Свържете се с нас

За България

Крехка блондинка с външност на модел вече 5 години кара камион. И е щастлива! СНИМКИ

Published

on

Не, не е принцеса – принцеса! Или по-скоро кралица. Уляна Королева от Красноярск би паснала на лъскава корица. Платинено руса, с тен, перфектна форма… Но тя е далеч от моделството: 30-годишната
красавица (и майка на три дъщери, между другото) се оказа… тираджийка. Зад волана от почти пет години, а пътят и скоростта са нейната страст.

Как ви харесва шофьор на камион? Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Как се случи това, разказва пред kp.ru.

От кон до кола

Уляна признава: никога преди не съм мечтала за подобно нещо. Каква тираджийка?

“Първоначално исках да бъда ветеринарен лекар. Занимавах се с конен спорт. Обичах конете и мечтаех да ги лекувам. Но когато завърших училище, майка ми ме убеди да отида да уча пиар и реклама:
казват, че се печелятдобри пари. Учих задочно и доста скоро осъзнах: това не е моето.”

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Междувременно историята й взима рязък обрат. На 17-годишна възраст Уля се запознава със Сергей.

Сергей е луд по колите още от детството: ремонтира, изобретява… Уля започва да му помага, след което се включва активно. Толкова, че заедно отварят автосервиз – един, после друг. Отначало правели всичко сами, така че тя се научила да върти гайките.

“Съпругът ми ме научи да шофирам. Преди това, разбира се, опитах. Но все още се страхувах: „Позволи ми да седна в скута ти, аз ще управлявам, а
ти ще ми подсказваш?“ – Не, направи го сама!

На пътешествие. Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

На пътешествие. Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Внучка на камион

Тя учи три курса, после – отпуск по майчинство: роди една дъщеря, една година по-късно друга.

“След втората бременност не се върнах в училище. Но да си стоя у дома, също не е в моята природа. И тогава съпругът ми каза: “Да спрес да се занимаваме с услуги, трябва да произвеждаме нещо”. Той започна да прави индустриални роботи. Когато беше сглобен първият прототип,
купихме камион “Газела”, за да го закараме до Москва. И в един момент се появи мисълта: защо камионът да стои,
ако може да донесе пари?”

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

И така започна: разгледах социалните мрежи, взлязох в обществото на “газелистите”. Първоначално те бяха в шок: как така, момиче на Газела? След това свикнаха, започнаха да подсказват какво и как.

След раждането на втората си дъщеря Уляна спадна от 75 на 45 килограма. Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

След раждането на втората си дъщеря Уляна отслабва драстично – от 75 на 45 килограма. Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Първоначално съпругът ми не беше доволен. Мама също се опита да ме разубеди: ти какво си? И баба ми все още ми казва: „Внучка-тираджийка? По-добре би било да се заниваш с децата!” Но от нея научих, че всъщност това е в кръвта ми. Оказва се, че дядо ми е работил на трактор с ремарке. Така че това ми е присъщо – любов към технологиите, големите коли.

Започнах да мечтая за тир

На пръв поглед изглежда трудно. Аз съм шофьор, товарач и спедитор. Но правя това, което обичам, и това, което правя добре. В същото време продължих
образованието си – завърших педагогика. И… осъществих мечтата си – качих се
на тир.

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

За дълги разстояния (повече от 600 километра) със съпруга ми пътуваме заедно,
сменяме се, по-лесно е. Ако карам сама, как да се забавлявам? Пея песни – пея заедно с музиката по радиото. Но не можете да навлизате далеч в мислите си, трябва да следвате пътя. Разбира се, случва се всичко: веднъж колелото се откъсна на пътя, а не успяхме да свалим резервната гума – така се бяха застопорили
болтовете. Друг път със съпруга ми се изгубихме по пътя в тайгата…

Снимка: instagram.com/blondinka_rulit

Продължете с четенето

За България

Проф. Балтов с извънредни новини за състоянието на Борисов и препоръка към Радев

Published

on

Борисов е в стабилно състояние и се лекува в домашна обстановка. Под постоянен контрол е. Колегите от ВМА ще го лекуват. Това заяви в ефира на Нова телевизия директорът на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.  „Виждаме, че въпреки че беше свалена карантината 5 дни след събитие, той вече е проявил симптоми. Карантината трябва да е между 7-10 дни“, каза той. „Трябва да сме по-безкомпромисни и да се спазват сроковете за карантина. Отрицателен тест наистина не е основание за никого да бъде освободен от карантина. 10 дни трябва да е карантината на всеки, който е контактен на първа линия“, каза Балтов.

Според него Румен Радев задължително трябва да влезе в 10-дневна карантина заради общуването му с президента на Полша Анджей Дуда.

„Борисов има първите симптоми – общо неразположение, мускулна слабост, покачване на температурата“, каза Балтов и обясни как принципно протича по-натам заразата: „Следващите симптоми са болки в гърлото, хрема и загуба на обоняние и вкус. По-натам започва лека и суха кашлица. Тогава трябва да се направи снимка на белия дроб и скенер. Тогава започва антибиотично лечение и такова с ремдесивир“, заяви той.  „Ако клиничната картина на Борисов се развие по лош сценарии, той е много рисков“, призна Балтов. По думите му самоизолацията му трябва да бъде нещо изключително важно.

Балтов призна, че лекари с по-лека симптоматика от първа линия продължават да работят, защото няма кой друг да работи.   Шефът на „Пирогов“ коментира и случая на издъхналия пред прага на дома си мъж в Плевен, който е бил върнат от лечебно заведение, въпреки тежкото си състояние, защото нямал наличен ПСР тест:  „Човек, който е с дихателна недостатъчност задължително трябва да бъде приет в болница, а къде ще бъде разположен, докато му излезе ПСР теста, е работа на управата на болницата. Човек с дихателна недостатъчност не може да бъде връщан“, каза той.

„Забранил съм приемът за планови операции от 23-и. На плановите пациенти им се прави ПСР тест до 24 часа. В последните две седмици наблюдаваме дифурзно разпространение на К-19. Много от тях влизат в латентен период. ПСР тестът не ги хваща, оперираме ги и после те проявяват симптоми и болницата става клъстер“, каза той.

„Преди 10 дни едно отделение вече „изгърмя така“. От вчера имаме проблем в травматологията. Днес детайлно ще видим как да разпределим пациентите и кой от персоналът е болен. Това дифузно разпространение, което влиза в болницата, заразява хората, които лекуват“, каза Балтов.

По думите му около 60 човека от персонала на „Пирогов“ в момента са активно болни. „Имаме и излекувани – около 150 души“, каза той и добави, че от днес се разширява броя на реанимационните легла.

Той заяви, че дневно по 47 медицински лица се заразяват от ковид, което е висока цифра.  По думите му в момента „Пирогов“ в момента разполага със 75 легла за средно тежки случаи и 22 легла в реанимация. „Ще увеличим с още 30 легла местата за средно тежки случаи и с 15 в реанимация“, каза той.

Продължете с четенето

За България

Актьорът-легенда от „Вчера“ Георги Стайков: Трите ми жени ме оставиха да мра в л**ната си!

Published

on

Култовата звезда на големия ни екран от 80-те години Георги Стайков, направил завидна кариера по-късно в скандинавското кино, от година и половина се бори с тежка форма на множествена склероза. За актьора, който трудно се обслужва сам и дори се изпуска, се грижи социален патронаж. Най-голямата му мъка обаче е, че след 3 брака нито една от жените му дори не звъни по телефона, за да се поинтересува от здравето му.

„Повече за нищо на света не бих се обвързал с жена, болестта ми показа кой какъв е. Добре, че идват колеги и приятели да видят как съм, сестра ми редовно ме посещава. Нито една от трите ми бивши съпруги не благоволи да ме види, макар че три пъти влизах в болница“, оплаква се Стайков.

Според актьора, превъплътил се в трагичния Ростислав от „Вчера“ последната му половинка Асения дори не му вдигала телефона. Понякога се чувал единствено с шведската си съпруга Мариам, но само за да се поинтересува от сина си Алберт-Николай, който е на 13 години.


С шведката Мариам се чуват само покрай общия си син

„Ходя трудно, имам проблеми с телесните функции. Жените ме оставиха да мра в лайната си. Добре, че ми отпуснаха пенсия заради 95% инвалидност. Получавам и пари от авторски права в Швеция, не твърде много, но свързвам двата края. Там за тези неща се следи много строго“, допълва актьорът.

Стайков предизвика голям медиен скандал в началото на годината, като омаза с фекалии стаята си в столичния хотел „Хемус“ и беше изгонен от мениджмънта. „Камериерката е отишла да смени спалното бельо в стаята му и я намерила в ужасяващ вид. Цялата стая е била оакана, възможно най-меко казано. Имало е изпражнения дори по стените“, разкриха от хотела.

На актьора било казано да напусне предварително с уговорката, че сумата за последната нощувка ще отиде за почистването на стаята. Възмутен, Стайков заплаши, че ще съди хотел „Хемус“ и ще настоява за извинение и обезщетение в размер на поне 5000 лева.

Лупа БГ

Продължете с четенето

За България

Кубрат Пулев: Комунистите не ни даваха да четем, криехме книгите в тайници!

Published

on

Неприязънта на Кубрат Пулев към комунизма е наследствена. Той е възпитан в такова семейство и се гордее с този факт.

Всичко започва от времето на дядо му, който е имал няколко сладкарници из София. Когато комунистите идват на власт, те биват иззети от държавата и повече никога не се връщат на дядото на Кобрата.

Това кара не само дядо му, но и баща му да ненавижда комунизма. Именно така са възпитани и известните боксьори Кубрат и Тервел Пулеви.

„Аз няма как да не мразя комунистите и всички партии, свързани с тях. Така съм възпитан. Баща ми си вървеше из вкъщи и ги псуваше“, споделя Кобрата.

Кубрат Пулев

Едно от най-негативните неща, които боксьорът си спомня от комунизма, е свързано с книгите. Семейството му е притежавало много книги, забранени от тогавашната власт и затова се е принудило да ги крие в т. нар. „тайници“, пише агенция „БЛИЦ„.

„Баща ми много четеше, вкъщи имахме всякакви книги, много от които бяха забранени. Криехме ги в тайници. У нас често правеха проверки, тъй като бяхме обект на доносници постоянно. Търсеха книгите, но не ги намираха.“ – споделя бившият на Андреа.

От години се знае, че той е близък с премиера Бойко Борисов.

Затова не е чак такава изненада, че Кобрата мрази комунистите, срещу които Борисов толкова упорито говори.

Самият премиер неведнъж е казвал, че семейството му също е било репресирано от комунистите. Така и обаче това негово твърдение не получи потвърждение чрез доказателства.

Кубрат Пулев е приятел с Бойко Борисов, но не му пести и критиките. Преди няколко години той разкри в ефир, че хората у нас не живеят добре.

„Да, виждам, че се правят много неща, но трябва още доста.“ – каза тогава смачканият от Кличко български профибоксьор.

 

 

Блиц

Продължете с четенето

За България

15-годишната любимка на Слави се разголи на плажа (Снимки)

Published

on

Най-младата изпълнителка на “Пайнер“ Данна пусна свои снимки от плажа. 15-годишната певица, чието рождено име е Даниела Пирянкова, в момента почива на Слънчака и зарадва почитателите си с горещи фотоси. 

Звездата на Данна изгря в шоуто на Слави Трифонов и е една от любимките му. Тя е най-малката певица в “Пайнер” и към днешна дата гради успешна професионална кариера. Тийнейджърката за кратко време успя да привлече вниманието на почитателите на

фолка, а първият й самостоятелен проект “Той” се наложи като един от сигурните хитове на лятото още с появата си. Независимо, че 2020-та е трудна година, за Данна тя е свързана със сбъдването на най-голямата й мечта.

“Вярвам в мечтите. 2020-та е високосна година и се надявам да постигна много успехи, да пусна много хубави песни, хората да ги харесват и да станат хитове”, сподели преди време Данна.

Младата изпълнителка се радва на любовта на все по-голяма аудитория, а мнозина искат да разберат повече подробности от ежедневието й:

“Всеки мой ден минава различно, защото имам много динамичен начин на живот. Ходя на фитнес, уроци по български, английски, солфеж и музика. Излизам с приятели и семейството ми. Много обичам да пея. Не мога да живея, без да пея всеки ден”, откровена е новата надежда на “Пайнер”.

Особено през летния сезон, когато гледа да съчетава участията си с почивка на плажа.

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България35 минути ago

Проф. Балтов с извънредни новини за състоянието на Борисов и препоръка към Радев

Борисов е в стабилно състояние и се лекува в домашна обстановка. Под постоянен контрол е. Колегите от ВМА ще го...

За България9 часа ago

Актьорът-легенда от „Вчера“ Георги Стайков: Трите ми жени ме оставиха да мра в л**ната си!

Култовата звезда на големия ни екран от 80-те години Георги Стайков, направил завидна кариера по-късно в скандинавското кино, от година...

За България9 часа ago

Кубрат Пулев: Комунистите не ни даваха да четем, криехме книгите в тайници!

Неприязънта на Кубрат Пулев към комунизма е наследствена. Той е възпитан в такова семейство и се гордее с този факт....

За България12 часа ago

15-годишната любимка на Слави се разголи на плажа (Снимки)

Най-младата изпълнителка на “Пайнер“ Данна пусна свои снимки от плажа. 15-годишната певица, чието рождено име е Даниела Пирянкова, в момента...

За България13 часа ago

14-годишно дете разпори с нож момиче край Павел Баня, защото се ядосал

Окръжната прокуратура и полицията в Стара Загора разследват убийство на момиче на 13 години от павелбанското село Скобелево. За престъплението...

За България13 часа ago

Проф. Кантарджиев огласи кои 2 продукта убиват К-19 и кога болните у нас ще намалеят ВИДЕО

„От уважение към околните трябва максимално да стоим на закрити места с маски, защото така намаляваме риска за тяхното здраве. Маската...

За България15 часа ago

Здравният министър с извънредно решение заради заразения с К-19 Борисов

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се самоизолира. Това съобщи самият той в профила си във Фейсбук. „С оглед положителния...

За България15 часа ago

Ужас: Във ВМА откриха нов симптом, предсказващ тежко протичане на COVID-19

Нов симптом, предсказващ тежко протичане на COVID-19, откриха лекарите във ВМА, които представиха първото българско специализирано изследване на хоспитализирани пациенти...

За България16 часа ago

Четирима души между които и дете загинаха в тежка катастрофа днес –

Тежка катастрофа затвори прохода Хаинбоаз. Четирима души загинаха при челен удар между камион и лек автомобил, предаде кореспондентът на БГНЕС...

За България17 часа ago

Извънредно! Борисов е с коронавирус

Премиерът Бойко Борисов е с коронавирус. Това става ясно от негово съобщение в социалните мрежи. Ето какво пише той: „Въпреки...

За България20 часа ago

ОРЪЖИЕ: Учен разкри какъв е произходът на COVID-19

Издирваната от китайските власти вирусоложка Ли-Мен Ян даде първото си интервю за европейска телевизия, в което за пореден път подчерта,...

За България20 часа ago

Трупът на мистериозно изчезналия Янек подпали мрежата

Изминаха три месеца от изчезването и най-вероятното отвличане на 43-годишния Янек Миланов от Дупница, който последно е засечен от камери...

За България23 часа ago

В Европа става наистина много страшно заради К-19, затварят хората по домовете им

Драконовски мерки и строги ограничения налага Европа в опит да се спре разпространението на коронавируса. Това се случва на фона...

За България23 часа ago

168 часа: Баща на три деца и 6-годишният му син са загиналите в тежката катастрофа край Силистра. Днес празнували рожден ден на най-малкото

снимка: Булфото, архив Изключително тежък инцидент с две жертви. Една от тях е 6-годишно момченце. Катастрофата се разигра малко преди...

За България23 часа ago

РЗИ-София отмени карантината на Бойко Борисов

Снимка: Булфото Министър-председателят Бойко Борисов получи добра новина днес. Столичната регионална здравна инспекция отмени карантината на Борисов и Севделина Арнаудова от...

За България23 часа ago

В София вече няма свободни COVID легла. Болници не могат да приемат тежките случаи, ситуацията е критична

Ситуацията с коронавируса в страната се усложнява, през последната седмица България всеки ден достига нов антирекорд от заболели и починали....

За България23 часа ago

Честит първи сняг, България! Красива снежна пелерина обхвана (Снимка)

Мусала се събуди със снежна пелерина. Температурата на върха е около -2 градуса, като метеоролози предупреждават, че валежи от сняг...

За Българияедин ден ago

Сняг и дъжд над България днес, ето къде

Днес облачността ще е значителна. На много места в Западна и Централна България ще има валежи от дъжд. През нощта...

За Българияедин ден ago

Лоши новини за размаха на К-19 у нас! По-малко новозаразени на 25 октомври, но…

1043 са новозаразените с коронавирус у нас. Очаквано цифрата на новозаразените с коронавирус за последните 24 часа у нас намалява. Причината е,...

За Българияедин ден ago

Стихотворение за коронавируса подлуди социалните мрежи

Стихотворение, сътворено специално за вълната от коронавирус, разсмива потребителите в социалните мрежи, видя 24News. Поетично и с чувство за хумор, авторът...

Реклама

Интересни