Свържете се с нас

За България

Седмичен хороскоп за 8 – 14 октомври 2018

Published

on

Овен

Звездите поставят вашето търпение на изпитание. Иска ви се да вземете решение, но разумът ви казва, че трябва да почакате малко. Много скоро всичко се изменя във ваша полза.

Започвате период на самота, изчистване на пространството вътре и вън от вас. Някои приятелски връзки може да бъдат анализирани критично и не е изключено да ги прекратите.

Нуждата ви от пари е голяма, но трябва да знаете, че допълнителни средства идват от допълнителна работа. От основната си не очаквайте повишение.

Звездите ви препоръчват по-малко да се вълнувате. Излишната нервност няма да ви е от полза. Спокойствието ви помага да вземете правилни решения и за бизнеса, и за личния живот.

Събитията се стичат така, че някои от тях може да ви тласнат по пътя на агресията. Хората с творчески професии може да открият тайни източници на знание и мистичната природа на човека.

Записвайте си видяното и чутото. Художниците може да създадат истински шедьовър, писателите да открият оригинална идея. Във всичко, с което се сблъсквате откривате пръст на съдбата. Няма да оставите нещата да се развиват хаотично, стараете се да въведете ред във всичко.

Може да ви върнат стар дълг или да ви предложат работа по съвместителство. Поговорете с близките си хора, но не бързайте да налагате мнение, чуйте ги какво казват, и тогава вземете категорично решение.

Телец

Възможно е да разширите бизнес начинанията си. От това може да получите и допълнителна сума пари след време. Инвестициите в началото на седмицата са успешни, а перспективата може да разгори във вас апетит за повече и по-апетитни хапки.

Неочаквана среща със стар познат може да събуди в душата ви сантименталност и романтика. Ако искат от вас бързи решения и то за важни неща, не ги давайте. Поискайте достатъчно време за размисъл.

Възможно е да получите интересно предложение от делови партньор. Работата не е лесна, но е интригуваща. Мнозина биха искали да бъдат на ваше място, а вие продължавате да изпитвате неудовлетворение заради дребни детайли.

Така проваляте дните си и щастието ви не може да е пълно. Привличате като магнит хората от противоположния пол. Интересът към вас може да разгори желание да бъдете любими, да се наслаждавате на интимно щастие.

Не е изключено да започнете връзка. Някой може да се опита да ограничи свободата ви и това да бъде удар за вас. Няма да бъдете особено деликатни, нито пък тихи. Но бързо може да ви мине, даже може да съжалите за постъпката си.

Бъдете внимателни при избора на компания. От хората около вас зависят резултатите от дейността, а и настроението ви.

Много мисли има в главата ви, несигурността ви пречи да видите перспективата. Но сами няма да стигнете до правилните изводи, нужно е да споделите усещанията си с близък приятел.

Близнаци

Бъдете естествени. Само така може да ви харесат и приемат, а също така можете да разчитате, да ви простят някои малки прегрешения. Не всичко върви по план, възможни са и изненади, но като цяло периодът е успешен.

Много задачи очакват разрешение, на помощ много не се надявайте. Личност от противоположния пол може да ви признае чувствата си, но това да остане в сянка на по-голямото събитие, което може да се случи. То също касае личния ви живот.

Периодът е подходящ за приключения, за внедряване на нови неща в живота. Предстои ви адаптиране, може да нарушите някои от принципите си, но затова пък да изпитате вълнения и да видите нови неща. Не се самообвинявайте каквото и да се случи.

Нещата не са толкова прости, има Пластове за които вие дори не подозирате. Ако не се освободите от предишните окови, няма да можете да започнете нова връзка, работа или да навлезете в нова сфера на дейност.

Смелостта ви е подхранена от близък човек. Той може да ви даде силата и увереността, че действията ви са правилни. Разплащате стар дълг.

Може да останете без пари, но това не е проблем. Съдбата ви помага да се справите с най-неотложните си нужди. Пътуванията не са особено подходящи.

Здравословното ви състояние не е добро, а и организацията ви куца. Останете си вкъщи и помислете от какво се нуждаете, от кого можете да поискате помощ. Но трябва да подходите към хората добронамерено, а не от позиция на силата.

Рак

Съдбата може да ви накара да промените плановете си. Други неща излизат като приоритети, но все пак трябва да завършите старите дела, за да започнете нови. В противен случай може да се оплетете в разнородни задачи. Гледате по нов начин старите си проблеми.

Парите придобиват друг смисъл за вас. Решенията са прости, но изискват смелост и желание да поемете отговорност, а точно това е проблемът при вас. Може да направите удачни покупки.

Не прекалявайте с храната. Пазете диета, движете се повече. Трябва да се вслушате в онова, което ви казват децата. Тяхната чиста душа ви поддържа и ви дава сили да започнете нещо ново. Всяка доброта извършена от вас ви се връща в подходящ за вас момент.

Ревността може да мъчи по-младите от вас. Има нещо, което ви смущава и пречи да се чувствате щастливи. Възможно е да не сте изяснили някои недоразумения и това да ви пречи.

Домът ви може да стане място, което е уютно и комфортно, очаквате гости и се стараете да бъдете на ниво. Ако искате съвет от звездите той е: умереност и естественост. Избягвайте ненужната разточителност, иначе финансовите трудности са неизбежни.

Постарайте се да не натоварвате своите близки с желания и капризи, по-скоро вникнете в техните нужди и желания. Навлизате в период, който е успешен само ако имате добри отношения с хората около вас.

Лъв

Мислите от къде да вземете нужните средства, за да успеете да реализирате замислите си. Има начин и вие може да го видите в най-скоро време. Не се доверявайте на ваш роднина, които се опитва да ви влияе при вземането на решения.

Доверявайте се само на собствените си знания и преценки, вие може да откриете в себе си по-богат потенциал, отколкото си мислите, че притежавате. Хората около вас са изключително толерантни и това ви дава шанс да постигнете целите си.

Няма да срещнете никакви затруднения, затова се заемете с проекти, които сте отлагали до този момент поради липса на смелост. Може да си доставите едно удоволствие. То може да е кулинарна фиеста или любовна среща, може да е интересно пътуване с добра компания.

При всички случаи се грижите за себе си, каквото и да ви казват другите. В семейната среда няма да ви липсват емоции и събития. Не е изключено да влезе нов човек, да ви поднесат голяма изненада.

Жените от зодията показват суетност, докато мъжете веднага се заемат с организирането на някои мероприятия. Вие, които обикновено знаете как да потушавате кавгите, през настоящия период проявявате тенденция, характеризираща се по-скоро с „наливане на масло в огъня“.

Склонността ви да дразните хората нараства. Имате забележителен напредък в социалното положение. Перспективите са добри, бюджетът ви се стабилизира. Навлизате в позитивен, удачен период.

Дева

Притискат ви някои неблагополучия, но времето е такова, че трябва да напрегнете мускули и да изведете нещата до успешен край. Трябва да помните, че всякакви договори, връзки и запознанства, направени през този период може да придобият дълготрайност. Затова гледайте на периода като на съдбовен и мислете в какво влагате енергията си.

Трябва да имате в джоба си повече пари, защото може да ви потрябват за нововъзникнала нужда. Тя може да е свързана с децата или партньора, вие обаче имате отговорността за нея.

Вложете чувство в това, което правите, ако искате резултатите да са добри. Без желание няма да постигнете нищо, а и онези от които зависи вашето развитие може да забележат липсата на всякаква мотивация. Това не е добър атестат. Възможно е да покажете силно желание да бъдете независими и свободни.

Тежат ви някои зависимости и ангажименти, които сте поели. Опитвате се да отхвърлите опеката на властен човек. Не е изключено той да е от семейството, родител – ваш или на партньора ви.

Имате силна и точна интуиция. Вярвайте в нея, следвайте вътрешния си глас, за да спечелите. Събитията ви отварят очите за новото, което се задава и вашето място в него.

Приятелска подкрепа от страна на шефа или влиятелно лице ви дава самочувствие. Нещата няма да се развият по лошия сценарий, който чертаят неприятелите ви. Не си струва да си вадите погрешни заключения.

Везни

Върху вас може да падне двойна отговорност. Това е тежко, но вие имате потенциал да се справите. Звездите ви препоръчват да отхвърляте детайл след детайл и да довършите започнатото, така няма да се оплетете в разнородни работи.

Освободете ума си от негативни мисли. Има шанс да спечелите пари и ако мислите в тази насока наистина може да откриете начин за прилично възнаграждение. Безработните от зодията да не спират търсенията, може да получат обещаващи новини.

Периодът ви носи творчески успехи. На фронта на образованието и повишаване на квалификацията също отбелязвате радващи победи. Жените от зодията може да проведат разкрасяващи процедури, може да си купят и нов тоалет.

Спешна работа може да ви принуди да излезете от дома си и да потърсите онова, което ви е нужно. Не търсете причини за да не правите нищо, такива много лесно може да намерите, но така се лишавате от доказани удоволствия. Изненадите може да са много и някои да ви сварят неподготвени.

Мъдра и проницателна жена може да ви помогне да реализирате талантите си. Ако сте участник в творчески проект, който има отношение към жена или жени може да постигнете голям успех. Може да почувствате духовна близост с личност от противоположния пол.

Планетите ви помагат да обедините творчеството с прагматизма и да постигнете добри резултати. Художниците и музикантите получават допълнителна космическа благословил.

Обстоятелствата може да се стекат благоприятно за представителите на този знак. Дошло е време да разгърнете таланта си и да покажете на какво сте способни. Това е период за изпълнение на желанията ви.

Скорпион

Някои събития могат да ви тласнат по пътя на агресията. От това могат да произтекат и положителни, и отрицателни явления. Някои от вас може да премахнат веднъж завинаги бариерите по пътя си, други да влошат отношенията си с близките. Всичко зависи от натрупванията в миналото.

Жените от зодията може да проявят излишна ревност и да предизвикат към себе си ответна реакция. Не търсете пътя на истината. За всеки човек той е различен и не трябва да налагате шаблони. Това, което е за вас е добро, е лошо за други.

Опитайте се да бъдете добронамерени и коректни. Ако имате приятели е добре, ако нямате, самотата може да ви натежи. Имате насъбрана емоционална енергия в душата си и е важно да я изкарате навън, да споделите това, което ви мъчи.

Но не го правете на всяка цена, важно е какъв е човекът до вас. Освободете се от някои излишни страсти, това, което ви е нужно е спокойствие и търпение. Нещата могат да имат добър завършек ако и вие полагате усилия, а не сте само от позицията на изискващия човек.

Борбата за власт и авторитетът ви присъстват във всички ваши дела, като се започне от домашната кухня и се завърши с теоретични и философски въпроси. Подготвяте се за празнично събитие и искате всичко да е наред.

За вас започва нов творчески процес. Скорпионите измислят нещо оригинално, впечатляват околните с идеите си, колкото и невероятно да изглежда всичко.

И все пак всичко е в реализацията, а не в теорията. По-добре се откажете от разнородните дейности и се концентрирайте в едно нещо. Така имате шанса да го завършите подобаващо добре и да се освободите от една грижа.

Стрелец

Скъпо струваща вещ може да ви остави без пари. Изобщо сделките няма да са особено изгодни. Възможно е да похарчите повече пари отколкото е разумно и после да се ядосвате. Очакват ви много забавления.

Можете смело да опитате своя късмет в тотото или лотарийни игри. Съветът на звездите е: сменете подхода, нещо друго, по-различно може да ви донесе успех.

Вие сте много отговорни в работата си и това ви носи заслужено признание. Внимателно се отнасяйте към хора с водни зодии, те са по-чувствителни и обидчиви и може да се засегнат от небрежно подхвърлена дума.

Планетите ви помагат да решите много важен личен въпрос. Използвайте момента. Умението ви да работите съсредоточено, да контролирате емоциите си и да изслушвате ви помагат да се справите с професионалните си задължения и да затвърдите позициите си пред влиятелна личност, която познавате отскоро. Отношенията с околните са хладни и делови.

Не разчитайте много на съчувствие и разбиране. Внимавайте много с какво се храните, защото са възможни проблеми с храносмилането. Пийте повече вода, не прекалявайте със сладките и мазни неща.

Действате по правилата, но вътрешно искате съвсем друго. За съжаление, хладната ви практичност може да създаде допълнителни проблеми докато не си позволите да чувствате това, което правите. По отношение на партньора си трябва да сте по-мили и доверчиви, така може да възстановите хармонията помежду си.

Жените от зодията може да покажат щедрост, но почти веднага може да усетите другата страна на тази своя слабост или достойнство. Всичко е относително, получавате противоречиви оценки и съвети.

Козирог

Жените от зодията се опитват да бъдат много красиви и одухотворени. Имате мотив да го направите, това може да е празнично събитие или очаквана среща. Харчите пари за лични неща. Имате придобивки.

Възможно е родителите да ви направят подарък или роднини. Важното е, че вие го използвате правилно и така давате тласък на перспективна идея.

Направете критичен анализ на своите начинания и може да видите, че трябва да се откажете от някои неща. По отношение на хората показвате добродетели и това ви носи актив за бъдеще време.

Някои ваши занимания стават източник на доходи. Опитвате се да намерите поддръжници за справедлива кауза. Обществените ви занимания са начин да попаднете в нова среда и да осъществите едно пътуване.

Чуждите желания не трябва да са задължителни за вас. Даже и да са на децата ви, намерете начин да отсеете нужното от ненужното.

Пестете парите си, те са нужни за много по-важни неща, от това, което стои на дневен ред. Периодът е предназначен за активен труд, физически натоварвания и общуване. Неподходящи са колективните действия.

Не губете чувство за реалност. Много неща могат да ви се сторят лесни за осъществяване, но излишната ви увереност може да ви попречи да видите реалното състояние на нещата.

Очаква ви ново запознанство, което скоро да ви осигури допълнителни доходи. Бизнес идеите ви намират разбиране и подкрепа и до края на годината може да се радвате на признание и пари.

Водолей

Пазаруването ви дава възможност да покажете стил и щедрост. Към любимия си човек сте нежни и мили и го възнаграждавате за търпението му да бъде с вас. Неговата прагматичност понякога ви идва в повече, но може да откриете, че това е било за добро.

Звездите ви препоръчват да се занимавате със спокойни видове дейност, изкуство, творчество, нещо, свързано с дома.

Много добро въздействие върху вас имат философията и религията. Не бързайте, довършвайте започнатите неща бавно и разумно.

Възможно е да водите откровени разговори с членовете на семейството си. Предстои ви решаване на материални проблеми и макар да не сте склонни на отстъпки, може да се наложи да ги направите. Някои може да върнат стар дълг, да се сдобрят с приятел.

Периодът носи пречистване, спокойствие. Желанията ви са най-различни, в душата ви се борят и противоречиви страсти, но те намират покой. Пазете стомаха си. Не се препоръчва да се натоварвате с прекалено мазна или пикантна храна.

Въздържайте се от решаването на важни делови въпроси. Младите от вас може да изпитат разочарование в любовта. Не е изключено всичко да е във вашата глава. Може би мечтите ви са нереални и от това произхождат някои неудачи по пътя ви.

Периодът като цяло е сложен заради финансови проблеми или здравословни на членове на семейството, не го усложнявайте още повече. Може да получите нещо, но това да ви направи зависими.

Периодът крие капан. Ако се хванете в него, дълго време няма да можете да се освободите. Затова си отваряйте очите на четири и мислете върху предложенията, които ви правят.

Риби

Имате творчески период. Продуктът, които може да създадете е достатъчно качествен за да ви донесе слава и пари. Смело реализирайте замислите си, малко повече самочувствие няма да ви е излишно.

Може да продължите започнатото, но трябва да се съобразявате с това, че има нови обстоятелства. Колкото по-адаптивни и гъвкави сте, толкова по-добре.

Можете да се доверите на жена от зодия Дева или Козирог. Със своята практичност тя може да ви предпази от грешки.

При някои представители на този знак неочаквано може да се появи на хоризонта стара любов и сложните отношения с постоянния партньор да получат своето лесно обяснение, именно поради това обстоятелство. Не сте доволни от сегашната си връзка и това може да проличи.

Планетите препоръчват внимание и предпазливост във всичко, което е свързано с пари. Очаквайте изненади, в по-голямата си част неприятни. За много от вас са реални сериозните финансови проблеми.

Възможно е да бъдете въвлечени в кръга от грижи, които в голяма степен касаят и вашите роднини. Няма да имате голям избор, трябва да се съобразите с даденостите. Периодът не е от най-добрите, но вие самите правите нещо добро за другите.

Предстои ви пътуване. Активизира се физическата страна на живота ви. Някои от вас може да се заемат със спорт за да възстановят фигурата си в желан вид.

Суетата се разгаря във вас и това е видно за околните. Не са изключени хронични заболявания на нервна почва. Възможни са алергии, кожни проблеми. Трябва да внимавате с какво се храните.

Продължете с четенето

За България

Тотална брадва! Съседите забраняват вноса на стари коли от Нова година!

Published

on

Албанското правителство одобри решерние, с което се забранява вносът в страната на автомобили, по-стари от 10 години и неотговарящи минимум на Евро 5 нормите. Решението влиза в сила още от 1 януари 2019 година. Средната продължителност на живот в страната е най-ниска в Европа, а замърсявяането на въздуха най-голямо, което е накарало правителството да вземе тези мерки. В страните от Западна Европа и Скандинавието хората живеят средно повече с от 10 до 15 години.

За плана на правителството в Тирана да ограничи вноса на „трошки“ в страната се говори от доста време, но сега, в опит да подобри качеството на въздуха и да намали замърсяването, влатта се активизира. В Албания масово хората купуват стари Мерцедеси, Аудита и БМВ-та вместо нови френски или италиански коли, които даже излизат по-евтино на лизинг и са много по-евтини за поддръжка обяви председателят на албанския парламент. Който в знак на съпричасност е продал своя мерцедес за да си закупил на лизинг електроавтомобил на Рено, като разликата след първоначалната вноска дарил на болница за деца с увреждания.

Според решението на албанския кабинет, автомобили, произведени преди повече от 10 години и внесени в страната до 31 декември 2018 година, ще трябва да бъдат регистрирани до 31 март 2019 година, съобщава местната телевизия Top Channel.

Албания има сходни проблеми с България по отношение на автомобилния парк – средната възраст на автопарка е 20 години, което е двойно повече от тази в Европейския съюз. Страната възприе европейските норми за транспорта през 2016 година, като направи различни кампании за подобряването на емисиите от автомобилите, като например монтиране на нови катализатори, пише офнюз.бг. Въпреки мерките, обаче, само 3,3% или около 14 000 автомобила (от над 535 000) покриват Евро 5 или Евро 6.

След решението на властите в Тирана, България остава единствената страна в региона, в която ще продължават да се внасят стари, замърсяващи и несигурни автомобили…

Продължете с четенето

За България

МНОГО ВАЖНО ОТ НОИ! Вече всеки български гражданин може да го направи напълно безплатно от тук! Не се бавете, веднага попълнете

Published

on

Всеки български гражданин би могъл сам да си направи проверка за трудовия стаж. Това става чрез Справка за осигурителен стаж и доход при пенсиониране и е благодарение на интегрирането на системите за електронно обслужване в двете държавни институции НАП и НОИ.

Националният осигурителен институт (НОИ) уведомява осигурените лица, които разполагат с 12-цифрен персонален идентификационен код (), издаден от Националната агенция за приходите (НАП), че електронните услуги на НОИ, достъпни чрез него, се намират в рубрика Е-услуги/ Справки/ Справки по ЕГН и на НАП – ТУК

Чрез интернет страницата на НОИ осигурените лица биха могли да получават информация за:

• наличие или липса на информация в Регистъра на осигурените лица за натрупани осигурителни права;

• отпускане и изплащане на краткосрочни и дългосрочни обезщетения;

• актуално състояние на изплащаните пенсии и добавки;

• справка за издадени пенсионни разпореждания; Информацията е достъпна след въвеждане на ЕГН и персонален идентификационен код () на НОИ. За да може да ползва услугите, всяко лице е необходимо предварително да получи своя персонален идентификационния код. на НОИ се издава от най-близкото териториално поделение на НОИ или негов филиал, постоянно или изнесено работно място или приемна, лично чрез представяне само на лична карта или от представител чрез представяне на изрично, нотариално заверено пълномощно*. За получения на НОИ се издава удостоверение, което също се получава лично и не се изпраща по пощата. на НОИ е активен от деня, следващ неговото издаване. Забележка: За територията на София-град се издава в:

• сградата на НОИ на адрес: бул. “Ал. Стамболийски № 62-64.

• ПРМ Младост на адрес: ж.к. „Младост“ ІІІ, трафопост до бл. 347А Възможно е при избор на справка да се визуализира екран с предупредителни съобщения, касаещи сигурността на достъпа. Това не е грешка. Ако желаете да направите справка, Вие трябва да се съгласите с предложеното Ви продължение напред (за Internet Explorer, за Google Chrome). След това се достига до екрана, на който се въвеждат ЕГН и и се стартира справката. Възможно е да има и друг проблем от настройката на Вашия компютър. Ако желаете, бихте могли да се обърнете към наш служител, който ще Ви окаже съдействие в момента на работа на посочения телефон. телефон – 0700 14 802 Как може да се получи персонален идентификационен код () на НОИ от осигурените лица можете да видите ТУК.

Образец за Заявление за получаване на персонален идентификационен код () на НОИ от осигурените лица можете да изтеглите от ТУК.

Продължете с четенето

За България

Жесток удар за шофьорите, ако превишат скоростта с 10 км/ч!

Published

on

Добрата новина около новото ценообразуване на Гражданска отговорност (бонус-малус) е, че 80% от шофьорите няма да се бръкнат с повече от досегашната цена. Много голяма част от тях дори занапред ще плащат по-малко, оптимистично сочат изчисленията на Комисията за финансов надзор.

Един от всеки сто собственици на МПС обаче ще плати максимална цена за полицата, или с други думи – оскъпяването за него ще е 400%.

Попадането в този клас се случва след виновно причиняване на смърт на пътя. Това е базата, от която тръгва общественото обсъждане на проекта бонус-малус. Проектонаредбата ще е отворена за анализи и консултации с ресорните министерства и браншовите организации до началото на декември месец, пише „Марица“.

Равен старт  Идеята е първата година всички шофьори да имат равен старт и да започват от базова цена. Тази цена засега е едно голямо неизвестно. Ориентировъчно тя ще е между 230-300 лева, колкото е средната цена на Гражданската в момента, предполагат застрахователи от Пловдив.

Ключово ще бъде поведението на водача и колата на пътя през следващата календарна година. Тогава всяко нарушение ще води със себе си наказателни точки, които ще оскъпяват полицата.

Стига, разбира се, КАТ да е засякъл надлежно прегрешението. Така например превишаване на допустимата скорост в населено място само с 10 км/ч ще носи 3 черни точки. 4 наказателни точки се дават при неправилно изпреварване. Шофиране в нетрезво състояние (под 1.2 промила) носи 7 наказателни точки.

Също толкова получава водач, който е предприел опасни маневри или има „хулиганско поведение на пътя”.В дебютната за бонус-малус година всички започваме от базов клас.

Което значи, че и джигитите, и шофьорите със златен талон ще платят една и съща сума. При подновяване на полицата нарушенията се сумират и водят шофьора в по-висока ценова категория.

Ако е изряден, то втората година ще получи бонус от едва 10%. При безрисково шофиране и липса на щети третата година отстъпката ще е пак 10 на сто, а оттам нататък цената ще пада едва с по един процент годишно. Докато стигне до 75% от базовата цена.

Това е най-голямото намаление, и то при осем години изрядно шофиране.  Наказанията за нарушители са с далеч по-голяма стъпка. При преминаване в по-горен рисков клас Гражданската се оскъпява съответно с 10, 20, 30, 60, 90 на сто, в зависимост от нарушенията и черните точки, които се трупат.

Застрахователите виждат

В момента всеки редови собственик на автомобил може да направи справка на сайта на Гаранционния фонд колко инциденти има. Нужни са само регистрационният номер и номерът на рамата на МПС-то. Такива засечки правят и застрахователите. Неотдавна обаче всяка компания поддържаше свой черен списък с шофьори с нарушения и съответно оскъпяваше полицата им. Джигитите обаче имаха полезен ход – просто отиваха в друга компания.

Имахме стар клиент, на когото при подновяване на полицата на лек автомобил излезе цена от 2300 лева, разказват стара история пловдивски брокери. Оказа се, че през годината той е причинил щета за тази сума и така застрахователната компания го санкционира. Сега вече всичко е на показ.

На кого е полицата  Гражданската ще се пише на колата, посочиха от Надзора. Правният режим в България позволява дадено МПС да бъде прехвърляно на друг само чрез нотариално заверен договор, като това не се отразява в регистрите на КАТ, обясняват от Комисията за финансов надзор.

На практика автомобилът може да бъде шофиран от всеки само с писмено пълномощно или с устно разрешение. Така се създава реална възможност много на брой шофьори да предизвикат ПТП с една кола, обосновават се експертите на КФН.

Според тях това е по-добрият вариант, защото у нас много често в едно семейство двама или трима членове управляват едно возило. Ако Гражданската отговорност е персонална, то би следвало да се платят повече от една застраховка за този автомобил, обосновават се от КФН.

Има страни в ЕС, където в талона на автомобила изрично се вписват всички водачи, които имат право да го управляват. Това би позволило да се отчитат характеристиките на действителните водачи, но у нас не е така и затова този модел не работи, категорични са от Надзора.

Ето какво ще се случи, ако 3 години не сте ходили с колата си на технически преглед Сделките с коли – голям пазарлък  Според бонус-малус системата всеки автомобил ще е с нещо като досие.

И ако с него са правени нарушения, ПТП-та и са причинени щети, то той става абсолютно непродаваем, тъй като купувачът ще е наясно, че ще има „бонус” от скъпа застраховка. Това е една от основните тези на противниците на новата методика. Всеки бързо и лесно ще може да прави справка в Гаранционния фонд и на тази база да иска отбив от продажната цена, контрират от Комисията за финансов надзор.

Реверанс за бизнеса

В проектонаредбата изрично е посочено, че при тежкотоварните МПС-та с ремаркета максималното завишаване ще е 200%, защото полицата за тях така или иначе е доста скъпа. Обещанието дава глътка въздух за транспортния бранш, който така или иначе има доста други проблеми.

Продължете с четенето

За България

Бойко Борисов се разбра със Слави и ще предложи да се намали държавната субсидия за партиите

Published

on

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е готов да предложи намаляване на държавната субсидия за политическите партии. Този ход крие рискове, особено за финансирането на малките политически формации, каза премиерът в „Шоуто на Слави“.

Борисов и Трифонов влезнаха в тази тема след въпрос от зрител. Двамата обсъдиха въпроса и какви варианти има. Слави предложи като пример да се вземе Германия.

Трябва да се направи някаква аритметика, защото в Германия гласоподаватели са много повече от тук, трябва да има някакви средства дали ще е 1 лев на глас или друга цифра, защото това е единственият начин партиите да имат своя политически живот, семинари, обучения. Имаше кампании, които се финансираха от социално слаби излезе така от Сметната палата, но това е друга тема. А хората даже не знаеха, че са дарили пари за кампанията на дадени политици. Не трябва да се допуска и олигарсите да финансират партиите, заяви Борисов.

Това е дебат, който може да се проведе пак в обществото, две са мненията.

Има риск, голям при това от този ход, но аз мога да поема ангажимент и ще го предложа. Ще го предложа да е 1 лев или да се направи някоя работна група, на която да участват всички. Но всеки от нас, политик, водещ или всеки останал трябва да знае какви рискове има и да можем да отговорим на следващия въпрос – какво би станало в другата ситуация и да преценим, кое е по-доброто.

Бойко Борисов заяви след предаването, че ще подкрепи и всяко предложение за референдум, което събере нужната подкрепа и бройка хора за да бъде гласуванo.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България2 часа ago

Тотална брадва! Съседите забраняват вноса на стари коли от Нова година!

Албанското правителство одобри решерние, с което се забранява вносът в страната на автомобили, по-стари от 10 години и неотговарящи минимум...

За България2 часа ago

МНОГО ВАЖНО ОТ НОИ! Вече всеки български гражданин може да го направи напълно безплатно от тук! Не се бавете, веднага попълнете

Всеки български гражданин би могъл сам да си направи проверка за трудовия стаж. Това става чрез Справка за осигурителен стаж...

За България7 часа ago

Жесток удар за шофьорите, ако превишат скоростта с 10 км/ч!

Добрата новина около новото ценообразуване на Гражданска отговорност (бонус-малус) е, че 80% от шофьорите няма да се бръкнат с повече...

Миш-маш7 часа ago

Вижте новите глоби на КАТ! Пълен ценоразпис! Взимат ти книжката за 6 месеца, при най-малкото

За всички, които се интересуват какви точно ще бъдат новите глоби, публикуваме ценоразпис на нарушенията на пътя: Превишена скорост В населени места за превишаване...

Миш-маш7 часа ago

Мария Петрова помага на стара жена да си смени гумата. Едва вечерта разбира, че в действителност…

„Добротата ще спаси света“ Много хора правят добро на познати и непознати, но в това има определен риск. Никога не...

За България7 часа ago

Бойко Борисов се разбра със Слави и ще предложи да се намали държавната субсидия за партиите

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е готов да предложи намаляване на държавната субсидия за политическите партии. Този ход крие рискове,...

Миш-маш7 часа ago

След 20 години брак, съпруг оставил на жена си бележка: Скъпа ти си на 44 и не можеш да ме задоволиш вече, затова…

Съпруг оставил на жена си бележка, на която написал, че ще прекара вечерта в компанията на своята 18-годишна секретарка. Остроумният...

Миш-маш7 часа ago

В паметта на едно дете, което трябва да почетем: Всеки трябва да прочете това! Отнема само 3 минути, а казва толкова много..

В памет на едно дете, което трябва да почетем. Нека всички гласно да го прочетем.- Мамо, излязох с приятели. Отидох...

Миш-маш7 часа ago

Преди минути Ани Салич хвърли цяла България в сълзи! Боже, боже, кой да молиш, кой да викаш на помощ! Водещата с треперещ глас съобщи, че

С много силни и емоционални думи Ани Салич се обърна към управляващите и попита защо у нас още няма детска...

За България8 часа ago

Хороскоп за днес, 22 ноември-ОВЕН-Печалби, КОЗИРОГ Чудесни възможности

Хороскоп за ОВЕН Късмет и печалби Наложете си да не мислите за проблеми, силни сте и можете за се справите...

За България9 часа ago

Авторът заснел колата нарушител на НСО хвана президентшата в лъжа: Ще си сложа главата в торбата, ако Радева не е била в колата

Съпругата на президента често идва да пазарува в един от луксозните магазини за дамски дрехи на бул.“Фритьов Нансен“. Аз ще...

Без категория10 часа ago

Шокираща СНИМКА на Любо Нейков втрещи стотици българи, невъзможно е да го познаете!

Любо Нейков качи много интересен кадър в социалната мрежа. На него любимият на поколения българи артист е буквално неузнаваем и...

За България18 часа ago

Извратеняк завлече малко момиченце в избата, съблече го и започна да блудства с него пред очите на

Възрастен мъж е предаден на съд за блудство със 7-годишно момиченце. Районна прокуратура – Петрич е внесла обвинителния акт срещу...

За България18 часа ago

Царица на зодиите-На първо място сред изборът на мъжете-Класация, която всяка жена иска да види, но не всяка е доволна

Астрологията винаги е давала своето мнение за съдбата ни. Но има и интересни нюанси по отношение на любовта. Кои жени...

За България18 часа ago

Огромна промяна за всички българи с малки заплати. Няма запор, ако заплатата ти е под

Ceгa и чacтнитe, и дъpжaвнитe биpници мoгaт дa блoĸиpaт нa длъжниĸ вceĸи дoxoд нaд 250 лeвa Зaплaти, пeнcии и cтипeндии...

За България18 часа ago

Ето как да прекадите къщата за да тръгне животът ви към по-добро и семейството ви да бъде здраво!

Всичко, от което се нуждаем, за да отблъснем отрицателната енергия от дома и да върнем светлината: тамян, восъчна свещ и...

За България18 часа ago

Борисов отиде при Слави и му зададе въпрос, чийто отговор чака цяла България

Министър-председателят Бойко Борисов откликна на поканата и се появи в телевизионното студио на „Шоуто на Слави“. Премиерът ще отговаря на...

За България21 часа ago

От последните минути: Току що МВР откриха трупа на самия

Обявен за общодържавно издирване 59-годишен мъж от Добрич е открит мъртъв, съобщиха от областната дирекция на МВР. В полицията е...

За България21 часа ago

Отвратително видео! Гледачка в ясли рита и преби зверски момиченце – инвалид, защото се изцапало (СНИМКИ/18+)

Детегледачка, която трябвало да се грижи за момиченце – инвалид, изобщо не предполагала, че колегите й я снимат. Така всички...

За България21 часа ago

Извънредно: Адска касапница на пътя току що. Загинал е младият

снимка: Пламен Ламбов, “Виждам те КАТ – Варна” Около 12:55 часа днес, на пътя Бургас – Варна, в района на с....

Реклама

Интересни