Свържете се с нас

За България

Полиция, бърза помощ и социални, оставиха сиромах на улицата в София!

Published

on

„Днес излязох от работа по обяд ,да хапна и да разгледам едно магазинче !Картината ,която заварих пред магазинчето бе този бездомен човечец ,паднал ,че му призляло .Имаше мъж който се опитваше да го вдигне и се притекох на помощ ,но неуспешно .Питах го какво се е случило и той през сълзи ми разказа ,че са викали бърза помощ и полиция ,но отказали да направят ,каквото и да е било и си тръгнали от мястото,пише сайтът www.glas.bg

Съседка от блока слезе и даде спешен номер за приютяване на хора без дом ,веднага се обадих …но там ми казаха :“Съжаляваме ,но ние приемаме и се грижим за бездомни само за през нощта ,осигуряваме само нощуване !“ Въпросът ми беше след като е идвала ,полуция и линейка ,към кого друг да се обърнем и изобщо има ли държавата грижа за тези нещастни хора ?!? Жената само каза да опитаме отново на 112 !!!!!!

Моля някой да ми отговори или насочи как се процедира и към кого да се обърне човек за да се реагира адекватно !!!!! Да уточня: човека не беше пил , не е пиянде ,а просто осирутял ,нещастен ,самотен ,изоставен от родината си сиромах ….сърцето не ми издържа …..един от мъжете ,които се опитваше да го вдигне се разплака с големи сълзи ,като малко дете от картинката ……….моля се на Бог нещо да промени този жесток и шибан свят и безчовечност…. Всичко се случи на Пиротска 62

Това е номерът на ,който звъннах за сигнал за бездомни хора 070017310″

Ради Киркова

Продължете с четенето

За България

Скандалът се разраства! Марешки отговори на Нинова: Мислех да се гавря с тях, щуротия!

Published

on

Предложението на опозицията, в лицето на БСП, за отмяна на извънредното положение или неговото намаляване, е малоумно.  Това заяви пред Нова телевизия лидерът на Воля депутатът Веселин Марешки.  Както вчера БЛИЦ писа в парламента се разрази лют скандал, след като Корнелия Нинова обвини депутата, че е нарекъл „изрод“ народен представител от БСП. „Слагането на срок означава, че ако всичко беше свършило, трябваше да се събираме да го отменяме. Това малоумно предложение, мислех да се гавря с тях като дадем предложение да е 29 април…

Това е само едно приказване, една щуротия. Това дава възможност на малоумната опозиция да седи пред камерите и да дава интервюта.“ Веселин Марешки нарече лицемерие замразяването на заплатите и излезе с радикално предложение: „Смятам, че това е страшно лицемерие – замразяването на заплатите и субсидиите на партиите. И то спрямо българския народ. Затова дадох предложение заплатите на депутатите да бъдат на ниво минимална работна заплата и дори на минималната пенсия. Ако ги замразим на едно такова високо ниво, какво печели българският народ. Не, от утре да имат минимални работни заплати, докато хората не започнат да просперират.

Това ще го входираме сега, като му е времето като наше официално предложение. Вчера го дадох и от трибуната.“  Марешки коментира и мерките на правителството за спасяване на дребния и средния бизнес: „Още отдавна казваме, че мярката 60-40 е недостатъчна. Считам, че бюджетът може да си позволи минимум тя да се качи на 80-20, а според нас тя трябва да бъде за определени сектори на 100% и това е едно от нещата, за които ще настояваме. Сигурен съм, че правителството обмисля такива неща и ще получим помощи и от ЕС и то МВФ.

Една от мерките е да има държавна верига от бензиностанции. Тя може спокойно да продава на около 1. 50 лв. Всяка стока и услуга, която потребяваме, минава по някакъв начин през горивата и бизнесът става много по-конкурентно способен. Това е една елементарна мярка, която изсветлява бизнеса.“  Веселин Марешки разкритикува вчерашното изказване на президента Румен Радев: „На нас не ни трябва президент, който да казва това, което всички виждаме. Чакаме идеи от президента. Логиката от всичко това беше, че едва ли не правителството има едва ли не някакъв интерес да не ходи на работа. Като един прост инженер ми идва следната мисъл.

Най-голяма полза от това държавата да се събира и да има данъци, е хората да ходят на работа, държавата да работи и да има излишъци. При най-малка възможност тези мерки ще бъдат спрени, за да може да влизат пари в държавата. Това са единствените мерки, които да спасят живота и здравето на хората, които са най-важни.“

Продължете с четенето

За България

Премиерът мрачно: След две-три седмици ще сме в Ада

Published

on

„СЗО реши спора снощи ясно и категорично. Произнесе се, че социалната изолация трябва да продължи. Друг път казвам да не гледате, но сега казвам: гледайте телевизия! Вижте ужаса в Ню Йорк, Италия. Германия днес въведе КПП-тата, което ние въведохме преди седмица.“ Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на извънредния брифинг в Министерски съвет, на който бе представено новото приложение за следене на състоянието на гражданите по време на пандемията.  „Всички разумни хора предпазват другите с маски. Аз експеримент с хората не мога да си правя. Да, имало е Менгеле, имало е такива доктори, които са сглобявали нов човек. Аз не мога да кажа вие четирите ще умрете, за да живеят други. Това иска комшията. И да кажем да отидете на работа всички, няма какво да произведат.

Гърция не работи, Турция не работи, никой не работи“, допълни Борисов.  Борисов и Мутафчийски обявиха как новото приложение ще помогне за отхлабване на мерките Министър Ананиев обясни, че лекарите ще могат да влизат в системата на новото приложение, за да наблюдават състоянието на гражданите.  „Всеки приет в болница, без негово съгласие, се взимат неговите данни и се вкарват в регистъра, за да се изпрати с бързо известие към РЗИ-тата и министерството, РЗИ-тата ще въвеждат тези данни, но ние ще можем да ги ползваме. Ако този пациент е въвел доброволно личните си данни и здравословния си статус, автоматично ще се праща мейл към личния ви лекар. Няма да е нужно да му се обаждате.

Той ще види веднага, че Драган или Петкан има 38 градуса температура и ще го следи. Останалата част от платформата е с административен характер и всички случаи се изписват“, допълни ген. Мутафчийски.   „Работата с лични данни и чувствителна информация се прави с националния интегратор, МВР и РЗИ. Няма други. Гражданите могат да изразят желание само и единствено за локацията“, обясни още вицепремиерът Томислав Дончев.   „Има трима служители на министерството, които са с коронавирус инфекция и това се съобщава на брифингите.

Тези тримата също не са приемани в болница. Диагностицирани са с PCR метод и състоянието им не е налагало хоспитализация. Единият беше от гранична полиция и към този момент е напълно здрав. Всички контактни лица са тествани“, заяви още ген. Мутафчийски.  „След две-три седмици ще сме в Ада. Още сме в началото“, заключи мрачно премиерът.

Продължете с четенето

За България

Брутално убийство край Варна: Младият Стоян зарови жена си в двора и се скри в землянка

Published

on

Прокуратура във Варна задържа мъж заубийство на жената, с която живеел на семейни начала. Под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна и с професионализмана служителите от криминалната полиция в ОД на МВР е разкрит и установенизвършител на убийство.  35-годишният Стоян Ст., който е бил привлечен към наказателна отговорност от Окръжната прокуратура във Варна и задържан за 72 часа.

Мъжът живеел на семейни начала с убитата. След като извършил престъплението, той заровил тялото на 44-годишната жена в двора на къща във варненско село, която обитавали. После инсценирал изчезването й. Отсъжителството си двамата имат три деца. Сигнал за изчезналата жена подал в Четвърто РУ на МВР във Варна нейниятбрат. Той съобщил на 2 април тази година, че сестра му Стоянка е внеизвестност от 23 часа на 31 март. Изчезналата била обявена веднага заиздирване с телеграма на МВР.

Роднините на 44-годишната жена също предприели действия за издирването й. В двора на къщата, обитавана от Стоян и убитата, забелязали прясно разровена пръст. От пръста се подавало парче плат, в който предположили, че е била увита жертвата. Стоян бил намерен на 2 април в землянка в гориста местност зад къщата с бутилка киселина, с която искал да се самоубие. Самоубийството е било предотвратено. Мъжът бил задържан и отведен в полицейското управление откриминалистите, където направил самопризнания. Разкрил, че на 31 март ударил Стоянка, душил я и след като я убил, заровил тялото й в двора, за да прикрие престъплението.

Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, както и претърсвания и други действия поразследването. Окръжната прокуратура във Варна внася днес искане в съда за определяне нанай-тежката мярка за процесуална принуда спрямо Стоян Ст. Тежкото криминално престъпление е било разкрито за изключително кратко време от криминалистите на ОД на МВР – само няколко часа, след като е бил подаден сигналът за изчезналата жена.

Продължете с четенето

За България

Кошмар! COVID-19 уби 31 г. българин в Лондон без предходни заболявания

Published

on

„Ангелкова може да ми се разсърди, ама много хора вече ми се сърдят, но призовавам всички граждани да не възприемат празниците като празници. Не е време за празници!“ Това заяви категорично шефът на Националният кризисен щаб за борба с коронавирус ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг в Министерски съвет.  „Не ходете по хотели. Не ходете на църковните служби по Великден, защото там ще се заразите. Останете вкъщи с тези, които живеете и си отбележете празника. Не е нужно и не е разрешено да се ходи“, допълни той.

Мутафчийски припомни, че не всички от починалите са с предходни заболявания. „Вчера получихме съобщение, че в Лондон е починал от коронавирус 31-годишен българин без предходни заболявания. 83-годишният мъж в Кюстендил е бил болен от левкимия и попада във всички рискови групи. Нека не изместваме фокуса. Тази болест засяга всички възрастови групи и има смъртност и при най-малките възрастови групи“ заяви той.  „Не ми е известно хората с алергии да са по-податливи на коронавирус“, допълни ген. Мутафчийски.

По-рано той обяви, че броят на заразените у нас е нараснал и заразените в страната вече са 498, от които 173 са в болница. Новата област, в която има заразени е Враца, а в София има нови 8 случая. Шефът на Кризисния щаб заяви, че ситуацията в област Монтана е изключително неясна е ситуацията. Там случаите са над 20 , като отбеляза, че едно конкретно тържество е развалило цялата картина.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България51 минути ago

Скандалът се разраства! Марешки отговори на Нинова: Мислех да се гавря с тях, щуротия!

Предложението на опозицията, в лицето на БСП, за отмяна на извънредното положение или неговото намаляване, е малоумно.  Това заяви пред...

За Българияедин час ago

Премиерът мрачно: След две-три седмици ще сме в Ада

„СЗО реши спора снощи ясно и категорично. Произнесе се, че социалната изолация трябва да продължи. Друг път казвам да не...

За Българияедин час ago

Брутално убийство край Варна: Младият Стоян зарови жена си в двора и се скри в землянка

Прокуратура във Варна задържа мъж заубийство на жената, с която живеел на семейни начала. Под ръководството на Окръжната прокуратура във...

За България4 часа ago

Кошмар! COVID-19 уби 31 г. българин в Лондон без предходни заболявания

„Ангелкова може да ми се разсърди, ама много хора вече ми се сърдят, но призовавам всички граждани да не възприемат...

За България18 часа ago

Лоши новини за здравето на Борис Джонсън, рязък скок на умрелите от COVID-19 на Острова

Във Великобритания беше регистриран най-големият брой на жертвите за ден от началото на пандемията от новия коронавирус (COVID-19), като за...

За България21 часа ago

Шеф Виктор Ангелов се стяга за сватба – ето дамата на сърцето му (Снимки)

Шеф Виктор Ангелов може и да изглежда строг и неприятен в шоуто Hell’s Kitchen, но в живота топ-готвачът е любящ...

За България21 часа ago

Тест за проверка на зрението – Натиснете тук и кажете, кое число виждате!

Вижте картинката по-долу, за не повече от 2 секунди, за да може отговворът ви е да е меродавен- Кое е...

За България21 часа ago

Почина жената от Враца, лекувана от коронавирус по телефона, лекарско безхаберие! –

Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата. Припомняме,...

За България21 часа ago

Черен ден за България! Кошмарно меле с десетки тирове, има много загинали шофьор

Тежка верижна катастрофа е станала тази сутрин на автомагистрала „Марица“. По предварителна информация са се ударили товарни автомобили, леки коли...

За България21 часа ago

Белодробен лекар скъса оковите, каза на семейството си как да се предпази от коронавируса

В тези дни, в които сме подложение на атака от невидимата зараза е много важно да слушаме и изпълняваме, това...

За България22 часа ago

Защо бяхме здрави при соца и не ни беше страх от вируси? (ПЪЛЕН РАЗБОР)

Най-належащите за реформа сектори на държавата са: здравният, пенсионният, правният и образователният. Днес ще се занимаем със здравеопазването. За него...

За България22 часа ago

Ани Владимирова: Изолацията води до ефект на тенджерата под налягане

Психологът Ани Владимирова предупреди, че затварянето вкъщи може да предизвика ефект на тенджерата под налягане с отприщването на събирани дълго...

За България22 часа ago

Експерт: Пагубно е за човек да стои повече от 4 седмици затворен

Икономическите щети причинени от кризата с коронавируса ще струват стотици милиарди евро. Социалният живот е парализиран за неопределено време. Колко...

За България22 часа ago

БСП против удължаване на блокадата до 13 май

БСП подкрепя искането на премиера Бойко Борисов за замразяването на заплатите към нивото от декември миналата година. Това стана ясно...

За България22 часа ago

Борисов: Имате пари за цигари, а нямате за маски

„Възложил съм да се произведат 2 милиона маски и да се раздадат без пари, щом проблемът е за 3.50 лв....

За България22 часа ago

Честито! Божидар Искренов – Гибона стана дядо

Синята легенда Божидар Искренов – Гибона има и още една титла – дядо. Неговата дъщеря Настася го дари с внук...

За България22 часа ago

Борисов: Да уморим хората ли иска президентът? Ако наложи вето, вадя ГЕРБ от залата

Ако президентът наложи вето, вадя ГЕРБ от залата. Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на Румен Радев по време на...

За България22 часа ago

Родителите на 4-годишно дете, в тежко състояние със съмнения за COVID-19, са антиваксъри

Дете на 4 години е приведено от болницата във Велико Търново в софийската болница „Пирогов“. То е с двустранна бронхопневмония...

За България24 часа ago

Кошмарно меле с десетки тирове, загинали и ранени шофьори на АМ „Марица“ ВИДЕО

По предварителна информация са се ударили товарни автомобили, леки коли и микробуси. Засега е ясно, че има двама загинали шофьори...

За Българияедин ден ago

Борисов: Все по-тежко ще става, но „стаден имунитет“ е недопустим! ВИДЕО

Усещам едно изнервяне в хората, разбирам ги с право. Следващите 2-3 седмици ще е пикът. Все по-тежко ще става. Това...

Реклама

Интересни