка, майка на 4-ри деца, разтърси Гърция.

30-годишната Миглена Стоянова-Мусхонас, родом от град Варна, сложи край на живота си като се хвърли с автомобил в 70-метрово дере на провинциалния път между Каланос-Комбигади на община Еримантос, Патра.

Миглена оставя след себе си 4 деца сирачета – на 11, 8, 7 години и 6-месечно бебе.

Полицията в южната ни съседка съобщи, че жената е починала от сериозни наранявания на гърдите и корема.

Причините довели до това крайно решение са обвити в мистерия.

„Пристигнах през януари 2008 година в Гърция, а през май пристигна и дъщеря ми, която се установи при мен. По-късно се запозна със съпруга си. През 7-годишния си брак отглеждат 4 деца. Една дъщеря на Миглена и три от брака им“, разказва пред „Труд“ опечалената майка, Кремена Петрова, която от 12 години живее в Гърция.

Свидетел на трагедията обаче твърди, че е видял жената да плаче, малко преди да се хвърли в дерето. Показанията му, разпространени в интернет, по-късно са „изтеглени“, но оставят съмнения за ролята на съпруга й в инцидента.

Според майката Кремена Петрова показанията около смъртта на дъщеря й са изключително противоречиви. Съпругът на починалата българка в предавания по гръцки телевизии изнася различни факти около настъпилата смърт.

Според думите му, Миглена и той са били щастливо семейство, докато според майка й през 2019 година Миглена е напуснала мъжа си и отишла при майка си и е искала да се разведе. Причината да се върне обратно е, че научава за последната си бременност.

„Аз не поддържах близки отношения с тях, защото от самото начало бях срещу този брак. Показанията на зет ми се разминават. Аз искам да разбера каква е причината за това крайно решение на дъщеря ми. След като са били щастливи, както твърди той, защо тя е посегнала на живота си. И къде е съобщението, което тя му е изпратила преди да се самоубие? Защо твърдят, че няма такова, а на мен от полицията ми казаха, че има и са изтеглени всички нейни съобщения“, продължава да се пита майката.

Според нея, съобщението е изпратено в 18:00 ч. към зет й, който го е отворил в 18:45 ч.

„Аз приключих, не издържам повече, да се грижиш за децата“, са последните думи на Миглена според майка й, както и според гръцки медии, които са публикували текста на SMS-а, който впоследствие мистериозно изчезва.

„Те имат кафе. Там са се скарали. Дъщеря ми взима колата и тръгва към дома им. От там целува голямата си дъщеря и тръгва с колата в нервна криза. Спира на едно място, пише SMS-а, започва да блъска колата и да плаче, по думи на свидетел, след което той я вижда как се хвърля от скалата в пропастта. Свидетелят обаче сменя показанията си в полицията“, твърди майката.

Съпругът на загиналата българка отрича да му е изпратено съобщение по мобилния телефон, в което жена му да го информира, че ще сложи край на живота й.

„Не знам какво се случи. Имам много въпроси. Деляха ни три минути разстояние. Последвах я с кола. В тези минути ли е решила да сложи край на живота си? Бяхме влюбени и щастливи. Дори един ден преди инцидента правихме планове“, твърди той.

Майката Кремена Петрова е поискала да бъде разпита от полицията, поискала е думата по гръцки медии, където излиза и говори зет й, но до момента среща само отказ.

Българското посолство в Атина не е уведомено официално към момента за настъпилото събитие и обстоятелства около него.

Българският консул обаче е предприел действия за установяване на контакт с гръцките власти и се е свързал с майката на починалата Миглена.

Продължете с четенето

За България

Дъжд и сняг до часове връхлитат България

Published

on

През следващото денонощие облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, като през нощта ще са на повече места и по-продължителни. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от запад-северозапад, през деня ще се усили до умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина и временно силен. С него ще нахлува хладен въздух. Минималните температури ще са между 11° и 16°, максималните – между 19° и 24°, малко по-високи в югоизточните райони и Черноморието.

Над планините облачността ще е значителна и на много места ще превалява дъжд. По най-високите върхове на Рила и Пирин ще има и слаб снеговалеж. Ще духа умерен до силен западен вятър. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 7°.

Над Черноморието облачността ще е променлива и на места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 23-24°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

На 29.09.2020 слънцето ще изгрее в 07:22 часа и ще залезе в 19:10 часа. Продължителност на деня 11:47 часа. На 29.09.2020 луната ще изгрее в 18:37 часа и ще залезе в 04:34 часа. Осветеност на диска в 0h UT 95 %. Фаза на луната: след първа четвърт преди пълнолуние.

Връх Мальовица в Рила побеля

Падна първият сняг за сезона у нас. Рано тази сутрин връх Мальовица в Рила побеля.

Сняг валя и по високите върхове на Пирин. Снежната покривка е около 2-3 см, съобщиха от Meteo Balkans.

Продължете с четенето

За България

Извънредно! Шестима депутати се отцепиха от БСП

Published

on

Шестима депутати от БСП заявиха на извънреден брифинг, че напускат парламентарната група на социалистите. Събитието се случва два дни след отстраняването на голяма част от ръководството на партията на 50-ия Конгрес на левицата.

Политиците, които са решили да се отцепят от парламентарната група на БСП са Красимир Янков, Валери Жаблянов, Николай Иванов, Лало Кирилов, Димитър Стоянов и Георги Андреев.

„Изразяваме загрижеността си пред десетките хиляди членове на партията ни от резултатите, които бяха наложени силово от делегатите на 50-ия конгрес. Те водят до пълна идейна промяна на БСП и я превръщат в пълната противоположност да демократична, лява и свободна партия.“

„Опитът БСП да бъде превърната в авторитарна структура, движеща се надясно, под благия поглед на българската олигархия, за нас е истинската заплаха на демокрацията“, каза той.

„Политическият дебат е принизен. Отсъства вътрешнопартиен живот. Това са последствия от съзнателната и несъзнателна политика на нашия председател. Съобразявали сме се във всичките си действия досега с устава на партията ни. Този, който не се съобразяваше, днес претендира да води партията още 4 години“, каза Жаблянов.

„Така БСП не може да убеди демократичното общество, че е гарант за демокрация. Партията се връща във времена, за които вече никой не желае да си спомня. Оставаме български социалисти все пак“, каза той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България11 часа ago

Хороскоп за утре 30 септември-РИБИ Печалби и личен успех, ДЕВА Действайте концентрирано –

ОВЕН Бъдете настойчиви и почтени Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си....

За България12 часа ago

Българка, майка на 4-ри деца, се самоуби в Гърция – с кола в 70-метрово дере!?

Шокиращо самоубийство на българка, майка на 4-ри деца, разтърси Гърция. 30-годишната Миглена Стоянова-Мусхонас, родом от град Варна, сложи край на...

За България17 часа ago

Дъжд и сняг до часове връхлитат България

През следващото денонощие облачността ще бъде променлива, по-често значителна. Ще има валежи от дъжд, като през нощта ще са на...

За България17 часа ago

Извънредно! Шестима депутати се отцепиха от БСП

Шестима депутати от БСП заявиха на извънреден брифинг, че напускат парламентарната група на социалистите. Събитието се случва два дни след...

За България21 часа ago

Медицинска сестра призна, че е разменила 5000 бебета и разбила 5000 брака

Размених пет хиляди бебета и разбих пет хиляди брака! Това скандално признание прави медицинска сестра. В продължение на 12 години...

За България22 часа ago

Трагедията е огромна! Преди да сложи край на живота си, младият Кристиян от Дупница…

21-годишният младеж от Дупница, който се хвърли от 7-ия етаж на блок в жк „Дупница”, е син на пожарникар, пише...

За България22 часа ago

Касапница с трупове край прочутото заведение „Бряста“

Катастрофа затвори временно пътя Велико Търново – Габрово. Това съобщи ОДМВР. Произшествието е станало преди минути в района на заведение...

За България22 часа ago

Сутрешно: Зверски удар с две жертви затвори пътя от Търново за Габрово

Тежка катастрофа с жертви е затворила временно пътя Велико Търново – Габрово, съобщиха от МВР. Произшествието е станало преди минути...

За България22 часа ago

58-годишен спипан на калъп с 4 момченца. Задържан е!

Районната прокуратура в Хасково задържа в ареста и привлече като обвиняем мъж за извършени от него действия на полово удовлетворение...

За България2 дни ago

Майка му се ужасила, когато го видяла цялото покрито с черни петна. Ето как изглежда детето й след 4 години! (Снимки) –

Когато преди четири години се е родил Дилън, майка му и медицинския персонал били в истински шок. Неговото малко тяло било покрито с...

За България2 дни ago

Въоръжен грабеж в София, трима са арестувани

Столични полицаи задържаха трима мъже, непосредствено след извършен въоръжен грабеж, съобщиха от полицията. Сигналът за престъплението в павилион за алкохол...

За България2 дни ago

Българска булка подлуди мрежата с приказна сватбена рокля и танц ВИДЕО

Видео с българска младоженка стана абсолютен хит в социалните мрежи, съобщава „Трафик“. Емоционалното клипче е публикувано във Фейсбук група и...

За България2 дни ago

Борисов хвърли бомба за Цветанов: Един ден ще се върне

Премиерът Бойко Борисов продължава с обиколката в Ловешкия район. След като бе по-рано в Ловеч и получи орден от ловешкия...

За България2 дни ago

Сняг наваля внезапно на това място в България, животновъдите в паника

Първият сняг, който падна в района на местността Пазар дере над дупнишкото село Бистрица, изплаши животновъдите в района. „В тази...

За България2 дни ago

Учени със сензационно разкритие за дарбата на Ванга: Разгадаха тайната й!

Учени разкриха тайната дарба на Ванга, предизвикаха революция! Години наред великата петричка пророчица Ванга е била обект на масов интерес. Не...

За България2 дни ago

Борисов зарадва всички пенсионери със страхотна новина за още пари

Докато има пандемия, пенсионерите ще получават добавка от 50 лева месечно, след това ще има индексация. Това заяви премиерът Бойко...

За България2 дни ago

Изповедта на кумата: В плика сложила 50 лева, а след това булката я изненадала със съобщение

За изключителна сцена по време на сватба, съобщи анонимна жена, чиято най-добра приятелка се омъжи през уикенда, а тя била...

За България2 дни ago

Трима българи загинаха при зверска катастрофа в Англия

Тежка катастрофа е станала с наши сънародници близо до Нотингам. Трима наши гурбетчии са загинали в зверска катастрофа в Англия,...

За България2 дни ago

Ще решите ли това уравнение, местейки само една клечка? –

Обичахте ли математиката в училище? Повечето от нас с лекота се справяха с лесните уравнения, но дълго време размишляваха над...

За България2 дни ago

От последните минути: Жена се хвърли от 14-ия етаж, съседи чули писъците на дъщеря й

16-годишното момиче ридае над трупа на майка си Самоубийство е основната версия, по която работи полицията за инцидента в бураския...

Реклама

Интересни