Свържете се с нас

За България

Седмичен хороскоп за 8 – 14 октомври 2018

Published

on

Овен

Звездите поставят вашето търпение на изпитание. Иска ви се да вземете решение, но разумът ви казва, че трябва да почакате малко. Много скоро всичко се изменя във ваша полза.

Започвате период на самота, изчистване на пространството вътре и вън от вас. Някои приятелски връзки може да бъдат анализирани критично и не е изключено да ги прекратите.

Нуждата ви от пари е голяма, но трябва да знаете, че допълнителни средства идват от допълнителна работа. От основната си не очаквайте повишение.

Звездите ви препоръчват по-малко да се вълнувате. Излишната нервност няма да ви е от полза. Спокойствието ви помага да вземете правилни решения и за бизнеса, и за личния живот.

Събитията се стичат така, че някои от тях може да ви тласнат по пътя на агресията. Хората с творчески професии може да открият тайни източници на знание и мистичната природа на човека.

Записвайте си видяното и чутото. Художниците може да създадат истински шедьовър, писателите да открият оригинална идея. Във всичко, с което се сблъсквате откривате пръст на съдбата. Няма да оставите нещата да се развиват хаотично, стараете се да въведете ред във всичко.

Може да ви върнат стар дълг или да ви предложат работа по съвместителство. Поговорете с близките си хора, но не бързайте да налагате мнение, чуйте ги какво казват, и тогава вземете категорично решение.

Телец

Възможно е да разширите бизнес начинанията си. От това може да получите и допълнителна сума пари след време. Инвестициите в началото на седмицата са успешни, а перспективата може да разгори във вас апетит за повече и по-апетитни хапки.

Неочаквана среща със стар познат може да събуди в душата ви сантименталност и романтика. Ако искат от вас бързи решения и то за важни неща, не ги давайте. Поискайте достатъчно време за размисъл.

Възможно е да получите интересно предложение от делови партньор. Работата не е лесна, но е интригуваща. Мнозина биха искали да бъдат на ваше място, а вие продължавате да изпитвате неудовлетворение заради дребни детайли.

Така проваляте дните си и щастието ви не може да е пълно. Привличате като магнит хората от противоположния пол. Интересът към вас може да разгори желание да бъдете любими, да се наслаждавате на интимно щастие.

Не е изключено да започнете връзка. Някой може да се опита да ограничи свободата ви и това да бъде удар за вас. Няма да бъдете особено деликатни, нито пък тихи. Но бързо може да ви мине, даже може да съжалите за постъпката си.

Бъдете внимателни при избора на компания. От хората около вас зависят резултатите от дейността, а и настроението ви.

Много мисли има в главата ви, несигурността ви пречи да видите перспективата. Но сами няма да стигнете до правилните изводи, нужно е да споделите усещанията си с близък приятел.

Близнаци

Бъдете естествени. Само така може да ви харесат и приемат, а също така можете да разчитате, да ви простят някои малки прегрешения. Не всичко върви по план, възможни са и изненади, но като цяло периодът е успешен.

Много задачи очакват разрешение, на помощ много не се надявайте. Личност от противоположния пол може да ви признае чувствата си, но това да остане в сянка на по-голямото събитие, което може да се случи. То също касае личния ви живот.

Периодът е подходящ за приключения, за внедряване на нови неща в живота. Предстои ви адаптиране, може да нарушите някои от принципите си, но затова пък да изпитате вълнения и да видите нови неща. Не се самообвинявайте каквото и да се случи.

Нещата не са толкова прости, има Пластове за които вие дори не подозирате. Ако не се освободите от предишните окови, няма да можете да започнете нова връзка, работа или да навлезете в нова сфера на дейност.

Смелостта ви е подхранена от близък човек. Той може да ви даде силата и увереността, че действията ви са правилни. Разплащате стар дълг.

Може да останете без пари, но това не е проблем. Съдбата ви помага да се справите с най-неотложните си нужди. Пътуванията не са особено подходящи.

Здравословното ви състояние не е добро, а и организацията ви куца. Останете си вкъщи и помислете от какво се нуждаете, от кого можете да поискате помощ. Но трябва да подходите към хората добронамерено, а не от позиция на силата.

Рак

Съдбата може да ви накара да промените плановете си. Други неща излизат като приоритети, но все пак трябва да завършите старите дела, за да започнете нови. В противен случай може да се оплетете в разнородни задачи. Гледате по нов начин старите си проблеми.

Парите придобиват друг смисъл за вас. Решенията са прости, но изискват смелост и желание да поемете отговорност, а точно това е проблемът при вас. Може да направите удачни покупки.

Не прекалявайте с храната. Пазете диета, движете се повече. Трябва да се вслушате в онова, което ви казват децата. Тяхната чиста душа ви поддържа и ви дава сили да започнете нещо ново. Всяка доброта извършена от вас ви се връща в подходящ за вас момент.

Ревността може да мъчи по-младите от вас. Има нещо, което ви смущава и пречи да се чувствате щастливи. Възможно е да не сте изяснили някои недоразумения и това да ви пречи.

Домът ви може да стане място, което е уютно и комфортно, очаквате гости и се стараете да бъдете на ниво. Ако искате съвет от звездите той е: умереност и естественост. Избягвайте ненужната разточителност, иначе финансовите трудности са неизбежни.

Постарайте се да не натоварвате своите близки с желания и капризи, по-скоро вникнете в техните нужди и желания. Навлизате в период, който е успешен само ако имате добри отношения с хората около вас.

Лъв

Мислите от къде да вземете нужните средства, за да успеете да реализирате замислите си. Има начин и вие може да го видите в най-скоро време. Не се доверявайте на ваш роднина, които се опитва да ви влияе при вземането на решения.

Доверявайте се само на собствените си знания и преценки, вие може да откриете в себе си по-богат потенциал, отколкото си мислите, че притежавате. Хората около вас са изключително толерантни и това ви дава шанс да постигнете целите си.

Няма да срещнете никакви затруднения, затова се заемете с проекти, които сте отлагали до този момент поради липса на смелост. Може да си доставите едно удоволствие. То може да е кулинарна фиеста или любовна среща, може да е интересно пътуване с добра компания.

При всички случаи се грижите за себе си, каквото и да ви казват другите. В семейната среда няма да ви липсват емоции и събития. Не е изключено да влезе нов човек, да ви поднесат голяма изненада.

Жените от зодията показват суетност, докато мъжете веднага се заемат с организирането на някои мероприятия. Вие, които обикновено знаете как да потушавате кавгите, през настоящия период проявявате тенденция, характеризираща се по-скоро с „наливане на масло в огъня“.

Склонността ви да дразните хората нараства. Имате забележителен напредък в социалното положение. Перспективите са добри, бюджетът ви се стабилизира. Навлизате в позитивен, удачен период.

Дева

Притискат ви някои неблагополучия, но времето е такова, че трябва да напрегнете мускули и да изведете нещата до успешен край. Трябва да помните, че всякакви договори, връзки и запознанства, направени през този период може да придобият дълготрайност. Затова гледайте на периода като на съдбовен и мислете в какво влагате енергията си.

Трябва да имате в джоба си повече пари, защото може да ви потрябват за нововъзникнала нужда. Тя може да е свързана с децата или партньора, вие обаче имате отговорността за нея.

Вложете чувство в това, което правите, ако искате резултатите да са добри. Без желание няма да постигнете нищо, а и онези от които зависи вашето развитие може да забележат липсата на всякаква мотивация. Това не е добър атестат. Възможно е да покажете силно желание да бъдете независими и свободни.

Тежат ви някои зависимости и ангажименти, които сте поели. Опитвате се да отхвърлите опеката на властен човек. Не е изключено той да е от семейството, родител – ваш или на партньора ви.

Имате силна и точна интуиция. Вярвайте в нея, следвайте вътрешния си глас, за да спечелите. Събитията ви отварят очите за новото, което се задава и вашето място в него.

Приятелска подкрепа от страна на шефа или влиятелно лице ви дава самочувствие. Нещата няма да се развият по лошия сценарий, който чертаят неприятелите ви. Не си струва да си вадите погрешни заключения.

Везни

Върху вас може да падне двойна отговорност. Това е тежко, но вие имате потенциал да се справите. Звездите ви препоръчват да отхвърляте детайл след детайл и да довършите започнатото, така няма да се оплетете в разнородни работи.

Освободете ума си от негативни мисли. Има шанс да спечелите пари и ако мислите в тази насока наистина може да откриете начин за прилично възнаграждение. Безработните от зодията да не спират търсенията, може да получат обещаващи новини.

Периодът ви носи творчески успехи. На фронта на образованието и повишаване на квалификацията също отбелязвате радващи победи. Жените от зодията може да проведат разкрасяващи процедури, може да си купят и нов тоалет.

Спешна работа може да ви принуди да излезете от дома си и да потърсите онова, което ви е нужно. Не търсете причини за да не правите нищо, такива много лесно може да намерите, но така се лишавате от доказани удоволствия. Изненадите може да са много и някои да ви сварят неподготвени.

Мъдра и проницателна жена може да ви помогне да реализирате талантите си. Ако сте участник в творчески проект, който има отношение към жена или жени може да постигнете голям успех. Може да почувствате духовна близост с личност от противоположния пол.

Планетите ви помагат да обедините творчеството с прагматизма и да постигнете добри резултати. Художниците и музикантите получават допълнителна космическа благословил.

Обстоятелствата може да се стекат благоприятно за представителите на този знак. Дошло е време да разгърнете таланта си и да покажете на какво сте способни. Това е период за изпълнение на желанията ви.

Скорпион

Някои събития могат да ви тласнат по пътя на агресията. От това могат да произтекат и положителни, и отрицателни явления. Някои от вас може да премахнат веднъж завинаги бариерите по пътя си, други да влошат отношенията си с близките. Всичко зависи от натрупванията в миналото.

Жените от зодията може да проявят излишна ревност и да предизвикат към себе си ответна реакция. Не търсете пътя на истината. За всеки човек той е различен и не трябва да налагате шаблони. Това, което е за вас е добро, е лошо за други.

Опитайте се да бъдете добронамерени и коректни. Ако имате приятели е добре, ако нямате, самотата може да ви натежи. Имате насъбрана емоционална енергия в душата си и е важно да я изкарате навън, да споделите това, което ви мъчи.

Но не го правете на всяка цена, важно е какъв е човекът до вас. Освободете се от някои излишни страсти, това, което ви е нужно е спокойствие и търпение. Нещата могат да имат добър завършек ако и вие полагате усилия, а не сте само от позицията на изискващия човек.

Борбата за власт и авторитетът ви присъстват във всички ваши дела, като се започне от домашната кухня и се завърши с теоретични и философски въпроси. Подготвяте се за празнично събитие и искате всичко да е наред.

За вас започва нов творчески процес. Скорпионите измислят нещо оригинално, впечатляват околните с идеите си, колкото и невероятно да изглежда всичко.

И все пак всичко е в реализацията, а не в теорията. По-добре се откажете от разнородните дейности и се концентрирайте в едно нещо. Така имате шанса да го завършите подобаващо добре и да се освободите от една грижа.

Стрелец

Скъпо струваща вещ може да ви остави без пари. Изобщо сделките няма да са особено изгодни. Възможно е да похарчите повече пари отколкото е разумно и после да се ядосвате. Очакват ви много забавления.

Можете смело да опитате своя късмет в тотото или лотарийни игри. Съветът на звездите е: сменете подхода, нещо друго, по-различно може да ви донесе успех.

Вие сте много отговорни в работата си и това ви носи заслужено признание. Внимателно се отнасяйте към хора с водни зодии, те са по-чувствителни и обидчиви и може да се засегнат от небрежно подхвърлена дума.

Планетите ви помагат да решите много важен личен въпрос. Използвайте момента. Умението ви да работите съсредоточено, да контролирате емоциите си и да изслушвате ви помагат да се справите с професионалните си задължения и да затвърдите позициите си пред влиятелна личност, която познавате отскоро. Отношенията с околните са хладни и делови.

Не разчитайте много на съчувствие и разбиране. Внимавайте много с какво се храните, защото са възможни проблеми с храносмилането. Пийте повече вода, не прекалявайте със сладките и мазни неща.

Действате по правилата, но вътрешно искате съвсем друго. За съжаление, хладната ви практичност може да създаде допълнителни проблеми докато не си позволите да чувствате това, което правите. По отношение на партньора си трябва да сте по-мили и доверчиви, така може да възстановите хармонията помежду си.

Жените от зодията може да покажат щедрост, но почти веднага може да усетите другата страна на тази своя слабост или достойнство. Всичко е относително, получавате противоречиви оценки и съвети.

Козирог

Жените от зодията се опитват да бъдат много красиви и одухотворени. Имате мотив да го направите, това може да е празнично събитие или очаквана среща. Харчите пари за лични неща. Имате придобивки.

Възможно е родителите да ви направят подарък или роднини. Важното е, че вие го използвате правилно и така давате тласък на перспективна идея.

Направете критичен анализ на своите начинания и може да видите, че трябва да се откажете от някои неща. По отношение на хората показвате добродетели и това ви носи актив за бъдеще време.

Някои ваши занимания стават източник на доходи. Опитвате се да намерите поддръжници за справедлива кауза. Обществените ви занимания са начин да попаднете в нова среда и да осъществите едно пътуване.

Чуждите желания не трябва да са задължителни за вас. Даже и да са на децата ви, намерете начин да отсеете нужното от ненужното.

Пестете парите си, те са нужни за много по-важни неща, от това, което стои на дневен ред. Периодът е предназначен за активен труд, физически натоварвания и общуване. Неподходящи са колективните действия.

Не губете чувство за реалност. Много неща могат да ви се сторят лесни за осъществяване, но излишната ви увереност може да ви попречи да видите реалното състояние на нещата.

Очаква ви ново запознанство, което скоро да ви осигури допълнителни доходи. Бизнес идеите ви намират разбиране и подкрепа и до края на годината може да се радвате на признание и пари.

Водолей

Пазаруването ви дава възможност да покажете стил и щедрост. Към любимия си човек сте нежни и мили и го възнаграждавате за търпението му да бъде с вас. Неговата прагматичност понякога ви идва в повече, но може да откриете, че това е било за добро.

Звездите ви препоръчват да се занимавате със спокойни видове дейност, изкуство, творчество, нещо, свързано с дома.

Много добро въздействие върху вас имат философията и религията. Не бързайте, довършвайте започнатите неща бавно и разумно.

Възможно е да водите откровени разговори с членовете на семейството си. Предстои ви решаване на материални проблеми и макар да не сте склонни на отстъпки, може да се наложи да ги направите. Някои може да върнат стар дълг, да се сдобрят с приятел.

Периодът носи пречистване, спокойствие. Желанията ви са най-различни, в душата ви се борят и противоречиви страсти, но те намират покой. Пазете стомаха си. Не се препоръчва да се натоварвате с прекалено мазна или пикантна храна.

Въздържайте се от решаването на важни делови въпроси. Младите от вас може да изпитат разочарование в любовта. Не е изключено всичко да е във вашата глава. Може би мечтите ви са нереални и от това произхождат някои неудачи по пътя ви.

Периодът като цяло е сложен заради финансови проблеми или здравословни на членове на семейството, не го усложнявайте още повече. Може да получите нещо, но това да ви направи зависими.

Периодът крие капан. Ако се хванете в него, дълго време няма да можете да се освободите. Затова си отваряйте очите на четири и мислете върху предложенията, които ви правят.

Риби

Имате творчески период. Продуктът, които може да създадете е достатъчно качествен за да ви донесе слава и пари. Смело реализирайте замислите си, малко повече самочувствие няма да ви е излишно.

Може да продължите започнатото, но трябва да се съобразявате с това, че има нови обстоятелства. Колкото по-адаптивни и гъвкави сте, толкова по-добре.

Можете да се доверите на жена от зодия Дева или Козирог. Със своята практичност тя може да ви предпази от грешки.

При някои представители на този знак неочаквано може да се появи на хоризонта стара любов и сложните отношения с постоянния партньор да получат своето лесно обяснение, именно поради това обстоятелство. Не сте доволни от сегашната си връзка и това може да проличи.

Планетите препоръчват внимание и предпазливост във всичко, което е свързано с пари. Очаквайте изненади, в по-голямата си част неприятни. За много от вас са реални сериозните финансови проблеми.

Възможно е да бъдете въвлечени в кръга от грижи, които в голяма степен касаят и вашите роднини. Няма да имате голям избор, трябва да се съобразите с даденостите. Периодът не е от най-добрите, но вие самите правите нещо добро за другите.

Предстои ви пътуване. Активизира се физическата страна на живота ви. Някои от вас може да се заемат със спорт за да възстановят фигурата си в желан вид.

Суетата се разгаря във вас и това е видно за околните. Не са изключени хронични заболявания на нервна почва. Възможни са алергии, кожни проблеми. Трябва да внимавате с какво се храните.

Продължете с четенето

За България

България скърби. Днес трябваше да празнува рожден ден. Близките ридаят на погребението му. Почивай в мир

Published

on

Днес Илко Желев, момчето, което загина на АМ „Хемус“ малко след полунощ на 22 юни, е щяло да има рожден ден, съобщава Varna24.bg, позовавайки се на опечалените близки. 

„Днес трябваше да празнуваш рождения си ден, момче!

Понякога животът е несправедлив, взима от нас добрите хора, онези, които пълнят сърцата ни с положителни емоции! Онези, които оставят сърцето си за другите и не искат нищо в замяна.

Почивай в мир, ще липсваш на всички!“, сподели близка на младежа в социалната мрежа.

На една от споделените от Илко снимки надпис гласи: „Не карай по-бързо от своя ангел пазител!“, пожелание, което за съжаление младият мъж е пренебрегнал сам.  От видео, качено от негов приятел в социалната мрежа става ясно, че младежът е бил любител на екстремните приключения.

Припомняме, че според информация от пресцентъра на полицията на 22 юни около 00:30 часа, на АМ „Хемус“, в района на Аксаково, в посока София, е възникнало ПТП. 26-годишният водач на мотоциклет „Хонда“, при движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС и се блъска в л.а. „Пежо“, движещ се попътно. Вследствие на инцидента мъжът е загинал на място.  По случая е образувано досъдебно производство. Илко бе погребан в 10 часа тази сутрин в Девня.

Продължете с четенето

За България

БЪЛГАРИЯ Е ПОТРЕСЕНА! Група бабаити нахлуха в дома на 20-годишна, извадиха дървени колове и я

Published

on

Опит за отвличане в плевенското село Каменец. След незабавни издирвателни действия двама от нападателите са задържани.

Престъплението било извършено в ранната сутрин на 24 юни. Набелязаната жертва била 20-годишна от град Летница.

Нападателите дошли с лек автомобил „Опел“ и влезли в дома в село Каменец.

Нанесли побой на 44-годишен, роднина на момичето, и му причинили множество травми по тялото и спукан череп.

Обаждане на 20-годишната на спешен телефон 112 в 05:45 часа е осуетило отвличането. Извършителите се оттеглили в неизвестна посока. Незабавно към местопроизшествието са изпратени полицейски служители. На адреса те установяват 20-годишната невредима. Пострадалият мъж е приведен в ЦСМП – Плевен с реална опасност за живота. След медицинска интервенция състоянието му се стабилизира.

На място е извършен оглед и като веществено доказателство е иззет дървен кол. От проведените оперативни действия е установена самоличността на извършителите – трима от град Павликени – на 22 години, 47 години и 38 години в съучастие с 24-годишен от град Летница.

След опита за отвличане лицата се укриват и са обявени за издирване с мярка „принудително довеждане“. В следобедните часове на 24 юни 24-годишният е задържан от служители на ОДМВР – Ловеч. В град Павликени е задържан и извършителят на побоя – 22-годишния. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.142, ал.2, т.2, във връзка с ал.1, във връзка с чл.18 от НК. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура – Плевен. По документиране на престъплението работата продължават разследващ полицай и екип на РУ Пордим.

Продължете с четенето

За България

Куриоз! Свиня открадна 18 кенчета бира, напи се и се сби с крава в град

Published

on

Австралия свиня се оказа истински алкохолик – животното обикаляла туристите на къмпинг и крадяло най-вече бира.

Собствениците на къмпинга твърдят, че е успяла да открадне 18 кенчета с бира.

Някои туристи разказали, че унищожава и запасите им от храни. Освен това свинята събаряла кофите с боклук и разкъсвала торбите със смет. След едно от последните си безчинства свинята се напила и се сбила с крава в едно от местните стопанства.

Продължете с четенето

За България

Българин с колосален пробив: Лазер засича и унищожава в реално време раковите клетки циркулиращи в кръвта

Published

on

Първото проучване на ново лечение при хора демонстрира неинвазивен, безвреден убиец на рак. Изследователите са използвали лазери за откриване и унищожаване на туморни клетки във вените на пациенти с меланом.

Туморните клетки, които разпространяват рак чрез кръвния поток, се сблъскват с нов враг: лазерен лъч, насочен от външната страна на кожата, който открива и убива тези метастатични малки демони на място.

В изследване, публикувано на 12.06.2019 в Science Translational Medicine, изследователите разкриха, че тяхната система засича точно тези клетки при 27 от 28 души с рак, с чувствителност, която е около 1000 пъти по-добра от сегашната технология.
Само по себе си, това е постижение, но колосалният пробив на екипа е, че успява да убие висок процент от клетките, разпространяващи рак, в реално време, докато те препускат по вените на участниците.

Ако се развие по-нататък, инструментът може да даде на лекарите безвреден, неинвазивен и задълбочен начин за засичане и унищожаване на такива клетки, преди те  да образуват нови тумори в тялото.

„Тази технология има потенциал да инхибира значително развитието на метастазите“, казва Владимир Жаров, директор на центъра по наномедицина в Университета на Арканзас за медицински науки, ръководител на изследването.

Разпространението на рак или метастаза е основната причина за смърт, свързана с рака. Ракът се разпространява, когато клетките от първичните тумори се отделят и пътуват през кръвния поток и лимфната система, като се установяват в нови области на тялото и образуват вторични тумори.

Убиването на циркулиращи туморни клетки (КТК) в кръвообращението, преди те да имат шанс да се установят, може да помогне за предотвратяване на метастази и спасяване на човешки животи. Дори възможността да се преброят КТК може да помогне на лекарите да установят по-прецизно диагностициране и лечение на метастатичен рак – нещо, което нито едно устройство не е успяло да направи ефективно – досега .

Жаров и екипът му тестват системата си при хора с меланом или рак на кожата. Лазерът, насочен към вена, изпраща енергия в кръвния поток, създавайки топлина.
КТК на меланома поглъщат повече от тази енергия, отколкото нормалните клетки, което ги кара да се нагряват бързо и да се разширяват.

Това термично разширение произвежда звукови вълни, известни като фотоакустичен ефект, и може да бъде записано с малък ултразвуков преобразовател, поставен върху кожата близо до лазера. Записите показват кога КТК преминава в кръвния поток.

Същият лазер може да се използва и за унищожаване на КТК в реално време.

Топлината от лазера причинява образуване на мехурчета на парата върху туморните клетки. Мехурчетата се разширяват и срутват, взаимодействат с клетката и механично я унищожават.
Целта на публикуваното изследване е да се провери прецизността на устройството при откриване на КТК.

Но дори лазера да е в нискоенергиен диагностичен режим, той убива значителен брой КТК при шест пациента.

„При един пациент унищожихме 96% от туморните клетки”, които пресичаха лазерния лъч, казва Жаров.

Жаров изобретява технологията преди повече от десетилетие, а оттогава я е тествал при животни и  е демонстрирал нейната безопасност пред Американската администрация по храните и лекарствата (FDA), чието одобрение е било необходимо, преди да продължи с клиничното изпитване.
Според Жаров това устройство е първата неинвазивна диагностика на КТК, която трябва да бъде демонстрирана при хората.

Предложени са най-малко сто други устройства, предназначени за мониторинг на КТК. Тези системи обикновено включват изтегляне на кръв от вена и анализирането й извън тялото.
Само едно такова устройство е получило одобрение от FDA: машина, наречена CellSearch, която е с размер на фурна. Тя обработва малки проби от кръв, като осигурява само моментна снимка на КТК, които могат да присъстват в целия кръвен поток. Следователно, този вид диагностика не се използва широко при стандартните терапии за рак.

Изследователи от Университета в Мичиган съобщиха, че са постигнали напредък в това отношение. Сложено на китката устройство изпомпва кръв от тялото, улавя КТК и след това изпомпва почистената кръв обратно в тялото. И все пак, в едно проучване при кучета, устройството обработва само няколко супени лъжици кръв на животните в продължение на два до три часа.

Устройството на Жаров може да изследва литър кръв за около час, без кръвта да напуска тялото. Чувствителността му е около хиляда пъти по-голяма от тази на CellSearch, съобщават изследователите.

Сега  Жаров и колегите му тестват устройството върху по-голяма човешка популация и го комбинират с конвенционалните терапии за рак, за да видят ефектите върху метастазите.

Фотоакустичният ефект, между другото, е описан за първи път от Александър Греъм Бел през 1880 г., когато той предава вокални сигнали в едно изобретение, наречено „фотофон“.
Екипът на Жаров нарече устройството им „цитофон“.

Източник: ScienceAlert ; IEEESpectrum

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България3 часа ago

България скърби. Днес трябваше да празнува рожден ден. Близките ридаят на погребението му. Почивай в мир

Днес Илко Желев, момчето, което загина на АМ „Хемус“ малко след полунощ на 22 юни, е щяло да има рожден...

За България3 часа ago

БЪЛГАРИЯ Е ПОТРЕСЕНА! Група бабаити нахлуха в дома на 20-годишна, извадиха дървени колове и я

Опит за отвличане в плевенското село Каменец. След незабавни издирвателни действия двама от нападателите са задържани. Престъплението било извършено в...

За България3 часа ago

Куриоз! Свиня открадна 18 кенчета бира, напи се и се сби с крава в град

Австралия свиня се оказа истински алкохолик – животното обикаляла туристите на къмпинг и крадяло най-вече бира. Собствениците на къмпинга твърдят,...

За България4 часа ago

Българин с колосален пробив: Лазер засича и унищожава в реално време раковите клетки циркулиращи в кръвта

Първото проучване на ново лечение при хора демонстрира неинвазивен, безвреден убиец на рак. Изследователите са използвали лазери за откриване и...

За България4 часа ago

Италиански онколог разби бялата мафия: Всички имате лек против рак в дома си! Вижте

Онкологът Тулио Симончини е този, който разкри, че евтината и достъпна нетоксична сода бикарбонат лекува рак и тумори. Поради това...

За България5 часа ago

Най-известната руска билкарка съветва: Тези 3 билки ще ви спасят от всякакви болести

Елена Зайцева е най-известната билкарка в Русия. Тя познава повече от 1100 вида билки и тяхното използване за лечение на...

За България6 часа ago

Беше толкова млад. Загина край Пловдив като герой. Майката рухна на ковчега

Останките на канадския войник, загинал по време на показно спускане с парашут в България, вече са в Канада. Родителите му...

За Българияедин ден ago

ДесиСлава счупи кантара, вече е най-дебелата фолкпевица в историята СНИМКА

Година и половина след раждането на малкия си син Борис тя не само че не може да влезе във форма,...

За Българияедин ден ago

Нова информация: България почерня. Трагично загина Илко Желев. Почивай в мир

Илко Желев е момчето, намерило смъртта си снощи при зверска катастрофа с мотор на магистралата край Варна. Очевидци на тежкият...

За Българияедин ден ago

Ето каква е причината за масовите побоища и престрелки в Розино

Реакцията на полицията беше много бърза и ситуацията беше овладяна. Това съобщиха от прокуратурата относно масовия бой между враждуващи фамилии...

За Българияедин ден ago

ТРАУР. Нейните сериали докоснаха сърцата на толкова много българи. Внезапно почина легендата

На 91-годишна възраст почина американската писателка Джудит Кранц, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на информация от сина й. Кранц работи...

За Българияедин ден ago

Извънредно: 135-метровият комин в ТЕЦ „Марица-изток 2“ се срути!

Срутил се е 135-метровият комин в ТЕЦ „Марица-изток 2“. Пожарът, както информира БЛИЦ,  избухна по-рано днес в сероочистващата инсталация на ТЕЦ...

За Българияедин ден ago

След смъртта си, Мими дава живот на 9 други деца

Средствата, събрани за 6-годишната Мими, ще отидат за спасяването на 9 други деца. Това става ясно от фейсбук пост на...

За България1 седмица ago

Лично синът Владимир Данилов просълзи цяла България преди 2 мин: Великият актьор Стефан Данаилов

Днес в рубриката „Говори с Ива“ на предаването „Събуди се“ по Нова ТВ, говори Владимир Данаилов – син на големия...

За България1 седмица ago

На бащите, които вече ги няма. И на тези, които все още са тук. На теб, тате!

Защото ме научи да тичам, да танцувам, да се смея! Защото ме научи да обичам, да мечтая и да пея!...

За България1 седмица ago

Малко момиченце попита баща си дали може да поиграе още 5 минути. Отговорът на бащата ще промени живота ви

Животът постоянно е стресов. Необходимо е да работим, да се грижим за децата си, да пазаруваме, готвим, да решаваме проблеми...

За България1 седмица ago

23-годишна майка родила деца, които се раждат веднъж на 480 години!

Двойка от чешкия град Миловице, който е близо до Прага, вече имала един син, когато 23-годишната Александра Кинова разбрала, че...

За България2 седмици ago

83-годишна баба и мъжът ѝ на 44 признаха: Правим го по 3 пъти на ден! Дори си го

Ако си мислите, че Уилям и Кейт, или Хари и Меган са най-атрактивните двойки във Великобритания, това е само защото...

За България2 седмици ago

ИЗВЪНРЕДНО: Безкрайно тъжни новини. Лекарите през сълзи съобщиха, че великият Ален Делон

Известният френски актьор Ален Делон е откаран в американската болница в парижкото предградие Ньой сюр Сен поради зачестили пристъпи на...

За България2 седмици ago

Бареков хвърли бомбата: Тежка корупция бе потулена заради евроизборите!

Николай Бареков хвърли страшна бомба с разкритието си! Бившият евродепутат Николай Бареков направи разтърсващо разкритие за корупция по високите етажи...

Реклама

Интересни