Свържете се с нас

За България

Учителката Веселина Гинева бута повече от 2 километра контейнер с убития си мъж Димитър

Published

on

От любяща съпруга Веселина Гинева се превръща в най-големия кошмар за 68-годишния Димитър Миразчиев.

Съдят я за държане в плен, убийство и източване на НОИ.

50 свидетели и вещи лица се очаква да бъдат призовани на 26 и 27 март в Бургас, когато започва същинското дело срещу детската учителка Веселина Гинева. 64-годишната педагожка ще отговаря за ужасяващи престъпления, довели до смъртта на бившия ѝ съпруг Димитър Миразчиев, дългогодишен инженер-химик в “Нефтохим”, пише 24 часа.

Прокуратурата е повдигнала срещу Гинева 3 обвинения.

Едното е, че е държала Димитър 15 месеца в плен, заключен в стая със заковани прозорци. Второто е за предумишлено убийство чрез системно недохранване и лишаване от медицински грижи, макар Димитър да е страдал от алкохолизъм, диабет, прекарал и инсулт. Третото обвинение е за действия, с които Веселина е ощетила НОИ с 21 000 лева. Тя продължавала да взема пенсията на Димитър близо 2 години след смъртта му. Казвала, че е жив и е настанен в старчески дом.

Мнозина все още се чудят как от любяща преди години съпруга и прилежна детска учителка с 29 години стаж Веселина се превръща в домашен насилник и става най-големият кошмар за 68-годишния Димитър, с когото имат дъщеря.

Историята, завършила фатално през август 2014 г., можеше да остане неразкрита и до днес, ако не бяха купчина човешки кости и една анонимка.

На 26 февруари 2015 г. работници по чистотата се натъкват на зловещата находка. Близо до Колежа по туризъм в Приморски парк намират разложен труп. Човешките останки са в храстите на 10-ина метра от релсите.

Патоанатоми не откриват видими следи от насилие, а от бедрената кост успяват да извлекат ДНК профил. Направен е сравнителен анализ с профили на изчезнали лица, обявени за издирване, но съвпадение няма.

В същото време Веселина разбира от медиите за открити човешки останки до Колежа по туризъм. Тя е силно притеснена, защото знае чии могат да се окажат. Това я кара да се затвори още повече в себе си, но вече е допуснала фатална грешка. Споделила на своя близка приятелка, че Димитър е покойник, разказала как се отървала от тялото и се похвалила, че още взема пенсията му от 910 лв. всеки месец.

За зла участ на Веселина разговорът бил дочут от съседка. Историята обаче стига в полицията доста по-късно, когато на 7 юни 2016 г. в V РПУ пристига възрастна жена и носи анонимна бележка. Твърди, че я намерила върху пощенските кутии в бл. 2 в кв. “Лазур”, където Веселина живее и където бившият ѝ съпруг Димитър бавно гаснел, заключен в стая със заковани прозорци.

В писмото се разкриват подробности, между които как след смъртта на Димитър Веселина сложила тялото в контейнер и го оставила в Морската градина.

Пред “24 часа” работещи по случая разкриват, че в анонимката имало факти, които съвпадали с находката от жп прелеза, макар че контейнер така и не е открит.

По-късно самата Веселина ще разкаже, че в нощта на 2 август 2014 г. обикаля из Морската градина, бутайки висок контейнер на колела.

В зелената пластмасова кофа е натикала вдървеното тяло на мъртвия си съпруг. Той издъхва няколко часа по-рано в апартамента на Веселина.

Когато пада мракът, вече е решила как да се отърве от трупа и тя излиза от жилището, за да търси подходящ контейнер за тялото. Качва го с асансьора до VIII етаж, а после по същия начин слиза със зловещия товар.

За неин късмет не среща никого и тръгва по улицата, бутайки контейнера. 59-годишната тогава жена влиза в Морската градина и стига чак до моста. Първоначалната ѝ идея била да изхвърли тялото в морето, но стигайки до моста, преценила, че едва ли ще успее да измъкне вдървеното тяло и да го метне през високите перила.

Затова се връща обратно, бутайки контейнера с трупа повече от 2 км. Със странна упоритост и спокойствие учителката стига до другия край на парка. Оставя пластмасовата кофа до прелеза край Колежа по туризъм и се прибира вкъщи.

Потресаващо е, че по-късно по време на разпитите в полицията Веселина определя това зловещо пътешествие като “последната разходка на Димитър”, казват бургаски криминалисти.

След получаването на анонимното писмо и стряскащите съвпадения около откритите човешки останки Веселина е поставена под полицейско наблюдение. Криминалисти и служители от отдел “Издирване” изучават ежедневните маршрути на детската учителка, поведението и навиците ѝ.

Успоредно с това разпитват съседи, бивши нейни колежки и колеги на мъртвия Димитър от нефтозавода. Изплува и стар сигнал от март 2014 г., когато съседи на Веселина и Димитър чуват писъци от жилището и викове за помощ. Тогава адресът е посетен от полицаи, пред които учителката разиграва екшън. Тя се заключва заедно с Димитър в банята и отказва да отвори. Едва след дълги преговори пуска униформените, а те остават шокирани от вида на възрастния мъж – силно измършавял, с голяма открита рана на гърба.

В една от стаите полицаите намират две бележки с почерка на Димитър “Помощ, гладен съм” и “Спасете ме”.

Болният пенсионер веднага е отведен в болница, но скоро излиза оттам, подписвайки декларация. Прибира се в собственото си жилище в кв. “Славейков”, но бившата съпруга го убеждава, че ще се грижи за него в апартамента в кв. “Лазур”, и той се връща при нея.

“Димитър беше възпитан и трудолюбив, но се разболя и накрая нямаше при кого да отиде. Брат му почина и той остана сам. Най-вероятно се е върнал от безизходица при Веселина”, казва дългогодишният колега на жертвата Иван Георгиев.

Познати на бившите съпрузи разказват, че когато дъщеря им пораснала, станала стюардеса и не се задържала много в България. Веселина успяла да заблуди и нея, че баща ѝ е в старчески дом извън Бургас.

Данни от разследването сочат, че подсъдимата държала под ключ Димитър, само на къшей хляб и вода, без никакви лекарства. На два пъти болният пленник упял да пусне бележи за помощ през прозореца, но Веселина го надушила и заковала дограмата.

“Да, той почина на 1 август 2014 г. около обяд”, избухва в плач Веселина след дълги разпити в полицията. Задържана е 22 дни след смъртта му, но първоначално твърди, че Димитър е жив и вероятно е някъде с любовници.

След признанието за смъртта му тя разказва подробно за трудния си живот с инж. Миразчиев.

Става ясно, че двамата са разведени от години, а раздялата дошла по настояване на Димитър. Той имал слабост към чашката и почти всяка вечер пиел с приятели, докато Веселина се грижела за детето. Въпреки трудностите обаче тя не искала развод. И до днес не се признава за виновна.

“Никога не ми е минавала такава мисъл – нито подсъзнателно, нито умишлено, да му причиня вреда. Аз го взех, за да го възстановя, да оздравее”, разказва Гинева пред съда на 26 август 2016 г. Тя прекарва над 2 г. в ареста и в сливенския затвор. Излиза под гаранция от 3000 лв. преди няколко месеца.

Според наблюдаващия прокурор Ангел Георгиев по делото има достатъчно доказателства, уличаващи Гинева в повдигнатите ѝ обвинения. За последното доказателствата са най-солидни – банковите извлечения категорично показват, че Веселина методично е теглела пари от сметката на мъжа си, постъпвали от НОИ.

По време на разпоредителното заседание на 26 февруари защитата на Гинева поиска да бъдат предоставени писмени доказателства от банковия клон в Бургас, от който са извършвани плащания към подсъдимат

Продължете с четенето

За България

Само 1 от 5 човека на планетата може да открие грешката на тази картина! Ще успеете ли? –

Published

on

Пъзелите и главоблъсканиците в социалните мрежи винаги предизвикват голям интерес сред потребителите. Те са обичани не само от децата, но и от възрастните. Това е чудесен начин да тренирате вниманието , логиката си и като цяло добрия “заряд” за мозъка.

Ето още един свеж пъзел от мрежата, върху който ви предлагаме да помислите. Изглежда доста просто, но само 1 от 5 души, а именно 20% от всички хора на Земята, могат да посочат верния отговор.

Така че, нека започнем. Погледнете внимателно тази картина.

картина пейзаж

Какво мислите, че тук не е наред? Това е типичен пейзаж на провинцията. Къща на фона на хълмове и зелена поляна, ограда и дървета. Но има една подробност, която показва, че това не е обикновена рисунка. Познайте какво е?

Ако не можете, тогава ето решението:

На снимката художникът е изобразил полъх на вятър, но по някаква причина димът от комина е насочен вдясно, а клоните на дърветата се навеждат вляво. Изглежда, че вятърът духа в две противоположни посоки едновременно. Но това е просто невъзможно!

картина главоблъсканица

Продължете с четенето

За България

Разследване от архивите: Това ли са жертвите, поръчани за убиване от Васил Божков?

Published

on

По-рано днес Специализираната прокуратура повдигна нови обвинения срещу Васил Божков за извършването на седем криминални престъпления. Както БЛИЦ писа бизнесменът, който в момента се укрива в Дубай, е обвинен за подбудителство към убийството на „лицата Й. Д., М. В., А. П. и Б. С.“. Първите инициали от съобщението на прокуратурата съвпадат с имената на Йордан Динов и Манол Велев, за които Цветомир Найденов твърдеше, че са поръчани заради конфликт с Васил Божков.

Манол Велев вече 13 години е в кома след неуспешен опит за покушение, а Йордан Динов бе разстрелян с 6 куршума в центъра на София преди 8 години. Два кървави разстрела в София изправят Васил Божков до стената! СНИМКИ Цветомир Найденов уточни, че всичко, което знае и има като доказателства вече го е дал на прокуратурата. Именно по показанията на бизнесмена и на брат му Боян Найденов, Васил Божков бе уличен в общо 11 престъпления.

Собственикът на „Нове холдинг“ успя да избяга в ОАЕ, където обаче бе арестуван, а след това освободен, и в момента е задействана процедура по екстрадирането му в България, за да се изправи пред съда. Бивш партньор на Васил Божков го обвини в тежки грехове Бившият собственик на „Националната лотария“ е обвинен и за „оказване на принуда с цел насилствено разпореждане с недвижим имот и за опит за изнасилване на лице от женски пол чрез използване на сила, като деянието не е довършено по независещи от дееца причини“.  Заедно с него са привлечени като обвиняеми още трима души, чиято самоличност не се разкрива от прокуратурата. Те ще бъдат съдени за организиране на престъпна група от 2012 г. с цел да извършва „съгласувано убийства, изнудвания и други тежки престъпления“.

Припомняме, че през март 2020 г. прокуратурата разпространи няколко аудиозаписа от разговори между Васил Божков и доскорошните му партньори в „Еврофутбол“ Стефан, Боян и Цветомир Найденови, в които се споменава за смъртта срещу няколко души – включително благоевградския бизнесмен Йордан Динов, бившия хотелиер и собственик на казина Манол Велев и покойния адвокат Антони Наумов.  В един от разговорите братята Найденови намекват, че Божков ги е заплашил с убийство, защото е споменал пред тях имената на покойниците в контекста на това, че са се държали като „предатели“.  Прокуратурата разследва: Божков ли поръча разстрела на хазартния бос Йордан Динов?

Това е второто досъдебно производство срещу укриващия се в ОАЕ Божков. По първото са му повдигнати 11 обвинения, сред които за търговия с влияние, държане и отчуждаване на културно-исторически ценности, които не са регистрирани по надлежния ред, ръководене на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, за подбудителство към престъпления по служба. По това разследване са обвиняеми още собственикът на ПФК „Левски“ Георги Попов, съпругата на Божков – Елена Динева, бившата му секретарка Йоана Чолакова, бившият шеф на Комисията по хазарта Огнемир Митев.

Продължете с четенето

За България

Невиждано от 30 години 15-метрово чудо изплува на северния бряг на яз. „Тича“

Published

on

Уникална туристическа атракция от 80-те години на миналия век се показа над водите на язовир „Тича”, след като нивото му спадна наполовина. На северния  бряг се появи в пълен размер потъналият кораб на Преслав.

15-метровият плавателен съд с двутонен двигател беше намерен от доброволци при почистване на бреговата ивица. Корабът на име „Тангра” е докаран в язовира преди 40 години.

Пропътувал е разстоянието от Дунав до „Тича“ на танков влекач. Забавлявал е туристи едно лято и по принуда е бил запечатан. „Тангра” потъва след силна буря и 30 години лежи под вода, уточнява БНР.

Продължете с четенето

За България

41-годишна жена е с опасност за живота след побой от мъжа си

Published

on

41-годишна жена е с опасност за живота след семеен скандал и последвал побой, съобщават от ОДМВР – Плевен.

46-годишен мъж е задържан в РУ Долни Дъбник за причиняване на телесна повреда.

В частен дом в село Рибен на 24 май 2020 година е възникнал скандал, който е прераснал в побой. Информация в полицията е постъпила на следващия ден. Пострадалата е транспортирана в болнично заведение в Плевен с опасност за живота.

Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен и е образувано досъдебно производство.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България29 минути ago

Само 1 от 5 човека на планетата може да открие грешката на тази картина! Ще успеете ли? –

Пъзелите и главоблъсканиците в социалните мрежи винаги предизвикват голям интерес сред потребителите. Те са обичани не само от децата, но...

За България30 минути ago

Разследване от архивите: Това ли са жертвите, поръчани за убиване от Васил Божков?

По-рано днес Специализираната прокуратура повдигна нови обвинения срещу Васил Божков за извършването на седем криминални престъпления. Както БЛИЦ писа бизнесменът,...

За България32 минути ago

Невиждано от 30 години 15-метрово чудо изплува на северния бряг на яз. „Тича“

Уникална туристическа атракция от 80-те години на миналия век се показа над водите на язовир „Тича”, след като нивото му...

За България4 часа ago

41-годишна жена е с опасност за живота след побой от мъжа си

41-годишна жена е с опасност за живота след семеен скандал и последвал побой, съобщават от ОДМВР – Плевен. 46-годишен мъж...

За България4 часа ago

Самотна майка с две деца се опитва да вземе помощ от държавата, но не отговаряла на условията

Самотна майка с две деца се опитва да вземе 375 лева помощи от държавата, защото гледа децата си вкъщи по...

За България5 часа ago

Става страшно за Кобрата! Андреа му нанесе неочакван удар след кървавата СНИМКА

Фолкпевицата Андреа е подала жалба за побой срещу бившия си Кубрат Пулев. Теодора Андреева, както е истинското й име, е...

За България6 часа ago

Възрастна излезе с всичките си пари заради страх от обир, но я ограбиха на пазар

Самотна възрастна жена останала без спестяванията си след джебчийска кражба в Първомай. 76-годишната жена отишла да пазарува на зеленчуковия пазар...

За България6 часа ago

Пловдивчанин намери пари в щайги! Търси се собственикът им!

Четирицифрена сума е намерена в близост до контейнер на улица „Белица“ на 17 май. Парите са предадени в полицейския участък...

За България6 часа ago

Закопчаха мъжа, изнасилил и ограбил 75-годишна жена!

Мъж на 36 години е арестуван за тежкото престъпление в русенското село Ценово, при което бе изнасилена и ограбена 75-годишна...

За България6 часа ago

Кокаинът, открит в „Студентски град“, се оказа много повече от 250 кг!

Кокаинът, открит в апартамент в столичния квартал „Студентски град“, се оказа 320 кг. Първоначалната информация беше за 250 кг. По...

За България6 часа ago

Починалата жена от COVID-19 в Пловдив е била интубирана 11 дни

Починалата в Пловдив 70-годишна жена, съобщена от Националния оперативен щаб, е била на лечение в УМБАЛ „Пълмед“. Тя е от...

За България6 часа ago

Страшен инцидент в Пловдив, гъмжи от полиция

Ужасяващ инцидент стана в Пловдив преди минути. Под влак се е хвърлил мъж с още неустановена самоличност.Тялото буквално е разполовено...

За България6 часа ago

93% от хората не откриват коня на снимката

Открийте коня на снимката. Имате точно 10 секудни! 93% от хората не успяват да го открият за това време. А...

За България6 часа ago

Кървав екшън разтърси България! Кадрите са потресаващи ВИДЕО 18+

Появиха се кадри от зверския бой между фенове на Локомотив (Пловдив) и Ботев (Пловдив), който се е провел само броени...

За България8 часа ago

От 15 юни падат още куп забрани, наложени заради коронавируса

„Имам надежда и очакване, координирано, съобразено със спецификата на всяка една от държавите, от 15 юни да се възстанови нормалното...

За България12 часа ago

От последните минути: Един ЦСКА от есента!

Сагата с двата ЦСКА и с въпроса за обединението ще приключи през есента, научи БЛИЦ. Както е известно, след като...

За България14 часа ago

Бивш главсек на МВР шокира с думи за убийството на Марангозова и бегълците Божков и братя Галеви

Трудно ми е да вляза в кожата на един подполковник от НСО. Не мога да обясня как се приема такава...

За България14 часа ago

Извънредно! Земетресение разлюля Южна България

Земетресение с магнитуд 3.4 е регистрирано в района на Мадан тази нощ. Това съобщиха от Националния институт по геофизика, геодезия...

За България14 часа ago

Извънредно: Още 320 кг от най-скъпия наркотик открити в апартамент в Студентски град

Нови 320 кг кокаин са намерени в апартамент в столичния квартал „Студентски град“. Късно снощи екипи на СДВР и ГДБОП...

За България15 часа ago

Епидемията от К-19 се завръща у нас, отново скок на заразените и нови жертви

От Националния оперативен щаб изнесоха актуални данни за ситуацията с коронавируса в страна по време на редовния сутрешен брифинг.  Установени...

Реклама

Интересни