Свържете се с нас

Здраве

Той няма зрение, но лекува на 100% болните: Вдига хора от инвалидни колички! (Още за чудото)

Published

on

Алиш Шарански работи от над 20 години в областта на алтернативната медицина!

Лечителят Алиш Шарански от с. Черна Места край Якоруда е помогнал на много хора досега. Той се явява спасението на мнозина от мъчките им и за това взима дребни стотичнки.

Алиш е загубил зрението си още като младеж и оттогава е посветил живота си да помага на околните. Той лекува всякакви заболявания, свързани с двигателната система.

Не са един или два случаите, в които лечителят е избавил хора от патериците, бастуните или дори инвалидните колички. Това се счита за едно от най-големите му постижения през 20-годишната му практика.

“Лекувам дископатия, плексит, шипове и много други проблеми. При мен са идвали отчаяни хора, но са си тръгвали благодарни.” – разкрива Алиш Шарански.

Мнозина виждат у него съдба, подобна на тази на баба Ванга. Тя също не виждаше нищо и помагаше на хората безрезервно.

Явно у тези хора има нещо специално. Господ е отнел зрението им, за да обостри други техни сетива, с които помагат на хората.

Таксите, които взима Алиш Шарански, не са никак високи. От порядъка на 20 лв., което е наистина малко за това, което прави.

Самият той няма против и да не взима пари, но трябва да се издържа от нещо. Тъй като е незрящ, не може да работи друго. Затова използва дарбата си като начин на прехрана.

“Трябват ми пари колкото да си платя тока и водата, после да ми останат 5 лв. джоба за храна.” – казва лечителят.

Той няма жена, нито деца. Родителите му са вече починали. Единственият му останал роднина е брат му, с когото се вижда от време на време. Има и няколко приятели.

Животът на Алиш Шарански е доста тежък, но той не се оплаква. През лятото е у дома, защото няма с кого да отиде на море.

Въпреки всичките неволи на съдбата, лечителят гледа да е положителен и да помага на околните.

Продължете с четенето

За България

Исландското билково чудо напълно унищожи коронавируса, страната се връща към нормален начин на живот СНИМКИ

Published

on

В хода на специални изследвания учените откриха „слабо място“ във вируса на патогена COVID-19. Резултатите от научната работа на специалисти от  националния исландски университет в Рейкявик бяха публикувани от phys.org. Чаят от традиционни исландски билки ефективно спира вируса, смятат учените и предотвратява заразяването с над 80%. В страната на викингите имат само 1 починал през втората вълна на ковид и общо само 11, никога не са си натоварвали здравната система, инфекцията протича изключително леко при тях. Исландия е първенец в борбата с вируса правейки най-много тестове на глава от населението в света и от 4,504 констатирани заразени има само 11 жертви/предполага се, че всичките те са завърнали се от Австрия/. Властите не са притеснени от вируса и страната води нормален начин на живот със съвсем леки  препоръчителни мерки към населението, последвайки Гренландия, която бе първа и където също изплзват исландския билков чай.

ИСЛАНДСКИ ЧАЙ ИМА И В БЪЛГАРИЯ – ЕТО ОТ КЪДЕ МОЖЕТЕ ДА СИ ЗАКУПИТЕ /ЦЪКНЕТЕ ТУК/

„Благодарение на въглехидратите вирусите действат като вълк в овча кожа, но научихме, че коронавирусът не може да го прави, както другите“, обясни един от участвалите в изследването експерти, професор Макс Криспенсен. Учените от университета са открили, че механизмът на измама на имунитета при SARS-CoV-2 далеч не е идеален поради цепнатинки във въглехидратната мембрана. Тази особеност прави коронавирусът по-уязвим в сравнение с тези вируси, чийто въглехидратен слой няма пролуки по повърхността.

Така например в Исландия хората много леко изкарват вируса, защото имат много добра имунна система. Това се дължи на тяхните билкови чайове. Учените смятат, че те лъжат вируса, че човек няма как да го мултиплицира и така вирусът остава неактивен. Един вид голямо количество от чаят натупан в човешкия организъм действа като лекарство.

КУПЕТЕ ИСЛАНДСКИ ЧАЙ ОТ ТУК

Например защитата на причинителя на новата инфекция Ковид-19 е по-слаба от защитата на ХИВ. Намерените пролуки в обвивката на коронавируса позволяват да се въздейства върху протеиновата молекула, като се използват изкуствено създадени антитела, които не и позволяват тя да влиза във взаимодействие с клетките на тялото. Откритието, направено от учените, може да бъде важна стъпка в разработването на специфични средства за борба със SARS-CoV-2, които причиняват коронавирусна инфекция.

Продължете с четенето

За България

Проф. Кантарджиев огласи кои 2 продукта убиват К-19 и кога болните у нас ще намалеят ВИДЕО

Published

on

„От уважение към околните трябва максимално да стоим на закрити места с маски, защото така намаляваме риска за тяхното здраве. Маската държах и тук до последно не заради себе си, а за да пазя вас. Вие имате семейство и близки. Това е форма на уважение“, това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Тодор Кантарджиев, член на Националния оперативен щаб.

„Преди доста хора ползваха маски и август и септември нещата бяха добре. Нещата вече са изпуснати обаче“, призна той.  „Целият български народ си спомня, че късната пролет, ако не бяха абитуриентските балове и християнските събирания, щяхме да имаме съвсем безпроблемно лято“, каза експертът.  „Съвсем спокойно още юни предупреждавахме за това в момента. Съжаляваме, че се сбъдват лошите прогнози. Много хора казват, че докторите вкарват хора нарочно в болниците. Постоянно обаче чуваме вече, че болници не приемат хора, защото нямат място“, обясни той.  „Не виждам в общопрактикуващите лекари желание да въведат бързи тестове“, призна проф. Кантарджиев.

„Преди години, когато цели поколения учехме медицина, беше за да помагаме на хората. Когато следвахме, знаехме, че рискуваме нашето здраве и това на близките си, в името на това на обществото. Добре е колегите да си го припомнят това и, че медицината не е бизнес. Образованието също стана бизнес, както и спортът и това не са хубави неща“, каза той. „Колегите от Щаба не затваряме и отваряме нищо. Ние просто даваме медицински препоръки. На сайта на Националния център качих едно изследване на Тексаския университет. Изводите разкриват какво е рисковото поведение и къде може най-много да се зарази човек“, поде той. „Най-големият риск за зараза с К-19 са питейните заведения, а малко след тях по опасност е градският транспорт. Трябва човек да пази себе си и семейството си“, заяви проф. Кантарджиев. По думите му, ако има болен в семейството, мерките трябва да се повишат двойно. „Добре е да има повече дезинфектант у дома, ако има възможност проветряване и често миене на ръцете“, препоръча той. „40% е вероятността да се заразиш, ако има болен в твоето домакинство, според германско проучване. Ако обаче болният носи маска и се спазват нужните мерки, вероятността спада на 30%“, обясни професорът. Той бе запитан дали учениците трябва да минат на онлайн обучение отново: „Не трябва да си затваряме образованието и икономиката заради тази инфекция, трябва да сме внимателни с мерките. Те трябваше да са навременни и да се спазват. Лошо е да се правят и половинчати мерки. Ако в трамваите се беше следяло всички да са с маски, сега нямаше да е такова положението“. „Като ме видят в градския транспорт с маска, хората вече ме познават и ми викат „Абе, професоре, стига вече с тия маски“. Ама, като е стига, виждате, че са по 1500 случая дневно“, заяви Кантарджиев.

„Сега най-важното е да не се изпада в паника. На закрито мерките трябва да се спазват много стриктно, дезинфекция и разстоянието също“, каза той и добави: „Важно е правилното хранене и пиене на витамини. Редно е да се въоръжим с търпение. Цифрите няма да спаднат за два дни. Може поне след две седмици да видим по-малко случаи, ако се спазват мерки и не се прави напук“.  „Витамин Д и Витамин Е са антиоксиданти, но първият има и отношение към имунната система и към клетките, произвеждащи антитела. Хубаво е да се взима неголямо количество сега, когато има по-малко слънце“, обясни той.  Кантарджиев призна, че водата за уста, както и содата убиват вирусите. „Колкото повече увеличаваме хигиената на устата си, рискът от заразяване намалява. Добре е и да се смучат бонбончета с етерични масла“, каза той.

Продължете с четенето

За България

Ли-Мен Ян: COVID-19 не е обикновен коронавирус, защото е лабораторно създаден

Published

on

Издирваната от китайските власти вирусоложка Ли-Мен Ян даде първото си интервю за европейска телевизия, в което за пореден път подчерта, че COVID-19 не е толкова вирус, колкото биологично оръжие, разработено от Китай именно с целта да засегне целия свят.

По испанския канал „Телесинко“, посредством видеоконферентна връзка, Ян подчерта, че не я е страх и ще разкрие пред света цялата истина за COVID-19 преди да я убият или преди да изчезне безследно.

Повярвайте ми, този вирус не се е измъкнал по погрешка от лабораторията. Не, китайските власти не са толкова глупави, че да го допуснат. Той е умишлено пуснат в природата като изключително мощно и биологично оръжие, което може да убива в голям мащаб, тъй като се разпространява във въздуха и е устойчиво на околната среда, сподели тя и допълни, че това е една от причините вирусът да не е изчезнал през летните месеци, както много учени са очаквали да се случи.

Понастоящем Ли-Мен Ян се намира в САЩ, където бива укривана и пазена от ФБР.

Припомняме, че наскоро и директорът на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов определи COVID-19 като „тунингован вирус“ и че има лабораторен принос към него.

Продължете с четенето

За България

Доц. д-р Димитров обясни защо COVID-19 убива първо хората с тези заболявания

Published

on

За да може организмът да преодолее вирусната инфекция, дори с лекота, е необходимо да се лекуват адекватно и превантивно повишеното кръвно налягане, сърдечната недостатъчност и исхемичната болест.

Това мнение израз в интервю за “Труд” д-р Николай Димитров.

– Изследванията на вашите китайски колеги доказват, че повече от половината жертви на коронавируса са със сърдечни заболявания, много от които не са били лекувани достатъчно добре или въобще. Как можете да коментирате тези факти, доцент Димитров?
– Както вече потвърди Световната здравна организация, мерките на колегите в Китай бяха адекватни и дадоха резултат. Именно там професор Бин анализира, че 50% от смъртните случаи са при пациенти с нелекувана адекватно хипертонична болест. Връзката е логична и е резултат от влошената хемодинамика.

– Какво се случва при неадекватно лекувана хипертонична болест?
– Нелекуваната хипертония води до сърдечна недостатъчност като хипертрофия на миокарда (сърдечения мускул, б. р.), понижена способност на сърцето да изтласква нормален обем кръв и други. Но по-важното е, че когато пациентът е по-възрастен и е с влошена сърдечна функция на база високо кръвно, самото сърце декомпенсира. Насложената белодробна инфекция, било обикновен вирус или в настоящата ситуация – коронавирус, силно влошава белодробната вентилация и оксигенация на кръвта (насищането с кислород, б.р.). Това е критична за организма ситуация, защото сърцето е в капан от две страни – невъзможност да преодолее бариерата на повишено съпротивление от високото кръвно налягане и невъзможност за адекватна белодробна функция на база вирусна инфекция. Затова съветът ми е категоричен: сърдечносъдовите пациенти да търсят адекватна кардиологична помощ и корекция на терапията.

– Има ли доказателства защо този вирус атакува точно белите дробове и сърдечносъдовата система?
– Доказателствата са безспорни. Установени са in vivo рентгенови данни за двустранна бронхопневмония, за жалост и патоанатомично също се потвърждава, а и с хистологични препарати, за масивна белодробна инфекция. Сърдечносъдовата система не е засегната директно, разбира се, но работи с влошен белодробен статус и тук ключът е в превенцията на усложненията. Какво имам предвид: за да може организмът да преодолее вирусната инфекция, дори с лекота, е необходимо да се лекуват адекватно и превантивно повишеното кръвно налягане, сърдечната недостатъчност и исхемичната болест на сърцето.

– Кои точно заболявания са рискови и защо?
– Както вече споменах, това са основно хипертонична болест, сърдечна недостатъчност и исхемична болест на сърцето. Другите хронични заболявания като диабета също могат да имат цялостен негативен принос към отслабването на имунната система.

– Какви препоръки може да дадете на хората, страдащи от заболявания на сърдечносъдовата система?
– Преди броени дни Българският Кардиологичен Институт разпространи съобщение до българските пациенти и лекари. В условията на тежка вирусна ситуация и световна пандемия, неконтролираната хипертония причинява редица необратими усложнения.

Те могат да доведат до много сериозни животозастрашаващи състояния, особено при заразяване. Нека всички диагностицирани с хипертония сърдечносъдови пациенти да се обърнат към своите кардиолози или поне първоначално към семейните лекари и да актуализират своята терапия. Това включва определянето на адекватни концентрации/дози на антихипертензивни лекарства с рецепта, за да се постигне добър контрол на хипертонията.

Или накратко: спешен консулт с колегите кардиолози, корекция на терапията с нови медикаменти или увеличаване на дозите за достигане на контрол.
При усложнения, болниците ни в Плевен, Велико Търново, Шумен, Варна, Ямбол и Бургас са готови да приемат в режим на спешност 24/7 всички насочени от специалистите кардиолози или спешните центрове пациенти, показани за активно лечение.

Лекарите и медицинските сестри в болниците на БКИ са много подготвени и квалифицирани в сърдечносъдовото животоспасяване, специално са инструктирани, спокойни и организирани, за да приемат множеството спешни пациенти със сърдечносъдови заболявания и да провеждат високотехнологично и ефективно лечение с необходимото ниво на сигурност и грижа за здравето на гражданите.

– Все повече пада границата на заплашените от инфаркти в България. Каква е причината за това?
– Причините са комплексни, а именно стрес, диабет, тютюнопушене, високо кръвно, наднормено тегло и наследственост.

– Има ли политика на здравеопазването по отношение на сърдечносъдовите заболявания? Говоря за превенция, профилактика, следоперативна рехабилитация?
– За политиката е по-адекватно да попитате политиците, а именно министъра на здравеопазването. В болниците на БКИ се диагностицират и лекуват една четвърт от пациентите в страната. И само за единадесет години, заедно с всички колеги, успяхме да намалим смъртността на територията на България, да подобрим качеството и удължим живота на пациентите с цели две години – по статистика на Световната банка.

Моето убедено мнение е, че трябва да се инвестират много повече средства в системата, защото нашите пациенти получават високотехнологично медицинско лечение, на европейско и световно ниво, от много квалифицирани лекари, по български цени! Скромното, неадекватно заплащане създава непреодолими дисбаланси в системата, която така остава без млади лекари и мотивирани професионалисти – поражда се огромно напрежение. Именно в тази криза специално бих окуражил министъра да осигури много повече пари за здравната система и да повиши цените на всички, особено животоспасяващите клинични пътеки по здравна каса.

Мога да Ви дам актуални добри примери за финансиране – Европейската комисия обяви, че отпуска 37 милиарда евро във фонд за справяне с кризата, президентът Тръмп одобри отпускането на 8.3 милиарда долара за борба с коронавируса – само за тестване – отделно Конгресът гласува мултимилиарден закон, а МВФ (Кристалина Георгиева го обяви) – учредяването на фонд от 50 милиарда долара, от който всяка държава членка може да се възползва експресно.

– Практиката показва, че българите ходят на лекар в последния момент и разчитат на чудеса. Кой е отговорен за културата на здравословния живот и защо?
– Искрено вярвам, че българските лекари са отлични специалисти, но отговорността за здравето е лична отговорност на всеки един от нас. Важно е човек да се информира и обръща внимание на здравето си, защото това е проява на грижа както за себе си, така и за близките си и обществото, а когато човек е предупреден и информиран, той е подготвен. Не отлагайте посещенията при лекар за последния момент. Всички знаят, че колкото по-рано едно заболяване е диагностицирано и лекувано добре, то качеството и продължителността на живота са по-добри. А процесът винаги е двустранен. В здравната система няма врагове, няма сини и червени, всички сме заедно, за да победим болестта: и пациенти, и лекари, и сестри, и санитари, и фармацевти, и политици.

– Каква друга профилактика можете да препоръчате на хората със сърдечни проблеми?
– Имаме достатъчно центрове за доболнична помощ, които обхващат пациентите в градовете София, Плевен, Варна, Бургас, Велико Търново, Ямбол и Стара Загора. Те са организирани така, че да подобрят достъпа на населението до качествена медицинска помощ, бързо и точно да диагностицират проблема, да приложат навременно лечение или да насочат към болничен специалист.

– Вие работите активно и в чужбина. Какви са основните разлики в подхода към здравната политика тук и на запад. Къде грешим?
– Основната разлика е, че българските пациенти получават европейско и световно качество на лечение по български цени – между 6 и 10 пъти по-ниски. Да, цените на българските пътеки са между и 6 и 10 пъти по-ниски от цените за абсолютно същото лечение, предоставено в Германия, Швейцария, САЩ и други западни страни.

Ние, специално, предоставяме на нашите пациенти високотехнологична медицина, каквато получават пациентите в централна и западна Европа, разбира се състраданието и сърдечното отношение на нашите лекари, медицински сестри, лаборанти, фармацевти, администратори, шофьори и охрана е високо и всекидневно оценено от удовлетворените пациенти. Фактът, че в БКИ се лекуват 25% от населението на България е доказателство за добрата ни работа. Ние продължаваме да търсим начини за подобряване на дейността си, на базата на обратната връзка от пациентите. Особено ценни са анонимните анкети, провеждани ежедневно, ежеседмично и ежемесечно, които показват и измерват удовлетворението на всички наши пациенти.

– Вие работите предимно в Бургас. Възможно ли е по-качествено лечение в провинцията, отколкото в София например?
– Новата болница в Бургас може да се сравни с най-големите европейски центрове като университетската болница в Цюрих, болница Шарите в Берлин, AKХ във Виена и това, съчетано с мултифункционални аудитории за онлайн обмяна на опит между БКИ и наши колеги-експерти от цяла Европа, електронните системи за бърз достъп до информация и досиета на всеки пациент ще ни даде още повече възможности.

Дългосрочно доброто партньорство със световно признатата „Кливланд клиник“ в САЩ и техните представителни структури извън Америка допринася за постоянното ни научно развитие и надграждане на медицинския ни опит и знания. Ние вярваме, че по този начин постигаме световно ниво на предоставяните медицински услуги не само в областта на кардиологията и кардиохирургията, но и в съдовата хирургия, неврологията и неврохирургията, както и за в бъдеще в персонализираната медицина.

– Как подбирате лекарите във вашата клиника, на какви принципи държите?
– Подборът на лекарите се преценява от комисия, в която има както хабилитирани лица от БКИ и чужбина, водещи специалисти в съответната област, така и лекари от други специалности. Главната цел е да дадем път на младите, можещите и знаещите лекари, които да останат в България, а не да чергарстват по Европа.

БКИ има специална грижа да изпрати на специализация във водещ световен център всеки свой лекар, който иска да специализира и докаже квалификация. Стремежът за прилагане на иновации, усъвършенстването и съчетанието на работата в болницата и научна дейност е допълнително условие, което ние изискваме и адмирираме. Затова привличаме известни, световноизвестни специалисти, които ръководят, наблюдават и контролират работата и цялостния научен, лечебен и изследователски напредък в болниците и центровете на БКИ.

Обръщаме особено внимание на продължаващото обучение и непрестанното повишаване на квалификацията, като на шест месеца правим преоценка на научната дейност – публикации, монографии, програми в университета, лекции, конгреси и изчисляваме личния импакт фактор. Подобна програма прилагаме и за оценка на медицинските сестри. Затова болниците и центровете на БКИ са привлекателно място за усъвършенстване и национален притегателен център за всички, които търсят модерно развитие. Имаме отлична социална политика и заслужено заплащане по количеството и качеството на квалифицирания труд.

Източник: https://infoburgas.com/

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За Българияедин час ago

Отиваме към пълно затваряне! Първи град върна часовете за пазаруване на възрастните. Затварят ресторантите в

Снимка: Pexels Изключително сериозни мерки въведе Враца във връзка с борбата за разпространение на коронавирус. Сред тях са връщането на...

За България6 часа ago

От днес нови обезщетения за безработица. Ако днес ви уволнят ще получавате сумата от

От днес влиза в сила новият минимален дневен размер на обезщетението за безработица.То се повишава от 9 на 12 лв.,...

За България6 часа ago

Български кмет загуби битката с COVID-19 само за седмица

Кметът на крумовградското село Поточарка Гьоксел Шериф почина след COVID-19. Той си отиде на 51 години. „Разбрахме, че Гьоксел Шериф ни...

За България9 часа ago

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която въвежда още по-строги мерки срещу COVID-19

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19. Всичко по...

За България9 часа ago

КПП-тата се върнаха! Ето къде вече има строг контрол СНИМКИ

Строгите мерки се върнаха на пазарите в страната. Такава е ситуацията на Женския пазар в София, където има КПП-та. На...

За България10 часа ago

Красен Станчев: Минималната заплата и пенсиите трябва да се намалят

Безработицата у нас в следствие на коронавируса достигна 10%. На този фон държавата твърдо е решила да влизаме в Еврозоната. ...

За България11 часа ago

DailyMail: Аспиринът удря Ковид 19. Вече има данни. Откриха, че пази от

Снимка Pexels Сред многото опити за направата на ваксини, едно обикновено лекарство превзе пазара като решаващо проблеми след Ковид, и...

За България21 часа ago

Лошо: Пореден нов рекорд от 2569 заразени от COVID-19 и много починали у нас

Нови рекордни 2569 случая на коронавирус са установени в България. Това означава, че броят на заразените от COVID-19 в страната...

За България21 часа ago

Жена наби Мангъров в центъра на София

Скандалният инфекционист Атанас Мангъров е изял преди броени часове публичен шамар от гневна дама на средна възраст в самия център...

За България21 часа ago

Погребаха малката Диана без ковчег

Без ковчег, по мюсюлмански обичай, беше погребана убитата в събота пред входната врата на дома си 13-годишната Диана Чонкова от...

За България21 часа ago

Такъв ужас с болен от К-19 не се бе случвал досега в България

48-годишен мъж от село Микрево, община Струмяни, с тежка коронавирусна инфекция не е бил приет в болницата в Сандански поради...

За България24 часа ago

Решено е-Учениците от горните класове минават на онлайн обучение –

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. От 29...

За Българияедин ден ago

Ангелов с извънредна К-19 ЗАПОВЕД, затварят всички…

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса.  От 29...

За Българияедин ден ago

Ето какво ще се случи с пенсионерите без необходимия стаж

Eĸcпepт paзĸpи ĸaĸъв щe e paзмepът нa пeнcиятa нa пeнcиoнepи бeз нeoбxoдимия cтaж и aĸтивнocт в пeнcиoннaтa cиcтeмa Eтo ĸaĸвo...

За Българияедин ден ago

К-19 усложни състоянието на Георги – в изкуствена кома е!

Георги вече е в болница Медикал парк в Истанбул. Още първия ден беше направена биопсията на костен мозък. За съжаление...

За Българияедин ден ago

Голяма промяна: Карантината няма да е задължителна за всички контактни. Изключение за

Булфото Правилото за карантина при контакт със заразен няма да важи за всички длъжности в България, защото така има риск...

За Българияедин ден ago

Братът на Янек извънредно проговори за трупа край Желява

„Намереният труп в село Желява не е на брат ми Янек“, това каза Марио Миланов, след като останките на неустановен...

За Българияедин ден ago

Истината лъсна! Инфекциозна болница каза влизал ли е Мангъров поне веднъж в COVID-сектора

Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозна болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение...

За Българияедин ден ago

Мартин Карбовски: Много е важно Борисов да оздравее

Снимка Булфото, архив Проблемът със смъртта и доверието коментира журналистът Мартин Карбовски в lentata.com. „Много е важно Борисов да оздравее. Защото...

За Българияедин ден ago

Ужасяващи нови черни рекорди по смърт и брой заразени от К-19 у нас

Нови рекордни 2243 случая на коронавирус са установени в България. Това означава, че броят на заразените от COVID-19 в страната...

Реклама

Интересни