Свържете се с нас

За България

Красавица От Молдова Захвърли Полицейската Униформа, За Да Пасе Овце В Българско Село

Published

on

Чаровна блондинка, родом от Молдова, пасе овцете в село Скутаре. 31-годишната Наталия пристигнала у нас преди четири години заради съпруга си, разбра 365 Новини.

Любовта между двамата пламнала на киноложка изложба в родината на Наталия. Не след дълго красавицата, която е завършила право и работила като следовател в Кишинев, зарязва професията си и пристига в Скутаре.
При нас всичко започва и свършва с кучетата, разказва съпругът на Наталия Витко Христев. Той и жена му се грижат за близо 20 четириноги от изчезващата порода българско овчарско куче. Идеята за отглеждането на овцете също дошла покрай кучетата.

Мъжът ми каза, че започваме да отглеждаме овце, защото имаме българско овчарско куче, а неговата естествена среда е стадото, спомня си Наталия. Съобщил го по телефона, докато тя била на гости при родителите си в Кишинев. Когато разбрал за намерението на младите, бащата на Наталия се хванал за главата. Новината обаче не притеснила красивата дама. Казах си какво пък толкова. Гледаме 20 кучета, още толкова животинки няма да ни дойдат в повече, разказва тя.

Не крие, че преди да дойде в България, не е виждала овца на живо.

Нямам баба и дядо на село, бях чувала само как овчарите са възрастни хора, които водят огромни стада с животни и цял ден ходят из планините, разказва русата бивша полицайка. У нас тя няма право да работи по професията си и решава да хване гегата. Подари ми я свекъра с думите: „Ти сигурно си най-хубавата овчарка в България”, смее се Наталия. Обяснява, че овцете са като хората, всички имат свой характер. Има и по-буйни, и по-кротки, но ги обича всички.

В началото на стажа като чобанка не липсвали и смешни случки. Докато овладее „езика” на стадото, овцете се пръскали на различни посоки и тя се виждала в чудо как да ги събере.

Не съм губила овца, но най-тежкото е, когато някоя тръгне да се агни на полето. Стадото не чака, а не можеш да оставиш овцата с малкото, защото ще ги изгубиш, разказва Наталия. Обяснява, че харесва това, което прави. Сама го поисках и ми действа зареждащо. Смятам, че животните са по-добри от хората, а овчарските кучета разбират човешката душа, на тях можеш да се довериш и да бъдеш сигурен, че няма да те предадат, споделя Наталия. Така 4 години вече тя броди всеки ден из полетата около Скутаре.

На много хора им се струва странно, като ме видят – млада руса жена пасе стадо овце, а с нея няколко огромни кучета, размишлява Наталия. И допълва, че не съжалява за нищо. Хлопките на овцете, кучетата, всичко това ме кара да се чувствам, че живея, признава тя.

Смята, че на някои им се вижда странно, защото повечето млади момичета не могат да решат какво искат в този живот. Те не могат да се определят.

Аз реших, че искам животни и си ги гледам. Кучета, овце – това е моят избор. Предпочитам да общувам с животни. Цял живот съм с тях. Бях на 4-5 години и постоянно носех вкъщи котенца, кучета, лястовички, паднали от гнездата, врабчета, гълъбчета. Хората тук ни се смеят и ни обясняват, че трябва да отворим зоологическа градина, защото се грижим за 70 овце, 15-20 овчарски кучета, кон, магаре, кокошки, пилета, гълъби.

Когато ходя на гости при родителите ми в Молдова, полудявам от колите, от забързаните хора… А на село усещаш, че има един-естествен и спокоен живот. Цял живот моята мечта бе да имам много кучета, да ги развъждаме и гледаме и тя се сбъдна, казва Наталия. Мъжът от много години се занимава със съхраняването на породата кучета българска овчарка. Той е шефът, а тя отговорник по селекцията. Дори на сватбата им подкумовете били овчарски кучета.

Скоро русата овчарка ще яхне и кон. Наталия вече си го е избрала. Предстои да го обучи и смята да излиза с него, когато повежда стадото на паша.

Не съм яздила никога, ала не ме е страх. Както казваше баща ми, ти си мъжко момиче, и може би затова си избрах и мъжка професия – следовател. Работила съм само с мъже и знам, че винаги трябва да разчиташ само на себе си.

Разбира се, и нищо женско не е чуждо. Успява да намери време и за прическа, маникюр и педикюр, ала си ги прави сама вкъщи и през нощта, когато детето спи. Смята, че всяка истинска жена трябва да се грижи за външния си вид.

Продължете с четенето
Реклама

България

За България5 месеца ago

Разочарован британец си купи къща в България за 7 бона и е на седмото небе

Баща използва eBay, за да купи къща с шест спални в България, след като се „бори“ известно време с цените...

За България5 месеца ago

Четирикратният шампион на България Мирослав Ангелов загина по време на тренировка

Четирикратният рали шампион на България Мирослав Ангелов загина днес по време на тестове на макадам близо до Шумен. Неговият навигатор...

За България5 месеца ago

Мълва взриви „Телеграм“: Путин умря в 20:42, Русия светкавично реши да…

В руския телеграм канал General SVR се появиха съобщения, че 71-годишният президент Владимир Путин е починал и е активиран негов...

За България5 месеца ago

Новата любов на Гришо заби в земята Мадалина, прибра си я у дома

Кадър Инстаграм Григор Димитров не си поплюва, когато става въпрос за жени и коли. Явно, че раздялата с Мадалина Генеа...

За България5 месеца ago

Лоша вест за „Лидл“, „Кауфланд“ и „Билла“ в България: Влиза нов гигант

Булфото, архив Пълната доминация на пазара в България на „Лидл“, „Кауфланд“ и „Билла“ изглежда няма да е безкрайна. Френската търговска...

За България5 месеца ago

Зловещи разкрития: В тялото на Матю Пери откриха…

Смъртта на актьора Матю Пери не е в резултат на свръхдоза фентанил или метамфетамин. Това показва първоначалните тестове, съобщава TMZ....

За България5 месеца ago

Студът нахлува в България от тази дата, обяви синоптикът Петър Янков

Булфото Все пак в България ще дойде есента, макар и късно. Очаква се валежен декември. По-топли ще бъдат януари и...

За България5 месеца ago

Емануела с първи думи за бившия си и участието му в „Игри на волята“

Емануела излезе с първи думи за участието на бизнесмена Мартин Николов- Елвиса в Игри на волята, който е бивш на...

За България5 месеца ago

Дебора проговори зa кървавото зверство и каза цялата истина

Дебора проговори за първи път пред камера за кървавото зверство с подробности във видео качено в канала на ,,Цанов НАПРЕД...

За България5 месеца ago

България плаче от разочарование. Здравко от „Ритон“ извърши национално предателство

Здравко от „Ритон“ не сваля фашисткото Z от врата си Двамата с Катя са най-верните явочници у нас на путиниста...

Казанлък

Интересни