От последните минути! Има арести за екшъна на Макдоналдс. Падат глави в

Снимка в. „Борба“

Трима варненци са били разпитани от търновски полицаи заради екшън и заплахи за паркоместа край „Макдоналдс“ в старата столица. Случаят доби популярност чрез „Фейсбук“.

От Областната полиция във В. Търново категорично отказаха вчера каквато и да е информация по случая, пише „Борба“.

Позовавайки се на свои източници, изданието съобщава, че  при хайка на магистралата е бил спрян мерцедес със седем седмици на варнененец. Заедно с него били закопчани и двамата му охранители. Тримата са задържани за 24 часа в търновската полиция заради отправени заплахи срещу мъжа, който е подал сигнал срещу тях на 23 април.

Тогава на своя глава дежурният в областната полиция, който трябва да предава съобщенията от спешния тел. 112, решил, че обаждането за скандал на паркинга не е важно. Според неофициална информация полицаят е отстранен и пратен на улицата като пеши патрул, а срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Заради липсата на съобщение за скандал търновската полиция не се е намесила в понеделник, а засегнатият Иво Мирчев е потърсил гласност в социалните мрежи и направил клип как варненци не му дават да паркира на празния паркинг и го плашат със саморазправа.

На път за София той се отбил до заведението за бързо хранене в старата столица. Не можел да паркира заради два луксозни автомобила, спрели напречно и заели няколко от свободните паркоместа. Охранителите реагирали остро на молбата да преместят една от колите, а мъжът подал сигнал на телефон 112. Екип на полицията обаче така и не пристигнал. По-късно органите на реда установили чия собственост са лимузините с варненска регистрация, а вчера Сакъза и хората му са арестувани. За мъжа с любопитния прякор имало данни, че е в бизнеса с автокражби.

„Неколкократно ме заплашиха с физическа саморазправа за това, че аз правех снимки на това, което се случваше. Първата беше, когато помолих да паркирам колата си.

Но не заплахата е важна, а това, че очевидно има възраждане на мутрите и като граждани търпим нещо подобно да се случва. Очаквам МВР да види кои са тези хора, които могат да си позволят на публично място да се държат толкова арогантно. Институциите показват, че не работят. МВР, НАП да направят проверки”, призова Иво Мирчев в социалните мрежи.

Проверката явно е стартирала с арестите на тримата, които са се държали като бабаити от зората на демокрацията. Защо от полицията обаче отказват коментар на случая, засега не е ясно.

НОВИ

Обрат! Убийците от Софийския затвор хукнали пеш след бягството, стигнали близкото кръстовище, а там....
Чудеса се случват! След като децата й я гледаха сега тя ще ги позлати! Безработната Стефанка влезе в...
Жени Марчева направи повече от скандален гаф, който ще помни до края на живота си
Извънредно! Ужасяващи СНИМКИ от касапница на Е-79 между Враца и Монтана, има загинали и много ранени...
Думите, които ще прогонят злите сили от дома ви и ще ви закрилят. Само ги изречете и ще имате най-мо...
Честито! Великата благословия осени една от най-обичаните звездни двойки в България! Момиченце е! На...
Метеоролози с отчайваща прогноза за много дъжд и рязко захлаждане през месец май!
40-часова борба и тя ражда, но когато лекарят я поглежда изведнъж очите му се разширяват, а двойката...
Честито: Цветанка Ризова се омъжва на 6 май! (сподели диетата, с която вече свали 6 кг. за булчинска...
Руснак падна от 9-ия етаж и се качи обратно, за да си довърши питието
Цялото училище е в шок! В двора на чаршаф съученик забремени 8-класничката
Прецакана: Любовник предал кметицата Деси Иванчева за подкупа от 1 милион евро
Честито от сърце! Святата благословия споходи най-известната синоптичка в България! Никой не очакваш...