Свържете се с нас

За България

Болести и безпаричие ще ви погубят, ако не изхвърлите това от дома си

Published

on

Всички сме усещали негативна енергия понякога в живота си. Тя може да се отрази във всеки аспект от живота ни и да се намира в хора, животни, предмети и дори в дома ви.

На много хора им се е случвало да не се чувстват достатъчно комфортно в дома си. Да забележат, че енергията се променя, че започват да се чувстват по емоционални, депресирани или агресивни. Важно е да намерите източника, който съсипва ежедневието ви.

Той може да е навсякъде и да доведе до много по-лоши неща от лошото настроение през някаква част от деня. Нищо чудно да ви довлече лоша карма, финансови загуби и лошо здраве.

Ето няколко неща, от които може да се отървете, ако някой от гореизброените симптоми е налице:

Растения

Катерещите се растителни видове са доста специфични. Те могат да привлекат болести, ако са вътре в жилището ви, ако пък са отвън, то те са истински магнит за неприятности.

Въпреки това доста често могат да бъдат открити на фасадата на някоя стара сграда в столицата. Колкото красиви и безобидни да ви изглеждат, те могат да ви привлекат нещастие.

От древни времена те са свързани със смъртта. Не ги дръжте в дома си. Отървете се и от всякакви сухи цветя.

Счупени неща

По-възрастните хора имат навика да не изхвърлят нищо счупено или износено. Според тях то винаги може да бъде полезно. Добре е обаче много бързо да се отървете от него, за да не си създадете неприятности.

Тези предмети съдържат много негативна енергия. Разделете се с тези боклуци и ви гарантираме, че нещата в живота ви ще се наредят. Разчистете пространството за нещо ново и се гответе за положителни емоции.

Предмети на предишни обитатели

Често бившите собственици на апартамент оставят в него вещите си. Настоящите обитатели пък обикновено се радват на прифовивките и мислят, че ще са им полезни.

С течение на времето обаче може да започнете да получавате кошмари. Ако не разбирате от къде идват, то отговорът е много прост. Почистете стаята и всички помещения в дома ви от предмети на стари собственици.

Помислете, никой няма да плаши купувачите при сделката с факта, че примерно на красивото канапе до преди дни е лежал тежко болен човек, който е починал.

Малки неща

Основни източници на отрицателна енергия са старите календари, износените чехли, счупените стъкла или огледала. Моментално се отървете от тях.

Мъртви животни

Много хора си мислят, че е много стилно да имат еленски рога на стената или меча кожа на пода. Уви, трябва да ви кажем, че тези същества, лишени от живот, определено ще ви донесат само неприятности.

Счупен телефон

Именно в тези устройства се съхранява огромна част от живота на съвременния човек. Той е един портал, който може да взаимодейства с енергия. Важно е често да почиствате паметта на телефона си, да го чистите от стари снимки и информация за болести. Ако нещо обаче в устройството ви се счупи и се откажете от ремонта му, по-добре го изхвърлете, не го пазете по шкафовете.

Продължете с четенето

За България

Окончателно: Борисов обяви датите за отваряне на ресторантите и нощните заведения

Published

on

Близо 150 000 са ваксинираните до момента български граждани, като само за ден са имунизирани над 17 000 желаещи, а над 200 000 са оздравелите пациенти с COVID-19.

„С това темпо на ваксинация и с този щит от 350 000 души, който имаме пред пандемията, на 1 март ресторантите и игралните зали ще бъдат отворени, а от 1 април ще заработят и нощните заведения“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на редовното правителствено заседание.
Премиерът разпореди на министъра на здравеопазването Костадин Ангелов да обсъди на предстоящата среща днес с бранша налагащите се действия по отношение на готовността на ресторантите и заведенията да заработят от 1 март.

В този контекст министър-председателят отбеляза, че ваксинацията трябва да продължи с постигнато темпо, а осигурените мобилни екипи за отдалечените населени места да имунизират, тъй като това е пътят затворените от пандемията сектори отново да заработят при определени условия и капацитет.

„В България при стриктно спазвани мерки и в същото време – най-либералните в Европа, поддържаме резултати, които дават възможност на хората да живеят нормално. Българите не усещат, че има пандемия, така както в другите европейски държави. Така че да продължим по този начин“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов.

В рамките на заседанието на кабинета министърът на здравеопазването Костадин Ангелов докладва на премиера актуалната ситуация в страната.

„По отношение на създадената организация за мобилните екипи, днес имаме заявени нужди от Ахтопол, където сме изпратили мобилен екип от РЗИ-Бургас, а други два екипа са в селата над Велико Търново – в Хаинбоаз. Там също днес започва ваксинация“, посочи здравният министър. Ангелов добави, че всички кметове в страната са информирани за възможността за заявка за мобилни екипи и здравните власти им съдействат максимално бързо.

Премиерът Бойко Борисов изрази убеденост, че въпреки предизвикателствата, породени от пандемията, Европейската комисия ще предприеме необходимите действия за осигуряването на ритмични доставки от ваксини.

Продължете с четенето

За България

Почина д-р Димитър Белаков

Published

on

снимка: Фейсбук/МЦ “ Холистична зона – ДЕНАС „

На 63 години след усложнения от COVID-19 почина известният невролог д-р Димитър Белаков. В понеделник пловдивският медик е приет в болница. Състоянието му обаче бързо се е влошило, разказа TrafficNews, позовавайки се на негови близки.

Преместен е в Интинзивно отделение и е поставен на апаратно дишане, но въпреки усилията на колегите му д-р Белаков е загубил битката с болестта.

Д-р Димитър Белаков е завършил медицина във ВМИ Пловдив. Десет години е работил в общинската болница в Сопот, а след това в неврологичен център в Триполи, Либия. От 2001 г. той е председател на Трета комисия на ТЕЛК Пловдив.

Продължете с четенето

За България

Лекари съветват: В деня на ваксинирането не яжте яйца, ядки и шоколад

Published

on

снимка Булфото

Лекари, които в момента са пряко ангажирани с масовата ваксинация на населението у нас, предупреждават хората да не консумират определени храни в деня на имунизацията. Става дума за яйца, шоколад и ядки, пише „Телеграф“.

Независимо кой от препаратите се поставя, е добре да се избягват алергенни храни, защото те могат да увеличат реакцията на мястото на убождането, обясняват експертите. По думите им не всички ваксинирани получават тези инструкции, което не е фатално, но е добре хората да са запознати и да спазват основните препоръки.

Освен това медиците съветват да не си вземаме душ след имунизацията, за да не мокрим мястото, на което е поставена инжекцията.

По-рано експертите вече предупредиха, че е добре в първия ден да се избягва и консумацията на алкохол.

Междувременно от редица лечебни заведения в страната призоваха хората, които имат съпътстващи диагнози, да носят със себе си наличната медицинска документация и епикризи, както и да предупредят медицинското лице, което ще ги ваксинира за придружаващото заболяване.

Продължете с четенето

За България

Заключиха 15-годишно момиче в апартамент в Благоевград. Накараха ме да се

Published

on

снимка pixabay

Издирван от полицията мъж заключил 15-годишно момиче и я заставил да извършва платени интимни услуги. Случаят е от Благоевград, съобщи Struma. com.

Вчера във Второ ПУ на МВР е изплакала непълнолетната К. И, която съобщила, че от лятото на 2020 година до преди дни е била насилствено принуждавана да проституира от лице, което полицията издирва.

Момичето е било заставяно срещу заплахи и побоища да извършва интимни услуги на мъже срещу заплащане на нейния сводник. Действието се развивало в блок 77 на благоевградския квартал Еленово.. Освен там момичето е превозвано и по адреси на клиенти на различни места.

Продължете с четенето
Реклама

България

Интересни