Свържете се с нас

За България

Ето я пълната хронология на убийството на Виктория. В 10.30 камера е заснела как тя и звярът Северин

Published

on

flagman.bg

Събраните доказателства са трудни за манипулиране, а версиите в тази посока граничат с конспирацията

Бруталното убийство на Виктория Маринова в Русе показа истинското лице на част от българската журналистика. Някои медии се вкопчиха в него и побързаха да го пришият към собствените си битки. Те твъряха, че Виктория е ликвидирана заради предаването й „Детектор“, в което изнесла неудобни факти, без да ги е грижа, че насочвайки общественото внимание в лъжлива посока, те реално прикриват истинския убиец.

Ден след като престъплението беше обявено за разкрито от премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Младен Маринов и главния прокурор Сотир Цацаров, в социалните мрежи и жълти сайтове се появиха конспиративни теории, които подлагаха под съмнение твърденията на полицията. Голяма скорост набра фалшивата новина, че Виктория била ликвидирана с два куршума в тила. Другаде пък се твърдеше, че тя имала черен колан по „джу-джуцу“, а през 2005 спечелила градско първенство за девойки, т.е. няма как слабичък циганин да я изнасили.

Сериозно и задълбочена разследване на трагедията направи „Капитал“, използвайки свои източници, пряко запознати с разследването, които са дали ценна информация на медията, за да сглоби пъзела от доказателства, от които става ясно, че именно задържаният в Германия 20-годишен Северин Красимиров е най-вероятният извършител на деянието.

Какво се случва във фаталния съботен ден

Сутринта в събота Виктория Маринова е пила кафе със свои колеги в бар „Какао“, който е началото на Младежкия парк в Русе. По техните показания към 10.30 тя си тръгва, за да бяга. Паркира колата на бул. „Фердинанд“ между Халите и хотел „Рига“ и се насочва към крайречната алея. Разстоянието оттам до края на покритата с бетон алея е около 5 км. Камера до железопътен прелез запечатва бягащата жена и Северин, който я следи с бърза крачка. Това навежда на мисълта, че извергът е бил решен да нападне и просто е избирал подходяща жертва.

Полицията предполага, че тя е стигнала до края на алеята и е била пресрещната от мъжа на нивото на тенис кортовете, където е била нападната. Следите и травмите по нея карат полицията да предположи, че тя е била ударена веднъж по носа и по този начин е била омаломощена. За това свидетелстват малкото следи от кръв и слушалките ѝ, които са останали на алеята. След това тя е била завлечена в храстите, изнасилена и убита. Това се случва някъде между 11.00 и 11.45, когато телефонът на жената е изключен.

Впоследствие Северин си тръгва от местопрестъплението, като най-вероятно взима единствено телефона на жертвата, и се насочва към дома си в кв. „Тракция“. В махалата споделя за извършеното от него с леля си и приятелката си.

На следващия ден – неделя, той отпътува с негов приятел и автомобила му към Германия. Двамата напускат България през Дунав мост към 14.00 и стигат в град Щаде, близо до Хамбург, където живее неговата майка. Във вторник следобед българските власти подават местонахождението му и късно вечерта той е задържан.

Какви са основните доказателства

При огледа на местопрестъплението от тялото на жертвата е иззет биологичен материал на друг човек, от който още в неделя е изолиран ДНК профил на предполагаемия извършител.

Видеокамери фрагментирано проследяват движението на жертвата и извършителя. Масовите разпити на свидетели са отвели полицията до Северин, като за извършеното от него се е разчуло в махалата.

В понеделник полицията изземва от дома на леля му слип и панталон. По тях са открити следи от кръв, която съвпада с тази на Виктория. Но не само. От иззетите от дома на нападателя дрехи експертите успяват да извлекат ДНК профила на Северин, който по това време е вече в Германия. ДНК остава по дрехите особено в зоните на триене (от вътрешната страна на крачолите например).

Една скоба – казусът е идентичен с убийството на българския студент в Париж Мартин Борилски, убит през юли 2000 г. в дома му във френската столица. При огледа на местопроизшествието френската полиция беше намерила в апартамента на жертвата изоставени дънки, по които имаше кръв на жертвата. От тях е изолирала ДНК на човека, който ги е носил. Негова ДНК беше открито и по тялото на Борилски.

От намерените дрехи и следите по тях със сигурност стават ясни две обстоятелства – Северин е оставил следи по Виктория, а тя – върху дрехите му.

Тези доказателства са изключително трудни за манипулиране, а хипотезата за това граничи с конспирацията. За целта трябва да приемем, че още в събота полицията е разполагала с различен биологичен материал от заподозрения, който тайно е нанесла по тялото при откриването му, а след това да е изцапала дрехите на заподозрения с кръв, взета от жертвата. В тази конспирация, разбира се, трябва да участват над 100 оперативни работници, разследващи полицаи и експерти.

Ако Северин беше задържан в България, той можеше да твърди, че биологичният му материал е взет от полицаите след ареста му. По времето, когато са били готови ДНК експертизите, той вече не е бил в страната. Точният час и дата на напускането му на страната през Дунав мост са фиксирани с камери и в системата на „Гранична полиция“.

Открити ли са вещи на Виктория в дома на предполагаемия извършител?

Не. Липсващите от нея вещи са ключове от автомобил (открити впоследствие в района на нападението) и мобилен телефон, за който се предполага, че също е захвърлен там или в някоя кофа за боклук.

Какъв е мотивът на нападението?

Основната версия е нападение с цел изнасилване.

Разбира се, крайната дума за вината на обвинения в убийството на Виктория Маринова ще има съдът, а дотогава Северин е невинен. Презумпцията за невиновност, разбира се, не предполага лансирането на граничещи с конспирацията теория.

И на последно място – разкриването на такова убийство (на публично място, без преки свидетели) за толкова кратък период от време е професионален успех за полицията.

Продължете с четенето
Реклама

България

За България5 месеца ago

Разочарован британец си купи къща в България за 7 бона и е на седмото небе

Баща използва eBay, за да купи къща с шест спални в България, след като се „бори“ известно време с цените...

За България5 месеца ago

Четирикратният шампион на България Мирослав Ангелов загина по време на тренировка

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по време на тестове на макадам близо до Шумен. Неговият навигатор...

За България5 месеца ago

Мълва взриви „Телеграм“: Путин умря в 20:42, Русия светкавично реши да…

В руския телеграм канал General SVR се появиха съобщения, че 71-годишният президент Владимир Путин е починал и е активиран негов...

За България5 месеца ago

Новата любов на Гришо заби в земята Мадалина, прибра си я у дома

Кадър Инстаграм Григор Димитров не си поплюва, когато става въпрос за жени и коли. Явно, че раздялата с Мадалина Генеа...

За България5 месеца ago

Лоша вест за „Лидл“, „Кауфланд“ и „Билла“ в България: Влиза нов гигант

Булфото, архив Пълната доминация на пазара в България на „Лидл“, „Кауфланд“ и „Билла“ изглежда няма да е безкрайна. Френската търговска...

За България5 месеца ago

Зловещи разкрития: В тялото на Матю Пери откриха…

Смъртта на актьора Матю Пери не е в резултат на свръхдоза фентанил или метамфетамин. Това показва първоначалните тестове, съобщава TMZ....

За България5 месеца ago

Студът нахлува в България от тази дата, обяви синоптикът Петър Янков

Булфото Все пак в България ще дойде есента, макар и късно. Очаква се валежен декември. По-топли ще бъдат януари и...

За България5 месеца ago

Емануела с първи думи за бившия си и участието му в „Игри на волята“

Емануела излезе с първи думи за участието на бизнесмена Мартин Николов- Елвиса в Игри на волята, който е бивш на...

За България5 месеца ago

Дебора проговори зa кървавото зверство и каза цялата истина

Дебора проговори за първи път пред камера за кървавото зверство с подробности във видео качено в канала на ,,Цанов НАПРЕД...

За България5 месеца ago

България плаче от разочарование. Здравко от „Ритон“ извърши национално предателство

Здравко от „Ритон“ не сваля фашисткото Z от врата си Двамата с Катя са най-верните явочници у нас на путиниста...

Казанлък

Интересни