Свържете се с нас

За България

Циганско гадание по датата на раждане-Не можете да избягате от съдбата си

Published

on

Дали циганите наистина ни казват истината, когато ни врачуват? И дава ли циганският хороскоп правилно тълкуване на личността? Нека проверим!

 

За мен съвпадна много точно, дори по-точно от познатия хороскоп. Почти сто процента хит, това е всичко! За съпругът ми също съвпада! Същевременно ромите не знаят нищо за тези тайни знания.

Циганските зодии са толкова красиви, поетични! Самият хороскоп е много поетичен! Това се дължи на факта, че той не е записан от много време, но е преминал от уста на уста, е смятан за тайно знание.

Циганите са страхотни хора, известни със своето богатство. Като цяло, циганките гледат на ръце, карти, с помощта на ножове. Но много малко хора знаят, че имат и собствена система от знаци, която определят съдбата и особеностите на дадено лице по неговия рожден ден.

В циганския хороскоп има само 12 знака, всеки от които обхваща определен период от време. Нека да ги разгледаме:

Купа 21.01 – 19.02

Знак, който показва човек, който се колебае и живее в дълги размишления, преди да направи някаква идея реалност. Те са склонни да оставят нещата недовършени, независимо от факта, че при раждането те получават дара на извънредна оригиналност и творчество.

Купите се чувстват хармонично в отношенията и мечтаят да направят всичките си околни хора щастливи. Те имат много късмет във всички сфери, но въпреки това има много купи, които харчат повече отколкото им го позволяват доходите. По отношение на здравето. Тук хората-купи се уморяват много бързо. Внезапността може да доведе до психическо и физическо изтощение или недостиг на въздух.

Качулка 20.02 – 20.03

Този знак във връзката с външния свят е много недоверчив, спокоен и сериозен. Специален подарък имат- да имат специални и искрени приятели, които са готови да им помогнат в нужда или да ги подкрепят в моменти на тревожност и емоционална тъга.

Качулките изпитват финансови затруднения редовно, но те бързо и лесно ги решават, тъй като те са невероятно находчиви в своята трудова дейност. По отношение на работата, те са решителни и предприемчиви.
За да останат здрави, Качулките се нуждаят от атмосфера на тишина и спокойствие – само в този случай се чувстват комфортно. Ползата от това тялото им ще донесе гимнастика и масаж.

Кинжал 21.03 – 20.04

Красив практичен знак, който не губи време в размотаване, винаги се придвижва бързо и правилно до целта си. Кинжалите имат дарбата на интуицията, имат късмет в хазарта, лесно печелят залози. Любители на конкуренцията и  винаги се стремят към постигането на своите цели, но са склонни към импулсивни и понякога агресивни действия.
Кинжалите перфектно управляват пари, те са невероятни администратори. Много често те имат истинско “желязо” здраве.

Венец 21.04 – 20.05

Венците – любители на комфорта и лукса, вярват, че те се срещат само с най-доброто, което има живота. В този случай те не са склонни да хвърлят пари на вятъра. Този знак е надарен със специален подарък – непоколебимо постоянство. Венците са устойчиви до упоритост, което понякога може да предизвика неприязън сред другите, но по-често – възхищение от постиженията им. Очевидно се очаква, че ползите от тях ще паднат от небето, така че в работата си напредват и развиват свой собствен бизнес с голяма решителност, инициативност, в резултат винаги води до успех и личен растеж. Често Венците откриват призванието си в развлекателната и модната индустрия.
Те имат здравословно състояние, за поддържането на което се нуждаят само от подходяща и навременна почивка, след което могат честно да кажат: “Имах добра почивка, сега мога да работя”.

Свещник 21.05 – 20.06

Фен на привързаности, приятелство, познати и връзки, този знак никога няма да покаже студено безразличие към другите. Излъчващата топлина и сърдечност на светилника винаги е обичана от хората около него и той много добре знае това. Свещникът може да изглежда неегоистичен и щедър, въпреки това е само вид.

Подаръкът на свещниците е интелигентност. Те са интелигентни, което предизвиква възхищение в другите.

Хората – свещници, преди да харчат пари, първо предпочитат да спестят малко пари. Понякога жаждата за натрупване в тях става прекалено преувеличена и свещниците рискуват да станат истински скъперници.
За поддържане на здравословна и физическа форма свещрите изискват движение и физика. натоварване, така че те се препоръчва да спортуват.

Колело 21.06 – 21.07

Под този знак се раждат хора, водени от емоции и импулсивност. Хората-колела са необичайно афективни, нестабилни, така че тяхната фина чувствителност може да доведе до отрицателно качество – повишена уязвимост.
Колелата са много по-склонни към сънища и мечти, отколкото към практически действия. Те са мълчаливи защитници и “пазители”.

Хората-колела са надарени с голяма способност да съсредоточат вниманието си. Крайното умение и концентрация им помагат да се съсредоточат върху проблема, да поемат водеща роля в работата си и да имат висока производителност.

Независимо от това, обратната страна на интензивната и дългосрочна концентрация на вниманието, уморителни главоболия и мигрена. Промяната на вида дейност, временното разфокусиране на вниманието и почивката ще спомогнат за поддържането на здравето.

Звезда 22.07 – 22.08

Завладяващите и очарователни Звезди се опитват да извлекат максимална полза от този природен подарък. Превъзходството на нейното излъчване и почти магическият начин на съществуване са основните оръжия на хората – звезди срещу всички трудности и трудности по пътя.

Звездите са истински “късметлии”, дъщери на съдбата. Късметът на този знак винаги го придружава.
Що се отнася до здравето, уязвимата точка на Звездите е гръбначният стълб и ставите, които често се подлагат на тежки товари, поради страстното желание на хората, родени под този знак, да бъдат блестящи във всичко без изключение.

Камбана 23.08 – 22.09

Мекотата и милостта са естествен дар на всички, които са родени под този знак. Притежавайки доста реалистична представа за света и изключително трудолюбиви личности, камбаните, много често имат значителна тежест в обществото. Камбаните имат много рядка способност да слушат внимателно събеседника и да правят конструктивни критики, въпреки че много често са твърде взискателни към другите.

Парите, които камбаните използват, е за се чувстват уверени и защитени и много често мислят дълго преди да направят търговски сделки или да започнат преговори.

Естествената природа и сърдечността на камбаните допринасят в много отношения за добро здраве, за да добавите в този момент физическо умерено натоварване, приятна и спокойна атмосфера, може би дори масаж.

Монета 23.09 – 22.10

Хората-монети са напълно наясно как да решават всеки проблем в живота си, винаги са затрупани с положителни неща и доброволно го споделят с другите.
Разумните и рационални монети отдават голямо значение не само на душата, но и на физическите качества на тези, с които те трябва да си взаимодействат.

Много от тези хора са бизнесмени и предприемачи , отлични в преговорите и имат добро чувство за справедливост.

По отношение на здравето. Тук хората-монети не се нуждаят от съвети, тъй като самите те са готови да го подкрепят, като използват всички възможни средства за това.

Даг (дълга кама) 23.10 – 21.11

Даг е даден на циганина като символ на края на юношеския период. Затова често се свързва  със смъртта на миналото и началото на нещо ново. Даг е интензивна възприемчивост. Под влиянието на този знак се раждат мистериозни и могъщи хора, с непоклатим и твърд нрав, които като правило предизвикват всеобщо уважение. Даг са представители на аналитичното мислене, чувствително възприемайки и забелязвайки всичко, което се случва около тях.
Те имат достатъчно силно здраве от раждането, но в същото време често не се страхуват твърде много.

Брадва 22.11 – 21.12

Знакът на хората е рискован. Те са вечни “авантюристи”. Хората-брадви уверено и смело посрещат всеки нов ден, демонстрирайки неустоимия си стремеж към свобода във всичките си прояви.

Естественият дар на брадвите е бърз и ясен ум. Отличната интелигентност, заедно с разумността и практичността, позволяват този знак да се чувства лесно и спокойно при всякакви обстоятелства и във всяка атмосфера.

Брадвите се считат за надеждни хора.
Най-често, физически, те са много силни хора, въпреки че са малко склонни да злоупотребяват с вродената си издръжливост.

Подкова 22.12 – 20.01

Неконтролируемият ентусиазъм е привилегията и дарът на хората от този знак.

За подковите хора яркото възприятие и най-високата интензивност на чувствата, излъчвани от тях, са много характерни. Подковите се смятат за верни и много надеждни приятели, винаги готови да помогнат.

Подковите са постоянни, те винаги се стремят да постигнат абсолютно съвършенство във всичко. В същото време тези хора обикновено са безстрашни и много смели хора, готови за много, способни да рискуват живота си. Често подковите получават много от живота си или губят повече.

Обикновено подковите са много успешни в работата си, защото знаят как да работят усилено, без да правят паузи, винаги намират начини да реализират собствените си проекти.
По отношение на здравето, най-слабото място на хората – подкови – венци и зъби, както и гръбнак.

Харесва ли ви циганския хороскоп? За мен – да!

Продължете с четенето

За България

Ето как да разберем дали ни подслушват и дали ни е хакнат телефона – всички трябва да знаете тези КОДОВЕ!

Published

on

Тези кодове ще ви помогнат да определите дали данните ви са защитени и дали някой наблюдава вашия смартфон, разбра 365 Новини.

Просто въведете кода в телефона… Каквото и да вършим, основният ни приоритет остава сигурността. Сигурност означава защита от злоупотреби и други нежелани последици.

*#21#

Тази комбинация от номера и символи ви позволява да разберете дали вашият смартфон е пренасочил повиквания, SMS-и или други съобщения. Наберете този код и екранът ще покаже номера, на който се извършва прехвърлянето на данни. Съществува опасност информацията за мястото ви на пребиваване и кръга на общуването да изтече на непознати. Под заплаха е и електронния ви портфейл.

*#62#

Този код показва къде се пренасочват входящите ви обаждания и SMS-и, когато други абонати не могат да се свържат с вас. В най-добрия случай обажданията ще бъдат препратени във формат на гласова поща на номера на вашия мобилен оператор.

##002#

Чрез въвеждането на тази комбинация можете да деактивирате всички видове пренасочвания, които преди това сте конфигурирали на вашия телефон. Кодът е универсален и работи за всички смартфони. Силно се препоръчва да го въведете преди да отидете в друга страна или регион заради роуминг-тарифите.

*#06#

Кодът дава информация за идентификационния номер на телефона, т.нар. IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Така може да се намери телефон, който е бил откраднат, защото устройството при всяко включване автоматично прехвърля IMEI на мрежата на мобилния оператор, независимо с каква СИМ-карта е.

Как да се предпазите от престъпници и шпиони:

Използвайте: Телеграма, Chare, Wickr, Signal.

Не инсталирайте непознати програми на телефона, следвайте всички инсталирани приложения и, ако е възможно, използвайте многоетапни заключващи системи. Не зареждайте телефона чрез подозрителни „безплатни“ точки. Проследяващи устройства за вашия телефон, могат да се ползват само с вашето съгласие. Сайтовете и приложенията, които ви канят да следите местонахождението на други хора, са собственост на нарушители. Бъдете бдителни!

Ето списък на полезни кодове за Android (ако имате iPhone, се извиняваме):

*4636#*#* Информация за статистиката на телефона, батерията и употребата.

*#*#7780#*#* Нулиране на настройките. Изтриване само на приложения.

*2767*3855# Пълно нулиране на настройките, преинсталиране на фърмуера.

*34971539#*#* Пълна информация за камерата.

*#*#273283*255*663282*** Бързо архивиране на медийни файлове.

*#*#197328640#*# Режим на тестване на услугата.

232339#*#* / *#*#526#*#* Тестване на безжичната мрежа.

*#*#232338#*#* Wi-Fi Mac-адресът.

*#*#1472365#*#* Бърз GPS тест.

*#*#1575#*#* Различни GPS тестове.

*#*#0283#*#* Изпробвайте Loopback.

*#*#0*#*#* Тест на течно-кристалния дисплей.

*#*#0673#*#* / *#*#0289#*#* Аудио тест.

*#*#0842#*#* Тест на вибрациите и фоновото осветление.

*2663#*#* Версията на сензорния екран.

*2664#*#* Тест на сензорен екран.

* * * *0588#*#* Тест за сензора за близост.

* * *3264#*#* Версия на RAM.

*#*#232331#*#* Bluetooth-тест

*#*#7262626#*#* Тест на GSM-сигнала.

*#*#232337#*#* Bluetooth-адрес.

*#*#8255#*#* Тест на услугата Google Talk.

*#*#1234#*#* Информация за фърмуера.

*#*#1111#*#* Версия на софтуера за свободна търговия.

*#06# IMEI.

Продължете с четенето

За България

Отиваме към пълно затваряне! Първи град върна часовете за пазаруване на възрастните. Затварят ресторантите в

Published

on

Снимка: Pexels

Изключително сериозни мерки въведе Враца във връзка с борбата за разпространение на коронавирус. Сред тях са връщането на пенсионерските часове за пазарене сутрин и затварянето на ресторантитев 21 ч. Мерките бяха обявени от областният управител на града Малина Николова, която публикува заповед на директора на Регионалната здравна инспекция д-р Кети Ценова.

Ето пълния текст на документа:
„Предвид усложнената епидемична обстановка с разрастване броя на заразените лица с COVID – 19 на територията на област Враца и след съгласуване с доц. д-р Ангел Кунчев — Главен държавен здравен инспектор, поради нарастващата заболяемост в област Враца и отчитаните негативни тенденции по отношение на разпространението на COVID-19 на областно ниво, отчетена 14-дневна заболяемост над 60 на 100 000 население за последните две седмици и проведено заседание на Областния кризисен щаб на 27.10.2020 г. с цел своевременно предприемане на необходимите противоепидемични и ограничителни мерки на територията на област Враца, със Заповед № РД-01-217 от 28.10.2020 г. на директора на РЗИ – Враца д-р Кети Ценова, се въвеждат временни противоепидемични мерки на територията на област Враца за период от 14 дни, считано от 00:00 часа на 29 октомври 2020 г. до 11 ноември 2020 г., включително, както следва:
– Посещения в дискотеки, пиано-бар, нощен бар, нощни клубове не се допускат за посочения период.
– В ресторанти и лоби-барове на хотели да не се допуска сервиране на храна и напитки след 22.00 ч.
– В ресторанти, кафенета и др. питейни заведения и заведения за хранене не се допуска обслужване на посетители след 21.00 ч.
– В кафенета, ресторанти и др. заведения за хранене се осигурява дистанция от 2 м разстояние от облегалките на разположените столове на съседни маси и недопускане на повече от 4 лица на една маса в заведение.
– В обекти с обществено предназначение и в търговски обекти, които предоставят услуги на гражданите се осигурява 2,5 кв. м площ на човек.
– Въвежда се учестена дезинфекция в обекти с обществено предназначение, търговски или други обекти на всеки 2 часа от установеното работно време.
– Въвежда се часови диапазон от 08.00 ч. до 10.00 ч. за обслужване в хранителните магазини и аптеките само за лица над 60-годишна възраст.
– В детските градини и училищата се преустановяват всички дейности на закрито, с изключение на задължителните и не се допускат външни лица за посещение и пребиваване в дворните пространства и сградите.
– Забранява се организирането и провеждането на културни, развлекателни и спортни мероприятия на закрито от общинските администрации, кметствата, наместничествата, териториалните звена на централната изпълнителна власт, производствените фирми и неправителствените организации.
– Преустановява се дейността на пенсионерските клубове на територията на областта.
– Организирани мероприятия се провеждат на открито при осигуряване на 2,5 кв. м площ на всяко лице.
– Провеждането на културни и развлекателни мероприятия в театри, кина, концертни зали и занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство се организират при физическа дистанция от 2 метра между зрителите или участниците.
– Да се осигури физическа дистанция на пазари, тържища и други сходни места чрез въвеждане на дистанция от 1,5 м. между сергии, маси, подвижни павилиони, щандове и др. и да се създаде организация за еднопосочно движение на гражданите.
– Лицата, работещи на или посещаващи пазари, тържища и други сходни места задължително да носят защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Не се допуска употребата на приспособления, неотговарящи на изискванията. Лицевите маски за еднократна или многократна употреба да се използват съгласно препоръките в Приложение № З към Заповед РД-01-609 от 21.10.2020 г. на Министъра на здравеопазването.
– Въвежда се засилен контрол от страна на всички контролни органи /общини, ОД на МВР- Враца, ОДБХ – Враца, РЗИ – Враца, Дирекция „Инспекция по труда“ – Враца, РУО – Враца, в контролираните от тях обекти.
На лицата, които нарушават въведените с настоящата заповед противоепидемични мерки ще се тьрси административнонаказателна отговорност по чл.209а от Закона за здравето.

Продължете с четенето

За България

От днес нови обезщетения за безработица. Ако днес ви уволнят ще получавате сумата от

Published

on

От днес влиза в сила новият минимален дневен размер на обезщетението за безработица.То се повишава от 9 на 12 лв., което прави ръст от 33 на сто. Увеличението ще се отрази благоприятно на около 30 000 безработни, пише tribune.bg.

Паралелно с нарастването на минималния размер на обезщетението за безработица, от 1 октомври срокът за получаването му се удължава от 4 на 7 месеца, което ще струва на държавата около 2 млн.лева.

Промяната важи за обезщетенията, отпуснати след 30 септември, както и за отпуснатите по-рано, чийто срок не е изтекъл към 1 октомври.

Двете мерки са част от пакета социално-икономически мерки на правителството във връзка с възникналата ситуация поради разпространението на COVID-19, чрез които се цели осигуряване на подкрепа на безработните лица в условията на пандемия. За тяхното изпълнение е необходим допълнителен разход в размер на 14 млн. лв. за 2020 година.

Продължете с четенето

За България

Български кмет загуби битката с COVID-19 само за седмица

Published

on

Кметът на крумовградското село Поточарка Гьоксел Шериф почина след COVID-19. Той си отиде на 51 години.

„Разбрахме, че Гьоксел Шериф ни е напуснал. Миналата седмица бе дал положителен тест за коронавирус. Състоянието му се е влошило“, посочи за 24rodopi.com кметът на Кандилка Елмаз Алимолла.

Иначе 50 са установените случаи на COVID-19 в община Крумовград след като заразата тръгна от селата Поточница и Студен кладенец. Положителна на коронавирус е и общинският кмет Себихан Мехмед, съобщи 24rodopi.com

 

Продължете с четенето
Реклама

Интересни

За България7 минути ago

Ето как да разберем дали ни подслушват и дали ни е хакнат телефона – всички трябва да знаете тези КОДОВЕ!

Тези кодове ще ви помогнат да определите дали данните ви са защитени и дали някой наблюдава вашия смартфон, разбра 365...

За България2 часа ago

Отиваме към пълно затваряне! Първи град върна часовете за пазаруване на възрастните. Затварят ресторантите в

Снимка: Pexels Изключително сериозни мерки въведе Враца във връзка с борбата за разпространение на коронавирус. Сред тях са връщането на...

За България7 часа ago

От днес нови обезщетения за безработица. Ако днес ви уволнят ще получавате сумата от

От днес влиза в сила новият минимален дневен размер на обезщетението за безработица.То се повишава от 9 на 12 лв.,...

За България8 часа ago

Български кмет загуби битката с COVID-19 само за седмица

Кметът на крумовградското село Поточарка Гьоксел Шериф почина след COVID-19. Той си отиде на 51 години. „Разбрахме, че Гьоксел Шериф ни...

За България10 часа ago

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която въвежда още по-строги мерки срещу COVID-19

Министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови по-строги мерки срещу разпространението на COVID-19. Всичко по...

За България10 часа ago

КПП-тата се върнаха! Ето къде вече има строг контрол СНИМКИ

Строгите мерки се върнаха на пазарите в страната. Такава е ситуацията на Женския пазар в София, където има КПП-та. На...

За България12 часа ago

Красен Станчев: Минималната заплата и пенсиите трябва да се намалят

Безработицата у нас в следствие на коронавируса достигна 10%. На този фон държавата твърдо е решила да влизаме в Еврозоната. ...

За България12 часа ago

DailyMail: Аспиринът удря Ковид 19. Вече има данни. Откриха, че пази от

Снимка Pexels Сред многото опити за направата на ваксини, едно обикновено лекарство превзе пазара като решаващо проблеми след Ковид, и...

За България22 часа ago

Лошо: Пореден нов рекорд от 2569 заразени от COVID-19 и много починали у нас

Нови рекордни 2569 случая на коронавирус са установени в България. Това означава, че броят на заразените от COVID-19 в страната...

За България23 часа ago

Жена наби Мангъров в центъра на София

Скандалният инфекционист Атанас Мангъров е изял преди броени часове публичен шамар от гневна дама на средна възраст в самия център...

За България23 часа ago

Погребаха малката Диана без ковчег

Без ковчег, по мюсюлмански обичай, беше погребана убитата в събота пред входната врата на дома си 13-годишната Диана Чонкова от...

За България23 часа ago

Такъв ужас с болен от К-19 не се бе случвал досега в България

48-годишен мъж от село Микрево, община Струмяни, с тежка коронавирусна инфекция не е бил приет в болницата в Сандански поради...

За Българияедин ден ago

Решено е-Учениците от горните класове минават на онлайн обучение –

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса. От 29...

За Българияедин ден ago

Ангелов с извънредна К-19 ЗАПОВЕД, затварят всички…

Здравният министър проф. Костадин Ангелов издаде нова заповед, с която се въвеждат нови мерки срещу разпространението на коронавируса.  От 29...

За Българияедин ден ago

Ето какво ще се случи с пенсионерите без необходимия стаж

Eĸcпepт paзĸpи ĸaĸъв щe e paзмepът нa пeнcиятa нa пeнcиoнepи бeз нeoбxoдимия cтaж и aĸтивнocт в пeнcиoннaтa cиcтeмa Eтo ĸaĸвo...

За Българияедин ден ago

К-19 усложни състоянието на Георги – в изкуствена кома е!

Георги вече е в болница Медикал парк в Истанбул. Още първия ден беше направена биопсията на костен мозък. За съжаление...

За Българияедин ден ago

Голяма промяна: Карантината няма да е задължителна за всички контактни. Изключение за

Булфото Правилото за карантина при контакт със заразен няма да важи за всички длъжности в България, защото така има риск...

За Българияедин ден ago

Братът на Янек извънредно проговори за трупа край Желява

„Намереният труп в село Желява не е на брат ми Янек“, това каза Марио Миланов, след като останките на неустановен...

За Българияедин ден ago

Истината лъсна! Инфекциозна болница каза влизал ли е Мангъров поне веднъж в COVID-сектора

Доц. Атанас Мангъров, началник на Детското отделение на Инфекциозна болница в София, не е влизал в COVID-сектора на лечебното заведение...

За Българияедин ден ago

Мартин Карбовски: Много е важно Борисов да оздравее

Снимка Булфото, архив Проблемът със смъртта и доверието коментира журналистът Мартин Карбовски в lentata.com. „Много е важно Борисов да оздравее. Защото...

Реклама

Интересни