Свържете се с нас

За България

Колкото по-умна е жената, толкова по-вероятно е да бъде сама

Published

on

Живеем в свят, пълен с провалени връзки… И колкото повече време минава, колкото повече житейски уроци научаваме, толкова по-подготвени се чувстваме за следващата среща, толкова по-лесно разпознаваме „играчите“ и толкова по-успешно ги избягваме.

През годините променяме дрехите си, прическата си, стила си, за да подхождат повече на мястото, към което сме се запътили… Но въпреки това остава едно нещо, което прави достигането на мечтаната дестинация изключително трудно. Нещо, което отказваме да оставим вкъщи, отказваме да скрием.

Това е нашата интелигентност.

Тъжно, нo факт – тя често е пречка за жените да стигнат до обетованата земя. И за съжаление това, от което вие, умните жени се страхувате, е истина – интелигентните жени по-често са сами. Те по-често посрещат петък вечер в собствената си компания. И по-често чуват от своето семейство въпроси в стил „защо не могат да си намерят свестен мъж“…

Може би трябва да променим популярната сентенция „Невежите са блажени“ на „Невежите жени получават мъж, а интелигентните жени никога не се чувстват блажени.“

Но защо това е така? Защо мъжете не искат жени, с които могат да разговарят и които им отправят предизвикателства?

1. Умната жена и успехът

В една своя статия журналистът Джон Карни казва: „Успешният мъж излиза с жени, които не са толкова успели, не защото иска половинката му да е глупава, а защото иска приоритетите й да съвпадат с неговите“. Казано с други думи, успелите мъже не искат до себе си някой, който ще мисли първо за кариерата си и след това какво ще им сготви за вечеря и как да се погрижи за тях.

Искат някой, който ще превърне тях самите в свой приоритет. И за съжаление, на интелигентните жени отговарят в пъти повече посредствени женички. Безброй жени с радост превръщат мъжа в свой приоритет, отказват да виждат себе си и него като равнопоставени, а предпочитат да го възприемат като спасител.

Жените със силен характер, които имат собствена позиция и я защитават, се превръщат в заплаха, възприемат се като „мъжкарани“ и… следователно не са особено атрактивна „партия“.

Мъжете са възпитавани да вярват, че те са водещите в една връзка и когато жената покаже, че също е със силен характер, мъжете започват да се чувстват застрашени. Днес все по-често жените изкарват повече пари от мъжете. Това кара силният пол да се отдръпне. И за жената остават две възможности – да забави ход или да остане сама.

Изследване, проведено във Великобритания между 121 души, установява, че интелигентните жени са възприемани като проблематични. Според участниците в проучването, те ще създадат проблеми в бъдещата връзка. За сметка на това, интелигентността на мъжете не се възприема като проблематична, а като желана и предпочитана!

Тази разлика в стереотипите още веднъж показва, че жените и мъжете не са третирани еднакво. И може би ще даде отговор на въпроса на много жени защо мъжете ги извеждат на вечеря, прекарват си чудесно, но после решават, че между тях просто няма да се получи…

2. Умната жена и обвързването

Днес страдаме от болестта „да си обвързан“. На всяка цена. Жени от всякакви възрасти занижават стандартите си само и само да си намерят мъж. Отказват се от неща, които са били важни за тях, само за да могат да кажат „Той е добър с мен“.

Къде остана онзи мъж, който щеше да ви разбира? Който щеше да ви харесва такива, каквито сте? Който щеше да ви подкрепя въпреки всичко и всички?

Наблюдава се и друга тенденция – егото на мъжете не намалява обратнопропорционално с нарастването на степента на образованост при жените. Казано с други думи, жените стават по-умни, но мъжете не стават по-подкрепящи.

3. Умната жена и кариерата

Интелигентността ражда амбиция, която ражда пренебрегване. Пренебрегване на мъжете в университета заради учене. И по-късно – пренебрегване на нощния живот в името на това да изпълните задачите си в работата.

За съжаление на всички онези жени, които, фокусирани върху кариерата, са си мислили, че има време и мъжът ще дойде по-късно, други жени, разчитайки на своята младост, заграбват свободните мъже.

Първите излизат от университетите, решени да гонят своите професионални мечти. Вторите – решени да станат съпруги. В резултат, жените развиват своите кариери, за да компенсират липсата на успешна връзка, казва д-р Алекс Банър.

Вие може да сте чувствителни, сладки и несигурни в себе си, но вашата интелигентност се превръща в заплаха. Може да нямате мускули и някои специфични атрибути, но въпреки това мъжете ви приемат като конкуренция.

Вие предизвиквате у тях страх и чувство за безсилие. И въпреки че повечето интелигентни жени не парадират с ума и възможностите си, много мъже смятат, че ако имат връзка с умна жена, тя ще прави точно това. Смятат, че жената ще ги коригира, ще ги поставя на мястото им, ще е над тях, ще ги кара да се чувстват излишни.

Според д-р Ейлийн Полак, „това са противоречията на нашата култура, която смята, че не може да си едновременно умна и секси. Според мен, повечето от нас не се замислят над тази парадигма, а просто я приемат…“

Или казано с други думи, ако сте твърде умна и обичате интелектуалните предизвикателства, може и да не успеете да си уредите среща. Но ако сте повърхностна и ненатрапчива, почти сигурно е, че няма да сте сама.

Така ли е и според вас, скъпи дами?

Автор: Лоурен Мартин / Elitedaily.com / Превод: Gnezdoto.net /

Продължете с четенето
Реклама

България

За България4 месеца ago

Разочарован британец си купи къща в България за 7 бона и е на седмото небе

Баща използва eBay, за да купи къща с шест спални в България, след като се „бори“ известно време с цените...

За България4 месеца ago

Четирикратният шампион на България Мирослав Ангелов загина по време на тренировка

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по време на тестове на макадам близо до Шумен. Неговият навигатор...

За България4 месеца ago

Мълва взриви „Телеграм“: Путин умря в 20:42, Русия светкавично реши да…

В руския телеграм канал General SVR се появиха съобщения, че 71-годишният президент Владимир Путин е починал и е активиран негов...

За България4 месеца ago

Новата любов на Гришо заби в земята Мадалина, прибра си я у дома

Кадър Инстаграм Григор Димитров не си поплюва, когато става въпрос за жени и коли. Явно, че раздялата с Мадалина Генеа...

За България4 месеца ago

Лоша вест за „Лидл“, „Кауфланд“ и „Билла“ в България: Влиза нов гигант

Булфото, архив Пълната доминация на пазара в България на „Лидл“, „Кауфланд“ и „Билла“ изглежда няма да е безкрайна. Френската търговска...

За България4 месеца ago

Зловещи разкрития: В тялото на Матю Пери откриха…

Смъртта на актьора Матю Пери не е в резултат на свръхдоза фентанил или метамфетамин. Това показва първоначалните тестове, съобщава TMZ....

За България4 месеца ago

Студът нахлува в България от тази дата, обяви синоптикът Петър Янков

Булфото Все пак в България ще дойде есента, макар и късно. Очаква се валежен декември. По-топли ще бъдат януари и...

За България4 месеца ago

Емануела с първи думи за бившия си и участието му в „Игри на волята“

Емануела излезе с първи думи за участието на бизнесмена Мартин Николов- Елвиса в Игри на волята, който е бивш на...

За България4 месеца ago

Дебора проговори зa кървавото зверство и каза цялата истина

Дебора проговори за първи път пред камера за кървавото зверство с подробности във видео качено в канала на ,,Цанов НАПРЕД...

За България4 месеца ago

България плаче от разочарование. Здравко от „Ритон“ извърши национално предателство

Здравко от „Ритон“ не сваля фашисткото Z от врата си Двамата с Катя са най-верните явочници у нас на путиниста...

Казанлък

Интересни