Свържете се с нас

За България

Съобщиха току-що: Стрелба в българско училище! Има простреляни младежи!

Published

on

Полицията във Варна разследва случай с двама простреляни двама младежи на 18 и 19 г. в училищен двор и издирва стрелеца, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Инцидентът е станал между 20.30 и 21.00 часа на 24 август, докато младежите  били в двора на училище на бул. „Владислав Варненчик“, точно срещу сградата на Районния съд и прокуратура.

Засега не е установено оръжието, с което са били простреляни, но се предполага, че най-вероятно е използван въздушен пистолет.

Вследствие на стрелбата, 19-годишният младеж има нараняване в областта на лявото слепоочие, а 18-годишният е наранен в лявото рамо.

Към 22 часа в нощта на стрелбата двамата са посетили Спешния център в МБАЛ „Света Анна“, където след преглед и получена медицинска помощ са насочени за домашно лечение, без сериозни наранявания.

На мястото на произшествието е извършен полицейски оглед. По случая е образувано досъдебно производство, работата по разследването и издирването на стрелеца продължава.

Продължете с четенето

За България

Майка на четвъртокласничка разтърси Фейсбук! Обяви: Всеки ден от 2 седмици детето ми се връща с

Published

on

Трафик Нюз

Пост в една от социалните мрежи разбуни духовете. Публикува го майка на четвъртокласничка. От него става ясно, че детето от две седмици насам постоянно намира пари…

„Започна с лев-два, после започна през два-три дни да намира по 5 лева. Оня ден намерила в училище 15 лева. Вчера намери 10 лева, а днес би рекорда. Сутринта в рейса – 60 лева, а сега, вечерта на прибиране от тренировка, на спирката – още 40. Вярно, късмет, късмет, ама товааа. Не вярвам в нереални неща, ама не знам какво да мисля“, написа стъписаната от „късмета“ на дъщеря си майка.

Веднага под поста заваляха коментари на мами, които дружно се обединиха около идеята, че този „късмет“ може да се окаже нещо „много опасно“. И деликатно пропускаха конкретиката, пускайки вместо нея едно успокоително „Не дай, Боже!“. Ето някои от коментарите:

„Да не й ги дават, попитайте деликатно отдалече, настанаха времена вече да те е страх от всичко“.

„Сама ли ги намира? Има ли някой, който да потвърди или да е бил с нея, като ги е намерила? Дано наистина ги е намерила, че другите два варианта са или да ги краде от училище, или някой да й ги дава заради нещо“.

„140-160 лева за две седмици е меко казано тревожно. Моето мнение е, че въобще не е случайно!“

„Няма чак такъв късмет, проверете за какво става въпрос, може детето да е оправно и да върти търговийка? Те днешните ученици не са като нас едно време, много по-напред са“.

„Няма как това да е истина. Проследете я, някой й ги дава, но разберете защо?“

„Ами нека не изключим да е късмет, но много малко вероятно е. Съмнително наистина. Как се държи, когато ви ги донесе, какви са й реакциите. Какво точно ви казва. Поразпитайте я по задълбочено. След училище къде ходи, с кого и т.н. Проведете спокоен разговор, за да стигнете до истината. Ако примерно сте имали труден момент (финансов), детето ви може да е решило да ви зарадва и помогне и за това да ги взима от някъде. Говорете и с учителката. Тази възраст е доста особена и може да им хрумнат какви ли не работи“.

„Опитайте да проследите тайно дъщеря си, внимавайте да не Ви види. Може някой да я кара да прави нещо нередно, да я изнудва за нещо…. да й плаща, като я карат да прави нещо…“

„А и това, че треньорът е Ваш близък, не означава, че можете да му имате пълно доверие… Извинявайте, не искам да Ви обидя или нещо такова! Опитвам се да Ви дам някакви насоки и да Ви помогна! И аз имам дъщеря и син“.

„Не ми изглежда да е случайност. Проследете детето, треньора… само да не е попаднала на някой педофил? Или да пренася някакви неща и някой да й плаща“.

„Някой го вербува за нещо, детето усеща, че не са наред нещата, но не разбира защо. И търси помощ. Която трябва да се появи спешно.“

„Да, детето може би има късмет, но със сварата! Точно в момента е бумнала тази игра в училищата и не само там. Може да си залага паричките за закуска и да печели повече! Има много варианти, но вие проверете и проследете най-добре!“

„Личното ми мнение е, че детето краде. 100 лв. за ден е почти невъзможно и на карти да спечелиш между връстниците си. Или краде, или някой й ги дава. Не се карайте с нея. Опитайте да разберете от къде идват парите преди да е станал по-сериозен проблемът“.

***

Вариантите за късметлийския дъжд от пари според майките в интернет се обединяват около няколко неща: кражба, изнудване от някого (най-много предположения има за педофил), игра на карти в училище със залози или „търговийка“… Вие какво мислите?

 

Трафик Нюз

Продължете с четенето

За България

Мъката на една млада съпруга: Свекърите се отнасят с мен сякаш не съм тяхна снаха, а прислужница

Published

on

Произхождам от скромно семейство. Майка ми е учител по химия в единственото училище в града ни, а баща ми обикновен шофьор на такси. Известно време след като завърших гимназия, се запознах с Мишо. Харесах го моментално – мил, добър и весел мъж. Две години се срещахме, а после решихме да се оженим. Родителите ми ме подкрепиха: и двамата одобряваха приятеля ми за мой бъдещ съпруг. Имайки предвид скромните финансови възможности на семейството ми, подписахме, без да правим сватба – само в присъствието на няколко близки роднини и приятели. След като сключихме брак, се преместих да живея в къщата на съпруга ми. Тази стъпка се оказа повратен момент в живота ми, защото се разбра, че съм нежелана снаха. Знаех, че свекърите ми са състоятелни хора, бизнесмени, но не подозирах всъщност колко богати и властни са те.

Едва пристъпила прага на дома им, и свекървата ме подложи на обстоен разпит: каква заплата получават родителите ми, имам ли някакви наследствени заболявания, наистина ли мислим с Мишо да живеем при тях, кога и колко деца планираме да имаме. Всяка събота новото ми семейство обича да дава прием. Но по някаква причина те решиха, че точно аз трябва да обслужвам гостите. Мишо не им възрази, според него това е изборът на родителите му и аз трябва да го уважа. Беше ми много неудобно да сервирам кафета и коктейли, сякаш не съм тяхна снаха, а прислужница. Богаташи, а ме третираха като робиня. Когато година по-късно забременях с близнаци, наивно си помислих, че може би сега отношението им ще се промени към мен, но се оказа, че греша. Наближаваше зима и един ден казах на съпруга си, че се налага да си купя нови ботуши и дебело яке.

В този момент свекърва ми, която явно беше чула молбата ми, застана пред нас и рязко заяви: „Майка ти и баща ти да дадат пари за дрехи. Ако откажат – ходи със старите.“ Мишо измърмори нещо, но не се осмели да й възрази. На другия ден, тази злобна жена ми донесе някакви стари парцали, хвърли ги пред мен и високомерно каза: „Виж, избери си нещо. Щях да ги хвърлям, може би нещо ще ти хареса.“ Това нормално ли е? Чувствам се натрапница в дома на свекърите си и ежедневно ми подмятат, че за тях съм бедна и нежелана роднина. Чудя се всички свекърви ли се отнасят така към снахите си? Всички ли са чудовища, които унижават съпругите на синовете си?

Продължете с четенето

За България

От сега: Адска катастрофа потресе България. Има жертви

Published

on

Затворен за движение и в двете посоки е пътят Пловдив-Пещера. Причината е тежка катастрофа, възникнала след 18.30 ч. днес. Сигналът е подаден на 112.

По първоначални данни, в участък между селата Оризари и Кадиево се сблъскали лек автомобил БМВ и камион.

Загинали са водачът и пътник в колата. Все още няма информация за самоличността им. Без наранявания е шофьорът на тежкотоварния автомобил.

До приключване на огледа трафикът се насочва по обходни маршрути от полицейски служители, пише “Пловдив24”. Причините се изясняват.

Продължете с четенето

За България

Огромна новина с отпуските. Този път е за добро. Ако не го вземеш тази година, получаваш

Published

on

Работникът не може да изгуби автоматично придобитото от него право на платен годишен отпуск, дори ако не е поискал да го ползва, реши Съдът на Европейския съюз по повод две германски дела, от което ще произтече същото правило и за останалите 27 държави в ЕС, включително и за България, пише „Сега“.

Ако обаче работодателят докаже, че работникът съзнателно и като е бил напълно наясно с евентуалните последици от това, не е взел платения си годишен отпуск, след като му е била осигурена възможността действително да упражни това си право, може да не получи финансово обезщетение в случай на прекратяване на трудовото правоотношение.

С изменение на българския Кодекс на труда през 2011 г. бе добавен чл. 176а, озаглавен „Погасяване на правото на ползване“. Той гласи: „Когато платеният годишен отпуск или част от него не е ползван до изтичане на две години от края на годината, за която се полага, независимо от причините за това, правото на ползването му се погасява по давност“. През 2015 г. бе добавена втора алинея, според която „когато платеният годишен отпуск е отложен при условията и по реда на чл. 176, ал. 1 (работодателят да откаже по производствени причини разрешение за отпуск), правото на работника или служителя на ползването му се погасява по давност след изтичане на две години от края на годината, в която е отпаднала причината за неползването му“.

Германските казуси са следните, разгледани от магистратите на 28-те: Себастиан Кройцигер преминава подготвителен стаж към провинция Берлин (Германия) за упражняването на юридическа професия. През последните месеци на стажа той не ползва платен годишен отпуск. След като стажът приключва, г-н Кройцигер иска финансово обезщетение за дните неизползван платен годишен отпуск, но провинцията му отказва. Тогава той обжалва отказа пред германските административни съдилища.

Вторият случай е с Тецуи Шимицу, който е служител на „Макс Планк гезелшафт“. Около два месеца преди прекратяване на трудовото правоотношение работодателят приканва г-н Шимицу да вземе оставащия му отпуск (без обаче да го задължава да вземе отпуска на определени дати). Служителят ползва само два дни отпуск и иска да му се плати обезщетение за неизползваните дни, но „Макс Планк гезелшафт“ отказва. Тогава той се обръща към германските съдилища по трудови дела. Висшият административен съд на Берлин/Бранденбург и германският Федерален съд по трудови дела поискаха преюдициални процедури да установят дали правото на ЕС допуска национална правна уредба, която предвижда загубата на неизползвания платен годишен отпуск и загубата на финансовото обезщетение за този отпуск, когато работникът не е подал съответната молба преди прекратяване на трудовото правоотношение.

С вчерашните си решения Съдът на ЕС приема, че правото на Съюза не допуска работникът да загуби автоматично дните платен годишен отпуск, на които има право, както и съответно правото си на финансово обезщетение за неизползвания отпуск, дори да не е поискал да ползва такъв отпуск преди прекратяване на трудовото правоотношение.

Тези права могат да се погасят само ако работодателят действително е осигурил на работника възможността, например чрез предоставяне на адекватна информация, да ползва своевременно въпросните дни отпуск, което работодателят трябва да докаже.

Всъщност работникът трябва да се смята за по-слабата страна в трудовото правоотношение, се казва в съобщението на съда в Люксембург. Поради това той може да не е склонен да предяви изрично правата си спрямо своя работодател, тъй като, ако го направи, работодателят може да вземе мерки, които да се отразят неблагоприятно върху работника като страна по трудовото правоотношение. Въвеждането на периоди за допустимо прехвърляне на неизползван отпуск, както е в България, „не е съвместимо с целите, които въвеждането на правото на платен годишен отпуск преследва“. Тези цели са свързани по-специално с необходимостта да се гарантира, че работниците действително ползват почивка, за да се осигури ефикасна защита на тяхната безопасност и здраве.

Съдът на ЕС уточнява още, че изложените принципи са валидни независимо дали работодателят е от публичния сектор (какъвто е провинция Берлин), или е от частния сектор (какъвто е „Макс Планк гезелшафт“).

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България2 часа ago

Майка на четвъртокласничка разтърси Фейсбук! Обяви: Всеки ден от 2 седмици детето ми се връща с

Трафик Нюз Пост в една от социалните мрежи разбуни духовете. Публикува го майка на четвъртокласничка. От него става ясно, че...

За България2 часа ago

Мъката на една млада съпруга: Свекърите се отнасят с мен сякаш не съм тяхна снаха, а прислужница

Произхождам от скромно семейство. Майка ми е учител по химия в единственото училище в града ни, а баща ми обикновен...

За България2 часа ago

От сега: Адска катастрофа потресе България. Има жертви

Затворен за движение и в двете посоки е пътят Пловдив-Пещера. Причината е тежка катастрофа, възникнала след 18.30 ч. днес. Сигналът...

За България2 часа ago

Огромна новина с отпуските. Този път е за добро. Ако не го вземеш тази година, получаваш

Работникът не може да изгуби автоматично придобитото от него право на платен годишен отпуск, дори ако не е поискал да...

За България2 часа ago

Последна информация: Бруталното убийство вцепени България! Петър размаза главата на

Само 12 години затвор получи 18-годишен, извършил убийство по особено жесток начин. Тази присъда определи днес Бургаският съд. Припомняме, миналата година...

За България2 часа ago

Нова информация: Черен ден! ТИР размаза 11 коли на магистралата, най-малко 9 жертви! От общинската служба за сигурност

Най-малко 9 души са загинали и около 40 души са ранени при инцидент между камион и най-малко 11 автомобила, съобщават местни медии. Според...

За България3 часа ago

Продадоха една от най-големите банки в България за 75 милиона евро!

Собственикът на българската „Пощенска банка“ – „Юробанк“, е купувач на „Банка Пиреос България“. Това стана ясно от официално съобщение, изпратено от...

За България3 часа ago

Ексклузивно! Не е за вярване каква наглост е проявила Евгения Банева в Ница!

Наглостта на Евгения и Николай Баневи вече минава всякакви граници. След като зрелищно бяха задържани в Ница по подозрение в...

За България7 часа ago

КЛЕКНАХМЕ ПРЕД ГНЕВА НА МАЙКАТА ПРИРОДА! НЕВИЖДАНА ГРАДУШКА ПРЪСКА ЧЕРЕПИ, РУХВАТ КЪЩИ! ВИДЕО ЗАКОВА УЖАСА!

Ако не ги бяха запечатали на запис нямаше да повярваме, че подобно нещо е възможно. Първо виждаме невиждана градушка, която...

За България7 часа ago

Димитър Рачков го закъса

Димитър Рачков си е присадил коса, като броил за естетичната процедура около 30 000 лева. Суетният актьор обаче по никакъв...

За България7 часа ago

Страшна трагедия в Бургас! Дете на 3 години падна от терасата докато майка му е в банята

Лекарите в Университетската болница в Бургас се борят за живота на момченце на 3 години и 4 месеца, което рано...

За България7 часа ago

Днес обявиха най-тъжната новина за България! Всеки е потърпевш. За съжаление

Още много обмислят да напуснат родината в търсене на по-добра перспектива През последните 30 години над два милиона българи са...

За България8 часа ago

Скръбна вест! Отиде си известният кмет на София и обичан от всички в Плевен Стефан

На 76 години е починал бившият кмет на Плевен Стефан Нинов, съобщиха негови близки. Погребението ще бъде на 10.11.2018 в...

За България9 часа ago

Случи се за 47 секунди в плевенски магазин! Такъв обир не сте виждали, ето видео!

Обирджии задигнаха куп стекове с цигари от магазин в Плевен, като стоката била изнесена за едва 47 секунди, съобщи пред...

За България9 часа ago

Какво ни чака през този месец? Вижте късметчето на всяка зодия за ноември

Какво ни чака този ноември? Вижте късметчето си според зодията и стискайте палци да се сбъдне този ноември. Овен :...

За България10 часа ago

Разбра се кои са загиналите в зверската катастрофа край Пловдив. Драмата е пълна – те са бързали за

снимки: Трафик Нюз Загиналият при зверската катастрофа край Пловдив е началник на един от клоновете на голяма банка, съобщава Трафик...

За България10 часа ago

Башар проговори за скандалното и пошло ВИДЕО на СУ! Срещу 50 лева той и мадамата с къса кожена пола са… (СНИМКИ)

„Лоша реклама няма, ако човек може да си я защити“. Това каза директорът на студентската телевизия „Алма Матер“ Башар Рахал....

За България18 часа ago

Преслава показа втора снимка на новородената си дъщеря! (Снимка)

В петък Преслава стана майка за първи път. Певицата публикува снимка на бебето си в социалната мрежа и го превърна...

За България18 часа ago

Излязоха пикантни подробности за аферата на Мария Илиева и Атанас Колев

Поговорката „Хвани си кака, за да те отрака” важи с пълна сила за младия рапър Атанас Колев. Младежът, който се...

За България19 часа ago

Тежък удар за Веселин Маринов

Веско Маринов качи около 20 килограма след раздялата с последната си любовница Веселина Пеева, пише „Телеграф“. Естрадният изпълнител е изпаднал...

Реклама

Интересни