Свържете се с нас

За България

Учителка съблазни 9-класник и обяви: Искам да му родя деца

Published

on

Учителка от руския град Канск, която е заподозряна в съблазняване на 15-годишен ученик, признава за чувствата си към 9-класника, в когото вижда свой бъдещ съпруг. 30-годишната жена споделя плановете си с местните телевизионни репортери.

„Реших, че го харесвам и така му писах във ВКонтакте две съобщения, в които му казах, че наистина го харесвам и искал да го срещна, за да го опозная по-добре и да говорим“, каза Светлана Филипова, като подчерта, че тя не е имала интимна близост с ученика.

Момчето не реагирало и направил снимки на екрана, за да покаже чата на неговите приятели. Снимките след това били публикувани в социалната мрежа.

След това учителката написала писмо за оставка по нейно собствено желание. Започнали проверки и разследване.

„Когато той е на 18 години, бих искала да се омъжа за него, да имаме деца и т.н. Но сега всичко е с главата надолу, сякаш съм някаква ненормалница или луда, която не е наред с главата. Аз не съм перверзница, не съм педофилка, аз съм учителка, която доскоро работеше в училище“, отбелязва Филипова, която има малки деца от предишен брак.

Бившият съпруг на заподозряната твърди, че не за първи път интересът към непълнолетни кара Светлана да сменя работата си, но за първи път уволнението й е по неино решение. Сега следователите се опитват да установят самоличността на други ученици, на които учителката по английски език е обърнала внимание.

 

Учителка, съблазни 9-класник и обяви: Искам да му родя деца (ВИДЕО)

Източник: www.blitz.bg

Продължете с четенето

За България

Рекорден добив от трюфели, берачите в България печелят по 18 хиляди лева!

Published

on

Лошото време през изминалите седмици наводни България и доведе до фантастичната реколта трюфели.

„Те са вид гъби и е естествено, че се влияят от дъждовете в положителна насока“, споделя дългогодишната гъбарка Теодора Чокова, предаде „168 часа“.

„Колкото повече дъжд, влага и след това слънце има, толкова по-голям е добивът. Сегашните дъждове влияят най-вече и за формирането на мицела на белия трюфел, който се бере през зимата.“

За изобилието от трюфели стана ясно преди десетина дни, когато две жени бяха жестоко пребити от банда мъжкари, пазещи гъбено огнище край Генерал Тошево.

Отдавна е ясно, че има трюфел мафия, която пази яростно районите си и дори стига до бой над хора и кучета търсачи. Причината е, че бизнесът е доста доходоносен, а в Северна България трюфелджиите са прекалено много.

„Търсачите са доста и са изключително некоректни – споделя Чокова. – Има хора, които без кучета прекопават горния слой на почвата навсякъде, без след това да заравят. След тях обаче нищо не вирее, защото те буквално унищожават находищата на гъбите. На места избухват войни като във всеки занаят.“

По думите й в момента в България има около 20 хил. регистрирани търсачи на трюфели, които работят с лицензирани и с нелицензирани пунктове за изкупуване.

„Сега е сезонът на черния трюфел – разказва гъбарката. – Той е най-масовият, но цените през лятото са ниски.

В момента 1 кг е около 100 лв., но зимата белият и най-скъп стига до 7000-8000 лв. на кг

Говорим за цени на пункт, както се изкупуват от нас. Ние със съпруга ми изкарваме средно по 1000-1500 лв. на месец, или около 18 хил. лв. на година. Но трябва да се има предвид, че има месеци, когато в гората няма нищо, а през други се наваксва.“

И ако в България цената в момента е 100 лв. за килограм, ресторантьорите в Западна Европа купуват ценната гъба по около 4 хил. евро кг. Българските мастършефове не остават по-назад.

„Трюфелът е кралят на гъбата. Той най-вече се консумира в паста- споделя шеф Иван Манчев. – Този натрапчив вкус, който те имат, отива много с телешко и с пилешко. Слагам го и върху картофено пюре, както и в ризото, защото доста добре върви. Това е тежка гъба и трябва много да се внимава как се обработва.“

По думите му за трюфелите се използват специални ножове, защото се режат много тънко.

„Например за приготвянето на паста се слага около половин грам заради силния мирис и вкус на тази гъба – разказва специалистът. – По-популярният е черният трюфел, защото белият е много скъп, но пък той е още по-хубав и ароматен.“

Според него българинът е започнал да свиква с този деликатес и колкото повече хора пътуват и го консумират в чужбина, толкова по-добре за ресторантите в България.

Продължете с четенето

За България

Участник във “Фермата” спечелил 1 милион евро

Published

on

Организаторката на конкурси Мариана Маринова е спечелила 1 милион евро като шефка на силиконките.

За това се похвалила самата тя пред приятели, като не скрила, че особено мероприятията в чужбина били много доходоносни, пише „Галерия“. Това прави участничката във „Фермата“ една от най-богатите българки у нас.

Участник във "Фермата" спечелил 1 милион евро

Неслучайно продуцентите на шоуто я преразпределиха към отбора на чорбаджиите, които се отличават с висок стандарт на живот.

Продължете с четенето

За България

Изплуваха детайли за убийството на красивата студентка Ана, полицията издирва приятеля й Константин

Published

on

Изплувaхa дeтaйли зa убийcтвoтo нa крacивaтa руcкa cтудeнткa oт Руcкия унивeрcитeт нa дружбaтa нa нaрoдитe, кoятo бeшe нaмeрeнa мъртвa в cтoлицaтa Мocквa.

20-гoдишнaтa Aнa Eгoрoвa e билa убитa двa дни прeди рoждeния cи дeн. Нeйнoтo тялo бeшe нaмeрeнo cъc зaвързaни крaкa и увитo в oдeялo нa бaлкoнa нa квaртирaтa ѝ. Пoлициятa издирвa нeйния приятeл, 23-гoдишният Кoнcтaнтин. Ocнoвнaтa вeрcия e, чe мeжду двaмaтa e избухнaл cкaндaл.

Двaмaтa ca имaли връзкa. Cъceд нa двoйкaтa рaзкaзa, чe в нoщтa нa убийcтвoтo в aпaртaмeнтa нa Eгoрoвa ca ce чувaли викoвe, пcувни и жeнcки плaч. Двaмaтa млaдeжи ca ce кaрaли в прoдължeниe нa някoлкo чaca. Крacивaтa cтудeнткa e cпрялa дa cи вдигa тeлeфoнa и нeйният дядo ce притecнил, cлeд кoeтo oтишъл в aпaртaмeнтa.

Тoй oткрил трупa нa внучкaтa cи нa бaлкoнa, a прeз тoвa врeмe Кoнcтaнтин уcпял дa избягa. „Кoмcoмoлcкa прaвдa“ цитирa изтoчник oт cлужбитe, cпoрeд кoгoтo 23-гoдишният e ocнoвeн зaпoдoзрян зa брутaлнoтo убийcтвo. Възмoжнo e убийcтвoтo дa e извършeнo чрeз oтрaвянe, нo тoвa oщe нe e пoтвърдeнo.

Тoвa дaлeч нe e бил първият cкaндaл мeжду двaмaтa млaдeжи. Прeз минaлaтa гoдинa Кoнcтaнтин oткрaднaл тeлeфoнa нa приятeлкaтa cи Aнa (зa 11 хиляди рубли), cлeд кoeтo бил ocъдeн. Прecтъпникът oбaчe бил ocвoбoдeн прeдcрoчнo и пoиcкaл oтнoвo дa ce cъбeрe c любимaтa cи. Тя ce cъглacилa и зaживeли зaeднo. Близки нa убитaтa cтудeнткa я oпиcвaт кaтo изключитeлнo дружeлюбeн чoвeк.

Продължете с четенето

За България

Любимата магистрала на премиера ще погълне още 1.38 млрд. лв.

Published

on

Любимата автомагистрала на премиера Бойко Борисов „Хемус“ ще погълне нови 1.38 млрд. лв., които правителството отпусна на днешното си заседание, за участък от 90 км. Става дума за отсечката от разклона за Велико Търново до пътен взел „Белокопитово“, пише offnews.bg.

Солидната сума ще е предназначена за изготвянето на технически проекти и изпълнение на строително-монтажните работи в отсечката в периода до 2022 г. От тях 483 млн. лв. се отпускат по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2019 г. за предстоящи плащания.

Миналата година правителството отпусна други 1.35 млрд. лв. за строителството на 134 км от пътен възел „Боаза“ до разклона за Велико Търново.

Неизградената част, започваща от „Боаза“ и завършваща при с. Белокопитово, ще свърже вече изградените участъци от двете страни на магистралата.

Схемата е следната: МС предоставя парите на МРРБ, а то – на държавната компания „Автомагистрали“. Тя ги разпределя на подизпълнители.

В средата на ноември от риболовен клуб „Балканка“ алармираха, че строителите причиняват истинска екокатастрофа на р. Вит при строежа на „Хемус“, а премиерът лично провери как вървят работите и заръча да се пази екологията и археологията около автомагистралата.

Изграждането на магистралата до „Белокопитово“ е разделено на 9 участъка:

Участък 1 е с дължина 15.26 км. Започва от „Боаза“, където ще приключва изграждащата се в момента отсечка, и ще е до пресичането с път III-307 Луковит – Угърчин (км 87+800 до км 103+060), включително пътен възел „Дерманци“.

Участък 2 е 19.2 км. Той е от края на пътен възел „Дерманци“ – при пресичане с път III-307 Луковит – Угърчин, до връзката с път III-3005 Радювене – Катунец, включително пътен възел „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260)

Участък 3 е 17.08 км. Той ще започва от края на пътен възел „Каленик“ при пресичането с път III3005 Радовене – Катунец до връзката с път II-35 Плевен – Ловеч, включително и п. в. „Плевен“ (от км 122+260 до км 139+340).

Участък 4 е 26.8 км. Той е от края на п. в. „Плевен“ при пресичане с път II-35 Плевен – Ловеч до път III-301 Летница – Ловеч, включително пътен възел „Летница“ (от км 139+340 до км 166+144.09).

Участък 5 е 23.2 км. Той е от края на пътен възел „Летница“ при пресичането с път III-301 до път III-303 Бутово – Павликени, включително и пътния възел (от км 166+144,09 до км 189+344).

Участък 6 е 32.6 км. Започва от края на пътния възел на път III-303 Павликени – Левски до път 1-5 Русе – Велико Търново, включително и пътния възел (от км 189+344 до км 222+000).

Със сумата от 1.38 млрд. лв. ще се изгражда отсечката от 222-ри до 310-ти км.

Обособени са следните три участъка по нея:

Участък 7 е 43.6 км. Той е след пресичането на път I-5 Русе – Велико Търново до км 265-ти км при пресичането с път II-51 Бяла – Търговище.

Участък 8 – 33.5 км. Отсечката е след пресичането с път II-51 Бяла – Търговище и е до връзката с път II-49 Търговище – Разград.

Участък 9 – 11.9 км. Този участък е от пресичането с път II-49 и до изграждащия се в момента участък Белокопитово – Буховци, при пресичането на път I-4 с път III-5102).

За изграждането на трите участъка се подготвя процедура за сключване на договор по чл. 14, ал. 1, т. 6 от Закона за обществените поръчки, приложими за публичните възложители, какъвто е Агенция „Пътна инфраструктура“ с държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД.

МРРБ е едноличен собственик на 100% от капитала на „Автомагистрали“ ЕАД и правата на държавата в дружеството се упражняват от министъра на регионалното развитие и благоустройството. АПИ също е второстепенен разпоредител на бюджетни средства към министъра на регионалното развитие и благоустройството.

По решение на правителството с 824 119 000 лв. се увеличава размерът на ангажиментите за разходи, които могат да бъдат поети от МРРБ през 2019 г. Те са предвидени за сключване договори за текущ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа, (т.е. за снегопочистване).

Дейностите по превантивно, текущо и зимно поддържане и за ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации ще бъдат със срок на изпълнение от 60 месеца и ще се извършват в рамките на утвърдените разходи по бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“ за съответната година.

С 350 962 401 лв. се увеличава максималният размер на новите задължения за разходи, които могат да бъдат натрупани от министерството през тази година. Промяната се налага поради извършено авансово плащане за изграждането на магистрала „Хемус“ през септември 2019 г. на „Автомагистрали“ ЕАД.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България2 часа ago

Рекорден добив от трюфели, берачите в България печелят по 18 хиляди лева!

Лошото време през изминалите седмици наводни България и доведе до фантастичната реколта трюфели. „Те са вид гъби и е естествено,...

За България2 часа ago

Участник във “Фермата” спечелил 1 милион евро

Организаторката на конкурси Мариана Маринова е спечелила 1 милион евро като шефка на силиконките. За това се похвалила самата тя...

За България2 часа ago

Изплуваха детайли за убийството на красивата студентка Ана, полицията издирва приятеля й Константин

Изплувaхa дeтaйли зa убийcтвoтo нa крacивaтa руcкa cтудeнткa oт Руcкия унивeрcитeт нa дружбaтa нa нaрoдитe, кoятo бeшe нaмeрeнa мъртвa в...

За България2 часа ago

Любимата магистрала на премиера ще погълне още 1.38 млрд. лв.

Любимата автомагистрала на премиера Бойко Борисов „Хемус“ ще погълне нови 1.38 млрд. лв., които правителството отпусна на днешното си заседание,...

За България2 часа ago

Изрод обезглавил жена и след това си сготвил мозъка й за обяд

21-годишният жител на филипинския остров Минданао, Лойд Баджонг, е обезглавил жена и след това си опекъл мозъка й с ориз...

За България2 часа ago

Нова мода в Пловдив: Ученици си подаряват пари в плик за Коледа

Пари в плик получиха за Коледа деветокласници от пловдивска елитна гимназия, пише „Марица“. Учениците, които по традиция си разменят дребни...

За България2 часа ago

Феномен: Мъж уби с газовете си всичките комари в радиус от 10 км, изучават го

Местен супергерой, чиито смъртоносни газове са изтребили всичките комари в рамките на 10 километра, сега ще бъде изучаван от учени,...

За България3 часа ago

Арестуваха Голямата Глава за страшни престъпления!

След проведена специализирана полицейска операция вчера, ченгетата от РУ-Карлово са арестували трима мъже в ромската махала в село Христо Даново,...

За България4 часа ago

Бургазлийка хвана гаджето си митничар на калъп с друга и стана ад!

Истинска сцена като от любовен филм се разигра тази сутрин в бургаския жк. „Възраждане”. Пожарникари и полицаи скочиха на крак,...

За България6 часа ago

Кошмар в затвора за бившия футболист Марио Метушев, който закла приятеля си

Бившият футболист и треньор от Гоце Делчев Марио Метушев, който през лятото на миналата година закла най-добрия си приятел и направи...

За България6 часа ago

Тежка верижна катастрофа в прохода Предел! Три коли и камион във верижен сблъсък, има

Тежка верижна катастрофа в прохода Предел! Три коли и камион във верижен сблъсък. снимка: struma.bg Тежка верижна катастрофа е станала...

За България6 часа ago

Шеф трогна 200 свои работници с коледен бонус по $50 000 на всеки

Почти 200 служители на американска компания за недвижими имоти имат 50 000 причини да бъдат по-щастливи тази Коледа. Просто коледните...

За България6 часа ago

Андреа здраво го закъса, бившата на Кубрат постъпи в болница

Фолк певицата Андреа, която е бивша половинка на боксьора Кубрат Пулев, преживя истински ужас. Блондинката влезе в болница и бе...

За България17 часа ago

50-годишен преби майка си в Кнежа!! Какво заслужава този изверг!?

На 7 декември 2019 г. за срок до 24 часа по Закона за МВР е задържан 50-годишен за побой над...

За България17 часа ago

Огнен апокалипсис изригна в центъра на Пловдив!

Огнен апокалипсис изригна в центъра на Пловдив! Фолксваген Голф изгоря на оживен пловдивски булевард. Докато пламъците обхващаха колата минувачите седяха...

За България17 часа ago

Нечовешка жестокост към 2-годишно момиченце в ловешка ясла на ужасите

Районната прокуратура в Ловеч е образувала досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда на двегодишно дете в детска ясла...

За България19 часа ago

Мъж изгони собствената си майка на студа и ѝ пожела да пукне на улицата

Тази история се случи преди една година, но промени завинаги живота ми. Беше няколко дни преди Коледа. Една вечер реших...

За България19 часа ago

Младо момиче беше зарязано от съпруга си след като роди, а сега е мечта за милионерите –

Младо момиче забременява от приятеля си, но той не е на седмото небе от това. Ранната бременност е истински тест...

За България19 часа ago

След „Под игото“, нов превод на новобългарски направо взриви държаваа

Усъвременена версия на стихчето „Щурец и Мравка“ взриви от смях и подигравки мрежата във Фейсбук, пише „За Перник“. Стихоплетството на...

За България19 часа ago

Стоянка се събра в Рая с голямата си любов Нейчо Попов

Ефективен продукт за борба с… „Много пъти съм си задавала въпроса: Ако има Рай (и ако Бог ми е простил...

Реклама

Интересни