Свържете се с нас

За България

Помните ли Ивайло Кепов и Георги Лазов? Стана ясно защо са били екзекутирани от иракски терористи през 2004 г.!

Published

on

През 2004 г. тази групировка отвлича край Мосул двамата български шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов и ги екзекутира. 32-годишният Кепов е от Бобошево, а колегата му Георги – от с. Бараково.

На 18 юни 2004 г. двамата тръгват с автовози да превозват купени от Германия автомобили до Ирак. Колите са купени от иракчанина Аяд Карим Давут, а товарът е трябвало да приеме при пристигането в Ирак брат му Далмат. Крайната дестинация на пътуването са били градовете Захо и Мосул.

За последно се чуват с близките си на 28 юни от сирийската граница преди влизането в Ирак. Там няма мобилна връзка и дирите им се губят. Сигналът до външното министерство за изчезването на двамата шофьори е подаден на 8 юли от спедиторската фирма. Същия ден вечерта телевизия “Ал Джазира” пусна запис, на който за първи път бе обявено, че двама българи са взети за заложници.

Искането на групировката “Единобожие и джихад” бе американската армия да пусне всички иракски затворници в срок от 24 часа, в противен случай двамата българи ще бъдат обезглавени.

На 13 юли “Ал Джазира” излъчи материал, че единият българин е обезглавен и ако до 24 часа не бъдат освободени жените затворнички, ще бъде убит и вторият. На 15 юли бе намерено обезглавено тяло до р. Тигър. На 22 юли бе намерено второ обезглавено тяло, а до него глава. Установено бе, че то е на Ивайло Кепов.

Започва процедура по идентификация и след взети ДНК проби от децата на двамата става ясно, че намерените тела са на нашите шофьори. Правят се няколко ДНК анализа, за да бъде резултатът напълно достоверен и безспорен. Двамата са транспортирани до България.

Георги Лазов е погребан на 4 август. Чак на 2 октомври е погребението на Ивайло Кепов. Неговата съпруга Нели още не вярва, че е погребала мъжа си. Още тогава тя е категорична, че показаната челюст не е на съпруга и?, защото зъбите били различни. Не и? разрешават да види тялото. Организира погребението на запечатания ковчег с мисълта, че това не е Ивайло. Вярва, че той е жив, надява се, че рано или късно ще си дойде, а куп съмнения около всичко случило се тогава не спират да я глождят.

Случаят “Кепов и Лазов” тъне в прах в мазата на властта, въпреки че около него хипотезите и версиите са повече от скандални.

“Стандарт” изнасят и изключително любопитната информация, че в нощта преди да открият тялото на Кепов, се обадил „сериозен човек от борба с тероризма“ и помолил за подробно описание на Ивайло като й казал, че е намерено обезглавено тяло на военен египтянин и ще кажат, че това е Кепов. Не гледай телевизия, не чети вестници, й казал антитерористът”.

Преди да се усети, че приказва повече отколкото трябва пред репортерите, съпругата на Кепов, Анелия отронва, че тогавашният главен секретар на МВР Бойко Борисов й се е обадил от Ирак и и казал да държи телефоните си включени, и ако мъжът й звънне, да опишел в каква местност се намира.

Майката пък на Георги Лазов – Мария, разбрала, че синът й и колегата му отиват за курбан, когато видяла Соломон Паси по телевизията да казва, че България не преговаря с терористи. Което впоследствие се оказва пълна лъжа.

В средата на февруари 2005 година членове на комисията по вътрешна сигурност получават в пощенските си кутии скандален анонимен материал.

Сигналът е потресаващ. Според него двамата български шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов, които бяха взети за заложници и обезглавени в Ирак стават курбан заради неуредени отношения, свързани със синтетична дрога. Синтетичната дрога се пазела в Пиринския край и се транзитирала с ТИР-ове на изток. По нова време от ДСБ правят парламентарно питане към тогавашния вътрешен министър Георги Петканов.

Анонимният доклад е адресиран до шефовете на МВР, пълен е с изключителна конкретика и личи, че е писан професионално и най-вероятно от лица, свързани с тогавашните спецслужби. Поради това, че висшето ръководство на вътрешното министерство се прави на ощипано, спецченгета предприемат хватката да пуснат доклада извън службите за да предизвикат обществен дебат и шум.

Afera.bg публикува пълният текст на анонимния доклад, който тогава нито една високо тиражна медия не посмя да изнесе на бял свят:

“Причината за отвличането и убийството на българите са неуредени сметки от наркобизнес. Историята започва с показните убийства на няколко знакови фигури в търговията с наркотици в България. Официално поръчителите са неизвестни и едва ли някога ще станат публично достояние, но можем да се досетим, ако проследим кой зае мястото им.

Така се създаде и новата мафиотска организация, която стана причина двамата българи да загубят живота си в Ирак.

Тя се превърна в един от основните доставчици на синтетични наркотици в Близкия изток.

Дрогата се произвежда във фабрика в близост до Кулата. Съдружници в нея са собственикът на ресторант “Кошарите” – Константин Динев, /близък до покойния Мето Илиенски и Георги Илиев/, синовете на бившият иракски посланик в България Мохамед Амин – Бленд и Сиад, и членовете на на ВПС на БСП Тихомир Стойчев – бивш директор на НСБОП /освободен заради връзки с покойния Филип Найденов – Фатик/. Суровината за производство се доставя от ливанеца Адел Саркиз, а готовата продукция се транспортира за Ирак чрез автовози на фирма в Благоевград. Дрогата се укрива в тайници на превозваните автомобили и ремаркета. Безпрепятственото преминаване на гарницата е дело на Тихомир Стойчев, чрез мрежата от служители в Агенция “Митници” и МВР. Дистрибуцията и продажбата на наркотици се извършва от иракчаните д-р Хайрала Салех и Хасан Санджари. Парите получени от сделките се “изпират” в казино “Елит”, което е собственост на същите лица, притежаващи фабриката, и на които иракчанина Махер Хасан – съдружник на Мето Илиенски.

Разбира се, така действащата схема се ползва както с политически, така и също и с протекции от страна на МВР и лично на главния секретар Бойко Борисов.

Неговото протеже – директорът на РДВР – Благоевград Богомил Янев – не позволява разследване на цитираните по-горе араби, въпреки многобройните сигнали. Живеещите в гр. Сандански Бленд и Саад Амин нваред с наркобизнеса многократно демонстрират незачитане на законите – от хулигански прояви до криминални престъпления като открито заплашват полицейските служители.

Подобно е поведението на Хайрала Салех, зад когото стои зам-директорът на НСС, близък до Тихомир Стойчев и личен познат на покойният Фатик. /Няма да е изненада, ако отношенията със Салех са прикрити и той е записан като доносник и на службата/. Възползвайки се от протекциите на службата за сигурност, той притиска свои конкуренти в бизнеса и ги заплашва открито, че могат да бъдат изгонени от България само ако се обади по телефон на ген. Чобанов. /Тогава шеф на НСС – бел. р./. Същите покровители осигуряват контакти на Салех с оръжейни търговци, с които той преговаря от името на НСС./Собствениците на няколко държавни оръжейни фирми се чувстват доста объркани/.

Чрез лично предани служители на МВР главният секретар Б. Борисов притиска конкурентните групировки в наркобизнеса.

Информацията за това кой и как да бъде ударен се подава от Тихомир Стойчев

и от един бивш шеф на Отряда за борба с тероризма, който ръководи

и престъпна група за “мокри поръчки”. /Кой ли застреля толкова професионално Фатик и защо ли имаше толкова противоречия между първоначалните показания на свидетелите и офиицално обявеното от главния секретар на МВР?/.

Всичко действаше като добре смазана машина, докато типично по арабски братята Амин не се се скараха за пари с Хасан Санджари. Хайрала Салех застана на страната на братята Бленд и Саад. Между другото, по времето, когато отношенията им бяха добри, покровителите от НСС и Бойко Борисов уредиха Санджари да бъде приет в президенството и МВнР. След като се наложило да почака във Външно министерство повече от час, разяреният иракчанин се е разкрещял: “Какво си въобразявате? Само да реша и ще избия войниците ви в Ирак!”. /Може пък да се опитал впоследствие?/

След възникналия скандал с неуредените бизнесотношения Санджари неколкократно отправя заплахи, като иска да му

бъде изплатена значителна сума. Тъй като няма резултат, той отвлича камионите, превозващи поредната пратка, заедно с шофьорите, работещи за Бленд и Саад с искане за откуп.

Похитителите са търсели точно тези българи. Защо ли информацията бе укрита?

Водят се неколкодневни преговори без резултат. /Собственикът на комионите и автокъщата в Благоевград е имал информация за отвличането няколко дни преди официалното съобщение. Два дни след това той прекрати дейността си./ Разгневеният Салех решава да включи “тежката артилерия” – Борисов и Чобанов. /Последният не е изцяло “в час”. През цялото време е воден за носа от заместника си./ Под ръководството на Бойко Борисов е разработен план за действие. /Интересно защо министър Петканов не е езапознат?/. Пред президента Първанов е изложена версията,

че НСС разполага с информация къде похитителите държат българските заложници. /Естествено, Хайрала Салех познава добре съдружниците си и е в състояние да уреди освобождаването им срещу откуп./ Държавният глава е убеден от Борисов и Чобанов да одобри план за освобаждаването на шофьорите като предоставя правителствения самолет и съдейства за отпускане средства от БНБ. Комична ситуация?!

Едната страна в мафиотския сблъсък взема пари от държавата, за да уреди отношенията си с другата.

/Не трябваше ли Парламентът да одобри това?/. Разбира се, участниците от българска страна Първанов, Борисов и Чобанов са си направили и друга сметка – да станат национални герои. Между другото, преди заминаването са подготвяни ордени като дори Борисов е организирал бляскаво посрещане с пресконференция.

За Ирак потегля българска група, ръководена от Бойко Борисов, в която е и покровителят на Хайрала Салех от НСС. В нея са включени служители на СОБТ. /Има ли заповед на министър Петканов?/ Не е ясно точно кога и на кого е хрумнала идеята да нападнем Санджари, да освободим шофьорите и да си разделим парите за откупа. Доста тъп екшън сценарий, изцяло в стила на главния секретар.

Атаката се проваля. Равносметката е ранен служител на СОБТ. /Пълно медийно затъмнение/.

Вбесеният Санджари продава заложниците на групировката на Ал Заркауи, а нататък е известно. След това по заповед на Бойко Борисов е отправено силно внушение към всички, които имато отношение по случая да мълчат. /Така де, нали го очаква политическа кариера. Не може да я рискува заради някакви си шофьори/. Дори и съпругите на убитите шофьори престанаха да питат. /Заплашени са, че нещо ще се случи с децата им/.

Хайрала Салех на всеослушание обявява, че е награден с държавно отличие от президента Първанов. Може би заради убийството на българите?

Братята Амин строят нова фабрика за каптагон. Двамата са толкова нагли, че отправят открити заплахи срещу лизери на СИК и ВИС. Назрява нов конфликт и възниква въпросът, кой ще е жертвата сега. Може би отговорът е в това, на чия страна ще застанат Борисов и марионетките му в МВР”.

Този доклад остава напълно скрит от българското общество. Появява се единствено във в. “Седем”. Останалите медии свенливо споменават, че в него пишело за връзка между синтетична дрога и отвличането на шофьорите, но никой не си позволява да огласи в прав текст останалите данни.

Всичко това се случва по времето на царското правителство и тогава, когато главен секретар на МВР е Бойко Борисов.

След като докладът все пак попада в парламентарната комисия по вътрешна сигурност, някои депутати едва не припадат от паника.

Тогавашният шеф на комисията Владимир Дончев отказва да занимава колегите си с доклада, тъй като бил “донос”. Текстът, озаглавен “Истината за убитите български шофьори в Ирак” обаче вече е изпратен до някои медии. Благоевградският вестник “Вяра” проявава кураж и преразказва написаното като го свързва с последвалото след събитията убийство на Васил Горчев – Кьоравия. Впрочем като че ли прогнозирано от самия доклад.

Тогавашният вътрешен министър Георги Петканов отговаря на питане на ДСБ с витиевати и уклончиви отговори, от които не става ясно нищо.

Случайно или не обаче, Петканов прави две словесни “издънки” – че заповедта за командироването на ген. Борисов и още четирима неназовани служители от 10 до 14 юли е подписана не от него, а от заместника му Румен Стоилов, и че откупа за похитителите на Лазов и Кепов “сумата от 30 000 долара е осигурена на място “от иракски бизнесмен, пред който екипът под ръководството на гл.секретар на МВР е поел ангажимент, че ще бъде възстановена след прибирането на заложниците.”

На практика Петканов потвърждава част от фактите, поднесени в доклада. Петканов не отговаря публично на повечето въпроси и понеже ставало дума “за квалифицирана информация”, с което отново потвърждава истинността на поднесената информация, защото ако беше наистина просто анонимен донос нямаше да има нужда от гриф “Строго секретно”.

Бойко Борисов отсича, че щял да поиска президентът Първанов да си каже мнението, обяснява как МВР е високооценено от всички чужди служби и колко е велико под неговото владичество и твърди, че всичко се пуска нарочно понеже щял да води листите на НДСВ в Пловдив и Плевен.

По-късно Иван Чобанов е отстранен от шефското място в НСС. Никой не казва официалния мотив, но за всички посветени е ясно, че си отива заради “иракската епопея”.

В медиите излиза и информация, че тогавашните депутатите Наско Рафайлов и Владимир Дончев от НДСВ са получили SMS- и, в които пишело да не се ровят в случая със смъртта на двамата български шофьори Ивайло Кепов и Георги Лазов в Ирак. Рафайлов твърди, че заплахата е получена около 21.45 часа вечерта и

според него тя била пряко свързана с доклада, който е изпратен във вътрешната комисия. Рафайлов като типичен византиец измества центъра на удара, коментирайки така: „Аферата твърде бързо отшумя, а авторите й биха искали това да не става, да се припомни кои лица са визирани вътре и да се накърни техният имидж“.

Аферата наистина не само бързо отшумява, но и четири години тъне в тотално секретно

забвение. Никой не си прави труда да дръпне рязко завесата, зад която е скрита истината за смъртта на двамата българи.

Четири години след обезглавяването на двамата шофьори, отново скандал свързан със синтетична дрога, този път обезглави МВР. Случаят “Куйович” разтресе не само вътрешното министерството, но и държавата.

Четири години по-рано обаче, никой от властта, която изцяло принадлежеше на НДСВ не посмя да бръкне в синтетичната дрога и връзката със заложниците ни в Ирак.

Ако сравним двата случая, тогавашният скандал беше не по-малко грандиозен. Той потъна обаче в чяша вода. Бойко Борисов обаче не само оцеля, но и оглави политическата стълбица.

Днес ДАНС, която събра в юмрук всички родни разузнавания и спецслужби няма начин да няма в масивите си истината за случая “Кепов и Лазов”.

Защо не я вади на бял свят обаче и дали ще се осмели да го направи, е твърде съмнително. Въпреки гръмките думи на шефа на родното ФБР, ДАНС била тигър. Защото разкриването на такава афера обикновено минава през политическия рекет и договорки на високо ниво, преди да бъде дадено “добро” да бъде разкрита истина. И въпреки че ДАНС разполага с разработките по случая със смъртта на двамата българи в Ирак, по-вероятно е вместо тигрова захапка да ни покаже пуделско изплезено езиче.

Източник: socbg.com

Продължете с четенето

За България

Нови две жертви на COVID-19 в София

Published

on

Мъж на 54 г. е починал днес в болница “Света Анна”. Пациентът е страдал от ХОББ, диабет и хипертония, дал е и положителна проба за коронавирус.

Също днес в УМБАЛ “Света Анна” е починал и 86-годишен мъж, също с положителна проба за COVID-19. Пациентът е бил с белодробна недостатъчност и сърдечни заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.   До момента смъртните случаи вече са 17. Малко по-рано днес стана ясно, че 48-годишна жена е издъхнала в „Пирогов“.

Продължете с четенето

За България

Румен Петков: Да откажем F-16, 2,5 млрд. да отидат за народа

Published

on

Настоявам за незабавно извънредно заседание на Народното събрание, да се опрем на форсмажорната ситуация, в която се намираме и на възможностите, които предвижда договорът за F-16. За това настоява лидерът на ПП АБВ Румен Петков, става ясно от видео, публикувано на фейсбук страницата му.

“Купувачът може да отмени изпълнението на договорите изцяло или да заличи отделни точки във всеки момент преди доставката на отбранителните изделия. Това означава, че след като вчера беше обявен договорът между ВВС на САЩ и „Локхийд Мартин“ не са направени никакви разходи“, обяснява той.

По думите на Румен Петков такова действие на българската държава би било добра възможност да се подкрепят хората и икономиката в условия на глобалната пандемия от коронавируса.

„Това е възможност българското правителство незабавно да върне на България 2,5 милиарда лева и те да бъдат насочени към гарантиране на живота и здравето на българите, да бъдат насочени към спасяването на българската икономика. Това е стъпка, която преди всичко е акт на патриотизъм.

Дълбоко убеден съм, че нашите приятели и съюзници от САЩ ще ни разберат, защото ситуацията при тях също е много драматична и те надали биха могли да се впишат в сроковете, които вече са обявени. Ние трябва да защитим нашия интерес, да видим добрите европейски практики и тази форсмажорна обстановка да бъде насочена като решени в интерес на България, българските граждани и българската икономика“, посочва още лидерът на ПП АБВ.

Продължете с четенето

За България

Спрем ли да се пазим, в края на месеца заразените в България ще са 1 милион!

Published

on

Социологът Цветозар Томов публикува мнението си във Фейсбук за мерките в България срещу разпространението на коронавируса. Той очерта апокалиптична картина при неспазване на ограничителните мерки. Ето и мнението му без редакторска намеса:

Напоследък все повече хора, включително отговорни политици, упорито внушават, че удължаването на извънредното положение и съпътстващите мерки за ограничаване на инфекцията с COVID-19 ще разрушат икономиката и от тях ще има повече вреди, отколкото полза.

Поне едно нещо вече знаем със сигурност за тази пандемия – без строги ограничителни мерки броят на заразените нараства с около 40% за денонощие. Ето какво би могло да се случи, ако властите се бяха поддали на подобни внушения, а хората масово престанат да се предпазват: До сега са регистрирани 498 заразени, а вероятният им реален брой е между 2500 и 3000.

Ако от днес решим да си живеем както си знаем, без предпазни мерки, те ще се удвояват за 48 часа. До Цветница ще достигнат 40 000-50 000. Около 10 000 от тях ще се нуждаят от болнично лечение, но здравната система вече няма да може да ги поема. В резултат смъртността ще се увеличи до 10-15%. До Великден ще наближат половин милион и животът в страната ще се разпадне.  До края на април ще надхвърлят милион.

Още милион ще се разболеят през май при затихващ тренд на заразяване. След това епидемията ще заглъхне, като ще е довела до смъртта на над 150 000 души. Това е алтернативата. Това, което ми е интересно в мисленето на адептите на такъв вариант, е как точно си представят съхраняването на икономиката при такъв сценарий.  Разбира се, това няма да се случи. Когато хората масово видят накъде вървят нещата, те сами ще разберат, че без строга карантина последиците ще са ужасни. Повечето от нас, надявам се, го виждат и сега и ние като нация засега се справяме великолепно с това тежко предизвикателство.

Данните за страните, в които пандемията нахлу по-рано показват, че цикълът на нейното развитие е в рамките на 2 месеца. Извървели сме една трета от този път. Правителството, както и да се отнасяме към него, засега се справя по-добре от почти всички правителства в Европа. Здравната система – също. Ние като граждани – също.

Просто трябва да издържим още 6 седмици.

Продължете с четенето

За България

Борисов за Радев: Не съм Менгеле, кара ме да кажа „вие ще умрете, вие ще живеете“

Published

on

„СЗО реши спора снощи. Ясно и категорично се произнесе, че социалната изолация трябва да продължи. Абе, гледайте телевизия, вижте трагедиите в другите държави. Германците днес въведоха КПП-та“.

Това коментира премерът Бойко Борисов по адрес на президента Румен Радев.

„Аз експеримент с хората не мога да си правя. Не съм Менгеле и други доктори, дето вадят на един езика, на друг друго и правят нов човек. Аз не мога да кажа вие ще умрете, вие ще живеете. Това ме кара да направя съседът“, добави Борисов, визирайки държавния глава.

„С изключение на ресторантите, и да кажем отивайте на работа, поръчките на заводите падат. Тези хора няма какво да работят и кой да им го плати. Хем ще рискуваме здравето на хората, хем няма да има плюс в икономиката. Единствено ще се напълнят ресторантите и дискотеките.

Дори в месарската промишленост са им със 70% по-малко заявките“, коментира още премиерът призивите за отслабване на мерките.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България24 минути ago

Нови две жертви на COVID-19 в София

Мъж на 54 г. е починал днес в болница “Света Анна”. Пациентът е страдал от ХОББ, диабет и хипертония, дал...

За България52 минути ago

Румен Петков: Да откажем F-16, 2,5 млрд. да отидат за народа

Настоявам за незабавно извънредно заседание на Народното събрание, да се опрем на форсмажорната ситуация, в която се намираме и на...

За България53 минути ago

Спрем ли да се пазим, в края на месеца заразените в България ще са 1 милион!

Социологът Цветозар Томов публикува мнението си във Фейсбук за мерките в България срещу разпространението на коронавируса. Той очерта апокалиптична картина...

За България54 минути ago

Борисов за Радев: Не съм Менгеле, кара ме да кажа „вие ще умрете, вие ще живеете“

„СЗО реши спора снощи. Ясно и категорично се произнесе, че социалната изолация трябва да продължи. Абе, гледайте телевизия, вижте трагедиите...

За България55 минути ago

Гърция търси берачи на киви, има ли желаещи?

Гръцките фермери срещат проблем със сезонните работници. Те молят правителството за облекчени права за влизане в страната на чужди работници,...

За България56 минути ago

Поставиха детско отделение под карантина, санитарка се оказа с COVID-19

Детското отделение на МБАЛ – Враца е под карантина след положителен резултат за коронавирус от бърз тест на санитарка. Служителката...

За България56 минути ago

В Италия призовават към анархия! Нападат магазини и бусове за доставка на продукти

Разгневени от продължителната карантина и безпаричието вследствие на безработицата италианци започнаха да щурмуват магазини и микробуси, които доставят хранителни продукти...

За България57 минути ago

Рекорд! Дизелът се срина до 1,59 лв. за литър

До рекордно ниски нива се сринаха цените на най-масовите горива у нас. Литър обикновен дизел се търгуваше вчера на бензиностанцията...

За България58 минути ago

ТРАГЕДИЯ! Млад българин почина в Англия от COVID-19

31-годишен българин е починал от COVID-19 във Великобритания. За трагедията информира на редовния брифинг на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав...

За България59 минути ago

Таксиметрови шофьори от цяла България се готвят за бунт

Таксиметрови шофьори от цяла България се готвят за бунт! Причината е в тотално сринатия заради извънредното положение бизнес, което оставя...

За България60 минути ago

5000 лева глоба и 10 месеца пробация за мъж, нарушил карантината си в Пловдив

Районен съд – Пловдив одобри споразумение, постигнато между Районна прокуратура и обвиняемия и упълномощения от него адвокат, за решаване на...

За Българияедин час ago

От последните минути: Страшна новина за света, жертвите от COVID-19 вече са…

Броят на починалите от коронавирус в света надмина 60 000 души. Общият брой на заразените е над милион и 100...

За България4 часа ago

Скандалът се разраства! Марешки отговори на Нинова: Мислех да се гавря с тях, щуротия!

Предложението на опозицията, в лицето на БСП, за отмяна на извънредното положение или неговото намаляване, е малоумно.  Това заяви пред...

За България4 часа ago

Премиерът мрачно: След две-три седмици ще сме в Ада

„СЗО реши спора снощи ясно и категорично. Произнесе се, че социалната изолация трябва да продължи. Друг път казвам да не...

За България4 часа ago

Брутално убийство край Варна: Младият Стоян зарови жена си в двора и се скри в землянка

Прокуратура във Варна задържа мъж заубийство на жената, с която живеел на семейни начала. Под ръководството на Окръжната прокуратура във...

За България7 часа ago

Кошмар! COVID-19 уби 31 г. българин в Лондон без предходни заболявания

„Ангелкова може да ми се разсърди, ама много хора вече ми се сърдят, но призовавам всички граждани да не възприемат...

За България20 часа ago

Лоши новини за здравето на Борис Джонсън, рязък скок на умрелите от COVID-19 на Острова

Във Великобритания беше регистриран най-големият брой на жертвите за ден от началото на пандемията от новия коронавирус (COVID-19), като за...

За България24 часа ago

Шеф Виктор Ангелов се стяга за сватба – ето дамата на сърцето му (Снимки)

Шеф Виктор Ангелов може и да изглежда строг и неприятен в шоуто Hell’s Kitchen, но в живота топ-готвачът е любящ...

За България24 часа ago

Тест за проверка на зрението – Натиснете тук и кажете, кое число виждате!

Вижте картинката по-долу, за не повече от 2 секунди, за да може отговворът ви е да е меродавен- Кое е...

За Българияедин ден ago

Почина жената от Враца, лекувана от коронавирус по телефона, лекарско безхаберие! –

Късно снощи е починала 52-годишната жена, която бе приета в МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с перфорация на червата. Припомняме,...

Реклама

Интересни