Свържете се с нас

За България

Родна милионерка пристигна в Бургас с 40-метровата си яхта, местните онемяха от гледката (СНИМКА)

Published

on

Луксозната яхта на българската милионерка д-р Ружа Игнатова акостира на Морска гара в Бургас. 40-метровият плавателен съд е изключително впечатляващ, коментират бургазлии. Такива гледки са по-характерни за големите европейски курорти като Монако или лазурните брегове на Френската ривиера, но не и за Бургас, пише „Флагман“.

Каква е причината за посещението на д-р Игнатова в Бургас не е ясно. Очевидци разказват, че луксозната яхта се пази от двама гардове, които зорко бдят над сигурността й. Д-р Ружа Игнатова е създателят на криптовалутата OneCoin. Според финансови анализатори, с тази схема българката е придобила суми, надвишаващи 350 мил. долара, използвайки небезизвестната схема на Понци.

37-годишната българка, живееща от 10-годишната си възраст в Германия, е подозирана от мнозина в чуждестранните медии, че участва в няколко финансови пирамиди. Според някои експерти основаният от нея OneCoin е финансиран със средства от бивши пирамиди като Conlingus, Univer Team, Unaico/SiteTalk, OPN, Bonofa и BGN International.

Самата криптовалута пък е обявена за измама, тъй като регистрацията на фирмата е в Гибралтар – известна дестинация за офшорни компании, а по начина на работа има много неясноти. Според  източници на „Флагман“ яхтата, която в момента се намира на Морска гара в Бургас, струва не по-малко от 15 мил. долара.

/БЛИЦ

Продължете с четенето

За България

Гръмна сега! Футболист се намъкна в леглото на майката, бащата му отряза достойнството и главата

Published

on

Бразилската полиция арестува извършителя на жестокото убийство на футболиста на Сао Пауло Даниел Кореа Фрейтас. Играчът, който за последно беше под наем в Сао Бенто в местната втора дивизия, беше открит почти обезглавен и с отрязани гениталии в храсти в град Сао Жозе дос Пиняс преди десетина дни.

А вече станаха ясни подробности, след които се е стигнало да трагедията.

Фрейтас бил поканен на парти за рождения ден на 18-годишно момиче, след което бил заварен от баща й в леглото на съпругата си. От там той споделил свои снимки на приятели в WhatsApp, като пише следното: “Ще изпапкам майката на рожденичкат… а бащата също е тук”.

Арестуваният за убийството Едсон Бритес Жуниор обяснил пред разследващите, че чул жена си да крещи. Той разбил заключената врата на спалнята и по неговите думи заварил как футболистът се опитва да изнасили съпругата му. След това той пребил Кореа, а после рязал с нож.

Полицаите обаче са убедени, че ядосаният мъж е имал помагачи и в момента ги издирват. Арестувани са също майката и дъщерята по подозрение, че са опитвали да убедят очевидци да лъжесвидетелстват.

“Удрях го много. Не знам дали беше в безсъзнание, или само беше затворил очите си. Не можех да мисля за нищо. Имах нож в колата и не знаех, че ще направя това. Бях отчаян и изпълнен с гняв”, обяснява извършителят – 38-годишният Едсон Бритес Жуниор.

Продължете с четенето

За България

Коя от трите е най-щастливата двойка според Вас? Изберете и вижте какво означава това!

Published

on

Вие, ние и всички останали в света възприемаме любовта по различни начини. Това е много мощно чувство, което има различни дефиниции.

Древните гърци наричат ​​Любовта „лудостта на боговете“, психолозите казват, че това е „силно желание за емоционален съюз с друг човек“, Шекспир пише: „Живеят само влюбените, останалите просто съществуват.“ и накрая Аристотел е цитиран като „Любовта се състои от една душа, обитаваща две тела „.

Така че днес ще направим един прост тест, за да видим как възприемате щастието в една връзка и какво говори за начина, по който обичате. Не е толкова трудно, всичко, което трябва да направите, е да изберете една от трите по-долу, които според вас са най-щастливи заедно. Опитайте се да изберете една двойка за 60 секунди или по-малко, за да бъде точен!

Двойка 1

Вие сте човекът, който вярва, че и двамата хора в една връзка трябва да положат усилия, ако искат да бъдат щастливи. Това е двупосочна улица. Вие сте независими и можете да живеете добре, без да се нуждаете от никого. Ти основаваш връзката си на доброта, комфорт и време за прекарване заедно. Когато сте в една връзка, това ще бъде важна част от вашия живот.

Когато става въпрос за това как действате, когато сте влюбени, вашата връзка е изпълнена със страст! Но Не сте такъв човек, който да прави всичко публично. Знаете, че публикуването на снимки или показването на света на вашите взаимоотношения няма значение, защото този свят е просто виртуален. По-скоро предпочитате да живеете в истинския свят и да го преживеете заедно. Вие живеете днес и сега, в този момент!

Двойка 2

Ти си човекът, който е безнадежден романтик. Вие вярвате във вечната любов. Чувствате, че и двамата хора в една връзка трябва да отидат на луната и обратно, за да направят партньора си щастлив. Взаимоотношенията са нещо много ценно за вас, заради щастието, емоциите и съвместните усилия, които се влагат, за да се направи връзката по-силна. Вие процъфтявате като човек, когато сте обичани.

В сравнение с двойката # 1, предпочитате светът да види колко сте щастливи в любовта си. Това е като че ли искате да извикате към света и да покажете на всички вашата любов. Но имайте предвид, че хората могат да се дразнят от вашето щастие. Дори и да е хубаво, те няма истински да се радват да видят вашите постижения. От време на време имайте предвид това.

Двойка 3

Чистотата и красотата са това, което може да характеризира връзката ви. Когато сте обичани, можете да растете и да се развивате ръка за ръка с любимия си. Вие сте готови да споделите трудностите на живота с партньора си. В същото време можете да му дадете свобода, ако е необходимо. Няма по-голямо щастие за вас, отколкото да знаете, че сте обичани. Искаш да бъдеш обичан за това, което наистина си.

Вие и вашият партньор сте напълно зрели. Вие се доверявате един на друг и знаете, че мнението на другите хора за вас няма толкова голямо значение. Знаете, че да показвате щастието си пред целия свят, не е основната цел на вашата връзка. Мислите основно за настоящето и за бъдещето. Това е наистина страхотно, особено в наше време.

Източник: За жената

Продължете с четенето

За България

Най-добрият визуален тест: Коя ключалка отключва ключът?

Published

on

Визуалните пъзели винаги са предизвикателство към ума. Изглежда лесно, но с някои от тях ще се подобрите.

Този пъзел е много прост, но трябва да мислите логично и да гледате внимателно.

Помислете добре и се опитайте да отговорите на въпроса:

Коя ключалка се отваря с ключа? Споделете Вашият отговор в коментарите под публикацията. Успех 🙂
Продължете с четенето

За България

Всеки трябва да знае това- колко пари ви взима банката при плащане или теглене от банкомат с карта (таблица за всички банки)

Published

on

Това е много полезна информация, която трябва всеки един от вас да знае, за да не остане неприятно изненадан някой ден, ако си вземе извлечение от банката

Освен за храна, сметки, транспорт и другите пера в личния ни бюджет, част от тях “изтичат” – забелязано или не – в банките всеки път (с две изключения), когато теглим от банкомат.

Колко ни взимат те, когато теглим от банкомат на банката, в която е сметката ни и колко дърпат, когато наблизо няма такъв и се наложи да използваме друг, споделиха колегите от .bgnow.eu

Следните две таблици дават отговора, актуален към 1 ноември 2018 г. Таксите бяха публикувани за пръв път Българската народна банка на 31 октомври, а впоследствие – актуализирани.

Интернет страницата на БНБ за съпоставяне на таксите функционира от 31 октомври 2018 г., огласяването на тези данни се изисква от Директива 2014/92/ЕС на Европейския парламент и на Съвета относно съпоставимостта на таксите по платежните сметки, прехвърлянето на платежни сметки и достъпа до платежни сметки за основни операции и е в съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи.

OFFNews вече публикува част от информацията, включваща сравнение между таксите на банките за откриване, поддържане и закриване на разплащателна сметка.

 

Може да я видите тук.

А ето колко плащаме на банката, в която е сметката ни, за да получим от банкомат част от собствените си пари:

Теглене в брой в България от банкомат на същата банка

Банка с дебитна карта с кредитна карта
MasterCard Visa MasterCard Visa
Алианц 0.15 лв. 0.15 лв. 3 лв. + 1.50% от сумата, мин. 5 лв. 3 лв. + 1.50% от сумата,

мин. 5 лв.

ДСК 0.30 лв. 0.30 лв. 1 лв.+3% от сумата 1 лв.+3% от сумата – Galaxy/

payWave, Gold, Platinum

без такса – Maxi Go
5 лв. + 3% от сумата – Maxi Go Credit

Пиреос България 0.30 лв. 0.30 лв. 3 лв. + 1.50% от сумата 3 лв. + 1.50% от сумата
БНП Париба не се предлага не се предлага 2 лв. + 2% от сумата не се предлага
БАКБ без такса без такса не се предлага 3 лв. + 1% от сумата
Инвестбанк 0.25 лв. – Maestro
без такса – Debit PayPass
0.25 лв. 2 евро + 2% от сумата 2 евро + 2% от сумата
Интернешънъл Асет Банк без такса не се предлага 1 евро + 1% от сумата
мин. 3 евро
не се предлага
ОББ 0.30 лв. – Debit
0.50 лв. – Debit World
0.30 лв. – Debit
0.50 лв. – Gold Debit
3% от сумата
мин. 4 лв.
3% от сумата
мин. 4 лв.
Общинска банка 0.20 лв. не се предлага 1.50 евро – Standard, Gold с вложени средства

3 лв. + 1% от сумата – Standard, Gold револв.

не се предлага
ПИБ без такса 0.20 лв. 3 лв. + 1% от сумата 3 лв. + 1% от сумата
ПроКредит Банк не се предлага до 2 000 лв. – без такса
над 2 000 лв – 2 лв.+0.30% от горницата
не се предлага 10 лв. + 3% от сумата
Райфайзенбанк 0.30 лв. 0.30 лв. – Electron

0.80 лв. – Debit Classic

5 лв. – Standard RaiCARD Fix

3 лв. + 1.50% от сумата – Gold

3 лв. + 1.50% от сумата
Сосиете Женерал Експресбанк без такса без такса 3 лв. 3 лв.
Тексим Банк 0.30 лв. не се предлага 3 лв. + 1% от сумата 3 лв. + 1% от сумата
Ти Би Ай Банк не се предлага не се предлага не се предлага не се предлага
Токуда Банк 0.40 лв не се предлага 2 лв. + 1.50% от сумата – Standard

2.50 лв. + 1.50% от сумата – Bonus Cash

не се предлага
ТБ Виктория не се предлага 0.20 лв. не се предлага 3 лв. + 1.50% от сумата
Търговска Банка Д 0.30 лв. не се предлага 3 лв. + 1% от сумата – Standard/ PayPass

3 лв. + 1.50% от сумата – Gold

не се предлага
УниКредит Булбанк без такса без такса 1.50 евро + 1.50% от сумата 1.50 евро + 1.50% от сумата
ЦКБ 0.20 лв. 0.20 лв. 1.50 евро 1.50 евро
Юробанк България 0.30 лв. – Maestro, Debit
0.15 лв. – Debit към сметка с превод на работна заплата
без такса – Debit към сметка “Златно време”, Debit Gold
0.30 лв. – Classic
0.15 лв. – Classic към сметка с превод на работна заплата
3 лв. + 3% от сумата – Standard, World, World Premium

3 лв. + 4% от сумата – Cash

3 лв. + 3% от сумата

А ето колко ни взима, ако теглим от банкомат на друга банка, различна от тази, в която е сметката ни:

Теглене в брой в България от банкомат на друга банка
Банка с дебитна карта с кредитна карта
MasterCard Visa MasterCard Visa
Алианц 1.06 лв. 1.06 лв. 6 лв. + 2% от сумата
мин. 10 лв.
6 лв. + 2% от сумата
мин. 10 лв.
ДСК 1.10 лв. 1.10 лв. 2 лв. + 3% от сумата “2 лв. + 3% от сумата – Galaxy/payWave, Gold, Platinum

5 лв. + 3% от сумата – Maxi Go/Credit “

Пиреос България 1 лв. 1 лв. 5 лв. + 1.50% от сумата 5 лв. + 1.50% от сумата
БНП Париба не се предлага не се предлага 2 лв. + 2% от сумата не се предлага
БАКБ 0.50 лв. 0.50 лв. не се предлага 3 лв. + 1% от сумата
Инвестбанк 1.10 лв. 1.10 лв. 2 евро + 3% от сумата 2 евро + 3% от сумата
Интернешънъл Асет Банк 1 лв. не се предлага “3 евро + 1.50% от сумата
мин. 5 евро”
не се предлага
ОББ “1.10 лв. – Debit
1 лв. – Debit World “
“1.10 лв. – Debit
1 лв. – Gold Debit “
“3% от сумата
мин. 5 лв.”
“3% от сумата
мин. 5 лв.”
Общинска банка 1 лв. не се предлага “1.50 евро + 1% от сумата – Standard/Gold с вложени средства

3 лв. + 1% от сумата – Standard/Gold револвираща “

не се предлага
ПроКредит Банк не се предлага “без такса – до 5 транзакции месечно

2 лв. – за всяка следваща след 5 транзакция “

2 лв. на транзакция от разплащателна сметка “Пасивна”

не се предлага 10 лв. + 3% от сумата
ПИБ без такса “1 лв. – Electron payWave
0.90 лв. – V Pay “
5 лв. + 1.50% от сумата 5 лв. + 1.50% от сумата
Райфайзенбанк 0.98 лв. “0.98 лв. – Electron1.20 лв. – Debit Classic “ “7 лв. – Standard RaiCARD Fix

5 лв. + 1.50% от сумата – Gold “

5 лв. + 1.50% от сумата
Сосиете Женерал Експресбанк 0.99 лв. 0.99 лв. 4 лв. 4 лв.
Тексим Банк 0.80 лв. не се предлага 4 лв. + 1.50% от сумата 4 лв. + 1.50% от сумата
Ти Би Ай Банк “0.69 лв. – Maestro

без такса – за първите 20 транзакции на година и 0.99 лв. за всяка следваща
транзакция – Gold / Platinum”

не се предлага “до 99 лв. – 1 лв. и над 100 лв. – без такса за Gold/Platinum

3 лв. + 1.50% от сумата – Gold револв. с фиксирана месечна вноска”

не се предлага
Токуда Банк 0.80 лв. не се предлага “5 лв. + 1.50% от сумата – Standard

6 лв. + 1.50% от сумата – Bonus Cash “

не се предлага
ТБ Виктория не се предлага 0.65 лв. не се предлага 5 лв + 1.50% от сумата
Търговска Банка Д 1 лв. не се предлага “3 лв. + 1.50% от сумата – Standard/ PayPass

7 лв. + 2% от сумата – Gold “

не се предлага
УниКредит Булбанк “1.10 лв. – Maestro, Debit, Debit Teens / Youngsters
без такса – Debit Kids
3.50 евро + 1% от сумата – Standard
4 евро + 2.50% от сумата – World Elite “
“1.10 лв. – Electron, Vpay, V Pay Donna/Lucoil

3 евро + 1% от сумата – Classic “

4 евро + 2.50% от сумата 3.50 евро + 2.50% от сумата
ЦКБ 1 лв. 1 лв. 2.50 евро + 1% от сумата 2.50 евро + 1% от сумата
Юробанк България “1.10 лв. – Maestro, Debit

без такса – Debit Gold “

1.10 лв. “6 лв. + 3% от сумата – Standard, World, World Premium

6 лв. + 5% от сумата – Cash “

6 лв. + 3% от сумата

zajenata.bg

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България57 минути ago

Гръмна сега! Футболист се намъкна в леглото на майката, бащата му отряза достойнството и главата

Бразилската полиция арестува извършителя на жестокото убийство на футболиста на Сао Пауло Даниел Кореа Фрейтас. Играчът, който за последно беше...

За Българияедин час ago

Коя от трите е най-щастливата двойка според Вас? Изберете и вижте какво означава това!

Вие, ние и всички останали в света възприемаме любовта по различни начини. Това е много мощно чувство, което има различни...

За България2 часа ago

Най-добрият визуален тест: Коя ключалка отключва ключът?

Визуалните пъзели винаги са предизвикателство към ума. Изглежда лесно, но с някои от тях ще се подобрите. Този пъзел е...

За България2 часа ago

Всеки трябва да знае това- колко пари ви взима банката при плащане или теглене от банкомат с карта (таблица за всички банки)

Това е много полезна информация, която трябва всеки един от вас да знае, за да не остане неприятно изненадан някой...

За България2 часа ago

Студентката Вероника пусна жалба в полицията: Синчето на един от най-богатите бизнесмени я изнасилил и я държал на сила цял ден!

Студентка обвини в изнасилване сина на вицепрезидента на Лукойл Руслан Шамсуаров, съобщиха руски медии. Вероника Максимова е подала жалба в...

За България2 часа ago

Полицайката Ивелина, която се хвърли 12 етаж е оставила писмо. Ето защо го направи

От няколко години Ивелина Беренска, която рано тази сутрин сложи край на живота си, е работила като разследващ полицай в „Икономическа...

За България3 часа ago

Много тъжна вест. Преди малко съобщиха, че е починал самия

На 85-годишна възраст почина българският алпинист Ангел Петров-Гелето. Той е участник в експедицията в Памир през 1967 г., която прави...

За България3 часа ago

Потрес! Ето как богатият ром Алекс, който уби две жени в Карнобат и едвам говори български смуче смело от държавата!

Карнобатлията Алекс Димов, който прегази две жени навръх Задушница, разгневи сериозно днес съдия Катя Господинова, заради непризнато дете.  Това стана...

За България3 часа ago

С 10 бона заплата Алекс Сърчаджиева подкара умна „Хонда“, каквато малцина в България имат

Алекс Сърчаджиева си купи огнено червена Хонда за около 50 000 лева. В продължение на около две седмици, докато половинката й...

За България5 часа ago

Извънредно: Младо семейство загина в адска катастрофа часове след сватбеното тържество

Млада двойка катастрофира с хеликоптер и загина малко след сватбеното си тържество в нощта срещу неделя, съобщи Би Би Си....

За България5 часа ago

В страшни мъки издъхна младият спортист, който погълна охлюв заради бас с приятели

28-годишният бивш ръгбист от Австралия Сам Балард умря след няколко години отчаяна борба със заболяване, което го остави прикован на инвалидна...

За България5 часа ago

Таксиджия отвлече, би и изнасилва 3 часа 15-годишна ученичка

Таксиметраджия от кв. Грамада Янко З. изнасилил брутално 15-годишно момиче. 40- годишният мъж завел 15-годишното момиче в таванско помещение на ул....

За България5 часа ago

Да подкрепим Мария – момичето, което уби изнасилвача си! Искат да я вкарат в затвора за 12 години, да я защитим!

През 2016 г. ученичката Мария от Стара Загора при самоотбрана уби нападателя си Богдан Динев, с пряко Боньо Фаса. Две години по-късно 20-годишното вече момиче...

За България5 часа ago

Първо ТУК! Ужасяващ инцидент в канал под оживено столично кръстовище (СНИМКИ)

Ужасяващ инцидент е сполетял възрастен мъж в София. Човекът е паднал от моста в канала, който е при кръстовището на...

За България7 часа ago

ЩЕ НИ ЗАТРУПА! Ето кога истинската зима ще връхлети България!

Значително застудяване предстои през идния уикенд. Това сочат последните прогнози на синоптиците за времето у нас. За разлика от изминалите...

За България7 часа ago

Първи скандал в Брадъра между Златка и Благо, а ябълката на раздора е горещата… (СНИМКИ)

Зрителите на Нова телевизия станаха свидетели на първия мини скандал между Благой Геогриев и Златка Райкова. Ябълката на раздора се...

За България10 часа ago

Д-р Любенова алармира: Пуснаха нова дрога на децата ни. „Канибал“. Кара ги да ядат

Снимка: Pirinsko.com Нов вид синтетична дрога навлиза на нелегалния пазар с наркотици, сигнализира във в. „Телеграф“ д-р Теменужка Любенова, председател...

За България10 часа ago

Ники Василковски смая зрителите! Такова чудо рано сутрин дори и Емо Чолаков не е правил (СНИМКИ)

Репортерът на Нова телевизия Николай Василковски, който от скоро се изявява и като синоптик, за пореден път шокира зрителите. Той...

За България10 часа ago

Цяла България в потрес! Млада жена открадна 3 прасета, 300 кила джибри, зимнината и телевизорите на гаджето си

22-годишна жена е задържана за домова кражба. Вчера следобед в РУ Свиленград е получен сигнал от 25-годишен мъж от с.Щит,...

За България11 часа ago

Хороскоп за днес, сряда 7 ноември-СТРЕЛЕЦ Добра възможност за печалби, КОЗИРОГ По-добри възможности

ОВЕН Напрегнат ден Правейки добро, бидейки приветливи и услужливи, ще се радвате на взаимност и добро отношение към себе си....

Реклама

Интересни