Свържете се с нас

За България

Питали ли сте се защо бебетата на просякините винаги спят?

Published

on

Защо бебето в ръцете на просякините винаги спят?

В близост до автобусна спирка седи жена. Косата й е разпиляна и мръсна, гледката жалка и мрачна.

Жената седи на мръсния под, а освен нея има кутия, в която хората хвърлят пари. В нейните ръце спи бебе.

“Богородица с бебето ” – множество минувачи ще дарят пари. На хора като нас винаги им е жал за тези, които са по-малко късмет .

Даването на милостиня изглежда стъпка в правилната посока?

Преминах покрай жената. Не й дадох пари, защото знаех, че това е банда. Парите в крайна сметка ще вземе този, който контролира просяците в района. Тези хора притежават множество луксозни имоти и автомобили. И просяците получават нещо, разбира се, бутилка ракия и сандвич.

Месец по-късно … като гръм от ясно небе ме порази мисълта … Погледнах в бебето, облечено както винаги в мръсен анцуг. Разбрах, че нещо неестествено има в цялата ситуация. Бебето спеше. Никога не мрънкаше, не плачеше, винаги спеше, с лице обърнато към жената, която най-вероятно е майка му .

Някой от вас, скъпи читатели има ли деца? Спомняте ли си, колко често са спали децата ви на тази възраст? Час или два най-много, а не постоянно, следобедна дрямка и пак плач. За месец, преминавайки покрай спирката, никога не видях това бебе да плаче!

Защо спи през цялото време? Нужно ми е да получа отговор на въпроса – Защо бебето спи ? И го получих …

Попитах човек, който ги разбира тези неща много по-добре от мен и който със своя отговор ме шокира, със спокоен глас каза: Тези бебета са на хероин …

За да спи по цял ден бебето, е необходимо да му дадеш алкохол или наркотици. Разбира органите на децата не могат лесно да се справят с такива токсини и децата често умират. А минувачите ще хвърлят пари на неговата въображаема майка, вярвайки, че постъпват морално …

На следващия ден, жената седеше на улицата и държеше в ръцете си бебе. Но в ръцете й не беше същото бебе от вчера …

Когато срещнете жена с бебе на улицата, помислете преди ръката да ви да посегне към пари. Помислете за това, че ако вашата милостиня я няма, този бизнес ще умре. Той би трябвало да умре, а не децата да са на наркотици и алкохол. Не гледайте на съня на бебето умилително. Вижте ужаса …

Ако Ви е харесала статията, подкрепете ни във facebook!

Източник: dunavmost

Продължете с четенето

За България

Доц. Кунчев каза какви нови мерки се очакват

Published

on

Когато излезе положителен човек нормалното е разпитвайки го да се вземе решение за неговите контактни лица. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Нова.

 

„Нямам информация да са се отзовали хора към този час. Определени резерви от хора са студентите от шести курс, пенсионирани служители и доброволци от Червения кръст, но при тази ситуация не са много хората, които искат да се отзоват.

 

„Ясно е, че положението е тежко. Аз лично не вярвам във вноса на лекари от чужбина“, заяви специалистът по повод кризата с медицински персонал.

 

„Хирургичната маска, за да е ефективна, работи 2-3 часа, след което трябва да се смени“, подчерта доц. Кунчев. Числото „R’ се повишава – 10 души заразяват 12.

„Ако някой си мислят, че това е най-лошата ситуация, много се лъжат. Ние може да имаме между 7 и 8 пъти по-голяма заболеваемост. Поне 5-6000 заразени на ден спокойно може да стигнем. Това се случва в редица европейски страни в момента.

„Затварянето на градове е изключително крайна мярка без кой знае какъв ефект. На отделни обекти, фирми и къщи в определени населени места е възможно да се въведат ограничения.

Доц. Кунчев изрази мнение, че следващите мерки, които вече трябва да се обмислят за въвеждане, са затваряне на нощните заведения, прекратяване на събиранията – политически, социални, както и да се затворят стадионите“, категоричен бе той.

Продължете с четенето

За България

Нова измама! Банков служител: Парите ви са в опасност!

Published

on

Нова схема на телефонна измама, като този път, освен полицията, “участва” и банкер.

Фиктивният служител предупреждава клиента, че парите му са в опасност. По тази схема възрастен мъж е загубил 15 000 лева, съобщи Нова.

“Мръснико, 40 000 евро искаме от тебе!”. Тези думи в телефонната слушалка Огнян чува от непознат мъжки глас, преди да даде 15 000 лева на ало измамници. Огнян първоначално е заблуден от учтив глас на банков служител. Той му обяснява, че искат да му откраднат спестяванията от банката по електронен път. По-късно полицията също се включва по познатата схема. “Някаква мащабна операция се разигравала на органите в града, включително била координирана с прокурора на Варна”, разказва Огнян. За да изтегли около 7500 евро, възрастният мъж посещава няколко банкови клона.

“Престъпниците, може да се каже, ми казаха да съм настоятелен да изтегля тази сума”, разказва потърпевшият. Позвъняванията от уж различни представители на институциите не остават мъжа и за секунда до предаването на парите.

“Минете покрай блока, казвайте къде се движите, всяка крачка ни съобщавайте”, нарежда гласът в слушалката. “Парите оставих ги един път на едно място до храсти”, разказва Огнян.

Дъщерите на Огнян по-късно разбират за случилото се. Разбира се, че телефонните измамници заплашвали близките на мъжа. Той тегли остатъка в сметката си.

“Няма как да бъдат застрашени пари в банка и второ, няма практика служители да се обаждат и да коментират рискове за клиенти по телефона”, обяснява финансовият експерт Тихомир Тошев.

За измамата с Огнян е подаден сигнал в полицията. Разследващи обаче твърдят, че това са единични случаи. Причината според тях е, че три от най-големите престъпни групи за ало измами са разбити.

Продължете с четенето

За България

19-г. дъщеря на лекари прекара К-19, но умря след дни във фитнеса

Published

on

Пандемията от коронавирус изправи на нокти целия свят. Хората се опитват да се защитят и да не се разболеят, тъй като не знаят колко тежко ще прекарат болестта.

В същото време обаче след като успеят да я преборят, друга опасност ги застрашава. Както след всяко заболяване, така и след преболедуван COVID e необходимо е да се върнете към обичайния ритъм.

Доктор Тарас Жиравецки обаче съветва това да стане плавно. Не трябва да се занимавате с физическа активност поне месец след оздравяването.

“Хората, които обикновено обичат да тичат, да плуват и са физически активни, трябва през първия месец да си останат вкъщи,”- казва той.

“Обяснявам на пациентите: представете си, че сте преминали курс на химиотерапия. Това е състоянието след коронавируса.

Имахме трагедия във Лвов: 19-годишно момиче след COVID-19 отиде на фитнес, натовари се много, вдигна температура 40, менингит и почина. Майка му е – кардиолог, а бащата – съдов хирург “, дава пример Жиравецки.

Затова той съветва хората, които са водили активен физически начин на живот, да си дадат един месец за възстановяване, да се хранят добре и да не изтощават тялото. Витамините са важни, казва той, но те не са панацея.

Какво казват лекарите за COVID-19

По-рано лекарят Тарас Жиравецки заяви, че прекараният коронавирус може да донесе значителни здравословни проблеми за здравето на човек и в бъдеще. По-специално, сърцето може да бъде ударено поради съответните усложнения./zdrave.to

Продължете с четенето

За България

ИЗВЪНРЕДНО: 1589 заразени за един ден! София и Пловдив водят в черната статистика. Починалите за последните 24 часа са 13 души (ТАБЛИЦА)

Published

on

Само за ден коронавирусът зарази нови 1589 души, показва справка в Единния информационен портал. Черната статистика се води от София с 594 положителни проби, Пловдив със 147 и Благоевград – 109.

Така общият брой на заразени от коварния китайски нашественик от началото на пандемията стана 36 519 души.

Изследваните проби за денонощието са 9831, а от началото на пандемията са направени 652 508 теста.

Активните случаи към 23 октомври са 17 340.

1886 са вече пациентите, настанени за лечение в болница. От тях 127 са в интензивните отделения.

Излекуваните са със 269 повече или общо 18 102 от месец март насам.

13 са починалите с коронавирус за изминалия ден. Така общият брой на загубилите живота си заради COVID-19 стана 1077.

Брой на заразените за 23 октомври по области: Благоевград – 109, Бургас – 45, Варна – 68, Видин – 3, Велико Търново – 28, Враца – 16, Габрово – 15, Добрич – 12, Кърджали – 22, Кюстендил – 15, Ловеч – 16, Монтана – 23, Пазарджик – 30, Плевен – 15, Перник – 21, Пловдив – 147, Разград – 28, Силистра – 6, Русе – 53, Сливен – 25, Смолян – 12, София-област – 35, София-град – 594, Стара Загора – 95, Търговище – 38, Хасково – 25, Ямбол – 17, Шумен – 76

 

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България2 минути ago

Доц. Кунчев каза какви нови мерки се очакват

Когато излезе положителен човек нормалното е разпитвайки го да се вземе решение за неговите контактни лица. Това заяви главният държавен...

За България7 минути ago

Нова измама! Банков служител: Парите ви са в опасност!

Нова схема на телефонна измама, като този път, освен полицията, “участва” и банкер. Фиктивният служител предупреждава клиента, че парите му...

За България46 минути ago

19-г. дъщеря на лекари прекара К-19, но умря след дни във фитнеса

Пандемията от коронавирус изправи на нокти целия свят. Хората се опитват да се защитят и да не се разболеят, тъй...

За България10 часа ago

ИЗВЪНРЕДНО: 1589 заразени за един ден! София и Пловдив водят в черната статистика. Починалите за последните 24 часа са 13 души (ТАБЛИЦА)

Само за ден коронавирусът зарази нови 1589 души, показва справка в Единния информационен портал. Черната статистика се води от София...

За България11 часа ago

Дават до 915 лв месечна помощ на родители – ето какви са условията

В Държавен вестник, бр. 77 от 01.09.2020 г., е обнародвано Постановление на Министерския съвет № 218 от 17.08.2020 г. за...

За България11 часа ago

Катастрофа и взрив на газова бутилка. Има убити! Жива изгоря 28 годишна –

Все още не може да се установи броят на пострадалите, както и на загиналите при ужасяващата катастрофа, която стана почти...

За България11 часа ago

Отново страшна трагедия със загинали и ранени след удар между тир и бус тази сутрин

По първоначални данни бусът, ударен от ТИР, на международния път Е 79 край Винище преди час, е возил работници, който...

За България11 часа ago

Бареков алармира: Нюзрумът на bTV е пламнал от К-19, а Цецка Ризова и Канна Рачева…

Нюзрумът на БТВ станал развъдник на COVID. За това алармира във „Фейсбук“ бившият евродепутат Николай Бареков, който в момента се...

За България11 часа ago

Нова семейна помощ от 610 до 915 лв., ето при какви условия

“В бъдеще определени професии ще се трансформират, други ще изчезнат, но свързаните с образование, здравеопазване и социални услуги ще имат...

За България11 часа ago

Здравният министър с нова извънредна и ключова ЗАПОВЕД заради коронакошмара

Нови противоепидемични мерки се въвеждат в лечебните заведения. Това става ясно от последната заповед на министъра на здравеопазването проф. Костадин...

За България15 часа ago

Борисов: 5G е бъдещето ни. Заедно със САЩ ние ще

Кадър МС 5G е бъдещето ни, смята Бойко Борисов, съобщиха от Министерски съвет Премиерът Бойко Борисов и заместник-държавният секретар по...

За България15 часа ago

Проф. Габровски ни смрази. До Нова година ще умре поне един от нашите познати

Кадър: БТВ Мрачна прогноза даде заместник-шефът на „Пирогов“ проф. Николай Габровски в предаването „Лице в лице“ по БТВ. По думите...

За България16 часа ago

Мъж припадна на улица в Кърджали и умря за часове от COVID-19

Мъж и жена са починали в болницата в Кърджали. И двамата са били с положителна проба за Ковид-19, съобщава 24rodopi.com,...

За България16 часа ago

Кабинетът пада днес?

Изключително голяма е вероятността правителството на Бойко Борисов да подаде оставка съвсем скоро, даже още днес. Този ексклузивен слух достигна...

За Българияедин ден ago

ИЗВЪНРЕДНО: Нов черен рекорд – 1595 са новозаразените с коронавирус у нас за ден! Починалите са 16

Новозаразените с коронавирус у нас за последните 24 часа са рекордните 1 595 34 930 са вече положителните проби на...

За България2 дни ago

Извънредна К-19 ЗАПОВЕД! Министър Ангелов нареди…

Всички близки контактни лица на потвърден случай на COVID-19 подлежат на 10-дневна карантина, считано от последния им контакт със заразеното...

За България2 дни ago

Експерт обясни как се заразяваме с вирус в 85% от случаите

Последните данни сочат, че коронавирусът може да се задържи до 28 дни върху маската. Това обаче не означава, че за...

За България2 дни ago

Проф. Витанов: Стигнем ли 2000 случая на К-19, спасение няма, виновни са онези, които…

„В момента сме в турбулентния сценарий, който е при над 500 случая на ден. При този сценарий има 2 варианта...

За България2 дни ago

Извънредно! Самозапалване в България като през 2013 г. Жена пламна в

Снимка: Петел, архив Жена от Кочериново се заля с бензин и се самозапали. Инцидентът е станал преди около час в...

За България2 дни ago

САЩ с ултиматум: Имате 30 дни да спрете строежа на „Турски поток“ или

Снимка: Булфото и Боец Един месец срок за напускане получиха фирми, свързани с „Турски поток“ и „Северен поток 2“ от...

Реклама

Интересни