Свържете се с нас

За България

Покъртително! Това са последните думи на Христо Сираков във Фейсбук

Published

on

Във вторник внезапно почина бизнесменът и почитател на женските прелести Христо Сираков. След дълго боледуване от коронавирус и получен преди около седмица инсулт, той издъхна в болница на 64 години.  Последните думи на Сираков, които той е публикувал в своя профил във Фейсбук гласят: „…човек каквото и да прави в този живот, трябва първо да се замисли какво дава.

И така успяваш да правиш и пари, и любов…“ Текстът е публикуван на 5-ти февруари миналата година, но определено дава поглед над философията на живот, която бизнесменът е изповядвал, пише woman.bg. Веднага след като научиха тъжната вест, близки на Сираков започнаха да се сбогуват с него. Един от най-близките му приятели – Любен Дилов-син, се прости със Сираков с песента на Адриано Челентано Torno a settembre („Винаги ще е септември“). Той цитира куплет от нея: „И ако те оставя/Винаги ме чакай/В най-лошия случай/Ще се върна през септември“. И добави: „Винаги ще е септември, мили Hristo Sirakov. Където и да си, ще е весело! Светъл път!“.

„Това са онези моменти, в които имаш буца на гърлото и искаш много да кажеш, но не можеш… защото боли! Христо, нашето приятелство е повече от 20 години! Ти си, защото винаги ще останеш голям мъжкар, истински приятел и партньор. Мъчно е, тъжно е… в ефира на Code Fashion TV си вечното присъствие приживе, това няма да се промени и сега! Ще плача, но ще си налея едно питие и ще те изпратя с обич и спомени за всички онези партита и моменти, които без теб никога няма да са същите! Почивай в мир, приятелю, макар че знам че там където отиваш ще ти е светло, и ще си пак душата на компанията! Hristo Sirakov мир на душата ти“.  – това пък написа Мария Бонева в своя профил. Неговата приятелка Ева Колева си спомня за запознанството си с Христо Сираков: „Разговор на Фритьоф Нансен: „Ти тук ли живееш? Верно ли? Премести се, момиче, прозореца ти гледа към двора на болницата. Прекалено си млада, за да се взираш в болнични прозорци.

В тоя град и в тоя свят има къде по-хубаво гледки и къде по-ясно се вижда живота“. Това ми каза Христо, когато се запознахме. После, когато ме видя, че си изнасям багажа, спря, както си беше с бялата риза, запретна ръкави и ми помогна да натоваря всичко. Каза да не забравям тая квартира, когато намеря дома си. И друго каза: „Животът си е твой, нали четеш, гледай да си като Хейли, стъпвай по върховете“… Дано стигнеш върха леко! Съжалявам, приятелю. На Hristo Sirakov…“. „Hristo Sirakov ♥ боли! Ице, ти беше истински и много земен! Мир на прахта ти! За мен бе чест и привилегия да работим заедно!!! Толкова много и красиви корици на мъжката библия # PLAYBOY реализирахме !!!“. – написа ПР-ът Атанас Лазаров.

Репортерката Ангелина Ангелова пък написа: „Адски тъжна съм, че срещите ни в този живот приключват днес, но съм щастлива, че бе един от истински добрите и верни приятели, които имам в живота си! Обичам те, Христо и ще ми липсваш! Мир на бохемската ти душа!“ Мис България 2012-та Габриела Василева пък публикува снимка от сватбата си, на която Христо Сираков носи шлейфа на булчинската й рокля. „Обичам те, Христе“ – написа тя към фотоса.

Продължете с четенето

За България

За 4-ти път Георги се сблъсква с рака, а е само на 20. Да помогнем!

Published

on

За четвърти път младият Георги се сблъсква с коварния рак. За четвърти път той влиза в болница с опасност за живота… а е само на 20 години.

Кошмарът започва, когато през 2004 г. му поставят диагнозата остра лимфобластна левкемия. Тогава Георги е едва на 4 годинки, излекуван е успешно и никой не подозира, че борбата му за живот тепърва започва.

През 2010 година му е поставена диагноза – изолиран тестикуларен рецидив. Момчето отново се преборва и е изписан в ремисия, но ракът се завръща с пълна сила през 2016 година с диагнозата вторичен малигном (неходжкинов лимфом). Следват две години на химиотерапия.

През август 2020 година всичко започва със зачервено гърло и подуване на челюстта, което първоначално отдават на проблемни мъдреци. За съжаление във ВМИ се потвърждава, че ракът се е завърнал и е по-силен от всякога.

Препаратите във ВМИ са неефективни, защото Георги е развил резистентност към тях и няма да доведат до ремисия. По думи на лекарите, състоянието му ще се влоши от 2 седмици до месец.

Близките му действат светкавично, свързват се с болница Medical Park в Истанбул, Турция. Оттам е получена оферта за изследване и трансплантация на костен мозък на стойност от 110,000 евро. В болницата може да се постъпи само ако парите бъдат събрани до първия ден на постъпването!

Сумата е огромна за всяко едно семейство, но в случая е още по-недостижима, защото, когато Георги е съвсем малък, баща му ги изоставя и с майка му се борят сами през всички тези години.

Но те не губят кураж и вярват, че надежда има. Вярват силно, че има много добри хора, които ще отворят сърцата си и ще ги подкрепят. Това веднага води до следващата крачка – създаване на кампания за набиране на средствата в HelpKarma – Да подадем ръка на Георги в борбата за живот.

Времето на Георги изтича! Смелото момче се бори със зъби и нокти, но измъченото му семейство има спешна нужда от помощ.

Да помогнем на Георги да се пребори с рака веднъж завинаги и да спаси живота си!

Продължете с четенето

За България

Подгответе се! И доц. Кунчев, и здравният министър искат маски на открито

Published

on

Здравните власти обсъждат въвеждането на задължително носене на маски на открито. Пред „Канал 3“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев уточни, че мярката ще се отнася за местата, където се събират много хора.

Според него не би трябвало да важи за планината и парковете. Поради минаването на 1000 новозаразени за 24 часа, са необходими мерки.

Доц. Кунчев допълни, че е възможно на регионално ниво да се наложи онлайн обучение в част от училищата, усилване на дистанционната работа и забрана на прояви в затворени пространства.

Междувременно и здравният министър проф. Костадин Ангелов се обяви „За“ задължителното носене на маски на открито. По думите му това е най-леката възможна мярка за ограничаване на разпространението на COVID-19. Идеята беше обсъдена по време на заседание на експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести.

„По време на срещите в страната колеги от всички структури изразяват притесненията си, свързани с повишаването на заболеваемостта, и настояват за построг контрол на ситуацията и въвеждане на маски на открито“, коментира проф. Ангелов. Ресорният министър уточни, че в доклад на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев също се отправя предложение за въвеждане на маски или друго средство, покриващо носа и устата, на открито

Припомняме, от днес в столицата и Пловдив тръгнаха масирани проверки за спазването на противоепидемичните мерки в търговските обекти.

Продължете с четенето

За България

Здравният министър огласи важни решения за битката с К-19 след съвещание на експертен съвет

Published

on

Продължителността на карантината, въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, които да нямат рестриктивен характер, засилването на държавния здравен контрол чрез учестени проверки, критериите за дехоспитализация на пациенти с доказан COVID-19, кадровата обезпеченост с легла и медицински специалисти, обсъдиха днес, 20 октомври, министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, зам.-министър Бойко Пенков, експерти от МЗ и членове на Експертните съвети по епидемиология и инфекциозни болести в рамките на двучасов видеоконферентен разговор.

„По време на срещите в страната колеги от всички структури изразяват притесненията си, свързани с повишаването на заболяемостта, и настояват за по-строг контрол на ситуацията и въвеждане на маски на открито“, коментира проф. Ангелов. В доклад на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев също се отправя предложение за въвеждане на маски или друго средство, покриващо носа и устата, на открито.

„Това е най-леката възможна мярка и с оглед експертизата на заставащите зад нея, считам, че трябва да я въведем. Щом експертите категорично подкрепят такъв тип противоепидемична мярка и тя по никакъв начин не е ограничаваща за гражданите, а очакванията са вследствие на засиления контрол и при условие, че всички ние спазваме мерките, заболяемостта от COVID-19 да намалее с до 30%, ще го направим“, допълни здравният министър.

В рамките на срещата членовете на експертните съвети и здравният министър коментираха и хипотезата за намаляване на карантината на контактни лица от 14 на 10 дни. Главните координатори на Експертния съвет по епидемиология и Експертния съвет по инфекциозни болести, съответно – проф. д-р Йорданка Стоилова, ръководител на катедра „Епидемиология и Медицина на бедствените ситуации“ на МУ-Пловдив и проф. д-р Татяна Червенякова, професор в Катедрата по инфекциозни болести, епидемиология, паразитология и тропическа медицина на МУ-София, изразиха категорично одобрение както за носенето на маски на открито, така и за намаляване продължителността на карантината при контактни лица на 10 дни, като условие за последното трябва да бъде липсата на клинични симптоми.

По отношение правилата за дехоспитализация експертите посочиха, че критериите следва да бъдат преосмислени в частта образни данни, за да имат медиците по места по-голяма гъвкавост при оценка на индивидуалното здравословно състояние на пациентите. „Общата ни цел е да намалим разпространението на COVID-19 без да налагаме рестриктивни мерки и да повлияваме върху социалния живот и психическото здраве на българите“, посочи зам.-здравният министър Бойко Пенков.

Продължете с четенето

За България

Доц. Кунчев обяви коя мразена от българите мярка се завръща

Published

on

Здравните власти обсъждат въвеждането на задължително носене на маски на открито. Пред „Канал 3“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев уточни, че мярката ще се отнася за местата, където се събират много хора.

Според него не би трябвало да важи за планината и парковете. Поради минаването на 1000 новозаразени за 24 часа, са необходими мерки.  Доц. Кунчев допълни, че е възможно на регионално ниво да се наложи онлайн обучение в част от училищата, усилване на дистанционната работа и забрана на прояви във затворени пространства.

От днес в столицата тръгват масирани проверки за спазването на противоепидемичните мерки в търговските обекти.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За Българияедин час ago

За 4-ти път Георги се сблъсква с рака, а е само на 20. Да помогнем!

За четвърти път младият Георги се сблъсква с коварния рак. За четвърти път той влиза в болница с опасност за...

За Българияедин час ago

Подгответе се! И доц. Кунчев, и здравният министър искат маски на открито

Здравните власти обсъждат въвеждането на задължително носене на маски на открито. Пред „Канал 3“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

За България3 часа ago

Здравният министър огласи важни решения за битката с К-19 след съвещание на експертен съвет

Продължителността на карантината, въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, които да нямат рестриктивен характер, засилването на държавния здравен контрол чрез учестени...

За България3 часа ago

Доц. Кунчев обяви коя мразена от българите мярка се завръща

Здравните власти обсъждат въвеждането на задължително носене на маски на открито. Пред „Канал 3“ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел...

За България3 часа ago

Президентът на Естония с горещи новини за състоянието на Румен Радев

Президентът на България Румен Радев е бил контактен с болен от COVID-19 човек. Това обяви държавният глава на Естония Керсти...

За България3 часа ago

Извънредно: Президентът Радев е бил контактен със заразен от К-19

Официалните събития, предвидени за 20 октомври по време на посещението на българския президент Румен Радев в Естония, са отменени поради...

За България5 часа ago

Първата разлика, която ще забележите, ще бъде в характера ви. Прост психологически тест –

На пръв поглед тези снимки са еднакви. Между тях обаче всъщност има някои разлики. А този, който сте забелязали първи,...

За България6 часа ago

Убиецът на Дарина и Никол пробва да спаси кожата си с нагъл ход

Днес се гледа делото на Викторио Александров, който е обвинен в двойно убийство – на бившата си приятелка Дарина Министерска...

За България6 часа ago

Д-р Симидчиев посочи 3 изолирани симптома на К-19, обяви добра новина!

„За огромно съжаление вече имаме 4-цифрена бройка на новооткрити случаи на COVID-19 за денонощие“. Това заяви в ефира на Нова...

За България6 часа ago

Пловдивски юрист отиде в Одрин, видя положението с К-19 и му се доплака за България

Пловдивски юрист се поразходи до Одрин през уикенда и разказа впечатленията си във Facebook. Не от пазара и алъш-вериша, не...

За България6 часа ago

Експерт пулмолог обясни каква свръхреакция към К-19 смля и уби проф. Георги Хубчев

Свръхреакцията на придобития имунитет е причината за смъртта на проф. Георги Хубчев от УМБАЛ „Дева Мария“ в Бургас. Това заяви...

За България6 часа ago

Трагедия покоси Ники Кънчев, водещият е покрусен

Трагедия покоси известният на всички българи водещ Ники Кънчев. За това разкри самият той в личната си Инстаграм страница. „Мракът...

За България8 часа ago

Кърджалийката Хабибе убита от приятеля си испанец (снимки)

36-годишна българка е убита от приятеля си – 37-годишен испански гражданин, съобщава испанският АВС. Убитата е кърджалийката Хабибе Е. И.,...

За България9 часа ago

Ако сте болен от това, шансът да умрете от К-19 е 12 пъти по-висок!

Д-р Сергей Бойцов, директор на Националния център за медицински изследвания по кардиология към МЗ на Русия, огласи кои болести при...

За България9 часа ago

Доц. д-р Димитров обясни защо COVID-19 убива първо хората с тези заболявания

За да може организмът да преодолее вирусната инфекция, дори с лекота, е необходимо да се лекуват адекватно и превантивно повишеното...

За България18 часа ago

Извънредни новини от здравния министър: От другата седмица… ВИДЕО

Днес на щаба беше взето решение в болницата в Гоце Делчев може да бъдат разкрити 10 легла и съответно при...

За България18 часа ago

Нов страшен черен рекорд у нас – 1024 новозаразени с коронавирус за 24 часа, и 22 починали

Нови 1024 случая на коронавирус са установени в България. Това е нов рекорд на заразени от К-19 в страната ни....

За България23 часа ago

Палава съпруга сложи рога на мъжкар от “Фермата” и той ѝ отмъсти подобаващо (Снимки): –

Драма след драма следват в тазгодишното издание на риалитито ” Фермата “. Преди броени дни станахме свидетели на това, как...

За Българияедин ден ago

К-19 тестът на доц. Мангъров излезе и той показа копие от лабораторния документ

Отрицателен е тестът за COVID-19 на доц. Атанас Мангъров. Попитан дали действително се е тествал и какъв е резултатът, Мангъров...

За Българияедин ден ago

Нови данни: Мистерия обви смъртта на 6 от последните К-19 жертви у нас, до часове стават над 1000!

Ситуацията с разпространението на коронавируса в България продължава да бъде напрегната. БЛИЦ припомня, че за последните 24 часа отново бяха...

Реклама

Интересни