Свържете се с нас

За България

Циганско гадание по датата на раждане-Не можете да избягате от съдбата си

Published

on

Дали циганите наистина ни казват истината, когато ни врачуват? И дава ли циганският хороскоп правилно тълкуване на личността? Нека проверим!

 

За мен съвпадна много точно, дори по-точно от познатия хороскоп. Почти сто процента хит, това е всичко! За съпругът ми също съвпада! Същевременно ромите не знаят нищо за тези тайни знания.

Циганските зодии са толкова красиви, поетични! Самият хороскоп е много поетичен! Това се дължи на факта, че той не е записан от много време, но е преминал от уста на уста, е смятан за тайно знание.

Циганите са страхотни хора, известни със своето богатство. Като цяло, циганките гледат на ръце, карти, с помощта на ножове. Но много малко хора знаят, че имат и собствена система от знаци, която определят съдбата и особеностите на дадено лице по неговия рожден ден.

В циганския хороскоп има само 12 знака, всеки от които обхваща определен период от време. Нека да ги разгледаме:

Купа 21.01 – 19.02

Знак, който показва човек, който се колебае и живее в дълги размишления, преди да направи някаква идея реалност. Те са склонни да оставят нещата недовършени, независимо от факта, че при раждането те получават дара на извънредна оригиналност и творчество.

Купите се чувстват хармонично в отношенията и мечтаят да направят всичките си околни хора щастливи. Те имат много късмет във всички сфери, но въпреки това има много купи, които харчат повече отколкото им го позволяват доходите. По отношение на здравето. Тук хората-купи се уморяват много бързо. Внезапността може да доведе до психическо и физическо изтощение или недостиг на въздух.

Качулка 20.02 – 20.03

Този знак във връзката с външния свят е много недоверчив, спокоен и сериозен. Специален подарък имат- да имат специални и искрени приятели, които са готови да им помогнат в нужда или да ги подкрепят в моменти на тревожност и емоционална тъга.

Качулките изпитват финансови затруднения редовно, но те бързо и лесно ги решават, тъй като те са невероятно находчиви в своята трудова дейност. По отношение на работата, те са решителни и предприемчиви.
За да останат здрави, Качулките се нуждаят от атмосфера на тишина и спокойствие – само в този случай се чувстват комфортно. Ползата от това тялото им ще донесе гимнастика и масаж.

Кинжал 21.03 – 20.04

Красив практичен знак, който не губи време в размотаване, винаги се придвижва бързо и правилно до целта си. Кинжалите имат дарбата на интуицията, имат късмет в хазарта, лесно печелят залози. Любители на конкуренцията и  винаги се стремят към постигането на своите цели, но са склонни към импулсивни и понякога агресивни действия.
Кинжалите перфектно управляват пари, те са невероятни администратори. Много често те имат истинско “желязо” здраве.

Венец 21.04 – 20.05

Венците – любители на комфорта и лукса, вярват, че те се срещат само с най-доброто, което има живота. В този случай те не са склонни да хвърлят пари на вятъра. Този знак е надарен със специален подарък – непоколебимо постоянство. Венците са устойчиви до упоритост, което понякога може да предизвика неприязън сред другите, но по-често – възхищение от постиженията им. Очевидно се очаква, че ползите от тях ще паднат от небето, така че в работата си напредват и развиват свой собствен бизнес с голяма решителност, инициативност, в резултат винаги води до успех и личен растеж. Често Венците откриват призванието си в развлекателната и модната индустрия.
Те имат здравословно състояние, за поддържането на което се нуждаят само от подходяща и навременна почивка, след което могат честно да кажат: “Имах добра почивка, сега мога да работя”.

Свещник 21.05 – 20.06

Фен на привързаности, приятелство, познати и връзки, този знак никога няма да покаже студено безразличие към другите. Излъчващата топлина и сърдечност на светилника винаги е обичана от хората около него и той много добре знае това. Свещникът може да изглежда неегоистичен и щедър, въпреки това е само вид.

Подаръкът на свещниците е интелигентност. Те са интелигентни, което предизвиква възхищение в другите.

Хората – свещници, преди да харчат пари, първо предпочитат да спестят малко пари. Понякога жаждата за натрупване в тях става прекалено преувеличена и свещниците рискуват да станат истински скъперници.
За поддържане на здравословна и физическа форма свещрите изискват движение и физика. натоварване, така че те се препоръчва да спортуват.

Колело 21.06 – 21.07

Под този знак се раждат хора, водени от емоции и импулсивност. Хората-колела са необичайно афективни, нестабилни, така че тяхната фина чувствителност може да доведе до отрицателно качество – повишена уязвимост.
Колелата са много по-склонни към сънища и мечти, отколкото към практически действия. Те са мълчаливи защитници и “пазители”.

Хората-колела са надарени с голяма способност да съсредоточат вниманието си. Крайното умение и концентрация им помагат да се съсредоточат върху проблема, да поемат водеща роля в работата си и да имат висока производителност.

Независимо от това, обратната страна на интензивната и дългосрочна концентрация на вниманието, уморителни главоболия и мигрена. Промяната на вида дейност, временното разфокусиране на вниманието и почивката ще спомогнат за поддържането на здравето.

Звезда 22.07 – 22.08

Завладяващите и очарователни Звезди се опитват да извлекат максимална полза от този природен подарък. Превъзходството на нейното излъчване и почти магическият начин на съществуване са основните оръжия на хората – звезди срещу всички трудности и трудности по пътя.

Звездите са истински “късметлии”, дъщери на съдбата. Късметът на този знак винаги го придружава.
Що се отнася до здравето, уязвимата точка на Звездите е гръбначният стълб и ставите, които често се подлагат на тежки товари, поради страстното желание на хората, родени под този знак, да бъдат блестящи във всичко без изключение.

Камбана 23.08 – 22.09

Мекотата и милостта са естествен дар на всички, които са родени под този знак. Притежавайки доста реалистична представа за света и изключително трудолюбиви личности, камбаните, много често имат значителна тежест в обществото. Камбаните имат много рядка способност да слушат внимателно събеседника и да правят конструктивни критики, въпреки че много често са твърде взискателни към другите.

Парите, които камбаните използват, е за се чувстват уверени и защитени и много често мислят дълго преди да направят търговски сделки или да започнат преговори.

Естествената природа и сърдечността на камбаните допринасят в много отношения за добро здраве, за да добавите в този момент физическо умерено натоварване, приятна и спокойна атмосфера, може би дори масаж.

Монета 23.09 – 22.10

Хората-монети са напълно наясно как да решават всеки проблем в живота си, винаги са затрупани с положителни неща и доброволно го споделят с другите.
Разумните и рационални монети отдават голямо значение не само на душата, но и на физическите качества на тези, с които те трябва да си взаимодействат.

Много от тези хора са бизнесмени и предприемачи , отлични в преговорите и имат добро чувство за справедливост.

По отношение на здравето. Тук хората-монети не се нуждаят от съвети, тъй като самите те са готови да го подкрепят, като използват всички възможни средства за това.

Даг (дълга кама) 23.10 – 21.11

Даг е даден на циганина като символ на края на юношеския период. Затова често се свързва  със смъртта на миналото и началото на нещо ново. Даг е интензивна възприемчивост. Под влиянието на този знак се раждат мистериозни и могъщи хора, с непоклатим и твърд нрав, които като правило предизвикват всеобщо уважение. Даг са представители на аналитичното мислене, чувствително възприемайки и забелязвайки всичко, което се случва около тях.
Те имат достатъчно силно здраве от раждането, но в същото време често не се страхуват твърде много.

Брадва 22.11 – 21.12

Знакът на хората е рискован. Те са вечни “авантюристи”. Хората-брадви уверено и смело посрещат всеки нов ден, демонстрирайки неустоимия си стремеж към свобода във всичките си прояви.

Естественият дар на брадвите е бърз и ясен ум. Отличната интелигентност, заедно с разумността и практичността, позволяват този знак да се чувства лесно и спокойно при всякакви обстоятелства и във всяка атмосфера.

Брадвите се считат за надеждни хора.
Най-често, физически, те са много силни хора, въпреки че са малко склонни да злоупотребяват с вродената си издръжливост.

Подкова 22.12 – 20.01

Неконтролируемият ентусиазъм е привилегията и дарът на хората от този знак.

За подковите хора яркото възприятие и най-високата интензивност на чувствата, излъчвани от тях, са много характерни. Подковите се смятат за верни и много надеждни приятели, винаги готови да помогнат.

Подковите са постоянни, те винаги се стремят да постигнат абсолютно съвършенство във всичко. В същото време тези хора обикновено са безстрашни и много смели хора, готови за много, способни да рискуват живота си. Често подковите получават много от живота си или губят повече.

Обикновено подковите са много успешни в работата си, защото знаят как да работят усилено, без да правят паузи, винаги намират начини да реализират собствените си проекти.
По отношение на здравето, най-слабото място на хората – подкови – венци и зъби, както и гръбнак.

Харесва ли ви циганския хороскоп? За мен – да!

Продължете с четенето

За България

Откриха необратими последствия от коронавируса, за оцелелите е рано да се радват

Published

on

В Китай е установено, че COVID-19 причинява трайно увреждане на белите дробове и имунната система на човека. Това означава, че дори излекуван човек в бъдеще може да има здравословни проблеми.

Тази информация е предоставена от китайското издание Global Times, позоваващо се на лекари в Университетската болница в град Ухан, пише „Поглед инфо“.

„Ефектът на COVID-19 върху човешкото тяло е подобен на комбинацията от ТОРС и СПИН, тъй като той вреди и на белите дробове, и на имунната система“, казва Пен Джонг, директор на отделението за интензивно лечение в болница “Джоннан” към Университета в Ухан.

Кошмарни изводи след аутопсии на умрели от COVID-19 огласиха учени от Ухан

Според лекаря аутопсията показва сериозно увреждане на белите дробове и имунната система при жертви на COVID-19.

По-рано китайските специалисти по съдебна медицина извършиха девет аутопсии на пациенти с COVID-19. Те откриха увреждане на белите дробове и публикуваха проучването си в научно списание.

Експертите са заключили, че COVID-19 предизвиква възпалителна реакция, която уврежда дихателните пътища и белодробните алвеоли.

„Въз основа на резултатите от изследването, мисля, че най-важното нещо е да се вземат мерки в ранен стадий на заболяването, за да се защитят белите дробове на пациентите от необратима фиброза”, казва Пен Джонг.

Според него броят на смъртните случаи в Китай може внезапно да се увеличи. Някои пациенти в Ухан са издържали един месец, но все още са изложени на риск и могат да умрат по всяко време.

Продължете с четенето

За България

Това са симптомите на леката форма на COVID-19, немски учен разкри неизвестни досега признаци на болестта: –

Published

on

Както е известно, не всички заразени с новия коронавирус реагират по един и същи начин. Огромна част от хората, у които е установено наличието на вируса, дори не развиват никакви симптоми.

Още китайските учени подозираха, че има две форми на заболяването – по-тежка и по-лека.

За щастие болшинството от заразените с новия коронавирус – 80 процента – имат лека форма на заболяването . Нека се опитаме да разберем как да не пропуснем началото на опасно заболяване и правилно да идентифицираме неговите симптоми .

Носителят на инфекцията е заразен

Фактът, че при здрави възрастни инфекцията е слаба, учените смятат за една от основните причини за бързото ѝ разпространение. При деца COVID-19 в повечето случаи обикновено е асимптоматичен. Тоест хората, които не са болни, могат да станат носители на вируса. Епидемията в Германия започна точно така.

Как да разпознаем заболяването

Общи характерни симптоми на COVID-19 са дадени на уебсайта на Министерството на здравеопазването. Това е треска, кашлица (обикновено суха или с малко количество храчки), задух, усещане за стягане в гърдите.

Понякога са възможни признаци на остра синусова инфекция или общо усещане за заболяване без треска. При лека форма на заболяването симптомите изчезват след седмица или две, в тежки случаи остават шест или повече седмици.

Как да различим инфекцията с коронавирус COVID-19 от настинка

Лек COVID-19

Ниска температура, леко главоболие, умора, болки в гърлото, кашлица, болки в мускулите, леки признаци на настинка, бледност, втрисане. Рядко хрема.

Как да не объркаме COVID-19 със SARS или настинка

При SARS и обикновената настинка, за разлика от COVID-19, кашлицата е по-влажна, отколкото суха и винаги има запушен нос и хрема. Подобни симптоми са лека треска и леко до умерено главоболие.

Как да не объркаме COVID-19 с грипа

COVID-19 и грипът са сходни: „и двете причиняват респираторни заболявания с широк спектър от възможности – от безсимптомно или леко до тежко състояние и смърт“, посочват от СЗО. Но при грипа няма задух или други проблеми с дишането, а температурата е почти винаги висока, за разлика от COVID-19.

Рискови фактори

Подозрителните симптоми включват всякакви клинични прояви на остра респираторна вирусна инфекция, бронхит или пневмония в комбинация с епидемиологична анамнеза.

1.) Посещение 14 дни преди първите признаци на инфекция да бъдат в страните и регионите на аразени с COVID-19;

2.) Контакти през последните 14 дни с хора с COVID-19 или с такива, които са с потвърдени лабораторно тази диагноза;

3.) Тесни контакти през последните 14 дни с лица под наблюдение във връзка с новия коронавирус;

Във всеки от тези случаи, дори при леки симптоми на обикновената настинка, трябва да се консултират по телефона с личния си лекар, а не да се самолекуват.

Необичайни симптоми на COVID-19 в Германия

Немският вирусолог Хендрик Стрик, който наблюдава почти всички случаи на COVID-19 в Германия, сподели личния си опит в интервю за Frankfurter Allgemeine Zeitung. Според специалиста, типичен пациент със COVID-19 има само леки симптоми. Характерни са сухата дразнеща кашлица и лека треска, 30 процента от заразените са имали диария.

Имаше и много необичайни признаци: около две трети от болните говориха за нарушение на миризмата и вкуса. В продължение на няколко дни те отбелязват странни усещания. Това предполага, че при пациенти от Германия вирусът SARS-CoV-2 прониква не само в белите дробове, но и в стомашно-чревния тракт.

Източник : www.zajenata.bg
Продължете с четенето

За България

Разделят Европа на 4 зони, вижте как ще се пътува

Published

on

Малко радост в морето от коронавирус! Европейският съюз не възнамерява да въвежда обща карантина и да затваря граници. За да хармонизира нормите на движение в рамките на общността, Европейската комисия (ЕК) разработи единна система за класификация на регионите на ЕС в зависимост от нивото на пандемията, с единни правила за движение.

Това заяви ръководителят на ЕК Урсула фон дер Лайен във видеосъобщение.

“Европейската комисия разработи система от цветни кодове, които ще разделят всички региони на ЕС на “червени”,”оранжеви” “жълти” и “зелени” рискови зони. Тези области ще бъдат показани на една обща карта за целия ЕС, която може да се види онлайн на уебсайта reopen.europa.eu.

Системата се основава на общи критерии и общи изисквания, тя ще улесни придвижването през границите, за да се избегнат затваряния и общи карантини”, каза тя. “Тази система трябва да бъде одобрена от всички национални правителства“.

Фон дер Лайен подчерта, че не трябва да има ограничения при преместване между “зелените” региони, но когато пътувате от „червената“ или „оранжевата“ зони, националните правителства може да изискват от вас да се подложите на тест за коронавирус или карантина.

“Правителствата ще трябва да предоставят пълна информация за мерките своевременно преди въвеждането им, като тези, които пътуват по неотложни причини, например транспортните работници, както и пътуващите по семейни причини (в рамките на събиране или посещение на членове на семейството, живеещи в чужбина) ще бъдат освободени от карантина”, каза тя.

“Много национални правителства наложиха ограничения върху трансграничното пътуване през последните месеци. Това доведе до объркване в националните мерки, в Европейския съюз имаме различни видове цветни кодове, различни критерии и различни правила за тестване и карантина.

Трудно е да се разбере къде можете да отидете, какви правила да спазвате, кога ще стигнете там и какви правила трябва да спазвате, когато се върнете. Трябва да синхронизираме тази система, за да направим правилата по-понятни за европейците“, каза ръководителят на Европейската комисия.

Продължете с четенето

За България

Проф. Георги Рачев с ранна прогноза каква зима ни чака и кога ще има сняг

Published

on

Октомври месец се доближи до месечната норма на валежите. Спадът на водата на язовир „Камчия“ ще се забави, но не трябва да забравяме не се връща това, което изтича. Това заяви климатологът проф. Георги Рачев в телевизионно интервю и допълни, че през идните дни максималните температури ще са 17-20 градуса, към четвъртък и петък 23-24.

„Времето ще остане сравнително меко, а валежите ще са нормални за октомври“, посочи той. „В края на октомври са първите валежи на сняг, припомни експертът и уточни, че във вторник и сряда в големите котловинни полета може да има първи слани. „Ноември месец в температурно отношение ще е нормален.

България според големите центрове – американският и европейския, попада в една зона с по-малко валежи от нормалното“, коментира още той.  По думите му зимата винаги ще ни изненадва. „Зимата тази година ще прилича на миналата, когато практически я нямаше. Миналата беше много мека. Тази зима ще е малко по-студена от миналата, но по-топла от нормалното. Долу в ниското ще е сняг, дъжд, киша, отбеляза още той. Преди 8 декември не вярвам да има сериозни условия за сняг“, заяви той.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България9 часа ago

Откриха необратими последствия от коронавируса, за оцелелите е рано да се радват

В Китай е установено, че COVID-19 причинява трайно увреждане на белите дробове и имунната система на човека. Това означава, че...

За България9 часа ago

Това са симптомите на леката форма на COVID-19, немски учен разкри неизвестни досега признаци на болестта: –

Както е известно, не всички заразени с новия коронавирус реагират по един и същи начин. Огромна част от хората, у...

За България10 часа ago

Разделят Европа на 4 зони, вижте как ще се пътува

Малко радост в морето от коронавирус! Европейският съюз не възнамерява да въвежда обща карантина и да затваря граници. За да...

За България10 часа ago

Проф. Георги Рачев с ранна прогноза каква зима ни чака и кога ще има сняг

Октомври месец се доближи до месечната норма на валежите. Спадът на водата на язовир „Камчия“ ще се забави, но не...

За България10 часа ago

Ивайло изчезна! Майка му моли за помощ!

Младо момче е изчезнало в село Кладница, алармира разтревожената му майка. Казва се Ивайло и според майката има психически проблем...

За България11 часа ago

Това са петте лекарства срещу COVID-19, които ползват в момента болниците по цял свят

Може да оздравеем само с хапчета за свински грип и малария, разбра Е-новини Пневмонията спират с разработки срещу СПИН Общо пет...

За България11 часа ago

Мариана Попова изригна: Ние сме сган, която вари ракия и пука туршии насред свинарниците

Певицата Мариана Попова е известна с острата си позиция по всеки наболял проблем в страната и света. Тя няма притеснение...

За България20 часа ago

СТАВА СТРАШНО: Черен рекорд – китайският вирус зарази 998 човека – най-много са в София, Пловдив и Стара Загора. Починалите за последните 24 часа са 14 души

България отбеляза черен рекорд. Само за ден заразените от китайския вирус са 998. Така тенденцията от последните 10 дни за...

За Българияедин ден ago

Пиян мъж помля майка си – строши й черепа и ребрата и й изби зъби

43-годишен хасковлия е задържан заради побой над майка си в жилището им на улица „Айтос” в Хасково, съобщиха от регионалния...

За Българияедин ден ago

Ето до кои 16 страни пътуваме без карантина

Ето до кои държави ще можем да пътуваме без проблем и без 14-дневна карантина Българите ще могат да пътуват без...

За Българияедин ден ago

Родители откриха сина си убит –

34-годишен мъж от Пловдив е бил намерен вчера следобед мъртъв в жилището си. Съобщават разследващи. Той се е самоубил с...

За Българияедин ден ago

Мъже от Нигерия убиха брутално българка – накараха я да пие киселина и я удушиха

Двама нигерийци вързаха българка, принудиха я да пие киселина и я задушиха с възглавница. Тежкото престъпление станало в град Лагос...

За Българияедин ден ago

Борисов с разпореждане от Брюксел за карантината и учебните занятия при К-19

Над 120 000 лева на ден харчим за тестове, карантината да се намали на 10 дни. Това коментира премиерът Бойко...

За Българияедин ден ago

Няма край: Още един голям областен град въвежда строги мерки срещу COVID-19

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Община Стара Загора, се въвеждат нови противоепидемични мерки....

За Българияедин ден ago

Лекарка и баща ѝ загубиха битката с COVID-19

Починала е д-р Петранка Лишковска от Враца и нейният баща, които бяха заразени с коронавирус, съобщава BulNews. Тя бе началник...

За България2 дни ago

Пореден черен рекорд с много жертви и 914 заразени от COVID-19 у нас

Ужасяващата тенденция да се поддържа висок брой на новозаразени с COVID-19 продължава. Нови 914 случая на коронавирус са били регистрирани...

За България2 дни ago

Руслан Мъйнов най-сетне показа новата жена в живота си – вижте как сияе до нея (Снимки):

Личният живот на Руслан Мъйнов отдавна е далеч от светлината на прожекторите – чаровният артист пази в тайна личното си...

За България2 дни ago

Разследват убийство за възкръсналия мъж от моргата!

Тежко остава състоянието на мъжа, който бе обявен за покойник в Сливен, обяви д-р Юлия Бянкова, началник на отделението по...

За България2 дни ago

Ето какво сътвори току-що новата Тройна коалиция против интересите на България

Последни щрихи от националното предателство на новата Тройна коалиция: 1. В Брюксел БСП, ДПС и Да България /Радан Кънев/ са...

За България2 дни ago

COVID-19 с пореден нов рекорд от заразени в България, има и жертви

Нови 819 случая на коронавирус са установени в България. Това представлява нов рекорд на заразени от COVID-19 в страната ни...

Реклама

Интересни