Страхотно чудо се случи в Лом! Хората не вярват на очите си и се кръстят! На добро е! Там видяха как

Страхотно чудо се случи в Лом! Хората не вярват на очите си и се кръстят! На добро е! Там видяха как Страхотно чудо се случи в Лом! Хората не вярват на очите си и се кръстят! На добро е! Там видяха как

„Чудото стана и при нас! Появи се Света Богородица на черквата! Ще има изцеление, годината ще е добра и здрава”, радват се жителите на рибарския квартал “Боруна” в Лом. Образът на Божията майка се явил върху оградата на църквата “Св. Николай Чудотворец”.

Падащите мазилки от неремонтирания от години храм разкрили силует, удивително напомнящ “Богородица Умиление”, или Елеуса, по-известна сред българите като Богородица с младенеца. Такава чудотворна икона има в Бачковския манастир, разказа енорийският свещеник Михаил. Новото чудо осенило вярващите в Лом преди седмици.  Бялата мазилка на черковната ограда се рушала от влагата, падали парчета, а на места отдолу оставал само хоросанът. Младо семейство минавало оттам и мъжът забелязал очертанията на образа на Света Богородица с младенеца.

Приближил се, за да се увери. “Прекръстих се 3 пъти и се затичах да повикам попа. Самият той нищо не знаеше и веднага отправи молитва”, разказва развълнуван той. “Дори и аз нищо не подозирах. Но от векове това място е чудотворно”, признава отец Михаил. Мълвата за знамението бързо се разнесла. Стигнало се дотам, че хора, тръгнали на сутрешната служба в големия храм в центъра на Лом, се отправили към малката черквица. Според отец Михаил да видят силуета, идвали дори неверници.

Някои мърморели, че трябва да имаш много голямо въображение, за да видиш подобието на Божията майка. “Как ще я видят, като не обръщат поглед към духовното”, коментират вярващи.  “Храмът от векове приютява млади и стари, болни и здрави, бедни и богати, дошли да търсят просветление и успокоение на душата”, разказва отец Михаил. Сега жителите на Лом идват и с дарове към мястото с божия знак. Те оставят цветя и дори по някоя дрешка или кърпа на болен, който търси лек.

“Никой не смее да пипне даровете пред това божие знамение”, казва отец Михаил.  Чудотворната икона на Богородица в Бачковския манастир, на която много прилича силуетът на оградата, лекувала рак и може би затова миряните от Лом се надяват на изцеление, като оставят дарове пред новото чудо, разсъждава отецът.

 

Pik.bg

НОВИ

Ясновидецът Божидар Караджов злокобно: Атентат в България през ноември! Потоп в Хасково и Самоков! А...
КАТО НА ФИЛМ! Ето къде са се криели избягалите затворници и как са се
ЛЕГЕНДАРЕН ЛЕКАР СРИНА МЕДИЦИНАТА, КОЛЕГИТЕ МУ НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ! ПИЙТЕ АЛКОХОЛ, ЗАЩОТО …
Днес празнуваме Великден, но в понеделник е нов много важен празник! Трябва да знаеш! Това е денят, ...
Извънредно! Спипаха един от избягалите затворници! Полицията го намери в
ЖЕСТОКА РЕАЛНОСТ! Северозападът опустя - продават къщи на безценица! Хубав дом може да се намери дор...
Трагедията е огромна! Сега съобщиха от болницата ужасната новина. С куршум в главата почина Александ...
Този път вече прекали! Зейнеб вбеси зрителите! Вижте какво разкриха за нея феновете!
Всички трябва да внимаваме днес! Този петък е един от най-важните дни за годината! Това е денят, ког...
Лили Иванова разтърси България! Примата направи най-тежкото признание в своя живот, дръжте се!
ВСИЧКИ ИМ ПЛАЩАМЕ ОТ ДЖОБА СИ ЗА РАХАТА! Гръмна немислимото за Деси Банова и Плевнелиев!
Велики кадри от Варна! Това е най-прекрасната сватба в България. Булката е
Истината за разстрелите на Кюлев и Илия Павлов и топлата връзка Костов – Цветан Василев! Красимир Ст...