Свържете се с нас

За България

Красимир Каракачанов отсече, че няма да се извинява и каза в прав текст какво трябва да се случи с ромите!

Published

on

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред медиите, че няма за какво да се извинява заради думите си по повод пребития във Войводиново командос, че „циганите са станали изключително нагли“.

Заради тях срещу него беше подаден сигнал в Комисията по дискриминация, а няколко ромски организации поискаха оставката му.

„Винаги съм казвал, че между тези хора има и такива, като тези деца, които ходят на училище“, посочи Каракачанов в Министерството на отбраната, след като ученици от Златарица го поздравиха по повод празника „Василица“, когато се отбелязва ромската нова година.

По думите му тази инициатива е добра, защото дава пример на останалите в общността как могат да се интегрират – през образованието и труда, предаде БТА.

Той добави, че винаги е повтарял, че единственият начин за пълноценна интеграция на ромското население е през образование и труд.

По думите му всички организации, които през годините са усвоявали средства за ромска интеграция трябва да направят отчет за това колко пари са получени, за какво са изразходени и защо няма ефект от това. Според него те са основните отговорни, защото са получили парите.

Според Каракачанов това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото, но той не се решавал с протести, а с честно говорене и с мерки за интеграция, които минават през училищата.

Вицепремиерът отбеляза, че вече е изготвил Стратегия за интеграция, която трябва да се внесе в МС. Той обясни, че интеграцията става през събаряне на гетата, защото хората в тях трябва да живеят заедно с останалите граждани. Те трябва да се трудят и да изкарват пари, за да си осигурят място за живеене. По думите му местната власт контролира незаконното строителство и изникването на подобни гета, както и образователната система в съответната община.

Каракачанов изтъкна, че е съгласен да се дават пари за интеграция, но за образование и спрямо съответен резултат.

По повод нападението на военни курсанти край Сливен от криминално проявен ром, той каза, че това е поредният случай, който показва, че има проблем в обществото, но той не се решава само с протести.

„Разглеждам го като пореден вандализъм. Петима курсанти се прибират и една кола започва да кара след тях, препречва им пътя, от нея излиза един 34-годишен мъж с брадва. Той чупи прозореца и троши капака на колата“, разказва министърът на отбраната, като посочи, че полицията бързо се е отзовала и въпросното лице е задържано.

За протеста, който се организира днес пред Министерски съвет срещу него, вицепремиерът каза, че всеки има право да протестира.

По думите му обаче, хората, които искат оставката му, знаят много добре какво иска да каже и умишлено погрешно тълкуват думите му.

„Този, който организира протеста 2013 година е съден за присвояване. И то именно с пари от такива фондове, като „Америка за България“. Всички тези организации, които години наред усвояваха огромни пари, е хубаво накрая да направят един отчет – колко пари получиха и за какво ги изразходиха и защо така се получава, че след тези стотици милиони, дори милиарди, които се изляха по европейски, световни и национални фондове, както и защо няма ефект от това“, допълни той.

Търпението ни се изчерпва, каза междувременно пред БНР Лиляна Ковачева – един от организаторите на демонстрацията.

„За мен не е толкова важна бройката на протеста, важна е подкрепата. Електронната петиция, която пуснахме, само за два дни събра над 1100 подписа. Тя е подкрепена и от много българи, които осъждат такъв изказ и поведение на политик, което е добър знак, че хората узряват. Петицията ще бъде адресирана до премиер, президент, омбудсман и до главния прокурор. Много роми извън страната застават зад нас и ни подкрепят. Разбрах от социалните мрежи, че пред българските посолства в Белгия и в Лондон в петък ще има също реакция на хора срещу този акт на вицепремиера“, добави тя.

Ковачева бе категорична, че протестът им не е организиран от фондации или партии, не се раздават пари и няма организиран транспорт. Целта е да се изрази недоволството на гражданите, подчерта тя и добави: „Това показва едно зряло гражданско общество сред ромската общност“.

Продължете с четенето

За България

ТЕРОР! Тумба роми нападнаха и обраха болницата в Сливен, полицията е вдигнала ръце

Published

on

Болницата по белодробни болести, която е паметник на културата в Сливен, се руши и разграбва. Сградата е на повече от един век и е обявена за паметник на културата. Болница с дългогодишна история и добри специалисти – така остава в спомените на поколения наред разрушената вече сграда на лечебното заведение.

Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести е закрита през 2010 година от здравното министерство. Сградата не устоява на вандалските набези.

Бегла обиколка на терена е достатъчна, за да видим една от каруците, която излиза от съседната улица, натоварена догоре. Трафикът с каруци и велосипеди е денонощен, твърдят съседи. Много от тях са снимали клипове с разграбването на сградата.

От полицията в Сливен казаха, че нямат ангажимент да охраняват сградата, но около нея денонощно минават полицейски патрули. Хората, които живеят около сградата, твърдят, че тя е опасна за тях заради инциденти. Тя е разграбвана и обитавана от наркомани и бездомници. Миналата година е имало и голям пожар. Хората са подавали много пъти сигнали, но отговорът е на институциите е, че сградата е с неизяснена собственост.

Николай Сираков, директор на РИС, обясни пред БТВ, че сградата е изградена е през 19 век и тази болница е била модерна за времето си. Болницата е закрита и има определени ликвидатори, но ликвидация продължава вече с години, посочи и областният управител на Сливен – Чавдар Божурски. По думите му всички сгради на територията на имота са собственост на търговско дружество, регистрирано като „Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести” Сливен – ЕООД, което прекратява само лечебната си дейност и влиза в процедура по ликвидация. Дружеството има договор с охранителна фирма, но не си плаща задълженията и така сградата остава неохраняема.

На 9 януари комисия е проверила състоянието на сградите – установила е, че са опасни. Очаква се протокол от комисията, в която участва и ликвидатор на дружеството и да се вземат мерки.

Продължете с четенето

За България

Брутално отвличане, изтезание и грабеж на столичен бизнесмен, развръзката е шокираща! (ВИДЕО)

Published

on

Въоръжен грабеж като на филм. Мъж от София е ограбен, отвлечен и след това буквално изхвърлен в покрайнините на София. Нападателите се представили за полицаи. Въпреки събраните доказателства пълните самопризнания на един от извършителите и богатото им криминално минало, никой от групата не е зад решетките, предава Нова тв. 12 декември 2018 г. Светослав Харитонов е нападат от трима въоръжени и маскирани мъже, облечени като служители на реда. Похитителите го причакали пред дома му в квартал „Младост”.

Били с краден автомобил, с крадени регистрационни номера. Преди да бъде нападнат и ограбен, мъжът е следен дни наред, казват от полицията. След като вързали ръцете му, похитителите го вкарали със сила в колата, с която дошли.  Мнимите полицаи действали по предварително измислен сценарий. Обяснили на Светослав, че трябва да обискират апартамента му. Докато единият го държал вързан в колата, другите двама тършували из жилището му.

Откраднали шест часовника, които стрували десетки хиляди левове, още пари в брой и други ценности.  Вместо към централата на ГДБОП, както предварително казват, похитителите потеглят в неизвестна посока. Тогава Светослав разбира, че е отвлечен. Откаран е в покрайнините на София – между село Кривина и летището. Изхвърлен е в полето.

Навън вече било тъмно. Светослав търси помощ от охранител на склад в района. Той тича по пътя с вързани ръце. За негов късмет една от колите спира. Няколко часа по-късно предполагаемите извършители са задържани. Те са Роберт Михайлов – на 27 години, Петър Михов, по прякор Питбула, на 45 години и Стоян Стоянов, известен с прякорите Карамански и Чука. Най-младият от групата прави пълни самопризнания. И тримата са рецидивисти с богати криминални досиета.

Многократно са осъждани за грабежи, регистрирани са за взломни кражби и за кражби на коли. Петър Михов е разследван и по едно от знаковите дела за участие в организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици. У похитителите  са открити и личните документи на ограбения и отвлечен мъж, както и маски, пистолети, ножове, крадени регистрационни табели и свински опашки, казват от МВР. Апелативният съд обаче не разполагал с всички тези доказателства, твърдят от институцията.  Затова 7 дни след задържането Стоян Стоянов и Петър Михов са пуснати от ареста. Единият е под домашен арест, а другият – с мярка „подписка”.

Стоянов е лежал в затвора общо пет години и пет месеца. Преди години обаче твърди, че спрял  да краде и започнал да работи като печатар, охранител и събирач на лоши кредити. Познавал другите двама задържани за грабежа и отвличането. Били приятели. В деня на нападението случайно били заедно. Михов също е осъждан многократно за грабежи, разследван е за взломни кражби и за участие в организирана престъпна група, занимавала се с разпространение на наркотици. Апелативният съд преценил, че няма достатъчно доказателства, за да остане той зад решетките.

Продължете с четенето

За България

РАЗСТРЕЛ! Пловдивчанка попиля Ани Салич! Водещата си говори сама: Мила ми ĸaĸo Ани

Published

on

Eтo ĸaĸ oтгoвopи нa нeдoвoлcтвoтo й Πлoвдивчaнĸa нaпpaви нaп yx и пpax жypнaлиcтĸaтa oт Hoвa тв – Aни Caлич. Πoвoд зa гнeвнитe й дyми cтaнa нeдoвoлcтвoтo нa Aни Caлич зa тoвa, чe в oтĸpивaщият cпeĸтaĸъл „Hиe вcичĸи cмe цвeтoвe“, c ĸoйтo Πлoвдив вcтъпи ĸaтo Eвpoпeйcĸa cтoлицa нa ĸyлтypaтa, ca yчacтвaли чyжди xopeoгpaфи, пишe zajenata.bg.

Eтo ĸaĸ oтгoвopи плoвдивчaнĸa нa нeдoвoлcтвoтo нa Aни Caлич:

„Mилa ми, ĸaĸo Aни Caлич! Щo нe пoиcĸa дa cи cвepиш чacoвниĸa c нac, ĸoгaтo виe, в Coфия, пльocнaxтe в HXГ, / cтpaннo нapeчeнa “ ĸвaдpaт 500″ / oнзи мecoĸoмбинaтcĸи, cyбпpoдyĸтoв пъpфopмaнc нa Oдa Жoн / cпpaвĸa зa aвтopĸaтa – в Гyгъл /

Kaĸ ниe, в Πлoвдив, дa ce cpaвним ceгa c тaзи виcoĸo-xyдoжecтвeнa, мaлoтpaйнa, ĸoлбacapcĸa ĸyлтypa, ĸoятo ce ycлaди нa имa-нямa 100-тинa ĸyлтypтpeгepи??? Дopи и oт виcoтaтa нa Baвилoнcĸaтa ни ĸyлa, и oт 40 000-ния зpитeлcĸи интepec, нa живo, в тoзи cтyд и вятъp ce видя, чe cмe “ битa ĸapтa“ в cpaвнeниe c вac, „cтoличaнитe“!

И дa, oдeялaтa и в Coфия щяxa дa cвъpшaт зa 10 минyти, aĸo Coфия бeшe избpaнa зa cтoлицa нa ĸyлтypaтa…. Aмa …нe бeшe!

И пoнeжe ти пoжeлa дa ти cпoдeля ĸaĸ ce чyвcтвaм – eй нa! Чyвcтвaм ce гoтинo, ĸeф ми e, aйляĸ ми e, гycтo ми e, мaйнa! И нe зapaди caмoтo oтĸpивaнe тaзи вeчep, a зaщoтo cъм пpивилeгиpoвaнa дa cъм тpeтo пoĸoлeниe плoвдивчaнĸa oт пъпa нa Πлoвдив. Ho ти нe мoжeш дa гo yceтиш, нямa ĸaĸ дa гo paзбepeш…. Haй-cтapият, жив гpaд в Eвpoпa oзнaчaвa caмo eднo – KУЛTУPA! C ĸyлa, или бeз… TИ мe пoпитa c exиднa ycмивĸa ĸaĸ ce чyвcтвaм – aз ти oтгoвopиx! Дaнo мe paзбpa!“

Продължете с четенето

За България

Геройска победа на Григор Димитров в жегата в Мелбърн! Вижте видео

Published

on

Григор Димитров вдигна победно ръце на старта на Откритото първенство на Австралия и е във втори кръг.

Българинът пречупи традиционно неудобния му сърбин Янко Типсаревич с 4:6, 6:3, 6:1, 6:4 в жегата в Мелбърн, като на моменти се видяха много добри неща в играта на бившия №3 в света.

Мачът започна в 12,42 ч на обяд местно време, като температурата достигна 38 градуса в първите геймове от срещата.

Видимо това измъчваше тенисистите, а и публиката, като кадрите често улавяха Андре Агаси със забавна шапка, но лице, което издаваше страдание от жегата.

Щабът на българина изгледа сравнително спокойно мача, сякаш уверен в победата.

Типсаревич пък налагаше главата си с лед на моменти, Гришо криеше лице в кърпа… Не само там, а на всички кортове в Мелбърн, тази първа дневна сесия от турнира бе изпитания за играчи и фенове.

На корта играта вървеше без големи драми при подаването на някой от двамата, преди Григор да има точка за пробив при 4:3. Той обаче прати сравнително рутинен бекхенд в мрежата и изпусна шанса. Веднага бе наказан с първия пробив в мача – 4:5, след което Типсаревич затвори сета за 6:4.

Димитров отвърна с мощ и характер, показвайки във втория и третия сет превъзходство, каквото се очаква от него срещу такива съперници. Сърбинът не бе играл на голям турнир от лятото на 2017-а и дори няма ранкинг в момента, след като бе измъчван от серия травми.

Григор стартира ударно втория сет, проби за 2:0, после не даде шанс на Типсаревич в подаванията си, като последните две в сета взе на нула – 6:3.

Третата част бе разправа, тръгнала от пробив на нула за Григор, последвана от нов такъв, а при 5:1 дойде и трети – като сърбинът видимо хвърли кърпата, за да събере сили за съпротива в четвъртия сет. Той дойде при 6:1 за Гришо в третия и 2:1 части за българина, пише дир.бг.

Това вече бе друга битка, в която концентрацията да не се бърка бе по-голяма от изкушението да рискуваш.

Григор показа оръжие, което очевидно ще се използва с нова сила в арсенала му – наблягаше видимо на слайс бекхенд удари, когато се защитаваше на подаване на съперника, с което предизвикваше по-дълги разигравания.

В тях се иска голяма техническа сръчност, която обикновено е най-силната страна на първата ни ракета.

Серията подсечени удари от бекхенда, често комбинирани с остра атака пак на този удар по правата, бяха видим анонс още в Бризбън на старта на годината, а срещу Типсаревич отново видяхме доста пъти да влизат в употреба.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България1 минута ago

Красимир Каракачанов отсече, че няма да се извинява и каза в прав текст какво трябва да се случи с ромите!

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов заяви пред медиите, че няма за какво да се извинява заради думите си...

За България3 часа ago

ТЕРОР! Тумба роми нападнаха и обраха болницата в Сливен, полицията е вдигнала ръце

Болницата по белодробни болести, която е паметник на културата в Сливен, се руши и разграбва. Сградата е на повече от...

За България4 часа ago

Брутално отвличане, изтезание и грабеж на столичен бизнесмен, развръзката е шокираща! (ВИДЕО)

Въоръжен грабеж като на филм. Мъж от София е ограбен, отвлечен и след това буквално изхвърлен в покрайнините на София....

За България4 часа ago

РАЗСТРЕЛ! Пловдивчанка попиля Ани Салич! Водещата си говори сама: Мила ми ĸaĸo Ани

Eтo ĸaĸ oтгoвopи нa нeдoвoлcтвoтo й Πлoвдивчaнĸa нaпpaви нaп yx и пpax жypнaлиcтĸaтa oт Hoвa тв – Aни Caлич. Πoвoд...

За България6 часа ago

Геройска победа на Григор Димитров в жегата в Мелбърн! Вижте видео

Григор Димитров вдигна победно ръце на старта на Откритото първенство на Австралия и е във втори кръг. Българинът пречупи традиционно...

За България7 часа ago

Цветанов обяви как ще се реши проблема с ромите не само във Войводиново

30 години има политика, която не води до реалната интеграция на ромите. Това, което в момента е заложено в сегашната...

За България9 часа ago

Кое число ти носи любов, късмет и пари според твоята зодия!

В Астрологията(Нумерологията) цифрите не са просто нещо абстрактно. В тях е кодирана определена енергия, която влияе по определен начин на...

За България18 часа ago

Ще се изненадате какво направи Дидо със 100-те бона от „Фермата“

Вокалистът на Д2 Деян Каменов стана големият победител във „Фермата: Съединение“ и грабна 100 бона парична награда. Той побърза да...

За България18 часа ago

Дрането спира! Чудесна финансова новина за всички, които теглят пари от банкомати

От 1-ви влизат в сила промени в банковите такси. Българската народна банка (БНБ) слага таван на комисионите, които трезорите начисляват за...

За България18 часа ago

Невиждана измама с бебе в Пловдив: Съпруга и любовница опитаха да разменят самоличностите си в родилното –

Две млади дами от Смолян сътвориха такъв сценарий, че и най-талантливият режисьор в сапунен сериал може да им завиди, разказва...

За България18 часа ago

Хайде на бас, че няма да го познаете! Той е сексимвол на българското кино, но тук е неузнаваем! (СНИМКА)

Подготвили сме поредна малка загадка за вас. На снимката виждате едно младо и чаровно момче, което ще има много светло...

За България18 часа ago

Телефонът в дома на Векилска звънна с най-страшното, ревове и писъци: Дъщеря ти умира в болницата!

Мариана Векилска е поредната звездна жертва на телефонната мафия у нас. Покрай празниците тв водещата три пъти получила съмнителни обаждания...

За България18 часа ago

Край с атеросклероза, синузит, кръвно, гастрит, язви и хемороиди! Тази смес е спасила човечеството!

Чесънът е основата на този народен лек, поради мощните му антисептични и противовирусни свойства. РЕЦЕПТА Древна тинктура с чесън Съставки:...

За България18 часа ago

Седмичен любовен хороскоп за 14 – 20 януари 2019

Любовта е секси, очарователна и малко заблудена тази седмица. Като цяло, представителите на зодиакалните знаци имат всички предпоставки да се...

За България18 часа ago

Иванчо бил много слаб ученик

Иванчо бил много слаб ученик и особено математиката хич не му вървяла. Изкарвал двойка след двойка. Загрижила се майка му...

За България18 часа ago

ВЕЛИКАН! Млад наглец открадна бурканите на патрулка до гарата!

И сега една новина от Великобританя. Полицията в Англия е на крак, брато. Млад мъж задигна т.н „буркан“ на местна...

За България21 часа ago

Защо харчим милиони за “социално включване” на роми, а не за раждане на българи?

Ако България инвестираше тези пари разумно, сега щяхме да бъдем съвсем различна страна! През 2011 година циганите в България са...

За България21 часа ago

Всички зяпнаха! Олигарсите Баневи чакат бебе в ареста!

Арестуваният олигарх Николай Банев ще стане дядо, докато лежи в ареста. Неговият син Николай – младши и съпругата му Радостина...

За България21 часа ago

Ексклузивно! Волен Сидеров: Какъв е този командос, който е пребит от двама непълнолетни цигани?

Лидерът на Атака Волен Сидеров направи изключително силен коментар в предаването „Неделник“ по телевизия „Алфа“ преди минути. Националисът започна с въпрос:...

За България22 часа ago

Изберете една карта и узнайте какво ви очаква в бъдеще!

Изберете една карта и узнайте какво ви очаква в бъдеще! Искате ли да узнаете какво ви очаква в близко бъдеще?...

Реклама

Интересни